Paris_Kts Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Συμφορουμήτες μου , καλησπέρα σας. Πριν 4 περίπου χρόνια εγώ και το έτερον ήμισυ είχαμε μπλέξει με μια υπόθεση ενός «φίλου μας» η οποία κατέληξε στα δικαστήρια και περιμένουμε ακόμα! Λογω του ότι εμείς ήμασταν στην ουσία μια περίπτωση , προσλάβαμε έναν δικηγόρο και για τους δυο. Τότε μας είχε ζητήσει 250€ για τον καθένα (500 σύνολο) τα οποία τα ήθελε πριν την δίκη , εντύπωση μου έκανε τότε ότι δεν μας έκοψε κάποια απόδειξη , απλά τα πήρε σε μετρητά και μετά μπήκαμε στο δικαστήριο.. μας έλεγε ότι αυτά ήταν και άντε να χρειαζόταν να δώσουμε κανένα 50άρικο αν ζητηθεί παράβολο μετά από αναβολή. Τώρα ήρθε ξανά η ώρα για την δεύτερη δίκη και μας ζητάει 250€ και για τους δυο, δήθεν για παράβολα κτλ. Τι να κάνω στην προκειμένη φάση? Πως να το χειριστώ? Το θεωρώ φυσιολογικό ή ζητάω παραπάνω αποδείξεις ?
andreas1gr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, Paris_Kts είπε Συμφορουμήτες μου , καλησπέρα σας. Πριν 4 περίπου χρόνια εγώ και το έτερον ήμισυ είχαμε μπλέξει με μια υπόθεση ενός «φίλου μας» η οποία κατέληξε στα δικαστήρια και περιμένουμε ακόμα! Λογω του ότι εμείς ήμασταν στην ουσία μια περίπτωση , προσλάβαμε έναν δικηγόρο και για τους δυο. Τότε μας είχε ζητήσει 250€ για τον καθένα (500 σύνολο) τα οποία τα ήθελε πριν την δίκη , εντύπωση μου έκανε τότε ότι δεν μας έκοψε κάποια απόδειξη , απλά τα πήρε σε μετρητά και μετά μπήκαμε στο δικαστήριο.. μας έλεγε ότι αυτά ήταν και άντε να χρειαζόταν να δώσουμε κανένα 50άρικο αν ζητηθεί παράβολο μετά από αναβολή. Τώρα ήρθε ξανά η ώρα για την δεύτερη δίκη και μας ζητάει 250€ και για τους δυο, δήθεν για παράβολα κτλ. Τι να κάνω στην προκειμένη φάση? Πως να το χειριστώ? Το θεωρώ φυσιολογικό ή ζητάω παραπάνω αποδείξεις ? Πληρώνεις με κάρτα. Αυτό θα πονέσει. Επίσης αν θέλεις αλλάζεις δικηγόρο όπου κάνεις ξεκάθαρη συνεννόηση για τα χρήματα σε κάθε δίκη.
DownUNDERground Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Μάλλον φυσιολογικό είναι. Κάθε δίκη θέλει δικά της παράβολα απ' όσο ξέρω. 8
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δυστυχώς έπρεπε να σας τα πει ο δικηγόρος, όσοι έχουνε έστω κάποιον συγγενη τους ή πολύ στενό φίλο που έχει μπλέξει με δικαστήρια, τα ξέρει αυτά, όποιος δεν έχει ιδέα θα βρεθεί προ ασχημων εκπλήξεων. Κάθε δική ανά βαθμό και όχι μόνο εννοείται πως έχει ένα ελάχιστο ποσό ως μαξιλαράκι που θα σας το ζητήσουν όλοι, το ποσόν αυτό αυξάνεται ανάλογα την υπόθεση, την φήμη του δικηγόρου, αν το θέμα σου δεν είναι ποινικό αλλά αξίωση οποιουδήποτε είδους αποζημίωσης τότε ο δικηγόρος μπορεί να απαιτήσει με συμφωνητικο την μελλοντική πληρωμή ενός μικρού ποσού από ότι καταφέρεις να εισπράξεις δικαστικά. Η περιπτωση νομικου ζητήματος και δικης με 250 ευρώ από τον καθέναν αποτελεί μια πολύ light περοπτωση, άλλες απαιτούν πολύ περισσότερα. Απόδειξη έπρεπε να κόψει, να θεωρήσεις σίγουρο ότι θα σας πει να του πληρώσετε παραπάνω από το ΦΠΑ.
