Προς το περιεχόμενο

Η ταχύτερη τεχνολογία φόρτισης στον κόσμο είναι η UltraDart 150W της realme

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ως τώρα, το Samsung S2 μου του 2012 είναι το κινητό που χρειάστηκε πιο νωρίς απ'όλα αλλαγή μπαταρίας, παρότι φόρτιζε σαν ΚΑΡΟ (5 watt? κάπου εκεί μάλλον). Kαι χρειάστηκε και δεύτερη.

Και πριν βιαστείτε να με πείτε fanboy, έχω iphone, που είναι γνωστό ότι βρίσκονται μονίμως πίσω από τα android στο θέμα ταχυφόρτιστης (το προτιμώ για άλλους λόγους).

Αλλά δεν βρίσκω πώς μετά από τόσα χρόνια ταχείας φόρτισης εξακολουθούμε να αναπαράγουμε τα memes πως "χαλάει η μπαταρία".

Τέλος πάντων λύση υπάρχει για όσους ανησυχούν, ας πάρουν ένα φορτιστή που τερματίζει στα 8 watt και ας φορτίζουν το κινητό τους 12 ώρες να νιώθουν ασφάλεια.

Επεξ/σία από taris
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε

Τι σχεση έχει η ταχυτητα φορτισης με αυτό που εγραψες;

Μου θυμισε αυτούς που νομίζουν οτι το 5G ξοδευει παραπανω δεδομένα

Έμμεσα το κανει. Αφού οι ταχύτητες δεδομένων είναι μεγαλύτερες, η ταχύτητα φόρτωσης των βίντεο μεγαλύτερη, άρα σε ένα λεπτό αντί να σκρολαρεις στο τικτοκ 10 βίντεο θα σκρολαρεις 20!!! 

Αποτέλεσμα; 10gb δεν θα φτάνουν ούτε για μια μέρα αν είσαι όλη την μέρα σε τέτοιες εφαρμογές βλέποντας περίτεχνα οπίσθια... 😂 

• Like 4
  • Thanks 1

Επιτέλους κάποιος να κοντράρει xiaomi μπας και ρίξει καμιά τιμούλα και πάρουμε πάλι ναυαρχίδες σε τιμή Mix ( το παλιό το ορθόδοξο :P  )

Απορία τώρα. Πόσα χαζοχαρούμενα έχουμε στο insomnia; Ήρεμα ρωτάω

766776646_.png.46d022caa98e6e100ceda90d9552e2e5.png

5 ώρες πριν, taris είπε

Ως τώρα, το Samsung S2 μου του 2012 είναι το κινητό που χρειάστηκε πιο νωρίς απ'όλα αλλαγή μπαταρίας, παρότι φόρτιζε σαν ΚΑΡΟ (5 watt? κάπου εκεί μάλλον). Kαι χρειάστηκε και δεύτερη.

[...]

Τέλος πάντων λύση υπάρχει για όσους ανησυχούν, ας πάρουν ένα φορτιστή που τερματίζει στα 8 watt και ας φορτίζουν το κινητό τους 12 ώρες να νιώθουν ασφάλεια.

Τα samsung γενικά δεν φημίζονται για την διάρκεια της μπαταρίας τους. Υπάρχει όμως βελτίωση τα τελευταία χρόνια χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα άλλους κατασκευαστές.

Απ' την άλλη δεν θεωρείτε σοφό να βάζεις ένα φορτιστή 8watt εκεί που μία συσκευή ζητάει για να φορτίσει τουλάχιστον 20W. Θα τον δουλεύει στο 100% και κάποια στιγμή θα ακούσεις το μπαμ από κάποιο πυκνωτή. Και θα είναι καλύτερο αυτό απ΄ το να ξεκινήσει να δίνει 3Volt κατά την φόρτιση, να μην το πάρεις χαμπάρι και να σου κάνει άχρηστη την συσκευή.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, nightwolf24 είπε

Δειξτους τον Τρόπο βρε REALME!!! 

Να δεις όταν η μεγάλη Apple βγάλει κανα 30 watt φόρτιση πως δείχνουν τον τρόπο 

Επεξ/σία από Rizogalos

11 ώρες πριν, Cell_7 είπε

Όχι πολύ καιρό πριν ο κόσμος φοβόταν τα 20W της BBK, λέγοντας πως θα ανατιναχθεί, η μπαταρία θα κρατάει 2 μήνες και άλλα τέτοια ωραία. Πέρασαν τα 20W, ήρθαν τα 30W και γρήγορα τα 65W και 80W όπου απέδειξαν πως η μπαταρία κρατάει καλύτερα και από αυτά που φορτίζουν με 5W και 10W.

Πώς ακριβώς το απέδειξαν αυτό; Έχουμε δει long term τι επιπτώσεις έχουν στην μπαταρία τέτοιες φορτίσεις; Γιατί απ'όσο ξέρω, το android δεν δείχνει το battery health % που δείχνει το iOS για παράδειγμα. Ή και να υπάρχει ως 3rd party app, ο περισσότερος κόσμος δεν θα ασχοληθεί να κατεβάσει. Επίσης δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που κρατάει τέτοια κινητά για πολλά χρόνια, ειδικά στον δυτικό κόσμο που πραγματικά δεν ξέρω με ποια λογική θα πάρεις κινέζικο flagship στα ίδια λεφτά με Samsung/Apple. Μπορεί αν πας στην Κίνα να ξέρουν να σου πουν καλύτερα.

1 ώρα πριν, KostasKri είπε

Πώς ακριβώς το απέδειξαν αυτό; Έχουμε δει long term τι επιπτώσεις έχουν στην μπαταρία τέτοιες φορτίσεις; Γιατί απ'όσο ξέρω, το android δεν δείχνει το battery health % που δείχνει το iOS για παράδειγμα. Ή και να υπάρχει ως 3rd party app, ο περισσότερος κόσμος δεν θα ασχοληθεί να κατεβάσει. Επίσης δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που κρατάει τέτοια κινητά για πολλά χρόνια, ειδικά στον δυτικό κόσμο που πραγματικά δεν ξέρω με ποια λογική θα πάρεις κινέζικο flagship στα ίδια λεφτά με Samsung/Apple. Μπορεί αν πας στην Κίνα να ξέρουν να σου πουν καλύτερα.

Και στα iPhone μπορείς να δεις πόσους κύκλους φόρτισης έχεις κάνει, όχι μόνο την υγεία μπαταρίας 

12 ώρες πριν, Floriniotis είπε

Με τόσο που έχει πάει η κιλοβατορα θα σκέφτεσαι να το φορτίσεις 2η φορά😂

Ναι γιατί είναι γνωστό ότι αν φορτίσεις το κινητό σου με έναν φορτιστή των 5 watt, καταναλώνει λιγότερο ρεύμα από το να το φορτίσεις με έναν φορτιστή των 150 watt…!!!! 😶

Πώς ακριβώς το απέδειξαν αυτό; Έχουμε δει long term τι επιπτώσεις έχουν στην μπαταρία τέτοιες φορτίσεις; Γιατί απ'όσο ξέρω, το android δεν δείχνει το battery health % που δείχνει το iOS για παράδειγμα.

Ναι το έχουμε δει, υπάρχει το engineering/factory mode μέσω του dialer σε συσκευές 1+ που δείχνει την πραγματική ζωή μπαταρίας, σε όλο το 1+ subreddit όλοι αναφέρουν πολύ καλά ποσοστά. Συν το ότι από προσωπική εμπειρία, στον κύκλο μου έχω δει κοντά στις 10 συσκευές 1+ και όλες είχαν κοντά στο 95% υγεία μπαταρίας μετά τα 2 χρόνια, ποσοστό ίσο και καλύτερο από συσκευές που φορτίζουν πολύ πιο αργά.

Επίσης δεν θεωρώ ότι υπάρχει πολύς κόσμος που κρατάει τέτοια κινητά για πολλά χρόνια, ειδικά στον δυτικό κόσμο που πραγματικά δεν ξέρω με ποια λογική θα πάρεις κινέζικο flagship στα ίδια λεφτά με Samsung/Apple. Μπορεί αν πας στην Κίνα να ξέρουν να σου πουν καλύτερα.

Προτιμήσεις, όλοι έχουν τις δικές τους.

• Like 1

12 ώρες πριν, malmsteen1984 είπε

Τι σχεση έχει η ταχυτητα φορτισης με αυτό που εγραψες;

Μου θυμισε αυτούς που νομίζουν οτι το 5G ξοδευει παραπανω δεδομένα

Φανταζόμουν ότι θα καταλάβενατε ότι ήταν σατιρικό σχόλιο 😛

LG G7 με τα ταπεινά 18W είμαι ευχαριστημένος πάντως 🤣 Κλείνει 3 χρόνια η συσκευή και τώρα είναι για αλλαγή. Βέβαια είναι θέμα ποιότητας. Τώρα π.χ. στο poco x3 pro με τα 65w που πέφτει κατακόρυφα η διάρκεια στους 2 μήνες είναι αναμένομενο, xiaomi είσαι. Σε ναυαρχίδα σίγουρα θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάθε φορά που βγαίνει καλύτερη τεχνολογία φόρτισης με υψηλότερα Watt βλέπω κάτι σχόλια και απορώ αν όντως το insomnia είναι τεχνολογικό φόρουμ. Έχουν καταντήσει πολύ βαρετά αυτά τα "αστεία".

Επεξ/σία από Comic maniak
  • Like 3

Να φανταστώ άλλαξαν τον ήχο που κάνει η συσκευή όταν βάζεις φωτιστή από γλθνγ σε allahu akbar

2 ώρες πριν, mikevchq είπε

Τι έγινε στο 44%; έπεσε στο 1W;

Ασφάλεια είναι λογικά όταν πιάσει θερμοκρασίες '' supernova'' κόβει την φώτιση για λίγο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...