Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου, είμαι κάτοχος ενός Fiat bravo t jet 2010 150hp Sport.

Στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό σου είναι και είχα ακριβώς το ίδιο θέμα καθώς η ανάρτηση του (εργοστασιακή) είχε σπορτίφ χαρακτήρα κάτι το οποίο το έκανε σκληρό και ατσαλο στους κ@λοδρομους που έχουμε .

Αντικατέστησα σετ αμορτισέρ παρέα με βάσεις αμορτισέρ εμπρός πίσω και έβαλα τα Sachs (supertouring) με κόστος περαστικά με τις βάσεις όλα στα 280.

Πλέον το αμάξι είναι πολύ πιο άνετο περνάει λακούβες χαλαρά χωρίς γκαπ γκρουπ κτλπ, με μόνο μειονέκτημα την παραπάνω κλίση σε παρατεταμένες στροφές με πολλά , πράγμα που δεν με χαλάει καθως όντας πλέον με 2 παιδιά δεν το κυνηγάω το αυτοκίνητο στο όριο, οπότε έχει στο νου σου τη λύση αυτή..θα ησυχάσει το κεφάλι σου.

• Like 2
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Τα λάστιχα θέλουν αλλαγή φίλε. Οι ραγάδες που βλέπεις δείχνουν ότι γέρασε το ελαστικό και πολλές φορές κακή χρήση (ντάλα ήλιος να το βαράει, λάθος πιέσεις χαμηλές κυρίως) και είναι δείκτης ότι θέλουν αλλαγή ανεξάρτητα αν έχουν πέλμα - βάθος. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό ότι το επικίνδυνο δεν είναι μόνο αυτές που βλέπουμε στην εξωτερική επιφάνεια αλλά αυτές που μπορεί να υπάρχουν εσωτερικά και να οδηγήσουν σε καταστροφή.

• Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, MarioGr είπε

Καλημέρα φίλε μου, είμαι κάτοχος ενός Fiat bravo t jet 2010 150hp Sport.

Στην ουσία το ίδιο αυτοκίνητο με το δικό σου είναι και είχα ακριβώς το ίδιο θέμα καθώς η ανάρτηση του (εργοστασιακή) είχε σπορτίφ χαρακτήρα κάτι το οποίο το έκανε σκληρό και ατσαλο στους κ@λοδρομους που έχουμε .

Αντικατέστησα σετ αμορτισέρ παρέα με βάσεις αμορτισέρ εμπρός πίσω και έβαλα τα Sachs (supertouring) με κόστος περαστικά με τις βάσεις όλα στα 280.

Πλέον το αμάξι είναι πολύ πιο άνετο περνάει λακούβες χαλαρά χωρίς γκαπ γκρουπ κτλπ, με μόνο μειονέκτημα την παραπάνω κλίση σε παρατεταμένες στροφές με πολλά , πράγμα που δεν με χαλάει καθως όντας πλέον με 2 παιδιά δεν το κυνηγάω το αυτοκίνητο στο όριο, οπότε έχει στο νου σου τη λύση αυτή..θα ησυχάσει το κεφάλι σου.

Εύχομαι να απαλλαγώ πραγματικά και να μπορώ να κάνω την αλλαγή. Σε ποια περιοχή έκανες την αλλαγή φίλε;

11 λεπτά πριν, liakinen είπε

Τα λάστιχα θέλουν αλλαγή φίλε. Οι ραγάδες που βλέπεις δείχνουν ότι γέρασε το ελαστικό και πολλές φορές κακή χρήση (ντάλα ήλιος να το βαράει, λάθος πιέσεις χαμηλές κυρίως) και είναι δείκτης ότι θέλουν αλλαγή ανεξάρτητα αν έχουν πέλμα - βάθος. Πρέπει να έχουμε στο μυαλό ότι το επικίνδυνο δεν είναι μόνο αυτές που βλέπουμε στην εξωτερική επιφάνεια αλλά αυτές που μπορεί να υπάρχουν εσωτερικά και να οδηγήσουν σε καταστροφή.

Μπαίνει άμεσα στο πρόγραμμα. Τι θα πρότεινες για ελαστικά που να βοηθούν στο πρόβλημα / να είναι μαλακά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thephotoshoped είπε

Εύχομαι να απαλλαγώ πραγματικά και να μπορώ να κάνω την αλλαγή. Σε ποια περιοχή έκανες την αλλαγή φίλε;

Μπαίνει άμεσα στο πρόγραμμα. Τι θα πρότεινες για ελαστικά που να βοηθούν στο πρόβλημα / να είναι μαλακά;

Περιστέρι τα έβαλα στον Auto Apergis Sport.

Γενικά σαν κόστος αγοράς τα αμορτισέρ υπολόγισε τα 170€ περίπου+ τα εργατικά.

Έχω βάλει Goodyear F1 Assymetric.

Ότι καλύτερο έχω βάλει όσον αφορά σχέση ποιότητας τιμής και άνετο λάστιχο

Δημοσ.

Λάστιχα φίλε δεν μπορώ να προτείνω γιατί δεν έχω βάλει ποτέ σε τέτοια διάσταση. "υψηλών" επιδόσεων ελαστικά παίζουν σε αυτές τις διαστάσεις. Γενικά μιλώντας από αυτά που ακούω και διαβάζω (όχι προσωπική εμπειρία) τα Goodyear που έβαλε ο φίλος στο παραπάνω μήνυμα και τα γνωστά Michelin pilot sport 4. 

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι παιδιά ! Επανέρχομαι με αρκετά νέα . 
Οπως σας ανέφερα αφού αγόρασα το αυτοκίνητο το πήγα σε μηχανικό στην Θεσσαλονίκη για να ελέγξει τα αμορτισέρ καθώς από την πρώτη στιγμή κατάλαβα πως κάτι δεν πάει καλά . Φυσικά είχε γίνει έλεγχος στην αντιπροσωπεία πριν την αγορά όπου δεν μου είπαν το παραμικρό για τα αμορτισέρ , πέρασαν ασχολίαστα . Ο μηχανικός που πήγα λοιπόν το αυτοκίνητο μου είπε πως είναι μια χαρα και πως εργοστασιακά έτσι πρέπει να είναι καθώς είναι πιο σκληρή - σπορ έκδοση . 
Αφου έγραψα εδώ την εμπειρία μου και με τις συμβουλές σας αλλά και με την καθημερινή μου εμπειρία ένιωθα πως έπρεπε να το ψάξω παραπάνω . 
Πηγα λοιπόν σε 4 μηχανικούς και λάστιχαδες για να πάρω την άποψη τους . Τονίζω εδώ πως δεν έκανα έρευνα αγοράς για τον πιο οικονομικό αλλά για αυτόν που θα μου έλεγε τι πραγματικά έχει το αυτοκίνητο . Έτσι λοιπόν 2 μηχανικοί και 1 αμορτισέρας μου είπαν ότι όντως έχει πρόβλημα το αυτοκίνητο . Δεν ήταν καθόλου φυσιολογική η συμπεριφορά του στο δρόμο .
Για να μη μακρηγορώ , κατέληξα για αλλαγή στον αμορτισερα. Ο άνθρωπος τα έλεγξε και είπε πως τα 3/4 ήταν εντελώς πεθαμένα και πως είχε μαλακώσει παρά πολύ η ανάρτηση για αυτό ένιωθα όλους τους κραδασμούς στην καμπίνα . Επίσης αλλάχθηκαν και οι βάσεις γιατί ήταν σπασμένη η μια . Συνολικό κόστος 300€ . Μπήκαν SACHS μαύρα (αυτά πρότειναν όλοι ). 
Μαζι αλλάχθηκαν και τα ελαστικά . Κατέληξα στα Falken Azenis FK520 . Επιδιορθώθηκαν και οι 2 πίσω ζάντες που ήταν στραβές . Κόστος 340€ τα λάστιχα + 40€ η διόρθωση για τις ζάντες . Συνολικό κόστος 680€ . 
Πλεον το αυτοκίνητο είναι κάτι διαφορετικό . Λες και οδηγώ κάτι άλλο . Δεν πίστευα ότι είναι τόσο χαοτική η διαφορά αίσθησης κυρίως λόγω των αμορτισέρ . Επιτέλους έχω την μαλακή αίσθηση και το καλό κράτημα που γνωρίζω για την Lancia Delta . 
Εκεί που θέλω να σταθώ είναι στο ποσό επικίνδυνα άσχετοι άνθρωποι κυκλοφορούν με καλές αξιολογήσεις στη Google κλπ . Αναφέρομαι στον 1ο μηχανικό που το είδε και μου είπε όλα καλά . Ο αμορτισερας μου τόνισε πως η συγκεκριμένη έκδοση φορούσε παντού τα ίδια αμορτισέρ - δεν υπήρχαν πιο σπορ και χαζομάρες . 
Θελω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά γιατί με βοηθήσατε χωρίς να έχω ιδιαίτερες γνώσεις στο να λυθεί κάτι σοβαρό . 

• Like 7
Δημοσ.

Χαίρομαι φίλε που λύθηκε το πρόβλημα. Από την αρχή κάτι φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά με τα αμορτισέρ. Ειδικότερα όταν έγραψες για Ντακ Ντουκ εκεί πήγε το μυαλό των περισσότερων.

Καλά χιλιόμετρα να έχεις.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakinen είπε

Χαίρομαι φίλε που λύθηκε το πρόβλημα. Από την αρχή κάτι φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά με τα αμορτισέρ. Ειδικότερα όταν έγραψες για Ντακ Ντουκ εκεί πήγε το μυαλό των περισσότερων.

Καλά χιλιόμετρα να έχεις.

Ειδικά το ντουκ ήταν μάλλον η σπασμένη βάση που χτυπούσε το αμορτισέρ . Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου ! Μακριά από απατεώνες και προς αναζητηση του γνωστή μάστορα . 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 27/2/2022 στις 7:40 ΜΜ, thephotoshoped είπε

Καλησπέρα στην ομάδα ! Μετά από αναζητηση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κατέληξα στο συναίσθημα και επέλεξα μια Lancia Delta ‘08 1.4 150hp Platino . Το αυτοκίνητο ελέγχθηκε και είναι σε πολύ καλή κατάσταση . 
Αυτο το οποίο όμως με ανησυχεί είναι οι αναρτήσεις του . Το πήγα σε δεύτερο μηχανικό να ελέγξει τις αναρτήσεις του καθώς είναι πολύ σκληρές . Μου ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη έκδοση φοράει σκληρές αναρτήσεις εργοστασιακά για να έχει καλά κρατήματα σε ταχύτητες / στροφές . Με τον μηχανικό το κάναμε βόλτα και είπε ότι οι αναρτήσεις δεν χρειάζονται αλλαγή , τα κρατήματα είναι πολύ καλά σε ταχύτητες όμως όντως είναι πολύ ενοχλητικό μέσα στην πόλη . 
Επειδη περνάνε οι μέρες που το οδηγώ και είναι όντως κουραστικό τόσο για μένα όσο και για τους επιβάτες θα προτείνατε να προχωρήσω σε αλλαγή αναρτήσεων ; Είναι όντως αυτό το πρόβλημα ή μήπως να δω κάτι άλλο ; Γενικά θα ήθελα να γίνει λίγο πιο μαλακό το αυτοκίνητο . Νιώθεις όλους τους κραδασμούς στο δρόμο . 
Ο λαστιχας μου είπε να πάω σε ΚΤΕΟ για έλεγχο των αμορτισέρ καθως κάποιοι έχουν πειραγμένα αμορτισερομετρα. Δεν ξέρω είμαι άσχετος στο θέμα και χρειάζομαι βοήθεια . 

Με άρεσε ....... Θεσσαλονίκη γαρ ....... Lancia κιόλας ....... McPherson γύρω γύρω ....... θα επιστρέψω ....... ποιά Delta είναι και σε τι έκδοση ....... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...