masteripper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και κάπως έτσι επιβιώνει ο συγκεκριμένος κλάδος...όσο διαιωνίζεται το πρόβλημα τόσο αυτοί ευημερούν Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από masteripper 4
visualizer Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 500 δεν ειναι τιποτα .. εγω ειχα δωσει 1500 για υποθεση της πλακας που απλα πηγαμε στο δικαστηριο και δηλωσαμε οτι δεν επιδιωκουμε την ποινικη διωξη .. 2 λεπτα κρατησε 😂 Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από visualizer 1 1 2
DrLo Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Αι κάπως έτσι καταλαβαίνεις γιατί οι δίκες στην Ελλάδα, ένα κράτος που 2 στους 3 βουλευτές είναι δικηγοροι κρατάνε τουλάχιστον μία 10ετια και ολο ταχα και "εκσυγχρονίζεται" η δικαιοσύνη. 4
Ukforthemoment Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Αν έκοψε παράβολα δεν μπορεί να μην έκοψε απόδειξη.
LawyerS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Ως δικηγόρος λοιπόν άσε με να σου εξηγήσω. Κάθε δικαστήριο απαιτεί γραμμάτιο - παράβολο για να μπορέσεις να "ακουστείς". Στην καλύτερη περίπτωση αυτό είναι ένα μπορεί δεν να φτάσει και στα 3. Πχ. όταν κάνεις μια αγωγή οφείλεις να κόψεις 1 παράβολο για την κατάθεσή της, 1 παράβολο για την συζήτησή της. Βέβαια υπάρχουν και έξοδα για ακριβή αντίγραφα δικογράφων (συνήθως 2 ευρώ το καθένα) και για κοινοποιήσεις. Σε περίπτωση που το δικαστήριο δεν βγάλει άμεσα απόφαση και χρειαστεί κάτι επιπλέον τότε κόβεται νέο παράβολο επανασυζήτησης. Επίσης όταν οι αγωγές είναι καταψηφίστηκες (δηλαδή ζητάνε την καταβολή χρηματικού πόσου) τότε κόβεται επιπλέον ένα ακόμα παράβολο (δικαστικό ένσημο) με ανάλογη επί τοις εκατό αξία επί του ποσού. Μέσα στο γραμμάτιο περιλαμβάνεται η αμοιβή του δικηγόρου αφού αφαιρεθούν τα έξοδα. Η αμοιβή αυτή στα πολιτικά - μικρά δικαστήρια είναι από 18 ευρώ μέχρι το πολύ 50 (επαναλαμβάνω στο πολιτικά Μονομελές και Ειρηνοδικεία) και συμπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ. Τα παράβολα λοιπόν εκτυπώνονται σε 4 αντίτυπα. Τα δυο από αυτά ο δικηγόρος τα προσκομίζει στο δικαστήριο. Το ένα από τα δυο πηγαίνει στον ΤΑΧΔΙΚ και μέσω αυτού στην εφορία για να διασταυρωθεί αν έχει κοπεί απόδειξη. Απ' ότι καταλάβατε λοιπόν πάντα πρέπει να κόψεις απόδειξη. Απ' ότι καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατόν για μια δουλειά - επιστήμη να πληρώνεσαι 18 ευρώ, πόσο μάλλον όταν σπαταλάς ακόμα και βδομάδες για να την δουλέψεις. Επίσης κανένας δικηγόρος δεν κόβει απόδειξη ίση με το γραμμάτιο καθώς είναι σαν να κράζεις στην εφορία για έλεγχο. Επομένως συνήθως οι δικηγόροι πέρα των εξόδων του γραμματίου κόβουν απόδειξη +100 με 150 ευρώ τουλάχιστον για να μην έχουν θέμα. Δυστυχώς σαν κλάδος έχει επικρατήσει η λογική να πληρωνόμαστε τα χρήματα των επιδόσεων, τον γραμματίων και των ενσήμων ώστε να μην φορτώνουμε τον πελάτη με περιττές δουλειές και δίνεται η εντύπωση πως και τα 500 πάνε στην τσέπη μας. Έχει γίνει πολλές φορές θέμα να αλλάξει το καθεστώς ώστε ο δικηγόρος να πληρώνεται μόνο την αμοιβή του ώστε να μας φύγει και η ρετσινιά ότι ζούμε πλουσιοπάροχα. Γενικά οι τιμές που σου έδωσε ήταν πολύ καλές. Για Ειρηνοδικείο πολύ καλή τιμή, για Μονομελές ήταν φθηνή και για οποιοδήποτε άλλο δικαστήριο λογικά ο δικηγόρος σου μπήκε μέσα. Και 500 ευρώ για εφετείο που σου ζητάει λογικά είναι λίγα. 17 1
Stefanos683 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 πολλες φορες εχω δει τσακωμους κ διαφωνιες που φερνουν αστυνομια για μηνυση. μετα δηλαδη ολοι πληρωνουν 250αρια αβερτα;? ειτε την κανεις ή αν σου κανουν? 1
DownUNDERground Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Γιατί, τσακώνεσαι κι ανησυχείς;;;
afentiko Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Να ρωτησω κατι εγω; Αυτο που βλεπουμε στις ταινιες οτι αμα δεν εχεις λεφτα για δικηγορο σου οριζει το κρατος δεν ισχυει εδω; Προφανως μιλαω για περιπτωσεις που καποιος σου κανει μηνυση , οχι να κανεις εσυ σε καποιον αλλον
gokuthelegend Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ λέω το εξής υποθετικό σενάριο. Σου χαλάει η βρύση και καλείς έναν υδραβλικό για να στην φτιάξει. Σου λέει κάνει τόσο, δέχεσαι, στην φτιάχνει και τον πληρώνεις. Μετά από λίγο καιρό (μπορεί μήνες, μπορεί και χρόνια) σου χαλάει πάλι η βρύση και καλείς πάλι τον υδραβλικό. Την 2η φορά τον πληρώνεις ή όχι; Με την λογική σου αφού τον πλήρωσες την 1η φορά, γιατί να τον πληρώσεις και 2η; Αν δηλαδή το δικαστήριο πάρει 10 φορές αναβολή, και ο δικηγόρος αναγκαστεί να έρθει 10 φορές ή και παραπάνω, θα το κάνει με τα χρήματα που τον πλήρωσες για την 1η φορά; 1
LawyerS Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, afentiko είπε Να ρωτησω κατι εγω; Αυτο που βλεπουμε στις ταινιες οτι αμα δεν εχεις λεφτα για δικηγορο σου οριζει το κρατος δεν ισχυει εδω; Προφανως μιλαω για περιπτωσεις που καποιος σου κανει μηνυση , οχι να κανεις εσυ σε καποιον αλλον Υπάρχει σχετική πρόβλεψη για όλες τις υποθέσεις, ένδικα μέσα και ένδικα βοηθήματα. Ονομάζεται Νομική Βοήθεια.
Nabuko Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, LawyerS είπε Δυστυχώς σαν κλάδος έχει επικρατήσει η λογική να πληρωνόμαστε τα χρήματα των επιδόσεων, τον γραμματίων και των ενσήμων ώστε να μην φορτώνουμε τον πελάτη με περιττές δουλειές και δίνεται η εντύπωση πως και τα 500 πάνε στην τσέπη μας. Σωστός. Πολλοί νομίζουν ότι επειδή έχουν έναν φίλο δικηγόρο, θα πάνε στα δικαστήρια και δε θα πληρώσουν τίποτα. Στην πραγματικότητα μπορεί ο φίλος δικηγόρος να μην τους χρεώσει κάτι σαν αμοιβή αλλά τα υπόλοιπα θα πληρωθούν, μιας και είναι υποχρεωτικά. Εκτός και αν ο φίλος δικηγόρος είναι τόσο γαλαντόμος και τα πληρώσει απ' την τσέπη του (χλωμό).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα