Προς το περιεχόμενο

Υπολογιστές με μικρή κεντρική μονάδα

airtrelomike13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα. Προχτές που πήγα στον ασφαλιστή μου, είδα ότι είχε υπολογιστή σταθερό με μικρή κεντρική μονάδα. Ήθελα να ρωτήσω:

1) Πως μπορώ να βρω και εγώ να αγοράσω

2) Κοστίζουν ακριβά?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

19 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

1) Πως μπορώ να βρω και εγώ να αγοράσω

Ήταν τέτοιο ή σαν αυτό;

Υπάρχει και δυνατότητα να πάρετε ένα μικρό κουτί και να στήσει το κατάστημα το hardware που θα διαλέξουμε.

19 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

2) Κοστίζουν ακριβά?

Ορίστε ένα μέγιστο budget. Για τι χρήση προορίζεται;

4 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Ήταν τέτοιο ή σαν αυτό;

Υπάρχει και δυνατότητα να πάρετε ένα μικρό κουτί και να στήσει το κατάστημα το hardware που θα διαλέξουμε.

Ορίστε ένα μέγιστο budget. Για τι χρήση προορίζεται;

ηταν πιο μικρο κουτι και στηριζοταν οριζοντια.

Μπάτζετ μεχρι 800 ευρώ.

Προορίζεται για χρήση:

1) Τηλεκπαίδευση

2) Σερφάρισμα στο ιντερνετ ( facebook, youtube)

3) Εργασίες για τα προγραμματα που κανω

4) Εκτυπωσεις

Γενικα θα κανω και καποιες φορολογικες δηλωσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
54 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

Μπάτζετ μεχρι 800 ευρώ.

Προορίζεται για χρήση:

1) Τηλεκπαίδευση

4) Εκτυπωσεις

https://www.skroutz.gr/s/28026338/Intel-NUC-11-Performance-Kit-NUC11PAHi7.html?from=catspan

υπολόγισε ότι θέλει +110 me 120ευρώ για 500GB SSD & 16GB RAM

το μηχάνημα είναι πολύ γρήγορο και καίει ελάχιστα

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Thanks 1

Τσεκαρε και τα lenovo τη σειρα tiny,ειναι πιο γεματα απο nuc(ram,δισκοι κλπ) εγω εχω στη δουλεια μου εδω και 3 χρονια περιπου ενα m910q tiny με 2 οθονες επανω του με display port σε 2k αναλυση και οι δυο και δεν νιωθει τιποτα με μονη αναβαθμιση οτι του εβαλα αλλον ενα σκληρο για αποθηκευτικο χωρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Gatilaras είπε

Τσεκαρε και τα lenovo τη σειρα tiny,ειναι πιο γεματα απο nuc(ram,δισκοι κλπ) εγω εχω στη δουλεια μου εδω και 3 χρονια περιπου ενα m910q tiny με 2 οθονες επανω του με display port σε 2k αναλυση και οι δυο και δεν νιωθει τιποτα με μονη αναβαθμιση οτι του εβαλα αλλον ενα σκληρο για αποθηκευτικο χωρο.

η LENOVO έχει αρχίσει και κλειδώνει επεξεργαστές με συστήματα , για εμένα αυτό είναι πολύ κακή αντικαταναλωτική συμπεριφορά.

Απαράδεκτη πολιτική που πρέπει να τιμωρηθεί πριν αρχίσει να αξιοποιήται ευρέως , στα οικιακα συστήματα μεγάλο ελάττωμα χωρίς κανένα όφελος.

Επεξ/σία από jgeorgiou

8 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε

η LENOVO έχει αρχίσει και κλειδώνει επεξεργαστές με συστήματα , για εμένα αυτό είναι πολύ κακή αντικαταναλωτική συμπεριφορά.

Απαράδεκτη πολιτική που πρέπει να τιμωρηθεί πριν αρχίσει να αξιοποιήται ευρέως , στα οικιακα συστήματα μεγάλο ελάττωμα χωρίς κανένα όφελος.

Μαζι σου σε αυτο,βεβαια στα μοντελα τα tiny ειναι σχεδον ολα fixed οποτε και κλειδωμενα να ειναι ετσι κ αλλιως δεν αλλαζει τιποτα,εαν καρβουνιασε καρβουνιασε.Απο 'κει κ περα σε τετοιου τυπου εφαρμογες(barebones) θα χρησιμοποιηθει με προσχημα την ασφαλεια σε μεγαλο βαθμο. 

Mini PC λέγονται και βγαίνουν σε πολλές τιμές και χαρακτηριστικά.

Εμένα μου αρέσουν τα dell. Δεν στο λινκ.-> https://www.skroutz.gr/c/2538/mini-pc.html?order_by=popularity&order_dir=desc&price_max=800&price_min=400

• Like 1

49 λεπτά πριν, micos000 είπε

Mini PC λέγονται και βγαίνουν σε πολλές τιμές και χαρακτηριστικά.

Εμένα μου αρέσουν τα dell. Δεν στο λινκ.-> https://www.skroutz.gr/c/2538/mini-pc.html?order_by=popularity&order_dir=desc&price_max=800&price_min=400

να σε ρωτησω. σε τι διαφερουν απο τους κανονικους υπολογιστες? δηλαδη κανουν το ιδιο απλα διαφερουν στη τιμη και στο μεγεθος?

4 ώρες πριν, Gatilaras είπε

μακρυα απο τα λενοβο. κακη εμπειρια γενικα και απο κινητο και απο λαπτοπ και απο ταμπλετ. Τη μισω αυτη την εταιρεια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

να σε ρωτησω. σε τι διαφερουν απο τους κανονικους υπολογιστες? δηλαδη κανουν το ιδιο απλα διαφερουν στη τιμη και στο μεγεθος?

Τα ίδια κάνουν, απλά είναι πιο μικρά και πιο ακριβά από τα αντίστοιχα full desktop pc. Επίσης, μπορεί να μην αναβαθμίζεται ο επεξεργαστής, δεν παίρνουν έξτρα κάρτα γραφικών και μπορεί και η μνήμη να είναι ενσωματωμένη ή να έχουν μόνο μια θέση για μνήμη.

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

25 λεπτά πριν, micos000 είπε

Τα ίδια κάνουν, απλά είναι πιο μικρά και πιο ακριβά από τα αντίστοιχα full desktop pc. Επίσης, μπορεί να μην αναβαθμίζεται ο επεξεργαστής, δεν παίρνουν έξτρα κάρτα γραφικών και μπορεί και η μνήμη να είναι ενσωματωμένη ή να έχουν μόνο μια θέση για μνήμη.

Το καλό είναι ότι σε μια μετακόμιση, μπορεις άνετα να το μεταφέρεις

1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγοράσεις ένα τέτοιο σύστημα αν δεν το έχεις πραγματικά ανάγκη.
Και οι ανάγκες αυτές συνήθως αφορούν πολύ περιορισμένο διαθέσιμο χώρο εργασίας, ειδικούς επαγγελματικούς χώρους,  stands παρουσιάσεων, κλπ.

Για τις συχνές «μετακομίσεις» υπάρχει ειδική κατηγορία υπολογιστών, τα λεγόμενα φορητά. :)

• Like 2

Εγω εχω ενα τετοιο, αυτο που λεει στην υπογραφη μου, ειναι μεν καποιων ετων αλλα για δουλειες γραφειου που κανω ειναι κατι παραπανω απο αρκετο, και επισης βγαζει ανετα και cubase. Δε μας λες τι εφαρμογες χρησιμοποιεις, αλλα αν δεν ειναι τιποτα cad ή 3d modelling ή τετοια βαρια κι ασηκωτα, μια χαρα βγαζεις δουλεια με τετοιο μηχανακι και σε αρκετα λιγοτερα λεφτα απο 800. Τσεκαρε και τις αγγελιες εδω μεσα, εχω συναντησει τετοια συχνα πυκνα.

• Like 2

Στις 27/2/2022 στις 7:20 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Μπάτζετ μεχρι 800 ευρώ.

Προορίζεται για χρήση:

1) Τηλεκπαίδευση

4) Εκτυπωσεις

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που σου προτάθηκαν πιο πάνω. Η δική μου συμβουλή είναι πως αν δεν έχεις καποια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη για βαριές εφαρμογές, παιχνίδια, να τα τρέχεις πολύ ώρα κτλ, ένα λαπτοπ είναι το ιδανικό για τον μέσο χρήστη. Είναι απλώς πιο ευέλικτο σαν υπολογιστής αφού καλύπτει περισσότερα σενάρια χρήσης.

23 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Αγόρασε ένα καλό λαπτοπ που να έχει πολύ καλή οθόνη και καθάρισες…

Στο λέω εγώ που είχα χρόνια σταθερό υπολογιστή και έχω κάνει πολλές μετακομίσεις…

Σώθηκα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...