antirix024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα. Έχω στα χέρια μου ένα laptop (HP ProBook 4520s) το οποίο έχει έναν HDD μέσα και σέρνεται και θέλω να του βάλω έναν SSD μπας και το σώσω κάπως. Έχω δοκιμάσει πολλούς και δεν τους βλέπει με τίποτα. Όταν ενεργοποιώ το AHCI στο BIOS δεν κάνει καθόλου boot από τον HDD (Windows 10). Το BIOS έχει επιλογή για UEFI Boot αλλά δεν την έχω ενεργοποιήσει (γράφει ότι είναι πειραματική). Όλοι οι Sata SSD που έχω δοκιμάσει είναι Sata III, δεν ξέρω αν παίζει ρόλο. Τι μπορεί να κάνω λάθος; Σκέφτομαι ότι ίσως να υπάρχει κάποιο hardware πρόβλημα. Καμιά ιδέα γενικότερα;
Τέρης Α. Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 27 λεπτά πριν, antirix024 είπε Όταν ενεργοποιώ το AHCI στο BIOS δεν κάνει καθόλου boot από τον HDD (Windows 10) Αν ο δίσκος είναι σε IDE τότε λογικό να μην κάνει boot σε AHCI. Οι SSD που τοποθετείτε τους βλέπει το bios;
antirix024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Αν ο δίσκος είναι σε IDE τότε λογικό να μην κάνει boot σε AHCI. Οι SSD που τοποθετείτε τους βλέπει το bios; όχι, δεν τους βλέπει.
atheatos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Ψάξε για drivers και bios για το συγκεκριμένο laptop. https://support.hp.com/in-en/drivers/selfservice/hp-probook-4520s-notebook-pc/4145198 Από ότι ειδα δεν έχει υποστήριξη για windows 10. Αν δεν δουλέψουν οι storage drivers από windows 7 64 bit , μια λύση είναι να βάλεις τα windows 7 και να τα κανείς upgrade σε windows 10. Η άλλη λύση είναι Linux. 1 1
antirix024 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 29 λεπτά πριν, atheatos είπε Ψάξε για drivers και bios για το συγκεκριμένο laptop. https://support.hp.com/in-en/drivers/selfservice/hp-probook-4520s-notebook-pc/4145198 Από ότι ειδα δεν έχει υποστήριξη για windows 10. Αν δεν δουλέψουν οι storage drivers από windows 7 64 bit , μια λύση είναι να βάλεις τα windows 7 και να τα κανείς upgrade σε windows 10. Η άλλη λύση είναι Linux. σωστό. δεν το σκέφτηκα καθόλου. Δεν είναι δικό μου το λαπτοπ. Μου το έφεραν. Και νόμιζα ότι από το 2010 θα έχει γίνει τουλάχιστον μια αναβάθμιση στο BIOS. Θα δω τι θα κάνω. Θενκς
Dr_Pepper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 18 ώρες πριν, antirix024 είπε σωστό. δεν το σκέφτηκα καθόλου. Δεν είναι δικό μου το λαπτοπ. Μου το έφεραν. Και νόμιζα ότι από το 2010 θα έχει γίνει τουλάχιστον μια αναβάθμιση στο BIOS. Θα δω τι θα κάνω. Θενκς Αυτά έχουν κάτι περίεργα bios αν δεν με απατά η μνήμη μου τσέκαρε καταρχήν στα boot options (με εγκατεστημένο τον SSD εννοείται) αν υπάρχει η επιλογή upgrade drive bay ή αν υπάρχει στο bios επιλογή check disk ή κάποια παρόμοια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα