Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, LawyerS είπε

Αυτό είναι λάθος. Δεν θα έπρεπε ο πολίτης να παραγκωνίζεται από τα δικαστήρια επειδή δεν έχει λεφτά. Κανονικά τα δικαστήρια θα έπρεπε να ήταν τσάμπα και ο διάδικος που έχανε να πλήρωνε τα όποια έξοδα της δίκης. Δυστυχώς κατάντησε και η δικαιοσύνη εμπόριο.

αμα κανω μηνυση στο μπακαλη επειδη δεν εβρασαν οι φακες κ μου δωσει αποζημιωση 1 κιλο φακη ή αποδειξει οτι δε μαγειρευω καλα ποιος θα πληρωσει τα 1000 ευρω δικαστικα; 

στις ηπα ,γερμανια ισως κανουν τα ιδια ,σιγα μην βαζουν τσαμπα δικαστες να τρεχουν ολοι

για ψιλοπραγματα

Επεξ/σία από Stefanos683
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, paredwse είπε

Ζητώ ταπεινά συγγνώμη που έκανα χρήση όρου που έχει επικρατήσει στη δικαστηριακή πρακτική καθώς αναφερόμαστε στη δικαστηριακή πρακτική. 

Mea culpa. :) 

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:

μη το παίρνεις προσωπικά… Καμία ανάγκη για συγγνώμες κλπ. Δεν φταις εσυ αν οι δικηγόροι (που υποτίθεται πρέπει να ειναι άριστοι στη χρήση της γλώσσας και των ορισμών της), χρησιμοποιούν το απλό ρήμα «δικάζω» με λαθος τρόπο και προσπαθούν να το περάσουν και στους υπόλοιπους  (…for reasons). 

Επικεντρώνω σε αυτούς επειδή αυτοι το χρησιμοποιούν μόνο…

Εξάλλου νομίζω δεν διόρθωσα καν εσένα στο αρχικό ποστ…  

Τεσπα… 🤝

Δημοσ.
1 ώρα πριν, paredwse είπε

1. Οι τιμές αυτές βγαίνουν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, σιγά μην καθορίζει ο δικηγορικός σύλλογος τις ελάχιστες αμοιβές. 

2. Οι επιστημονικές εργασίες (νομική, ιατρική κλπ) δεν καθορίζονται με την ποσότητα, δεν είναι κιλά φέτα ούτε τέσσερα ζαντολάστιχα. Το δικό σου Μονομελές και το δικό μου μπορεί να είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα - και συνήθως είναι. 

Στο πρώτο για τις τιμές νομίζω ότι κατάλαβες το νόημα αλλά απάντησες σε κάτι άλλο οκ... αν δεν καθορίζει ο σύλλογος και καθορίζει το υπουργείο το νόημα είναι το ίδιο... όσο για το τι καθορίζει την τιμή  προφανώς έχει να κάνει με πολλά πράγματα όπως και τα ζαντολαστιχα μπορεί να έχουν από 150 μέχρι 15.000 αυτο με συγχωρείς είναι άτοπο.. όπως καθορίζει ο Κούγιας ότι παίρνει για την ίδια υπόθεση 20 000 και εσυ 2.000 ετσι και στα ζαντολαστιχα....  οσο για το δικό μου μονομελες η το δικό σου εφ όσων έχει καθοριστεί μια τιμή η περίπου ίδια πως κρίνεις ότι αντί για έξοδα 300 θα μου πάρεις 1000; και δεν μιλάω επί προσωπικού προφανώς....

41 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

αμα κανω μηνυση στο μπακαλη επειδη δεν εβρασαν οι φακες κ μου δωσει αποζημιωση 1 κιλο φακη ή αποδειξει οτι δε μαγειρευω καλα ποιος θα πληρωσει τα 1000 ευρω δικαστικα; 

στις ηπα ,γερμανια ισως κανουν τα ιδια ,σιγα μην βαζουν τσαμπα δικαστες να τρεχουν ολοι

για ψιλοπραγματα

Και όμως εχει δικαστήρια και εκεί για τα πιο απλά πράγματα...

16 λεπτά πριν, TheGrisGrisMan είπε

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:

μη το παίρνεις προσωπικά… Καμία ανάγκη για συγγνώμες κλπ. Δεν φταις εσυ αν οι δικηγόροι (που υποτίθεται πρέπει να ειναι άριστοι στη χρήση της γλώσσας και των ορισμών της), χρησιμοποιούν το απλό ρήμα «δικάζω» με λαθος τρόπο και προσπαθούν να το περάσουν και στους υπόλοιπους  (…for reasons). 

Επικεντρώνω σε αυτούς επειδή αυτοι το χρησιμοποιούν μόνο…

Εξάλλου νομίζω δεν διόρθωσα καν εσένα στο αρχικό ποστ…  

Τεσπα… 🤝

Εδώ μας λένε ότι μην κοιτάς αλλού εσενα ή υπόθεση είναι πιο δύσκολη (που σημαίνει πιο ακριβη) ποτε όμως δεν έχω ακούσει ότι όντως είναι αλλιώς και θα πληρωσει κάποιος πιο λίγα!

• Like 1
Δημοσ.

Η ουσία είναι μια........ η δουλειά του Δικηγόρου αμείβεται ανάλογα με το πόσο την κοστολογεί ο ίδιος.
Ο πελάτης είναι ελεύθερος να επιλέξει ..... κανένας δεν τον υποχρεώνει.
Δεν θέλεις κύριε να πληρώσεις αυτά που ζήτω, πήγαινε σε άλλον........ΑΠΛΑ.
Στην περίπτωση του φίλου μας εδώ που ρώτησε για τις χρεώσεις του Δικηγόρου του, ξαναλέω ότι,  κακώς δεν τον ρώτησε εξ αρχής ποιο θα είναι περίπου το συνολικό κόστος και τέλος κακώς και ο Δικηγόρος που δεν του ανέφερε ότι θέλει Χ χρήματα για την Δίκη ή για κάθε στάδιο αυτής κτλπ. Όλα έχουν να κάνουν με ελεύθερη συμφωνία, τίποτε άλλο.

Το ρήμα "Δικάζω", πράγματι αναφέρεται ετυμολογικά σε αυτόν που αποφασίζει......
Στην καθημερινή όμως ορολογία των δικαστηρίων και των μάχιμων δικηγόρων (τουλάχιστον), το ρήμα δικάζω έχει αποκτήσει και την έννοια της συμμετοχής και διεκπεραίωσης μιας δίκης, ασκώντας τα καθήκοντα του παραστάτη - υπερασπιστή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...