Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μολις πηρα εναν νεο δισκο και θελω να τον τεσταρω πριν ξεκινησω να τον γεμιζω για να μαι ανετος οτι δεν παρελαβα ελλατωματο κομματι

Τι προτεινετε. Στο παρελθον εχω χρησιμοποιησω το Error Scan απο Hdtune, αλλα διαβασα πως και το Seatools απο Seagate ειναι εξαιρετικο. Ειναι και Seagate ο δισκος οποτε ακομα καλυτερα

Το θεμα ειναι οτι ειναι τεραστιος (18tb) και  Με 3 ωρες ανα tb θα χρειαστω κανα τριημερο να κανω bit by bit read/write test

Δημοσ.

Το surface test του HDTune είναι καλό. Ελέγχει ολόκληρη την επιφάνεια του δίσκου. Το χρησιμοποιούσα για χρόνια στην προηγούμενη δουλειά μου και ήταν αξιόπιστο.

Το να γράψεις 2-3 φορές όλη την επιφάνεια του δίσκου είναι σίγουρα πιο χρονοβόρο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vdanasto είπε

Το surface test του HDTune είναι καλό. Ελέγχει ολόκληρη την επιφάνεια του δίσκου. Το χρησιμοποιούσα για χρόνια στην προηγούμενη δουλειά μου και ήταν αξιόπιστο.

Το να γράψεις 2-3 φορές όλη την επιφάνεια του δίσκου είναι σίγουρα πιο χρονοβόρο.

Ναι αλλα οκ γινεται περιστασιακα με το να γεμιζεις εσυ με δεδομενα. Ενω με Hdtune πρεπει να το αφησεις ανοικτο να τρεχει πανω απο τρεις μερες για τοσο μεγαλo δισκο. Και καπου ακουσα πως προσδιδει wear and tear

Ενω τωρα ηδη εχω γεμισει το μισο δισκο ξεφορτωντας δεδομενα απο τους αλλους μου, και σιγα σιγα προχωραμε και κοιταει στοιχεια απο sentinel Και crystaldisk info

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, therock είπε

Ναι αλλα οκ γινεται περιστασιακα με το να γεμιζεις εσυ με δεδομενα. Ενω με Hdtune πρεπει να το αφησεις ανοικτο να τρεχει πανω απο τρεις μερες για τοσο μεγαλo δισκο. Και καπου ακουσα πως προσδιδει wear and tear

Ενω τωρα ηδη εχω γεμισει το μισο δισκο ξεφορτωντας δεδομενα απο τους αλλους μου, και σιγα σιγα προχωραμε και κοιταει στοιχεια απο sentinel Και crystaldisk info

Wear and tear από τι; Απλή ανάγνωση κάνει.

Δημοσ.

Πόσα χρόνια σκέφτεσαι να τον κρατήσεις ώστε να αξίζει τον κόπο να μπεις σε αυτή την διαδικασία?

Εγώ παρακολουθώντας χρόνια αυτό το section του insomnia αλλά και από προσωπική εμπειρία, έχω καταλάβει ότι οι δίσκοι είναι αναλώσιμοι.

Πάντα παίρνω δίσκο με το σκεπτικό ότι θα αντέξει μια 5 ετια. Έτσι όπως τους έχουν καταντήσει και έτσι όπως πάει με το αυξανόμενο μέγεθος των αρχείων σε σχέση με το παρελθόν, δεν έχουν διαφορά από τα λάστιχα του αυτοκινήτου....

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, atheatos είπε

Πάντα παίρνω δίσκο με το σκεπτικό ότι θα αντέξει μια 5 ετια

Κι εγώ, ασχέτως αν συνεχίζουν ακάθεκτοι 10-15 χρόνια...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Κι εγώ, ασχέτως αν συνεχίζουν ακάθεκτοι 10-15 χρόνια...

Και μένα οι παλιοί δίσκοι συνεχίζουν. Αλλά οι καινούργιοι τις τελευταίας πενταετίας με έχουν απογοητεύσει πλήρως.

Ίσως φταίω και εγώ που δεν επέλεξα τον κατάλληλο δίσκο για την κατάλληλη δουλειά. Πλέον μόνο CMR σκληρούς και τέλος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...