Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Εγώ λέω το εξής υποθετικό σενάριο. Σου χαλάει η βρύση και καλείς έναν υδραβλικό για να στην φτιάξει. Σου λέει κάνει τόσο, δέχεσαι, στην φτιάχνει και τον πληρώνεις. Μετά από λίγο καιρό (μπορεί μήνες, μπορεί και χρόνια) σου χαλάει πάλι η βρύση και καλείς πάλι τον υδραβλικό. Την 2η φορά τον πληρώνεις ή όχι; Με την λογική σου αφού τον πλήρωσες την 1η φορά, γιατί να τον πληρώσεις και 2η; Αν δηλαδή το δικαστήριο πάρει 10 φορές αναβολή, και ο δικηγόρος αναγκαστεί να έρθει 10 φορές ή και παραπάνω, θα το κάνει με τα χρήματα που τον πλήρωσες για την 1η φορά;

Δεν είναι αντίστοιχα τα παραδείγματα. Το αντίστοιχο είναι να έρχεται ο υδραυλικός, να τον προπληρώνεις, να ξεκινάει να σου φτιάξει τη βρύση και μετά από λίγο να σου πει "αααα δεν έχω αυτό το τάδε ανταλλακτικό μαζί μου θα το παραγγείλω και όταν έρθει θα έρθω να το φτιάξω" και έρχεται ξερω γω μετά από μια βδομάδα, την οποία εσύ δεν έχεις νερό, και στην φτιάχνει. Θα τον ξαναπληρώσεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, afentiko είπε

Δεν είναι αντίστοιχα τα παραδείγματα. Το αντίστοιχο είναι να έρχεται ο υδραυλικός, να τον προπληρώνεις, να ξεκινάει να σου φτιάξει τη βρύση και μετά από λίγο να σου πει "αααα δεν έχω αυτό το τάδε ανταλλακτικό μαζί μου θα το παραγγείλω και όταν έρθει θα έρθω να το φτιάξω" και έρχεται ξερω γω μετά από μια βδομάδα, την οποία εσύ δεν έχεις νερό, και στην φτιάχνει. Θα τον ξαναπληρώσεις;

τα έμπλεξες λίγο και κόλλησες με το παράδειγμα ενώ πιο πίσω σου ανέλυσαν τι παίζει .

Το μόνο λάθος είναι οτι δε σου του τα εξήγησε ο δικηγόρος και νόμιζες οτι είναι εφάπαξ

Επεξ/σία από korakios
Δημοσ.
3 ώρες πριν, DownUNDERground είπε

Γιατί, τσακώνεσαι κι ανησυχείς;;;:lol:

την επομενη φορα θα τους πω για τα πολλαπλα 250αρια ,500αρικα, οποτε ισως πηγαινουν για μπυρες!

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, korakios είπε

τα έμπλεξες λίγο και κόλλησες με το παράδειγμα ενώ πιο πίσω σου ανέλυσαν τι παίζει .

Το μόνο λάθος είναι οτι δε σου του τα εξήγησε ο δικηγόρος και νόμιζες οτι είναι εφάπαξ

Εξήγησε αναλυτικά τα "πάγια έξοδα" αν μπορούμε να τα πούμε έτσι (παράβολα κλπ) κάθε δίκης τα οποία πρέπει να πληρώνονται κάθε φορά (αν πάρει αναβολή 10 φορές θα πληρωθούν 10 φορές κλπ). Αυτό κατανοητό. Το γιατί πρέπει να ξανά πληρωθεί ο δικηγόρος 10 φορές δεν εξηγήθηκε

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, afentiko είπε

Το γιατί πρέπει να ξανά πληρωθεί ο δικηγόρος 10 φορές δεν εξηγήθηκε

εκπροσώπηση , ας ψάξει τρόπο να ορίσει η πολιτεία αν δυσκολεύεται οικονομικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Paris_Kts είπε

Συμφορουμήτες μου , καλησπέρα σας.

Πριν 4 περίπου χρόνια εγώ και το έτερον ήμισυ είχαμε μπλέξει με μια υπόθεση ενός «φίλου μας» η οποία κατέληξε στα δικαστήρια και περιμένουμε ακόμα!

Λογω του ότι εμείς ήμασταν στην ουσία μια περίπτωση , προσλάβαμε έναν δικηγόρο και για τους δυο.

Τότε μας είχε ζητήσει 250€ για τον καθένα (500 σύνολο) τα οποία τα ήθελε πριν την δίκη , εντύπωση μου έκανε τότε ότι δεν μας έκοψε κάποια απόδειξη , απλά τα πήρε σε μετρητά και μετά μπήκαμε στο δικαστήριο.. μας έλεγε ότι αυτά ήταν και άντε να χρειαζόταν να δώσουμε κανένα 50άρικο αν ζητηθεί παράβολο μετά από αναβολή.

Τώρα ήρθε ξανά η ώρα για την δεύτερη δίκη και μας ζητάει 250€ και για τους δυο, δήθεν για παράβολα κτλ.

Τι να κάνω στην προκειμένη φάση?
Πως να το χειριστώ?
Το θεωρώ φυσιολογικό ή ζητάω παραπάνω αποδείξεις ?

Καταγγελία στον Δικηγορικό σύλλογο αν πιστεύεις ότι έχεις αδικηθεί. Τόσο απλά. 

Επεξ/σία από chipakos
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, korakios είπε

εκπροσώπηση , ας ψάξει τρόπο να ορίσει η πολιτεία αν δυσκολεύεται οικονομικά

Αν πάρει αναβολή γιατί να θεωρηθεί ότι έκανε την δουλειά του; αφου δεν την έκανε τουλάχιστον ας χρεώσει ένα ελάχιστο για την ώρα που έχασε εκεί (άσχετα αν ήταν και για αλλο λόγο) και όχι να ζητήσει ξανα πληρωμή....  επίσης μπορεί ο φίλος να είναι δικηγόρος αλλά  ο κλάδος δουλεύει όπως είπαν οι άλλοι εγω σε όσους δικηγόρους εχω πάει απόδειξη δεν είδα εκτός και αν επεμενα και πιστέψτε με έχω εμπειρία... δεν λέω ότι θα κοστολογήσω την επιστήμη τους αλλά να υπάρχει μια λογικη....

Σε ολα τα επαγγέλματα που ειναι παροχής η απόδειξη είναι δυσκοιλιο θέμα.. ασε που μετά έχουν και νευρα.... για να μην πω ότι σου λένε μια τιμή κιαβοταν τους λες αποδειξη α λένε συν ΦΠΑ.. λες και οταν κάποιος δίνει τιμή στο λιανεμπορίο κλπ  δίνει χωρίς φπα..  δηλαδή μην τρελαθούμε κιόλας...

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπερα φιλε, θα ηθελα να σε ρωτησω κατι, σε τι Δικαστηριο επρεπε να παρουσιαστειτε ???
Κανονικα παραβολο κοβει ο Δικηγορος ΜΙΑ ΦΟΡΑ και οχι και αλλο σε καθε αναβολη . Μονο σε καθε βαθμο θελει αλλο (πχ πρωτοδικο και εφεση)
Για καθε διαδικαστικη πραξη θελει παραβολο.
Επισης η χρεωση για παροχη υπηρεσιων εκτος Δικαστηριου ειναι κατ' ελαχιστο 80 ευρω + ΦΠΑ ανα ωρα.
Τωρα τι ακριβως συνενοηση κανατε και τι αμοιβες απαιτησε ο δικηγορος σας, ειναι αλλη ιστορια.
Αν δεν εχεις εμπιστοσυνη στον δικηγορο σου τοτε αυτος ποτε δε θα μπορεσει να σε εκπροσωπησει σωστα. Κακως κανεις και ρωτας εμας εδω, επρεπε να ρωτησεις απευθειας τον δικηγορο σου και να μην θεωρεις οτι σε κοροιδευει. Δε σε κοροιδευει.
Κανονικα επρεπε να σου πει απο την αρχη οτι ολο το μαλι θα κοστιζε περιπου 1500-2000 χιλιαρικα να τελειωνει το θεμα. Αλλα εκει εσυ θα εφευγες και θα σε εχανε απο πελατη. Απλα.......
Οσον αφορα τις αποδειξεις, κανενας δικηγορος δεν μπορει να μην κοψει αποδειξη, ειδικα σημερα που ειναι ηλεκτρονικες. Αλλο πραγμα αν δεν σου την εδωσε ποτε στο χερι.....
Τελος υπαρχουν ελαχιστες νομιμες αμοιβες  για καθε διαδικαστικη πραξη και παρασταση ενωπιον Δικαστηριων. Με μια απλη ερευνα στη Σελιδα καποιου εκ των δικηγορικων συλλογων θα τις βρεις.
Οσον αφορα για τους Δικηγορους που σου βαζει το κρατος, αυτο προβλεπεται μονο στα Κακουργηματα (οπου ειναι υποχρεωτικη η παρασταση με δικηγορο) και στα Πλημμεληματα που δικαζονται ενωπιον Τριμελους Πλημμελιοδικειου. Πρεπει ομως να εισαι χαμηλου εισοδηματος για να δικαιουσαι ορισμο δικηγορου απο το κρατος στα πλημμεληματα.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pipps είπε

Κανονικα επρεπε να σου πει απο την αρχη οτι ολο το μαλι θα κοστιζε περιπου 1500-2000 χιλιαρικα να τελειωνει το θεμα. Α

Τον Κούγια εχει;Πολ́λά τα μηδενικά που έχεις βάλει.

• Like 1
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Αν πάρει αναβολή γιατί να θεωρηθεί ότι έκανε την δουλειά του; αφου δεν την έκανε τουλάχιστον ας χρεώσει ένα ελάχιστο για την ώρα που έχασε εκεί (άσχετα αν ήταν και για αλλο λόγο) και όχι να ζητήσει ξανα πληρωμή....  επίσης μπορεί ο φίλος να είναι δικηγόρος αλλά  ο κλάδος δουλεύει όπως είπαν οι άλλοι εγω σε όσους δικηγόρους εχω πάει απόδειξη δεν είδα εκτός και αν επεμενα και πιστέψτε με έχω εμπειρία... δεν λέω ότι θα κοστολογήσω την επιστήμη τους αλλά να υπάρχει μια λογικη....

Σε ολα τα επαγγέλματα που ειναι παροχής η απόδειξη είναι δυσκοιλιο θέμα.. ασε που μετά έχουν και νευρα.... για να μην πω ότι σου λένε μια τιμή κιαβοταν τους λες αποδειξη α λένε συν ΦΠΑ.. λες και οταν κάποιος δίνει τιμή στο λιανεμπορίο κλπ  δίνει χωρίς φπα..  δηλαδή μην τρελαθούμε κιόλας...

Καποιες φορες οι δικες κερδιζονται μονο και μονο επειδη ανεβληθεισαν.
Η δουλεια του Δικηγορου δεν ειναι ουτε "χαμαλης" ουτε "υδραυλικος". Η παροχη υπηρεσιων νομικης φυσης, αποτελει επιστημονικη πραξη με μεγαλη ευθυνη. Αλλιως ας παρετε τον μπακαλη της γειτονιας να παει να δικασει στο Δικαστηριο. Δεν ειναι τυχαιο οτι χρειαζονται χρονια σπουδων για κατι που εσεις νομιζετε οτι τελειωνει σε 2 λεπτα.

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Τον Κούγια εχει;Πολ́λά τα μηδενικά που έχεις βάλει.

Ο Κουγιας θα εβαζε τουλαχιστον αλλο ενα μηδενικο στο τελος........... και σε οποιον αρεσει

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Pipps είπε

1500-2000 χιλιαρικα

2 λεπτά πριν, Pipps είπε

Ο Κουγιας θα εβαζε τουλαχιστον αλλο ενα μηδενικο στο τελος........... και σε οποιον αρεσει

1500 - 2000 χιλιάρικα είναι 1.500.000 με 2.000.000 ευρώ. Λες ο Κούγιας να χρεώνει 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ? ..........δεν μου αρέσει

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nabuko είπε

1500 - 2000 χιλιάρικα είναι 1.500.000 με 2.000.000 ευρώ. Λες ο Κούγιας να χρεώνει 15 με 20 εκατομμύρια ευρώ? ..........δεν μου αρέσει

Νομίζω κατάλαβες ότι μιλώ για χιλιάρικα κι όχι εκατομμύρια........ο δαίμονας του τυπογραφείου...... :)
1500-2000 ευρώ :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pipps είπε

Καποιες φορες οι δικες κερδιζονται μονο και μονο επειδη ανεβληθεισαν.
Η δουλεια του Δικηγορου δεν ειναι ουτε "χαμαλης" ουτε "υδραυλικος". Η παροχη υπηρεσιων νομικης φυσης, αποτελει επιστημονικη πραξη με μεγαλη ευθυνη. Αλλιως ας παρετε τον μπακαλη της γειτονιας να παει να δικασει στο Δικαστηριο. Δεν ειναι τυχαιο οτι χρειαζονται χρονια σπουδων για κατι που εσεις νομιζετε οτι τελειωνει σε 2 λεπτα.

Για αρχη το να λέμε ότι κόβουν αποδείξεις επειδή είναι ηλεκτρονικά τωρα αλήθεια τι θες να σου απαντησω σε αυτο; οχι πες μου; γιατί υποστηρίζεις κάτι που δεν έχει λογική πρώτον η αμοιβή του Κούγια θα είναι ίδια με του Γιάννη εδώ διπλα; ασε τα νομοτυπα και ας μιλήσουμε για την πραγματικότητα μοα δική μπορεί να έχει έξοδα ας πούμε 400 500 ευρώ ο τύπος θα κόψει απόδειξη 700 ευρώ και αμοιβή θα πάρει 1500 2000 εσυ δηλαδή θεωρείς οτι έκοψε απόδειξη; και τελευταίο το να υποβαθμίζεις άλλες επιστήμες είναι παντελώς ακυρο διότι αν νομιζεις οτι ο δικηγόρος είναι κάτι τόσο δύσκολο και αναγκαίο τότε να πεις και για τον ηλεκτρολόγο που χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσες να γράψεις εδώ το ίδιο περίπου ισχύει για όλα τα επαγγέλματα ο μηχανικός έχει ευθύνη του οχήματος σου αρα και την ζωή σου και της οικογένεια σου κλπ... τωρα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε....

5 λεπτά πριν, Ducatista είπε

Για αρχη το να λέμε ότι κόβουν αποδείξεις επειδή είναι ηλεκτρονικά τωρα αλήθεια τι θες να σου απαντησω σε αυτο; οχι πες μου; γιατί υποστηρίζεις κάτι που δεν έχει λογική πρώτον η αμοιβή του Κούγια θα είναι ίδια με του Γιάννη εδώ διπλα; ασε τα νομοτυπα και ας μιλήσουμε για την πραγματικότητα μοα δική μπορεί να έχει έξοδα ας πούμε 400 500 ευρώ ο τύπος θα κόψει απόδειξη 700 ευρώ και αμοιβή θα πάρει 1500 2000 εσυ δηλαδή θεωρείς οτι έκοψε απόδειξη; και τελευταίο το να υποβαθμίζεις άλλες επιστήμες είναι παντελώς ακυρο διότι αν νομιζεις οτι ο δικηγόρος είναι κάτι τόσο δύσκολο και αναγκαίο τότε να πεις και για τον ηλεκτρολόγο που χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσες να γράψεις εδώ το ίδιο περίπου ισχύει για όλα τα επαγγέλματα ο μηχανικός έχει ευθύνη του οχήματος σου αρα και την ζωή σου και της οικογένεια σου κλπ... τωρα τα υπόλοιπα είναι να χαμε να λέγαμε....

Επίσης να αναφέρω ότι από την αρχη ειπα δεν θελω να κοστολογήσω την επιστήμη κανενός ουτε έχω να πω για το ποιο επάγγελμα ειναι πιο δύσκολο και απαραίτητο μιλάω για τι γίνεται σε αυτόν τον κλάδο και γενικά της παροχής υπηρεσιών δηλαδή μπορεί ο δικηγόρος να κλέβει την εφορία αλλά ο μπακάλης οχι; προφανώς αναφερθηκα σε άλλο θέμα...

• Like 2
Δημοσ.

Δεν υποβαθμιζω τιποτε και κανενος την δουλεια.
Ο καθενας στον τομεα του.
Ομως αλλες προυποθεσεις εχει καποιος για να γινει νομικος και αλλες για να γινει υδραυλικος.
Επισης οταν πληρωνεις κατι, πρεπει να ζητας και την αντιστοιχη αποδειξη, αλλιως να μην τα πληρωσεις. Ακομη κι αν δεν λαβεις αποδειξη (κακως ξαναλεω), ποιο ακριβως ειναι το προβλημα σου ????? Το αν θα κερδισει παραπανω χρηματα ο δικηγορος εις βαρος του κρατους ???  .............

Παρακατω δεστε ενα παραδειγμα, πως μπορεις να την πατησεις ασχημα.........
Προσεξε λοιπον κατι που ισως αγνοεις, σχετικα με την αναγκαιοτητα δικηγορου σε μια πχ ποινικη υποθεση ελαφρας σημασιας και αρμοδιοτητας Μονομελους Πλημμελιοδικειου.
Ας πουμε οτι κατηγορεισαι γιατι  καποιος εχει πειραξει το μετρητη της ΔΕΗ και δεν γραφει σωστα σε σπιτι που σου ανηκει κατα κυριοτητα. Και πας κατηγορουμενος για ρευματοκλοπη αξιας πχ 500 ευρω.
Ας πουμε οτι δεν την πληρωνεις για τον χψ λογο, ισχυριζομενος οτι δεν εισαι εσυ υπευθυνος αλλα ο νοικαρης σου. Παραταυτα ομως το Δικαστηριο δεν σε πιστευει και σε καταδικαζει σε ποινη φυλακισης 2 μηνων με αναστολη.

Κανενα προβλημα θα πεις, δεν εβαλα δικηγορο, δεν πληρωσα τιποτε, εφαγα δυο μηνες του οποιους δεν προκειται ποτε να εκτισω και ολα μια χαρα, τελος καλο ολα καλα.
Συμφωνοι ?????

ΞΕΡΕΙΣ ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ??????

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...