riskus Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, iml είπε Επίσης τα 150€ ενοίκιο είναι πολύ χτυπητό. Εμ κάνει τη λαμογιά, είναι και εξόφθαλμη. Λαυράκια θα βγάλει το δικαστήριο αν μιλήσει ο άλλος. Ο ιδιοκτήτης είναι πιο εκτεθειμένος και εκεί ποντάρει ο πιστολιέρο. Πάθημα-μάθημα και πάτε παρακάτω. Ειρωνικό να ζητείται νομική προστασία από μια κρατική δομή όταν παράλληλα σε μια άλλη κρατική δομή (εφορία) δεν καταβάλλονται τα οφειλόμενα ειδικά για το ίδιο θέμα. Αυτό είναι όντως ανησυχητικό. Τα 150€ παραήταν μικρό ποσόν για το συγκεκριμένο σπίτι. Ομως από την άλλη και ο ενοικιαστής δεν εκτίθεται για τη συμμετοχή του σε μια τέτοια συναλλαγή;
HALF EVIL Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, riskus είπε Καταλαβαίνω τι λες και ειλικρινώς το δέχομαι. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κάνει τώρα (πέραν του να τον πάρει τηλέφωνο και να τον πιέσει ή να τον εκφοβίσει, κάτι που δεν θέλει να κάνει); Να του στείλει την Bradva, τι άλλο;
iml Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, riskus είπε Καταλαβαίνω τι λες και ειλικρινώς το δέχομαι. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να κάνει τώρα (πέραν του να τον πάρει τηλέφωνο και να τον πιέσει ή να τον εκφοβίσει, κάτι που δεν θέλει να κάνει); Να τον πάρει με το καλό μπας και πληρώσει τους λογαριασμούς. Σε κάθε περίπτωση να αποδεχτεί ότι η χασούρα είναι λογικά μικρότερη ή έστω αντίστοιχη από αυτά που γλίτωσε σε φόρους και να πάει παρακάτω χωρίς δικαστήρια (να μην λέτε μετά "πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος") Την επόμενη φορά "κοντά στο νου και η γνώση" Και τέλος, "καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται" Spoiler Έχω και άλλα γνωμικά αλλά τα κρατάω για άλλη περίπτωση Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από iml
Bitbit Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Πιστεύω δεν αξίζει να ασχοληθείς διότι δεν αποκλείεται να βρεις και τον μπελά σου. Πάντως πολύ το ευχαριστιέμαι όταν ο άλλος πάει να κάνει κομπίνα και την πατάει. Υ.Γ Δεν εμπιστευόμαστε κανέναν 2
Maurikycli Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, iml είπε Επίσης τα 150€ ενοίκιο είναι πολύ χτυπητό. Εμ κάνει τη λαμογιά, είναι και εξόφθαλμη. Λαυράκια θα βγάλει το δικαστήριο αν μιλήσει ο άλλος. Ο ιδιοκτήτης είναι πιο εκτεθειμένος και εκεί ποντάρει ο πιστολιέρο. Πάθημα-μάθημα και πάτε παρακάτω. Ειρωνικό να ζητείται νομική προστασία από μια κρατική δομή όταν παράλληλα σε μια άλλη κρατική δομή (εφορία) δεν καταβάλλονται τα οφειλόμενα ειδικά για το ίδιο θέμα. Η δικαιοσύνη δεν είναι κρατική δομή, είναι ανεξάρτητη εξουσία 😒
csontheline Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Το βάζει προς ενοικίαση για 500€. Κάνει το face control του και βρίσκει αυτόν που θα μπορεί να δίνει 450€, όλα καθαρά. 6x450 - 20% = 2160€ τσέπη. Διεκδικεί τους απλήρωτους λογαριασμούς και συνεχίζει την ζωή του. 1250€ για τα ταχύρυθμα της ενοικίασης. 1
riskus Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, csontheline είπε Το βάζει προς ενοικίαση για 500€. Κάνει το face control του και βρίσκει αυτόν που θα μπορεί να δίνει 450€, όλα καθαρά. 6x450 - 20% = 2160€ τσέπη. Διεκδικεί τους απλήρωτους λογαριασμούς και συνεχίζει την ζωή του. 1250€ για τα ταχύρυθμα της ενοικίασης. Για τους λογαριασμούς μόνο αξίζει όμως ένας δικαστικός αγώνας;
Nabuko Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, riskus είπε Για τους λογαριασμούς μόνο αξίζει όμως ένας δικαστικός αγώνας; Ξέχασέ το. Ο ενοικιαστής φέσωσε τον αδερφό σου ενώ ο αδερφός σου έκλεβε την εφορία. Τώρα οι άλλες οι π......ες που γράφεις ότι το έκανε μόνο και μόνο για να βοηθήσει τον κακόμοιρο τον ενοικιαστή εγώ τα ακούω βερεσέ. 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, riskus είπε Το ζήτημα είναι πως εφόσον έχει καλές πιθανότητες δικαίωσης δικαστικώς, έστω και για τα νόμιμα δηλωμένα ενοίκια και τους τελευταίους απλήρωτους λογαριασμούς, τότε αξίζει να κυνηγηθεί. Καλές πιθανότητες μπορεί να έχει, ο πρώην ενοικιαστής του όμως έχει κάτι να του πάρει? Οὐκ άν λάβοις παρά τοῦ μη έχοντος. 32 λεπτά πριν, Nabuko είπε Ο ενοικιαστής φέσωσε τον αδερφό σου ενώ ο αδερφός σου έκλεβε την εφορία. Βασικά μαζί την έκλεβαν, ο ένας μόνος του δεν θα μπορούσε. Τώρα πως ακριβώς είχαν κανονίσει την μοιρασιά, μόνο αυτοί το ξέρουν.
NikosKallithea Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα, άλλωστε δεν θα εχει κανένα κέρδος αν βάλεις εφορίες δικηγορους, πρόστιμα τρεχαματα κλπ. Εφόσον εχει την εγγύηση ας πληρώσει οτι εκκρεμότητα εχει και ας βάλει και κάτι απο την τσέπη του προς γνώση και συμμόρφωση.
Hacker?pcs Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Ο άλλος έκανε τόπικ να ρωτήσει αν μπορεί νομικά να διεκδικήσει μαύρα λεφτά, ναι φίλε και η μαφία όταν ξεπλένει λεφτά αλλά την κλέβουν κάνει μηνύσεις. Απίστευτα πράγματα Ας φάει το παλούκι τώρα όλο για να μάθει να μην κλέβει το κράτος που δήλωσε και νόμιμα 150€ το μήνα ο κλόουν, μόνο αυτό να ρίξει μια ματιά ο πιο αδιάφορος εφοριακός θα του κόψει ό,τι εξέχει. Έχω δει και έχω δει αστεία τόπικ εδώ βαρέσαμε high score Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από Hacker?pcs
Basilhs23___ Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Ο άλλος έκανε τόπικ να ρωτήσει αν μπορεί νομικά να διεκδικήσει μαύρα λεφτά, ναι φίλε και η μαφία όταν ξεπλένει λεφτά αλλά την κλέβουν κάνει μηνύσεις. Απίστευτα πράγματα Ας φάει το παλούκι τώρα όλο για να μάθει να μην κλέβει το κράτος που δήλωσε και νόμιμα 150€ το μήνα ο κλόουν, μόνο αυτό να ρίξει μια ματιά ο πιο αδιάφορος εφοριακός θα του κόψει ό,τι εξέχει. Έχω δει και έχω δει αστεία τόπικ εδώ βαρέσαμε high score Καλά χαλαρώστε λιγάκι εδώ που έχετε γίνει λαϊκοί δικαστές. Στο παρελθόν, ενοικιαστές που ήθελαν να νοικιάσουν το ακίνητο μου πρότειναν πριν την υπογραφή να σημειώσουμε λιγότερη τιμή στο μισθωτήριο ώστε να μου έρχεται λιγότερη εφορία και μάλιστα μου πρότειναν ότι μπορούσαν να μου πληρώσουν τα χρήματα για όλο το έτος μαζεμένα. Τα αρνήθηκα και τα δύο, τόσο γιατί χρειαζόμαστε υψηλότερο εισόδημα λόγω τεκμηρίων αλλα και ότι μετά κάλλιστα μπορεί να σου πει ο άλλος ότι θα πληρώνει όσα συμφωνήσαμε και δεν θα μπορούσα βέβαια να κάνω τίποτα. Φυσικά, υπάρχουν και ιδιοκτήτες που όχι μόνο το προτείνουν αυτό στους ενοικιαστές αλλά το απαιτούν κιόλας. Στο θέμα του τι θα κάνει το δικαστήριο, δικηγόρος μου έχει πει ότι δεν ασχολείται το δικαστήριο με το αν έχεις κλέψει το κράτος ούτε επιδικαζει πρόστιμα για την εφορία, αυτό επαφίεται στο αν θα γίνει μια καταγγελία προς τις φορολογικές αρχές και θα σε ψάξουν. Απλά το μόνο που θα κοιτάξει το δικαστήριο είναι να απορρίψει την αγωγή σου εναντίον του ενοικιαστή διότι φαίνεται πως πληρώθηκαν τα συμφωνηθέντα, αν δεν πληρώθηκαν ούτε αυτά τότε θα γίνει δεκτή η αγωγή αλλά θα πάρεις ότι συμφώνησες γραπτώς, τα παραπάνω που έπαιρνες στο χέρι θεωρουνται σαν να μην τα πήρες. 3
rus Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Ειναι must πλεον να μεταφερονται οι λογ/σμοι απ το ονομα του ιδιοκτητη στο ονομα του ενοικιαστη. Να μη περιμενουμε να παθουμε για να μαθουμε. Ξερω ατομα που την πατησαν, μυαλο δε βαλαν και τη ξαναπατησαν🙂
sakks80 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Ένα σπίτι 100 τετραγωνικά σε περιοχή που νοικιάζονται 500-550 όπως είπες εσύ θα πεις στο δικαστήριο ότι το νοικιαζες 150 και δεν έπαιρνες μαύρα. Αποδείξεις δεν υπάρχουν αλλα ενδείξεις με βάση τις τιμές ενοικίων στην περιοχή. Οπότε μπορεί να βρεις τον μπελά σου.
riskus Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, rus είπε Ειναι must πλεον να μεταφερονται οι λογ/σμοι απ το ονομα του ιδιοκτητη στο ονομα του ενοικιαστη. Να μη περιμενουμε να παθουμε για να μαθουμε. Ξερω ατομα που την πατησαν, μυαλο δε βαλαν και τη ξαναπατησαν🙂 Aυτό είναι απ' ότι φαίνεται το λιγότερο ανησυχητικό, καθώς μάλλον θα επιδικαστεί (οι λογαριασμοί αφορούν ξεκάθαρα διάστημα της ενοικίασης).
Προτεινόμενες αναρτήσεις