JT71 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Στις 1/3/2022 στις 9:48 ΠΜ, maparios είπε Καλημέρα σας, στην εταιρία που εργάζομαι, έχω σταθερό πρόγραμμα Δευτέρα Παρασκευη με ρεπό Σάββατο. κάθε φορά όμως που πέφτει αργία πχ Καθαρα Δευτέρα είτε 25Μαρτίου για αυτό το μήνα το παράδειγμα, με βάζουν να δουλέψω Σάββατο δίχως κάποια έξτρα πληρωμή, κάνουν δηλαδή το πρόγραμμα μυο απο σταθερό σε κυλιομενο.. οι συνάδελφοι μου που δουλευουν κυλιομενο πάντα, όταν τυχαίνει αργία, απλά ''κερδίζει'' την αργία αυτός που ήταν εκεινη τη μερα στο πρόγραμμα να δουλέψει, και την ''χάνουν'' οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα μερικοί να δουλευουν 4ημερο και αλλοι 5θημερο.. η ερώτηση μου είναι η εξής, είναι φυσιολογικό και νόμιμο αυτό που κάνουν στην δική μου περίπτωση; να μου ''ακυρώνουν'' το ρεπό λόγο αργίας και να με κατεβάζουν Σαββάτο; Πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αναγγελία ατομικής σύμβασης που έχεις υπογράψει για να ξέρουμε αν είναι νόμιμο. Γενικά πάντως η αλλαγή προγράμματος εργασίας με τροποποιητικό πίνακα και μεταφορά του ρεπό είναι νόμιμη. Αν π.χ για την συγκεκριμένη εβδομάδα σε δηλώσει ρεπό Δευτέρα και εργασία Τρίτη-Σάββατο είναι ΟΚ. Η καθαρά Δευτέρα είναι αργία κατ έθιμο. Ο εργοδότης δεν έχει υποχρέωση να πληρώσει άσχετα που έχει επικρατήσει η πληρωμή της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα