euakigr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα παιδιά, Χρειάζομαι τα φώτα σας. Προσπαθώ να κάνω εγγραφή στο Studielink, το επίσημο σαιτ για να στείλεις αίτηση σε όλα τα Ολλανδικά πανεπιστήμια, αλλά δεν μπορώ. Το θέμα μου συγκεκριμένα είναι οτι δεν δέχεται την ταυτότητα μου που την έχω σκανάρει. Διαβατήριο δεν έχω. Αναφέρει οτι μπορείς να κάνεις αίτηση είτε με διαβατήριο, είτε με ταυτότητα αλλά διάβασα σε κάποιο σημείο οτι οι ελληνικές και οι ιταλικές ταυτότητες δεν έχουν ένα συγκεκριμένο barcode και ενδέχεται να μην τις σκανάρει το σύστημα. Έχω στείλει και μειλ στο πανεπιστήμιο και περιμένω απάντηση. Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει κάνει πρόσφατα αίτηση και ξέρει; Ή κάποιος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Theo1903 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Κάτι δεν κάνεις σωστά, έκανα πέρυσι την εγγραφή, αίτηση και είμαι πλέον στην Ολλανδία σχεδόν ένα χρόνο μονο με ταυτότητα. Υπ'όψιν σου το studielink είναι κεντρική υπηρεσία για όλα τα πανεπιστήμια και όχι συγκεκριμένου πανεπιστημιου, οπότε ίσως δεν έχει νόημα να στείλεις στο πανεπιστήμιο...δικό τους support δεν έχουν ? Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από Theo1903
vdanasto Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 21 ώρες πριν, euakigr είπε Καλησπέρα παιδιά, Χρειάζομαι τα φώτα σας. Προσπαθώ να κάνω εγγραφή στο Studielink, το επίσημο σαιτ για να στείλεις αίτηση σε όλα τα Ολλανδικά πανεπιστήμια, αλλά δεν μπορώ. Το θέμα μου συγκεκριμένα είναι οτι δεν δέχεται την ταυτότητα μου που την έχω σκανάρει. Διαβατήριο δεν έχω. Αναφέρει οτι μπορείς να κάνεις αίτηση είτε με διαβατήριο, είτε με ταυτότητα αλλά διάβασα σε κάποιο σημείο οτι οι ελληνικές και οι ιταλικές ταυτότητες δεν έχουν ένα συγκεκριμένο barcode και ενδέχεται να μην τις σκανάρει το σύστημα. Έχω στείλει και μειλ στο πανεπιστήμιο και περιμένω απάντηση. Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει κάνει πρόσφατα αίτηση και ξέρει; Ή κάποιος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Μήπως η ταυτότητά σου είναι χειρόγραφη; Πολλές χώρες έχουν θέμα με αυτές.
Helionar Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δυο ιδέες για το τι σου δημιουργεί προβλημα: 1. H ταυτότητα σου ειναι παλιά και δεν έχει λατινικούς χαρακτήρες 2. Απαιτεί ημερομηνία έκδοσης και λήξης. Η ημερομηνία λήξης παραδοσιακά δεν περιλαμβάνεται στις ελληνικές ταυτότητες (μεχρι σημερα τουλαχιστον) αλλά με βάση και ευρωπαικες οδηγίες είναι στα 15 χρόνια από την έκδοση. 1
tomylo Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Στις 28/2/2022 στις 4:00 ΜΜ, euakigr είπε Καλησπέρα παιδιά, Χρειάζομαι τα φώτα σας. Προσπαθώ να κάνω εγγραφή στο Studielink, το επίσημο σαιτ για να στείλεις αίτηση σε όλα τα Ολλανδικά πανεπιστήμια, αλλά δεν μπορώ. Το θέμα μου συγκεκριμένα είναι οτι δεν δέχεται την ταυτότητα μου που την έχω σκανάρει. Διαβατήριο δεν έχω. Αναφέρει οτι μπορείς να κάνεις αίτηση είτε με διαβατήριο, είτε με ταυτότητα αλλά διάβασα σε κάποιο σημείο οτι οι ελληνικές και οι ιταλικές ταυτότητες δεν έχουν ένα συγκεκριμένο barcode και ενδέχεται να μην τις σκανάρει το σύστημα. Έχω στείλει και μειλ στο πανεπιστήμιο και περιμένω απάντηση. Υπάρχει κάποιος άλλος που έχει κάνει πρόσφατα αίτηση και ξέρει; Ή κάποιος που έχει αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 4/4/2022 και ακόμη αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Είχες κάποια εξέλιξη;
velociraptoras Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) μηπως η ταυτότητα σου εχει μεν λατινικούς χαρακτήρες αλλά είναι χειρόγραφη? γιατι πλέον δεν τις δέχονται παντού. Εμένα πριν λίγες μέρες που πήγα στην αστυνομία για να βγάλω του παιδιού μου ειπαν οτι πρέπει να την αλλάξω γιατι αν παω εξωτερικό δε θα τη δέχονται Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από velociraptoras
tomylo Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, velociraptoras είπε μηπως η ταυτότητα σου εχει μεν λατινικούς χαρακτήρες αλλά είναι χειρόγραφη? γιατι πλέον δεν τις δέχονται παντού. Εμένα πριν λίγες μέρες που πήγα στην αστυνομία για να βγάλω του παιδιού μου ειπαν οτι πρέπει να την αλλάξω γιατι αν παω εξωτερικό δε θα τη δέχονται Το πρόβλημα είναι γενικό απ' όσο έχω δει (εμφανίζεται ένα "Communication Error" σε πλήθος αιτούντων και όχι μόνο σε Έλληνες, όπως έχω δει και στο reddit). Προσωπικά η ταυτότητά μου είναι η κλασική ελληνική ταυτότητα και την εξέδωσα το 2019. Παρόλα αυτά, κατά το upload, η πλατφόρμα του studielink εμφανίζει και κάποια "πρότυπα" της ελληνικής identity card, που κάθε άλλο παρά με ελληνική ταυτότητα μοιάζουν. Είναι πιο digitalized, φέρνουν σε δίπλωμα οδήγησης και πρέπει να είναι πρότυπα από ταυτότητες διπλωματών, αστυνομικών κλπ. Έχω διαβάσει ως solution την απευθείας επικοινωνία με τα αντίστοιχα πανεπιστήμια στα οποία θέλουμε να κάνουμε την αίτηση. Παρόλα αυτά, δε βγάζει νόημα. Επεξ/σία 4 Απριλίου 2022 από tomylo
Theo1903 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Να φανταστώ οτι την αντίστοιχη σελίδα την έχεις ήδη διαβάσει έτσι ? https://info.studielink.nl/en/how-to-use-studielink/verification-personal-details-studielink Μου φαίνεται περίεργο πάντως γιατι εγώ την αίτηση την έκανα πέρυσι, ταυτότητα που εκδόθηκε το 2016 σκαναρισμένη απο κινητό. Τι να πώ, ίσως να αλλάξανε κατι... Πληροφοριακά, που θέλεις να κάνεις αίτηση ? Να ξες οτι γενικά τα πανεπιστήμια απαντάνε μπαμ μπαμ οπότε ισως δεν χάνεις και κάτι να στείλεις.
tomylo Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 23 λεπτά πριν, Theo1903 είπε Να φανταστώ οτι την αντίστοιχη σελίδα την έχεις ήδη διαβάσει έτσι ? https://info.studielink.nl/en/how-to-use-studielink/verification-personal-details-studielink Μου φαίνεται περίεργο πάντως γιατι εγώ την αίτηση την έκανα πέρυσι, ταυτότητα που εκδόθηκε το 2016 σκαναρισμένη απο κινητό. Τι να πώ, ίσως να αλλάξανε κατι... Πληροφοριακά, που θέλεις να κάνεις αίτηση ? Να ξες οτι γενικά τα πανεπιστήμια απαντάνε μπαμ μπαμ οπότε ισως δεν χάνεις και κάτι να στείλεις. Γενικά οι οδηγίες για όσους δεν έχουν DigiD (DigiD έχουν οι students with a Dutch home address) βρίσκονται εδώ, και η διαδικασία, για μένα προσωπικά, σταματάει μετά το upload της ταυτότητάς μου οπότε και συναντώ το Communication Error. Έχω στείλει mail στο security support του studielink - απέφυγα να στείλω απευθείας σε πανεπιστήμια γιατί ακόμη και τώρα είμαι λίιιγο αναποφάσιστη 😅 - και περιμένω μήπως καταφέρω να φτιάξω τον λογαριασμό μου manually. Λέω να δοκιμάσω στο Eindhoven (TU/e), αν και δεν έχω αποφασίσει ακόμη, ενώ τα deadlines τρέχουν. Έχω τελειώσει πληροφορική ✌️
Theo1903 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 1 hour ago, tomylo said: Γενικά οι οδηγίες για όσους δεν έχουν DigiD (DigiD έχουν οι students with a Dutch home address) βρίσκονται εδώ, και η διαδικασία, για μένα προσωπικά, σταματάει μετά το upload της ταυτότητάς μου οπότε και συναντώ το Communication Error. Έχω στείλει mail στο security support του studielink - απέφυγα να στείλω απευθείας σε πανεπιστήμια γιατί ακόμη και τώρα είμαι λίιιγο αναποφάσιστη 😅 - και περιμένω μήπως καταφέρω να φτιάξω τον λογαριασμό μου manually. Λέω να δοκιμάσω στο Eindhoven (TU/e), αν και δεν έχω αποφασίσει ακόμη, ενώ τα deadlines τρέχουν. Έχω τελειώσει πληροφορική ✌️ Ξέρω τι είναι το DigiID και έχω, απλά εκεί που σου έστειλα λέει να δοκιμάσεις να βγάλεις και άλλες φωτογραφίες (ίσως glare ή κάτι να σου δημιουργεί το θέμα). Εγώ κάνω το master στο TU Delft για Data Science και πέρασα την ίδια διαδικασία πέρυσι, οπότε αν θες πληροφορίες let me know. 1
tomylo Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 Δημοσ. 4 Απριλίου 2022 27 λεπτά πριν, Theo1903 είπε Ξέρω τι είναι το DigiID και έχω, απλά εκεί που σου έστειλα λέει να δοκιμάσεις να βγάλεις και άλλες φωτογραφίες (ίσως glare ή κάτι να σου δημιουργεί το θέμα). Εγώ κάνω το master στο TU Delft για Data Science και πέρασα την ίδια διαδικασία πέρυσι, οπότε αν θες πληροφορίες let me know. Παρέθεσα το link και το εξήγησα σε περίπτωση που οποιοσδήποτε άλλος αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα και δει το thread 😅 σ' ευχαριστώ πάντως, μακάρι να βρει βοήθεια και η κοπέλα που έφτιαξε το thread 🤞
zoht Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Δημοσ. 15 Απριλίου 2022 Στις 4/4/2022 στις 8:51 ΜΜ, tomylo είπε 4/4/2022 και ακόμη αντιμετωπίζω κι εγώ το ίδιο πρόβλημα. Είχες κάποια εξέλιξη; Καλησπέρα έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα ...Βρήκατε καμία άκρη?
mplanki Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Δημοσ. 27 Απριλίου 2022 Καλησπέρα, εγώ δυστυχώς λογω καποιων εγγραφων που καθυστερησαν να βγουν αργησα να μαζεψω ολα τα δικαιολογητικα για την αιτηση μου. Προσπαθω απο χθες να φτιαξω λογαριασμο στο studielink αλλα αντιμετωπιζω το ιδιο προβλημα με εσας. Βρηκα τελικα το λογο που δεν τη δεχονται. Ειναι επειδη δεν εχει machine readable zone στο κατω μερος της. Αυτο ειναι κατι που οι ελληνικες ταυτοτητες δεν εχουν ακομα. Το θεμα ειναι οτι δεν εχω διαθεσιμο διαβατηριο, η δικη μου προθεσμια ληγει την Παρασκευη και δε μπορω να βρω τη γραμματεια του πανεπιστημιου μου στο τηλ. ωστε να ρωτησω αν μπορω να τα στειλω ταχυδρομικως σαν συστημενο. Αφησαν κανεναν απο εσας να τα στειλει με αυτο τον τροπο; Υπαρχει περιπτωση να το επιτρεψουν ή να δωσουν παραταση;
Theo1903 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δημοσ. 28 Απριλίου 2022 Δεν νομίζω οτι γίνεται κάτι τέτοιο....το studielink δεν είναι απλά τυπικό (νομίζω είναι ο τρόπος να γνωρίζει η αρμόδια Ολλανδική υπηρεσία τι/πόσες αιτήσεις γίνονται και σε ποια πανεπιστήμια). Κάνεις αίτηση μέσω studielink, σου στέλνει email με credentials για το application site του εκάστοτε πανεπιστημίου και μετά κάνεις ηλεκτρονική αίτηση στο αντίστοιχο πανεπιστήμιο. Δεν χάνεις κάτι να στείλεις στο ίδρυμα κατευθείαν, αλλα δεν πιστεύω να βγάλεις ακρη δυστυχώς....
euakigr Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2022 Καλησπέρα, Δεν ξέρω αν έχετε λύσει το θέμα σας.. Εγώ ωστόσο επικοινώνησα απευθείας με το πανεπιστήμιο που με ενδιέφερε και αμέσως μου απάντησαν και μου άνοιξαν αυτοί λογαριασμό. Οπότε αν δεν έχει περάσει η προθεσμία σας μιλήστε απευθείας με τα πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα