Nabuko Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Μόλις το έλεγξα , φοράει 225/45/ R17 Dunlop Sport Maxx Ακριβώς τα ίδια φοράω. Τρομερό ελαστικό
Klausx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Μόλις το έλεγξα , φοράει 225/45/ R17 Dunlop Sport Maxx Γελάω γιατί τέτοια σύμπτωση..με αυτά τα λάστιχα είχα και εγώ το πρόβλημα, καταρχάς βγάζουν και θόρυβο κυλήσεις που είναι ενοχλητικός, υπόψιν εμένα ήταν του 15 αλλά με 5,000-8,000χλμ max πάνω τους, δεν παίζουν ρόλο τα χλμ. 2 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Κατατοπιστικότατος . Αυτό που σκέφτομαι είναι να κλείσω άμεσα ραντεβού σε ένα ΚΤΕΟ για να ελέγξω την κατάσταση τους . Σε λαστιχα πήγα και μου είπε ότι χρήζουν αλλαγής αλλά όχι άμεσα , κρατάνε 2-3 μήνες - ίσως και παραπάνω . Θα πάω και σε μηχανικό εξειδικευμένο να δει αναρτήσεις - αμορτισέρ - top mounts κλπ για να μου προτείνει αντίστοιχα. Πάντως ειλικρινά το βλέπω ότι είναι πολύ σκληρά σε σχέση με την αντίστοιχη Lancia 1.4 120hp που είχα οδηγήσει . Αν και εργοστασιακά και βάση προδιαγραφών αισθάνομαι πολύ περίεργα να χοροπηδαμε σε απλές λακκούβες/μπαλώματα που έχουν όλοι οι δρόμοι που οδηγώ καθημερινά Τα λάστιχα σίγουρα θέλουν αλλαγή, τώρα τα 2-3 μήνες κρατάνε είναι παπάτζες για να μην σου κάνει κατευθείαν πέσιμο και απλά φύγεις μόλις ακούσεις την τιμή των νέων ελαστικών. Κάνε ένα τεστ που ίσως καταλάβεις αν φταίνε τα ελαστικά και όχι η ανάρτηση, πρέπει να έχουν 32psi βάλε 25 psi και δες πως θα πάει.
liakinen Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, terry308 είπε Υπάρχει κάποιο online εργαλείο; κάποιο site που βάζεις τα στοιχεία; Α δεν ξέρω εγώ στο onparts.gr μπήκα στα γρήγορα και έβαλα τα στοιχεία. 1
thephotoshoped Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, liakinen είπε Φοράει τα σωστά λάστιχα το αμάξι. Με ένα κλικ προφίλ επάνω από 45 - 50 κερδίζεις ελάχιστα έως τίποτα και χάνεις σε σωστά χλμ στο κοντέρ και δεν ξέρω τι διαφορά στη τιμή θα έχεις. Μείνε στην σωστή διάσταση. Πόσο καιρό έχεις το αμάξι; Μήπως πρέπει να το συνηθίσεις; Ακόμα και εγώ που οδηγώ τα ίδια αυτοκίνητα εδώ και 20 χρόνια, όταν αλλάζω αμορτισέρ (βάζω τα ίδια πάντα) θέλω χρόνο να τα συνηθίσω. Στην ουσία αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι μπορεί το αυτοκίνητο να πρέπει να έχει αυτήν την συμπεριφορά και με τον καιρό να νιώσεις καλύτερα στην χρήση του. Το αμάξι το έχω στην κατοχή μου περίπου μια εβδομάδα . Φυσικά δεν το έχω συνηθίσει ακόμη . Έχει 140.000 χλμ και από οτι μου είπαν δεν έχουν αλλαχτεί τα αμορτισέρ ποτέ . Αυτό που κυρίως μου κάνει εντύπωση είναι ένα έντονο «ντούκ» που ακούω από το εμπρός μέρος οταν πέφτω σε λακκούβα , φρεάτιο κλπ καθώς και η σκληρή αίσθηση . Φυσικά και η σύγκριση με την προηγούμενη Delta 120hp είναι ότι η συγκεκριμένη είναι πολύ σκληρή ενώ γενικά φημίζεται ότι έχει μαλακή ανάρτηση .
Nabuko Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Klausx είπε καταρχάς βγάζουν και θόρυβο κυλήσεις που είναι ενοχλητικός απ' τα πιο αθόρυβα λάστιχα με 68 db 3 λεπτά πριν, Klausx είπε και απλά φύγεις μόλις ακούσεις την τιμή των νέων ελαστικών. Σιγά την τιμή, 360 τα έβαλα εγώ σε γνωστό, στα 400 παίζουν. 1 λεπτό πριν, thephotoshoped είπε Αυτό που κυρίως μου κάνει εντύπωση είναι ένα έντονο «ντούκ» που ακούω από το εμπρός μέρος οταν πέφτω σε λακκούβα , φρεάτιο κλπ καθώς και η σκληρή αίσθηση Δεν πας να κοιτάξεις τις βάσεις? Ή κάποιο αμορτισέρ τα 'παιξε τελείως και είναι κούτσουρο 1
Klausx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Nabuko είπε απ' τα πιο αθόρυβα λάστιχα με 68 db Σιγά την τιμή, 360 τα έβαλα εγώ σε γνωστό, στα 400 παίζουν. Δεν πας να κοιτάξεις τις βάσεις? Ή κάποιο αμορτισέρ τα 'παιξε τελείως και είναι κούτσουρο Τι DOT έχουν τα δικά σου; Γιατί άλλο 15/17 και άλλο 20/21/22 Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μόλις τα άλλαξα τέλος το κοπάνημα και ο θόρυβος.
liakinen Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Το αμάξι το έχω στην κατοχή μου περίπου μια εβδομάδα . Φυσικά δεν το έχω συνηθίσει ακόμη . Έχει 140.000 χλμ και από οτι μου είπαν δεν έχουν αλλαχτεί τα αμορτισέρ ποτέ . Αυτό που κυρίως μου κάνει εντύπωση είναι ένα έντονο «ντούκ» που ακούω από το εμπρός μέρος οταν πέφτω σε λακκούβα , φρεάτιο κλπ καθώς και η σκληρή αίσθηση . Φυσικά και η σύγκριση με την προηγούμενη Delta 120hp είναι ότι η συγκεκριμένη είναι πολύ σκληρή ενώ γενικά φημίζεται ότι έχει μαλακή ανάρτηση . Τώρα μιλάς σωστά. Πας κατευθείαν για έλεγχο γιατί παίζει να τα έχει φτύσει εντελώς το αμορτισέρ. Άλλο σκληρή αίσθηση και άλλο Ντακ Ντουκ κτλ.
Nabuko Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Klausx είπε Τι DOT έχουν τα δικά σου; Γιατί άλλο 15/17 και άλλο 20/21/22 Δε θυμάμαι και ούτε θα βγω τέτοια ώρα να πάω να κοιτάξω 😅 Τα έχω 4 χρόνια πάνω. Ενδιαφέρον αυτό που λες πάντως, θα το έχω υπόψιν μου 1
thephotoshoped Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, liakinen είπε Τώρα μιλάς σωστά. Πας κατευθείαν για έλεγχο γιατί παίζει να τα έχει φτύσει εντελώς το αμορτισέρ. Άλλο σκληρή αίσθηση και άλλο Ντακ Ντουκ κτλ. Θα κανονίσω τότε ένα ραντεβού στον μηχανικό για έναν έλεγχο και βάζω στο πρόγραμμα αλλαγή στα λάστιχα . Ελπίζω πραγματικά να λυθεί και να χαρώ το αυτοκίνητο γιατί κατά τα αλλά είναι άψογο . Για μηχανικό λέω να επισκεφτώ τον Παπάζογλου που ειδικεύεται σε Ιταλικά στην Θεσσαλονίκη . Φανταζομαι θα ελέγξει και τις βάσεις των αμορτισέρ . Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από thephotoshoped 2
Klausx Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 10 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Θα κανονίσω τότε ένα ραντεβού στον μηχανικό για έναν έλεγχο και βάζω στο πρόγραμμα αλλαγή στα λάστιχα . Ελπίζω πραγματικά να λυθεί και να χαρώ το αυτοκίνητο γιατί κατά τα αλλά είναι άψογο . Για μηχανικό λέω να επισκεφτώ τον Παπάζογλου που ειδικεύεται σε Ιταλικά στην Θεσσαλονίκη . Φανταζομαι θα ελέγξει και τις βάσεις των αμορτισέρ . Καλή επιλογή που πας σε γνώστη, το συζητάς με τον μηχανικό, υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για περισσότερη άνεση. Ρώτα τον αν αξίζει να πας σε 16αρες, αλλιώς είναι η εμπειρία του μηχανικού και αλλιώς αυτά που λέμε εμείς εδώ χωρίς να γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αυτοκινήτου.
bill999r Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, thephotoshoped είπε 140.000 χλμ και από οτι μου είπαν δεν έχουν αλλαχτεί Πάντως είτε φταίνε τα αμορτισέρ είτε δεν φταίνε καλό είναι να προγραμματίσεις μια αλλαγή γτ σίγουρα έχουν γίνει κούτσουρα.... 1
dimitris_st13 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 41 λεπτά πριν, bill999r είπε Πάντως είτε φταίνε τα αμορτισέρ είτε δεν φταίνε καλό είναι να προγραμματίσεις μια αλλαγή γτ σίγουρα έχουν γίνει κούτσουρα.... +1 Τα μάπα αμορτισέρ θα τα καταλάβεις αν το αμάξι σε αλλαγές κατεύθυνσης-λακκούβες παίζει τραμπάλα. Τα σκληρά ελατήρια (πρακτικά δεν χαλάνε) θα τα καταλάβεις από το κοπάνημα στις λακκούβες. Λάστιχα αν είναι παλιά, με χαμηλό προφίλ όπως αυτά που φοράς και αν έχουν σκληρό πλαϊνό, θα επιβαρύνουν την κατάσταση, οπότε βάζεις λάστιχα με ανάποδα χαρακτηριστικά (νέα, 50άρια, με μαλακό πλαϊνό κατά ένα δείκτη) 1
filarhos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 10 ώρες πριν, thephotoshoped είπε Θα κανονίσω τότε ένα ραντεβού στον μηχανικό για έναν έλεγχο και βάζω στο πρόγραμμα αλλαγή στα λάστιχα . Ελπίζω πραγματικά να λυθεί και να χαρώ το αυτοκίνητο γιατί κατά τα αλλά είναι άψογο . Για μηχανικό λέω να επισκεφτώ τον Παπάζογλου που ειδικεύεται σε Ιταλικά στην Θεσσαλονίκη . Φανταζομαι θα ελέγξει και τις βάσεις των αμορτισέρ . Από φίλους που πάνε στον συγκεκριμένο, έχουν να πουν τα καλύτερα. Αλλάζεις λάστιχα άμεσα! Το ότι είναι του 2017 δεν είναι αρκετή πληροφορία για να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι, που πάρκαρε το αυτοκίνητο και γενικά τι χρήση είχε. Αν είχαν την σωστή χρήση, εσωτερικό πάρκινγ λίγα χλμ, ίσως να ήταν σε καλή κατάσταση. Ο θόρυβος μπορείς να είναι οτιδήποτε, ο μηχανικός θα το βρει... Έχει σημασία και το προηγούμενο αυτοκίνητό σου. Για εμένα ακόμα και αυτή η έκδοση μαλακή μου φαίνεται (αν και εγώ έχω συνοδηγήσει την 1,9 biturbo diesel black oro)... Υ.Γ. Στου πεθερού το μεταχειρισμένο παραδόθηκε με δύο ετών επώνυμο λάστιχο και 2-3χιλχλμ, αλλά επειδή ήταν παρκαρισμένο έξω η μία πλευρά είναι ήδη ξερή και γενικά λίγο γλιστράει... Έχει δρομολογηθεί αλλαγή...
thephotoshoped Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, filarhos είπε Από φίλους που πάνε στον συγκεκριμένο, έχουν να πουν τα καλύτερα. Αλλάζεις λάστιχα άμεσα! Το ότι είναι του 2017 δεν είναι αρκετή πληροφορία για να ξέρεις σε τι κατάσταση είναι, που πάρκαρε το αυτοκίνητο και γενικά τι χρήση είχε. Αν είχαν την σωστή χρήση, εσωτερικό πάρκινγ λίγα χλμ, ίσως να ήταν σε καλή κατάσταση. Ο θόρυβος μπορείς να είναι οτιδήποτε, ο μηχανικός θα το βρει... Έχει σημασία και το προηγούμενο αυτοκίνητό σου. Για εμένα ακόμα και αυτή η έκδοση μαλακή μου φαίνεται (αν και εγώ έχω συνοδηγήσει την 1,9 biturbo diesel black oro)... Υ.Γ. Στου πεθερού το μεταχειρισμένο παραδόθηκε με δύο ετών επώνυμο λάστιχο και 2-3χιλχλμ, αλλά επειδή ήταν παρκαρισμένο έξω η μία πλευρά είναι ήδη ξερή και γενικά λίγο γλιστράει... Έχει δρομολογηθεί αλλαγή... Καλημέρα σε όλους . Σήμερα θα προσπαθήσω να προλάβω να πάω στον Παπάζογλου . Εδω είναι τα χαρακτηριστικά των ελαστικών . Εχουν ξεραθεί απλά στην επιφάνεια τους έχουν ακόμη αρκετό ψωμί . Το δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγώ είναι το Kia Rio 2016 το οποίο είναι πολύ πιο μαλακό στις λακκούβες από τη Lancia και να φανταστείς ότι μου έλεγαν πως το Kia έχει σκληρές αναρτήσεις. Επεξ/σία 28 Φεβρουαρίου 2022 από thephotoshoped
filarhos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 37 λεπτά πριν, thephotoshoped είπε Καλημέρα σε όλους . Σήμερα θα προσπαθήσω να προλάβω να πάω στον Παπάζογλου . Εδω είναι τα χαρακτηριστικά των ελαστικών . Εχουν ξεραθεί απλά στην επιφάνεια τους έχουν ακόμη αρκετό ψωμί . Το δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγώ είναι το Kia Rio 2016 το οποίο είναι πολύ πιο μαλακό στις λακκούβες από τη Lancia και να φανταστείς ότι μου έλεγαν πως το Kia έχει σκληρές αναρτήσεις. Το θέμα είναι ότι το ελαστικό γερνάει όλο. Εμείς το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι το εξωτερικό του μέρος. Στα λάστιχα που μας δείχνεις φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξεραίνεται (=γερνάει). Όταν ξεραίνεται σκληραίνει κιόλας. Μου κάνει εντύπωση που έχει μόνο στην γωνία κι όχι και στο μάγουλο... Γενικά τα δικά μου δεν ξεραίνονται, τα αλλάζω στα 3 έως 5 χρόνια ανάλογα την περίπτωση, το σύνηθες είναι να έχουν φαγωθεί από τα πολλά χλμ ή να λείπουν κομμάτια από το πέλμα. Έτσι ξερά, ισως λίγο περισσότερο, είναι μόνο της Αλφα που είναι στο υπόγειο και περιμένει να γίνει ιστορική, αλλά με λάστιχα του 2018. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα