Ukforthemoment Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε 1.5 λιτρο (καθε 7.5κ χλμ που το παω για service πλεον) καιει το δικο μου cordoba που ειναι και 27 ετων 🥴 Δεν υπάρχει συγκριση με του φίλου.Στο δικό του με τα χλμ που πας εσύ για αλλαγή αυτός θελει κάτι λιγότερο απο 13 λίτρα λάδι. Εσύ έχει προσέξει πότε η κατανάλωση σου γίνεται μεγαλύτερη;Λογικά με φρέσκα λάδια είναι χαμηλά και μετά απο Χ χλμ αρχίζει και καίει πολύ.Το λέω μήπως να τα άλλαζες νωρίτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 35 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν υπάρχει συγκριση με του φίλου.Στο δικό του με τα χλμ που πας εσύ για αλλαγή αυτός θελει κάτι λιγότερο απο 13 λίτρα λάδι. Εσύ έχει προσέξει πότε η κατανάλωση σου γίνεται μεγαλύτερη;Λογικά με φρέσκα λάδια είναι χαμηλά και μετά απο Χ χλμ αρχίζει και καίει πολύ.Το λέω μήπως να τα άλλαζες νωρίτερα. Τι εννοεις? παιρνει 3.5 λιτρα, και οταν του κανω service ειναι καπου στην μεση/προς ελαχιστο οριο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 7 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Τι εννοεις? παιρνει 3.5 λιτρα, και οταν του κανω service ειναι καπου στην μεση/προς ελαχιστο οριο. Μετράς ανα 1000 χλμ και βλέπεις πότε αρχίζει να το καίει. Εχεις την ίδια κατανάλωση στα 1000 χλμ ,στα 2000χλμ, στα 5000χλμ? Το 1,5 λίτρο το υπολογίζεις απο το πόσο λείπει απο την βέργα;Γιατί συνήθως η βέργα δείχνει ένα λίτρο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε Μετράς ανα 1000 χλμ και βλέπεις πότε αρχίζει να το καίει. Εχεις την ίδια κατανάλωση στα 1000 χλμ ,στα 2000χλμ, στα 5000χλμ? Το 1,5 λίτρο το υπολογίζεις απο το πόσο λείπει απο την βέργα;Γιατί συνήθως η βέργα δείχνει ένα λίτρο. Θα το τσεκαρω αυριο, αλλα νομιζω λαδια αλλαζω σε καθε service, δλδ καθε 7.5κ χλμ. Ναι μονο την βεργα βλεπω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toyo73 Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 12 Απριλίου 2023 20 ώρες πριν, for4 είπε Ανέκδοτο το αξιοπιστία toyota από 2005 και μετά. Και το λίγες παρτίδες με τον 1NR-FE το λέει μόνο ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της toyota. Όλα όσα φορούσαν αυτό το μοτέρ, όλα ανεξαιρέτως στα 100κ πήγαιναν για πέταμα. Απλά πράγματα. Χωρίς συναισθηματισμούς και χωρίς να υποστηρίζω κάποια άλλη μάρκα, οπαδισμούς κλπ. Όλα τα yaris 100hp είχαν θέμα. Όλα. Και η toyota μέχρι που άλλαξε μοντέλο το πωλούσε κανονικά και εννοείται δεν κάλυπτε η εγγύηση γτ ήταν φυσιολογική φθορά. Εγώ δεν έχω ακούσει άλλη εταιρία με τέτοιο θέμα και τέτοια αντιμετώπιση. Ναι έχουν βγει ελαττώματα σε πολλά. Αλλά τόσο γενικό και τόσο κακή αντιμετώπιση καμιά άλλη. Μαρεσε πολύ το yaris cross αλλά δύσκολα θα ξαναπάω σε toyota μετά από αυτό το κάζο. Το μόνο καλό που έχει η μάρκα είναι ότι υπάρχουν τόσοι φανατικοί του σλόγκαν toyota δεν σπάει δεν χαλάει, που το πούλησα εύκολα με μικρή χασουρα παρότι τους ενημέρωνα για το θέμα γτ δεν ήθελα να με πάρουν μετά να με βρίζουν. Προσοχή δεν λέω ότι όλα τα μοντέλα της είναι έτσι ή χαλάνε κλπ, προφανώς το συγκεκριμένο είχε θέμα. Αλλά η αντιμετώπιση της ήταν πέρα για πέρα τραγική και επίσης κατακρίνω και την λογική όλα τα toyota δεν χαλανε, που οδηγεί κόσμο να παίρνει αυτοκίνητο εν γνώσει του προβληματικό 'γιατί toyota είναι, δεν χαλάει, είναι υπερβολικός ο προηγούμενος κάτοχος' κλπ. Και μετα τη πηρες; VW. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
for4 Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Μπορεί να πήρα και πάλι toyota, όπως είπα μαρεσει πολύ το yaris cross. Δεν είναι αυτό το θέμα. Εγώ κατέκρινα την λογική είναι toyota (ή γιαπωνέζικο), δεν καίει, δεν σπάει, δεν χαλάει, το παίρνω με κλειστά τα μάτια. Το διευκρινησα άλλωστε ότι έχει βγάλει και πολύ καλά μοντέλα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, for4 είπε είναι toyota (ή γιαπωνέζικο), δεν καίει, δεν σπάει, δεν χαλάει, Αυτήν την βλακεία μόνο Ελλάδα την ακούς. Υπάρχουν αφελείς που το πιστεύουν,όπως άλλοι πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 1 hour ago, jmmys said: Αυτήν την βλακεία μόνο Ελλάδα την ακούς. Υπάρχουν αφελείς που το πιστεύουν,όπως άλλοι πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Μόνο στην Ελλάδα έχουν τη φήμη της αξιοπιστίας τα Toyota δηλαδή? 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 2 ώρες πριν, jmmys είπε Αυτήν την βλακεία μόνο Ελλάδα την ακούς. Υπάρχουν αφελείς που το πιστεύουν,όπως άλλοι πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη. Μπας και γουστάρεις Γερμανικά και για αυτό γράφεις αμερόληπτα και με στοιχεία...? Κάτι τέτοιες έρευνες ας πούμε είναι κατευθυνόμενες απο Έλληνες https://www.thestreet.com/automotive/most-least-reliable-cars-and-car-brands-according-to-consumer-reports#gid=ci02b0e590400025f0&pid=24-toyota-brand-toyota- https://www.autolist.com/guides/most-reliable-car-brands https://all-car-news.com/en/the-most-reliable-and-least-reliable-car-brands-according-to-the-2023-j-d-power-survey/?utm_content=cmp-true Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Μπας και γουστάρεις Γερμανικά και για αυτό γράφεις αμερόληπτα και με στοιχεία...? Κάτι τέτοιες έρευνες ας πούμε είναι κατευθυνόμενες απο Έλληνες https://www.thestreet.com/automotive/most-least-reliable-cars-and-car-brands-according-to-consumer-reports#gid=ci02b0e590400025f0&pid=24-toyota-brand-toyota- https://www.autolist.com/guides/most-reliable-car-brands https://all-car-news.com/en/the-most-reliable-and-least-reliable-car-brands-according-to-the-2023-j-d-power-survey/?utm_content=cmp-true Μπας και είσαι κολλημένος ΜΟΝΟ με ιαπωνικά;50 παρόμοιες έρευνες να δεις,50 διαφορετικά αποτελέσματα θα έχει.Επισης καθε χρονιά έχει διαφορετικά αποτελέσματα.Πολύ αντικειμενικές έρευνες. Μια του 2022 https://www.autoexpress.co.uk/driver-power/105113/top-10-most-reliable-family-cars-buy-2022?amp Έρευνες γίνονται ανάμεσα σε μοντέλα συγκεκριμένης χρονολογίας,όχι αναμεσα σε μάρκες έτσι γενικά και αόριστα.Η καθε εταιρία έχει δεκάδες μοντέλα και μοτέρ.Είναι ΟΛΑ αξιόπιστα ή αναξιόπιστα; Corolla του 2021 αγόρασα.Έχω και ένα clk230 του 1998 από το 2003. 1 ώρα πριν, NickTG είπε Μόνο στην Ελλάδα έχουν τη φήμη της αξιοπιστίας τα Toyota δηλαδή? Δεν είπα ποτε ότι δεν είναι αξιόπιστα. Ειπα ότι είναι μια ελληνική ανοησία το « δεν σπάνε,δεν χαλάνε». Μια χαρά χαλάνε και αυτά. Τελος απίστευτος φανατισμός από τζαπανοφιλους.Με το που πει κάποιος οτιδήποτε αρνητικό για αυτά,αμέσως στα κάγκελα. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 1 hour ago, jmmys said: Ειπα ότι είναι μια ελληνική ανοησία το « δεν σπάνε,δεν χαλάνε». Εγώ πάντως θυμάμαι ένα επεισόδιο στο Top Gear όπου προσπαθούν να "σκοτώσουν" ένα Hilux. Γιατί δεν έβαλαν ένα Navara? 1 hour ago, jmmys said: Δεν είπα ποτε ότι δεν είναι αξιόπιστα. Δεν ρώτησα αυτό όμως. Ρώτησα αν έχουν αυτή τη φήμη μόνο στην Ελλάδα. 1 hour ago, jmmys said: Τελος απίστευτος φανατισμός από τζαπανοφιλους.Με το που πει κάποιος οτιδήποτε αρνητικό για αυτά,αμέσως στα κάγκελα. Ο απίστευτος φανατισμός και τα κάγκελα είναι η ερώτηση μου αν έχουν μόνο εδώ αυτή τη φήμη ή είναι κάποιο γενικό σχόλιο αυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NickTG είπε Εγώ πάντως θυμάμαι ένα επεισόδιο στο Top Gear όπου προσπαθούν να "σκοτώσουν" ένα Hilux. Γιατί δεν έβαλαν ένα Navara? Δεν ρώτησα αυτό όμως. Ρώτησα αν έχουν αυτή τη φήμη μόνο στην Ελλάδα. Ο απίστευτος φανατισμός και τα κάγκελα είναι η ερώτηση μου αν έχουν μόνο εδώ αυτή τη φήμη ή είναι κάποιο γενικό σχόλιο αυτό? Γενικό σχόλιο ήταν.Το έχω δει πολλές φορές εδώ μέσα.Απλά το έγραψα κάτω από δικό σου ποστ.Το δικό σου ερώτημα μια χαρά ήταν. Η φήμη ότι είναι αξιόπιστα υπάρχει και αλλου. Την φήμη ότι είναι τα πιο αξιόπιστα και δεν σπάνε,δεν χαλάνε,εντάξει εδώ γελάμε, δεν την έχω δει ούτε σε αγγλόφωνα φόρουμ,ούτε σε γερμανικά. Σε γενικές γραμμές οι κορυφαίες εταίρειες τα τελευταία 40 χρόνια σε πωλήσεις είναι η Toyota και η VW.Και οι δυο χωρες που είναι κορυφή στην ποικιλία μοντέλων και στην ποιότητα και αξιοπιστία είναι η Γερμανία και η Ιαπωνία.Και αυτό ισχύει όχι μονο για οχήματα αλλα και για κάθε σχεδόν εργαλείο.Η Ιαπωνία υστερεί βέβαια σε premium κατηγορία. Απο εκεί και πέρα η κάθε εταιρία έχει βγάλει προβληματικά μοντέλα αλλα και κορυφαία μοντέλα. clk230 του 1998,με 320.000χλμ,δεν συμπλήρωσα ποτε λάδια,δεν είχε ποτε βλάβη,ούτε μηχανική ούτε ηλεκτρονική,μονο αναλώσιμα.Το Corolla θα δείξει σε μερικά χρόνια. Καλο Πάσχα. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από jmmys Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Γενικά μιλάει ο @jmmys ρε παιδιά και έχει δίκιο. Τα τελευταία 20 χρόνια δεν ισχύει έχω Toyota δεν πάω συνεργείο για βλάβες ποτέ, δεν καίω λάδια δεν δεν δεν. Αυτό το απόλυτο σχολίασε που και εγώ στον κύκλο μου το βλέπω. Συγγενείς, φίλους, γνωστούς έχουμε με Yaris, Auris, Corolla πετρέλαιο. Και συνεργείο πάνε συχνά και την μάνα τους και τον πατέρα τους καίνε σε λάδια (Yaris, Auris). Σε όλες τις μάρκες συμβαίνει αυτό. Τι σχέση έχουν τα Mercedes τα τωρινά με αυτά των late 70s, 80s, αρχές 90s που και να ήθελες να τα χαλάσεις δεν μπορούσες. Carina e του 92 εχω (βενζίνη μαμά) και θέλει 500ml λάδι κάθε 1500 χλμ με όλα τα service πριν της ώρας τους και ~ 300.000 χλμ. Είναι και πως θα σου τύχει. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από liakinen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Maurikycli Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Για τα μαζντα έχουμε άποψη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 Share Δημοσ. 13 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, Maurikycli είπε Για τα μαζντα έχουμε άποψη; Τα μόνα Mazda που ξέρω είναι το δεύτερης γενιάς 6 με τον 1.8 κινητήρα. Δύο γνωστοί που το έχουν (με περασμένο αέριο βέβαια) καίνε λάδια αρκετά. Ο ένας έκανε επισκευή κινητήρα και λέει ότι σταμάτησε το κάψιμο. Δεν του έβγαλε κάτι άλλο όπως λέει. Μετά την επισκευή το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η μηχανή του ακούγεται τραχιά. Επεξ/σία 13 Απριλίου 2023 από liakinen 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα