Προς το περιεχόμενο

Toyota - 6ετής εγγύηση ελληνικής αντιπροσωπείας και όροι εγγύησης

kostasgr78

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 13/4/2023 στις 7:56 ΜΜ, andreas-d είπε

Για εμένα αξιόπιστο είναι να μη με αφήνει στο δρόμο και να μην είμαι κάθε μήνα στο συνεργείο.

Αυτό. Κάποτε πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και τι είναι αυτή η ρημάδα η αξιοπιστία. Δεν είναι αξιόπιστο επειδή τσιμπάει 1 λίτρο λάδι στα 10.000 χλμ (που έτσι κι αλλιώς τότε θέλει άλλαγμα), το οποίο πρακτικά δεν ενοχλεί πουθενά, αλλά είναι ένα άλλο που στο παίρνει η οδική κάθε 8 μήνες;

:P

Στις 15/4/2023 στις 10:51 ΜΜ, kostasgr78 είπε

Ισχύει αυτό;

Εδώ και πολλά χρόνια. Ο περίφημος 1NR-FE που έπινε το λάδι για βενζίνη, βγήκε το 2008, διαλύοντας το "μύθο" γύρω από το όνομα της Toyota. :P

Βεβαίως όποιος έχει λίγο νιο-νιο καταλαβαίνει ότι κάθε εταιρεία μπορεί να βγάλει (και έχει βγάλει) προβληματικά μοτέρ, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία ή την ποιότητα των οχημάτων της. Φυσικά, στις καφετέριες και στα fora, πάντα είναι συχνή ατάκη στη συζήτηση το "η τάδε μάρκα είναι μόνο για φριτέζες". Μια χαρά αμάξια βγάζουν όλες (οκ, ίσως όχι η Zastava).

Επεξ/σία από Haldol
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Στις 11/4/2023 στις 3:17 ΜΜ, for4 είπε

Ανέκδοτο το αξιοπιστία toyota από 2005 και μετά. Και το λίγες παρτίδες με τον 1NR-FE το λέει μόνο ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της toyota. Όλα όσα φορούσαν αυτό το μοτέρ, όλα ανεξαιρέτως στα 100κ πήγαιναν για πέταμα. Απλά πράγματα. Χωρίς συναισθηματισμούς και χωρίς να υποστηρίζω κάποια άλλη μάρκα, οπαδισμούς κλπ. Όλα τα yaris 100hp είχαν θέμα. Όλα. Και η toyota μέχρι που άλλαξε μοντέλο το πωλούσε κανονικά και εννοείται δεν κάλυπτε η εγγύηση γτ ήταν φυσιολογική φθορά. Εγώ δεν έχω ακούσει άλλη εταιρία με τέτοιο θέμα και τέτοια αντιμετώπιση. Ναι έχουν βγει ελαττώματα σε πολλά. Αλλά τόσο γενικό και τόσο κακή αντιμετώπιση καμιά άλλη. Μαρεσε πολύ το yaris cross αλλά δύσκολα θα ξαναπάω σε toyota μετά από αυτό το κάζο. Το μόνο καλό που έχει η μάρκα είναι ότι υπάρχουν τόσοι φανατικοί του σλόγκαν toyota δεν σπάει δεν χαλάει, που το πούλησα εύκολα με μικρή χασουρα παρότι τους ενημέρωνα για το θέμα γτ δεν ήθελα να με πάρουν μετά να με βρίζουν. Προσοχή δεν λέω ότι όλα τα μοντέλα της είναι έτσι ή χαλάνε κλπ, προφανώς το συγκεκριμένο είχε θέμα. Αλλά η αντιμετώπιση της ήταν πέρα για πέρα τραγική και επίσης κατακρίνω και την λογική όλα τα toyota δεν χαλανε, που οδηγεί κόσμο να παίρνει αυτοκίνητο εν γνώσει του προβληματικό 'γιατί toyota είναι, δεν χαλάει, είναι υπερβολικός ο προηγούμενος κάτοχος' κλπ.

Εμένα το auris μου το επισκεύασε μέσα στην εγγύηση, 6 μήνες πρίν λήξει η 6ετία.

Πλήρωσα μόνο γύρω στα 300 € για κάτι αναλώσιμα που χρειάστηκε να αλλαχθούν 

21 ώρες πριν, johnieXoX είπε

Πλήρωσα μόνο γύρω στα 300 € για κάτι αναλώσιμα που χρειάστηκε να αλλαχθούν 

στην εγγύηση δε θα έπρεπε να πληρώσεις κάτι

• Like 1

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 13/04/2023 at 19:04, liakinen said:

Ναι δεν διαφωνώ σε αυτό που λες. Ενδεχομένως και στα ελατήρια να έχει θέμα. Απλά δεν υποστηρίζω τις απόλυτες απόψεις. 

Έχω στην κατοχή μου Ascona C 1987, Audi 80 1991 τα οποία δεν είχαν τέτοιο θέμα. Επίσης ο θείος έχει Civic του 1992 στο οποίο ότι μπαίνει σε λάδι βγαίνει κιόλας. Αυτά είναι εμπειρίες όμως ενός με πολλές παραμέτρους. Στην γενική εικόνα ή Toyota ήταν κορυφαία στην αξιοπιστία αυτό δεν αλλάζει. Εχει δύο δεκαετίες όμως που βγάζει προβλήματα και αυτή. Δεν έχουμε όλοι στον κύκλο μας κατόχους με Avensis πρώτης & δεύτερης γενιάς; δεν καίνε τον πάτο τους σε λάδια; 

η απόλυτη άποψη δεν υπάρχει αλλά μια γενική  ειναι αν το αμάξι το είχε καμία 10 χονια (ανεξαρτήτου χιλιομέτρων γιατι πολλές ζημιες γινιοντε απο την ηλικια και οχι χιλομετρα ) και δεν σου εβγαλε θέμα (σοβαρό) ειναι μια χαρά, τα λεφτά του τα άξιζε..,, η αν σε ελάχιστα χρονια έκανες καμία 300,000 χιλιόμετρα ( το είχες για κάθε μέρα ταξίδια) και άρχισε να πίνει λάδι πχ (ειναι για σουτο δλδ) πάλι τα λεφτά του εβαλε

μη αξιόπιστο ειναι αμάξι το οποίο σε αφήνει από της πρώτες μέρες με κάτι σοβαρό και δεν μιλάω για μια φορά αλλά συχνά πυκνά

και μια μεγαλη αλήθεια (και ασ διαφωνούν πάρα πολλοί) πλεον ετσι όπως έχουν κάνει τα αυτοκίνητα  (τουλαχιστον αυτά που παιρνει ο απλός κόσμος δλδ μεχρι 35 40κ) δεν αξίζει να τα αγοράσεις ειναι πρόχειρα κατασκευασμένα έχουν κόψει όπου μπορουν να κόψουν για να βγει στο κοστος που πρέπει να βγει..... και με το κέρδος που πρέπει να βγει...... πλέον κατι τέτοιο αρχίζει να το πάρεις leasing και μετά το πετας και πας στο επομενο

Επεξ/σία από Black Demis

Στις 25/4/2023 στις 8:00 ΜΜ, korakios είπε

στην εγγύηση δε θα έπρεπε να πληρώσεις κάτι

Όχι, αν η αλλαγή που κάνουν δεν έχει σχέση με τη ζημιά πληρώνεις κανονικά. Αν έχει κάπου ζημιά το μοτέρ και σου αλλάξουν και τακάκια μιας και είσαι ήδη εκεί και πρέπει να αλλαχτούν τότε τα τακάκια θα τα πληρώσεις. 

• Like 1

1 ώρα πριν, ikaruga24 είπε

Όχι, αν η αλλαγή που κάνουν δεν έχει σχέση με τη ζημιά πληρώνεις κανονικά. Αν έχει κάπου ζημιά το μοτέρ και σου αλλάξουν και τακάκια μιας και είσαι ήδη εκεί και πρέπει να αλλαχτούν τότε τα τακάκια θα τα πληρώσεις. 

Όχι, δεν ήταν φάση τακάκια.. κάτι λάδια ήταν, είτε μηχανής, είτε κιβωτίου..

ένας μηχανικός της toyota που δούλευε μέσα στην αντιπροσωπεία, μου πε πως κάποια από αυτά δεν έπρεπε να τα πληρώσω, αλλά μου το πε αφού είχε γίνει η πληρωμή, και η αλήθεια είναι πως μου φάνηκαν αρκετά αυτά που γλύτωσα, σίγουρο τετραψήφιο κόστος το κόστος της επισκευής που κάλυψε η εγγύηση, οπότε δεν έδωσα και σημασία

Κάποιος πιο γνώστης σε μηχανολογικά θέματα ίσως το έκανε θέμα και τα γλυτωνε

Στις 26/8/2023 στις 8:28 ΜΜ, Black Demis είπε

πλέον κατι τέτοιο αρχίζει να το πάρεις leasing και μετά το πετας και πας στο επομενο

Ειναι σιγουρο οτι δεν εχεις ιδεα ποσο κοστιζει το leasing. Ειδικα τωρα πια. Η αυξηση του κοστους ειναι κατακορυφη, και σε συνδιασμο με τις υψηλές αξιες των μεταχειρισμενων, μόνο χαζοι και τεραστιες εταιριες που έχουν στολο οχηματων και δεν έχουν μηχανισμο να τα παρακολουθουν έχουν leasing.

49 minutes ago, andreaspA said:

Ειναι σιγουρο οτι δεν εχεις ιδεα ποσο κοστιζει το leasing. Ειδικα τωρα πια. Η αυξηση του κοστους ειναι κατακορυφη, και σε συνδιασμο με τις υψηλές αξιες των μεταχειρισμενων, μόνο χαζοι και τεραστιες εταιριες που έχουν στολο οχηματων και δεν έχουν μηχανισμο να τα παρακολουθουν έχουν leasing.

Tι εγινε, δεν αξιζει πια το leasing;

Μας ειχαν παρει τα αυτια, οτι ειναι in να μην εχεις ιδιοκτησια...να μην κατεχεις το αμαξι που χρησιμοποιεις...

• Like 3

1 hour ago, andreaspA said:

Και πάλι πιστεύω αξίζει, παίρνεις ότι ποιο απλό για να κάνεις την δουλειά σου ούτε να σκέφτεστε για service ούτε για λάστιχα τπτ κάτι σαν βρακι το βάζει και Μετά το πετάς.

Και δεν το έχεις και ιδιοκτησία

29 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Και πάλι πιστεύω αξίζει, παίρνεις ότι ποιο απλό για να κάνεις την δουλειά σου ούτε να σκέφτεστε για service ούτε για λάστιχα τπτ κάτι σαν βρακι το βάζει και Μετά το πετάς.

Και δεν το έχεις και ιδιοκτησία

Το πιστευω δεν παει παρεα με τα μαθηματικα. Το πιστευω παει με τις θρησκειες με την ποιηση και την λογοτεχνια.

Με την λογιστικη, και τα μαθηματικα 1+1 κανουν 2. Οχι 11.

1 ώρα πριν, mindreader είπε

Tι εγινε, δεν αξιζει πια το leasing;

Μας ειχαν παρει τα αυτια, οτι ειναι in να μην εχεις ιδιοκτησια...να μην κατεχεις το αμαξι που χρησιμοποιεις...

Γνωρίζω CFO σε εταιρια με 10.000 αυτοκινητα leasing που σκεφτονται να προχωρησουν με ιδιοκτητα οχηματα πια και να μειώσουν τα leasing. Που σε αυτη την περιπτωση φαντασου τι υπηρεσια προσφερει το leasing. Φαντασου ποσο δυσκολο ειναι η παρακολουθηση ολων αυτων των οχηματων και η συντηρηση τους.
Σε γενικές γραμμες πια, σε 4 χρονια έχεις πληρωσει στο leasing αυτουσιο το οχημα και οχημα δεν έχεις. Ειδικα δε τα leasing που ληγουν τωρα, οι εταιριες leasing βγηκαν καργα κερδισμενες. Οι αξιες των μεταχειρισμενων εκτιναχθήκαν!
Αν μιλαμε δε για ελεύθερους επαγγελματιες, ή πολυ μικρές εταιριες των 5-10-20 οχηματων, ειναι εντελώς κουτο να έχεις leasing. 

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, andreaspA είπε

Το πιστευω δεν παει παρεα με τα μαθηματικα. Το πιστευω παει με τις θρησκειες με την ποιηση και την λογοτεχνια.

Με την λογιστικη, και τα μαθηματικα 1+1 κανουν 2. Οχι 11.

Γνωρίζω CFO σε εταιρια με 10.000 αυτοκινητα leasing που σκεφτονται να προχωρησουν με ιδιοκτητα οχηματα πια και να μειώσουν τα leasing. Που σε αυτη την περιπτωση φαντασου τι υπηρεσια προσφερει το leasing. Φαντασου ποσο δυσκολο ειναι η παρακολουθηση ολων αυτων των οχηματων και η συντηρηση τους.
Σε γενικές γραμμες πια, σε 4 χρονια έχεις πληρωσει στο leasing αυτουσιο το οχημα και οχημα δεν έχεις. Ειδικα δε τα leasing που ληγουν τωρα, οι εταιριες leasing βγηκαν καργα κερδισμενες. Οι αξιες των μεταχειρισμενων εκτιναχθήκαν!
Αν μιλαμε δε για ελεύθερους επαγγελματιες, ή πολυ μικρές εταιριες των 5-10-20 οχηματων, ειναι εντελώς κουτο να έχεις leasing. 

To Θέμα του Leasing σε επίπεδο μεγάλων εταιριών είναι ξεκάθαρα θέμα CAPEX / OPEX. Καμία σχέση με μικρές εταιρίες ή ιδιώτες, η λογική του Leasing. 

*Σήμερα το 30% των περιπολικών περίπου, είναι Leasing. 

Επεξ/σία από sphinxgr

• 3 μήνες μετά...

Ευπρόσδεκτες και νέες περιγραφές από εμπειρίες στο θέμα της 6ετούς εγγύησης, αν κανείς αντιμετώπισε τα αστεράκια και τις εξαιρέσεις.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Έπεσα στο παρακάτω άρθρο και μού έχουν κάνει εντύπωση αρκετές αναφορές ιδιοκτητών που δεν έλαβαν κάλυψη εντός εγγύησης.

https://cartalk.gr/giati-toyota-hellas-avee-thavetai-stis-aksiologiseis-tis-google/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, kostasgr78 said:

Έπεσα στο παρακάτω άρθρο και μού έχουν κάνει εντύπωση αρκετές αναφορές ιδιοκτητών που δεν έλαβαν κάλυψη εντός εγγύησης.

https://cartalk.gr/giati-toyota-hellas-avee-thavetai-stis-aksiologiseis-tis-google/

Ισως, εχει πεσει πλεον και η ποιοτητα των ιδιων των αυτοκινητων toyota, αλλα και η αντιμετωπιση απο την επισημη αντιπροσωπεια.

Εγω ειμαι κατοχος toyota εδω και 5 χρονια, και ενω δεν θα πω οτι δεν ειχα πολυ μεγαλα προβληματα μαζι τους, ωστοσο, μου φαινονται γενικως καλα τα της αντιπροσωπειας, γιατι εχω ζησει τα...χειροτερα. Ειχα citroen (δραμα!!!) και opel (λιγοτερο δραμα, αλλα και παλι οχι κατι σπουδαιο απο αντιπροσωπεια-service), οποτε η toyota μου φαινεται σχετικως καλη.

Το ζητημα ειναι οτι γενικως σε πολλα πραγματα ειμαστε ριγμενοι ως χωρα. Ενω δινουμε τα ωραια μας λεφτα, δεν απολαμβανουμε οτι σε αλλες χωρες.

Εγω για αυτο το λογο, σε σοβαρα προβληματα, παντα στελνω mail στο εξωτερικο. Τα κεντρικα Ευρωπης ας πουμε. Το ειχα κανει και με τη citroen, και με το toyota. Παροτι δεν απαντουν κατι 'ουαου', φαινεται οτι με καποιο τροπο μη ανακοινωσιμο σε μενα, τους 'τραβουν λιγο το αυτι', γιατι μετα οταν παω σε αυτους, βλεπω αλλη συμπεριφορα.

Δεν γινεται να τα δεχομαστε ολα παθητικα.

Αλλα αναρωτιεμαι εν τελει και ποιος στην Ελλαδα εχει καλυτερο after sales απο την toyota...ας μας πει οποιος μπορει να συγκρινει.

Επεξ/σία από mindreader

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...