Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν νομιζεις οτι θα παίξεις ενα παιχνίδι τύπου Nioh 2, Monster Hunter World, Strategy game κλπ,  +200 ώρες και θα συνεχίσεις να επιστρέφεις σ'αυτό για συνεχόμενα playthroughs δεν σε υποχρεώνει κανείς να τo παίξεις μέσω gamepass υπηρεσίας. Πας, δίνεις το 60-70αρι σου και το αποκτάς όποτε θέλεις. Απο εκεί και πέρα το 90% των παιχνιδιών θα τα παίξεις 1 φορά ή αν είναι online για κανα δυο μήνες το πολύ και μετά δεν θα τα ξανακουμπήσεις οπότε με μια υπηρεσία σαν το gamepass γλυτώνεις μεγάλα ποσά ενώ συγχρόνως η γκάμα παιχνιδιών είναι τεράστια. Επίσης αν δεν σου αρέσει κάτι ή αν βγει κάποιο παιχνίδι τελείως broken λόγω bugs τότε το αφήνεις πολύ πιο εύκολα για το επόμενο αφου ουσιαστικά δεν ξόδεψες σχεδόν τίποτα για να το δοκιμάσεις.

Αγόρασα πχ το Horizon Zero Dawn πρόπερσυ, προσπάθησα 3 φορές να το παίξω και σταμάτησα και τις τρείς λίγο μετά το tutorial γιατί προσωπικά δεν μου έκανε εντύπωση η ιστορία, το θέμα και ειδικά η πρωταγωνίστρια. Αν είχα την δυνατότητα να το παίξω/δοκιμάσω μέσω gamepass δεν θα έκλεγα το 50άρι. (Βασικά μπορεί στο μέλλον να το ξαναπροσπαθήσω αλλά μόνο και μόνο επειδή το αγόρασα full price).

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, liberostelios είπε

Προσωπικά, εγώ αυτό που λες το σέβομαι. Το ερώτημα είναι το πως θα είναι βιώσιμο ένα μοντέλο με το οποίο οι developers θα ζουν με 3 παιχνίδια για 10€. Spoiler alert: δε θα ζουν (τουλάχιστον όχι για να φτιάχνουν ποιοτικές παραγωγές). Δεν είναι τυχαίο ότι η Sony έχει πολύ ποιοτικότερα exclusives από τη Microsoft. Σημειωτέον, όλα αυτά σε έναν κλάδο που έχει αρκετά κακές συνθήκες εργασίας και χαμηλές αποδοχές.

Να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι η Sony αισχροκερδεί και υπερκοστολογεί έχοντας φτιάξει ένα "μονοπώλιο". Το πρόβλημα είναι ότι η πρόταση της Microsoft δεν είναι λύση, αλλά ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή για τον κλάδο. Στην ουσία αυτή τη στιγμή ρίχνει ρευστό σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο μέχρι να φέρει τον ανταγωνισμό σε δύσκολη θέση. Και τότε η λύση θα είναι η εξής: είτε το game pass θα γίνει πανάκριβο για να είναι βιώσιμο, είτε θα πέσει η ποιότητα όλων των παιχνιδιών.

10€ το μήνα ίσως αρκούν για να έχεις ετήσιο NBA 2K, FIFA, COD κλπ ξαναζεσταμενα games, αλλά μην περιμένεις Ghost of Tsushima, The Last of Us με τέτοια χρήματα.

Ισως δεν ειναι βιωσιμο τώρα. Οταν θα αποκτησει αρκετους χρήστες θα αυξήσει την τιμή και θα ειναι. Το gamepass ειναι κλεψια στα 14 ευρω. Με αυτά που δίνει ήδη και κυρίως με αυτά που έρχονται, θα ειναι κλεψιά ακόμα και αν παει στο 20ρικο. Καποια στιγμή η MS θα κοψει και τα trials η gold κτλ΄. Σκέψου 100.000.000 να πληρώνουν καθε μηνα 20 ευρω. Ειναι 2 δις χωρίς καν να υπολογίζω εξοδα απο DLC, micro transactions κτλ που δεν περιλαμβανονται.

8 ώρες πριν, Superuser είπε

Όχι δεν το θέλουμε αυτό το μοντέλο συνδρομητικής υπηρεσίας

Δεν θέλουμε δημοσίους υπαλλήλους game designer’s 

Το είδαμε στον κινηματογράφο στο αποτέλεσμα της ποιότητας

Θέλουμε φυσική χειροπιαστή κόπια η οποία θα πουληθεί και θα αλλάξει 5-6 χέρια και όλοι θα βγουν κερδισμένοι

Θέλουμε δουλειές που θα μας βγάλουν από το σπίτι να πάμε να τις αγοράσουμε 

Θέλουμε να σχιζουμε ζελατίνα και μυρίζουμε το περιεχόμενο

Φακιν μιλενιουμς έχετε καταστρέψει τα πάντα

Θέλεις. Μην θεωρείς οτι τα δικά σου θέλω είναι παγκόσμια αλήθεια. Δεν θέλω ουτε physical media, ουτε ζελατίνες ούτε τιποτα και δεν ειμαι millennial. 

7 ώρες πριν, liberostelios είπε

Και μετά κάνεις έναν απλό συλλογισμό, ότι περίπου 9/10 από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι σε χώρους εργασίας, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες κλπ, συνειδητοποιείς ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς που μένουν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν συνδρομή και το νούμερο αυτό πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Εκτός αν θεωρείς ότι είναι ρεαλιστικό να υπάρχει 3x περισσότερα active game passes από ότι συνδρομές Netflix (που και πιο mainstream είναι ως υπηρεσία και λιγότερες απαιτήσεις έχει σε hardware/bandwidth).

Ενδεικτικά, το game pass έχει αυτή τη στιγμή περίπου 25Μ χρήστες και το PS Plus ~50Μ. Αν υποθέσουμε ότι αυτοί είναι όλοι διαφορετικοί χρήστες (που δεν είναι), μιλάμε για 75Μ χρήστες παγκοσμίως. Θεωρείς ρεαλιστικό να γίνει το 75Μ, 1000Μ σε εύλογο χρονικό διάστημα; Και μετά, αφού τα βάλεις κάτω, θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το μοντέλο είναι βιώσιμο μόνο αν μεγαλώσει η πίτα στα επίπεδα του Netflix (300M περίπου), δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός (δηλαδή όλοι έχουν game pass και έχουμε μονοπώλιο), και τα έξοδα για υποδομές, διοικητικά κλπ είναι μικρό ποσοστό για να μπορεί να πληρώσει για καλές παραγωγές. Δε το βρίσκω και πολύ ρεαλιστικό, ούτε θεμιτό σενάριο.

Το πλάνο της MS ειναι να εχει το gamepass παντου. Σκέψου το εξής απλό (μπακαλίστικα νουμερα προφανως απλά για την κουβεντα). Σκέψου λοιπόν, 50+ μυρια συνδρομητες απο την κονσολα. Σκέψου αλλα 100 απο το PC. Αλλά 50 απο τηλεορασεις (η MS εχει πει οτι η εφαρμογη θα εχει σε WebOS, Tizen και Google TV). Αλλα 50 απο τα κινητα/tablet. Θα γινει; Δεν το γνωριζω. Αλλα η MS παιζει το long game. Πιθανοτατα δεν περιμενει καν οτι θα ειναι σε λιγοτερο απο 4-5 χρονια. 

4 ώρες πριν, basilis_k6 είπε

Δυστυχως κανενας δεν καταλαβαίνει αυτο που λες. Νομίζουν οτι θα παιζουν για παντα με 10 ευρω το μηνα ΟΛΑ τα ΚΑΛΑ παιχνιδια. Η σονυ εχει δικιο οτι δεν ειναι βιωσιμο. Καλα παιχνιδια=ακριβες τιμες. 

Το Gamepass με αυτά που δινει ειναι κλεψια στα 14 ευρω. Και να τετραπλασιασει την τιμη (που αποκλειεται απλα λεω) και να την παει στα 50 ευρω παλι κλεψια θα ειναι με αυτα που έρχονται. Θα σου πω ενα απλο παράδειγμα. Ας υποθέσουμε οτι το Series X θα ειναι αλλα 6 χρονια στην αγορα. Και αυριο το πρωι η συνδρομη παει στα 50 ευρω. Στα 6 χρόνια ειναι 3.600 Ευρω. Τα παιχνιδια του gamepass ρε retail τιμες εχουν συνολικο κοστος παραπάνω απο 2000 Ευρω. Η MS αυτη την στιγμή ετοιμάζει 50 τουλαχιστον 1st party (και ποιος ξερει ποσα δεν εχει ανακοινωσει ακομα). Στην τιμή των 70 ευρω ανα game είμαστε στα 3.500 Ευρω. Βάλε τώρα σε αυτά τα, να το πω συντηρητικα, 300+ 3rd party τιτλους (απο indie και παλαιοτερα games μεχρι triple a και day one releases) και τα ηδη υπαρχοντα games στην υπηρεσία. Την EA, μελλοντικα την Ubi και οτι αλλο publisher αγορασει η MS. Kαι σκέψου οτι δεν θα παει σε τετοια εξωφρενική αυξηση (4 φορες πανω). Με την υπερβολη αυτη δηλαδη σου δειχνω οτι παλι μας συμφερει.

Οι περισσοτεροι νομιζουν οτι η MS θελει τα λεφτα των συνδρομων μας. Εχουν το επιχειρημα "τι κρατάει η MS οταν βγαλει τα εξοδα και τις πληρωμες των studio που το βαζουν στο gamepass". Ξεχνάνε ομως 2 πράγματα.

1. Το gamepass οταν (και αν, δεν το ξερω) μεγαλώσει αρκετα, οι 3rd party θα ζητάνε να βαλουν τα παιχνιδια τους εκει. 

2. Τα λεφτά της συνδρομής δεν την απασχολουν καν την MS. Αν το gamepass φτάσει καμια 300αρα μυρια χρηστες σε 5-6 χρονια, η MS θα εχει 24/7 προσβαση στα data 300 μυριων ανθρωπων σε PC, mobile, console, TV κτλ. Αλήθεια πιστευετε οτι η MS ενδιαφέρεται για τα 14 ψωροευρω που της δινω εγω πχ το μήνα ή ενδιαφερεται για τα data μου. Γιατι για να παιξω XBOX εχω microsoft account. Kαι για να ευθυμησουμε και λιγο, απο την στιγμή που οτιδηποτε κανω στην ζωή μου καποιος το παρακολουθει (απο κρατος μέχρι εταιρειες) τουλάχιστο η MS μου δινει και ενα σκασμο παιχνιδαρες να ξεχνιεμαι λιγο οτι δεν ειμαι τιποτα παραπάνω απο ενα πιονακι που ο λόγος υπαρξης του ειναι να κανει το γραναζι για να πλουτιζουν οι πολυεθνικες μεχρι να πεθανει (ναι ξαναπαιζω Cyberpunk problem :P )

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το θεμα ειναι πως γινεται το monetization του ολου εγχειρηματος. Αν η υπηρεσια αλλαξει ριζικα το focus της sony απο τα single player παιχνιδια  σε gaas, μακαρι να παει απατο. Αυτος ειναι ο βασικοτερος λογος που δε θελω να δω τα exclusives της sony day one σε μια τετοια υπηρεσια. Γιατι εκει που θα περιμενα να παιξω uncharted, god of war και last of us, θα μου εδιναν candy crush.

Επεξ/σία από xavier
  • Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, teomaniacos είπε

Τότε ίσως να μην υπάρχει λόγος να παίρνει κάποιος κονσόλα.

Αυτό θα είχε νόημα αν οι τιμές στο PC hardware ήταν σε σωστά επίπεδα. Που δεν είναι και ούτε θα είναι για πολύ καιρό ακόμα.

Την τόπ κάρτα του 2015 (980Ti) την είχα αγοράσει 750€ και ήταν ήδη too much. Τώρα η αντίστοιχη κάρτα κάνει πάνω από 2000€.

Τώρα έδωσα 500€, πήρα ένα ΧΒΟΧ series X, έδωσα και 100€ και πήρα gamepass Ultimate για 3 χρόνια,και τώρα παίζω Cyberpunk 2077 4K με 60fps. Ακόμα και με κανονική χρέωση το gamepass ultimate είναι Value for money με όλη την έννοια της λέξης.

Αν η SONY βγάλει μιά σωστή υπηρεσία όπως το gamepass και βελτιώσει την διαθεσιμότητα του PS5 (έχω PS4 Pro), θα πάω με χίλια για PS5.

Υπερκοστολογημένο PC hardware δεν πρόκειται να αγοράσω.

• Like 3
  • Super Moderators
Δημοσ.

Αυτό που με κρατάει μακριά από τις κονσόλες είναι το ότι δεν μου αρέσει καθόλου το μοντέλο της συνδρομής, παρότι είναι προφανέστατα εξαιρετικό value for money. 

Όμως, όσο συνεχίζεται η παρανοϊκή κατάσταση στο χώρο των PC, τόσο θα στρέφεται περισσότερος κόσμος σε λύσεις που, χωρίς να ξεπαραδιαστείς, θα μπορείς να απολαμβάνεις σύγχρονο περιεχόμενο.

Λ.χ., για να τρέξω παιχνίδια όπως το Cyberpunk ή το Elden Ring σε pc (έχω ένα laptop με μια 1050 και 8GB Ram) πρέπει να δώσω ένα σκασμό λεφτά.

Και δεν είναι απλά ότι πρέπει να δώσω ένα σκασμό λεφτά, είναι και όλη αυτή η απαίσια κατάσταση με την εκμετάλλευση της πολύ περιορισμένης διάθεσης GPU. Χιμάνε, τις αγοράζουν και σου τις ξαναπουλάνε στο καπάκι με καπέλο.

Παράνομο, δυστυχώς (με αστερίσκο, αλλά τέλος πάντων) δεν είναι, όμως συμμέτοχος σε αυτό το αίσχος εγώ δεν θα γίνω, κι ας "αναγκαστώ" μετά από 40 χρόνια pc gaming να πάρω κονσόλα.

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, papapontikas είπε

Τα physical copies εχουν ηδη χαθει. Ποτε ηταν η τελευταια φορα που αγορασες παιχνιδι και με το που το εβαλες να παιζει δε σου ζητησε να κατεβασεις 5, 10 20, 40 ή 100GB? Πιστευεις μηπως οτι σε 20 χρονια θα μπορεις να τα παιξεις? Πως? Οταν θα εχουν κλεισει οι server και τα εκαστοτε store. Πως θα κανεις download τα απαραιτητα για την λειτουργια του παιχνιδιου? 

Προφανώς δεν θα γίνεται εκτός κι αν βγει νέο είδος δίσκου με μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο όπου θα αντέχει όλο το παιχνίδι. Προσωπικά παίζω κυρίως σε PC άρα το physical copy δεν το πολύ έχω, σπάνια αγοράζω παιχνίδι (εκτός από κανένα Oblivion/ Fallout 3).

6 ώρες πριν, ParisAntoniouu είπε

Τι εννοείς αδελφέ με 91€ για 3 χρονια; Που μπορείς να το βρεις τόσο φθηνά; Γνωρίζω τη διαδικασία απλά το φθηνότερο Gold Live που έχω βρει είναι στα 45€ το χρόνο ...

Πάρη το έκανα πριν 6 μήνες τουλάχιστον, μπορεί και 1 χρόνο οπότε οι τιμές θα έχουν αλλάξει και με 120€ πάντως φθηνό είναι.

Δημοσ.
2 hours ago, xavier said:

το θεμα ειναι πως γινεται το monetization του ολου εγχειρηματος. Αν η υπηρεσια αλλαξει ριζικα το focus της sony απο τα single player παιχνιδια  σε gaas, μακαρι να παει απατο. Αυτος ειναι ο βασικοτερος λογος που δε θελω να δω τα exclusives της sony day one σε μια τετοια υπηρεσια. Γιατι εκει που θα περιμενα να παιξω uncharted, god of war και last of us, θα μου εδιναν candy crush.

Ευτυχώς το game pass δίνει μια χαρά single player παιχνίδια. 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, WolvesInTheThroneRoom είπε

δεν θέλω να δινω 60αρια για game

60άρια δίνεις αν θέλεις να τα παιζεις day 1. Αν περιμένεις λιγο, με μια βόλτα στα μαγαζιά τα βρίσκεις πιο φτηνά…

86BF26A4-6470-459A-94DE-DF975F90E04B.jpeg.2d5e27b9b4d1a11d8f9756b4f538dfdf.jpeg

Πιστευω ότι ειναι προς το συμφέρον όλων μας να υπάρχουν physical games, απλά και ως ένα ακόμα τρόπο ώστε να μένουν οι τιμές χαμηλά.

Γιατί προσφορές σε digital βλέπουμε κάποιες φορες, οκ. Το θέμα ειναι ότι δεν έχουμε δει ακόμα τι θα ισχύει στις τιμές οταν ΔΕΝ υπάρχει η εναλλακτική των physical (και συνεπώς ο αντίστοιχος ανταγωνισμός στις τιμές), αλλά ένα ξερό μονοπώλιο της Sony η της MS, που θα καθορίζει μόνο του τις τιμές…

ΙΜΟ μακάρι να υπάρχουν και τα δυο μοντέλα μελλοντικά…

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν και αυτά που παρέχουν οι βαθμίδες αυτές προσωπικά δεν μου φαίνονται αρκετά να ανταγωνιστούν το gamepass που έχει ξεφύγει, πολύ θετικό να υπάρξει ανταγωνισμός σιγά σιγά.

Τώρα για το physical/digital/ownership, μεγάλη άσκοπη κουβέντα - όλα τα μοντέλα έχουν θετικά και αρνητικά. Εγώ προσωπικά το προτιμώ το συνδρομητικό κρίνοντας από τις ώρες που έχω ρίξει, και αγοράζω physical ότι θέλω να ξαναπαίξω. Πάλι πιο φθηνά μου βγαίνει ως τώρα.

Δημοσ.

δεν πιστευω οτι θα πεσει η ποιοτητα στα games , αυτο αποδειχτηκε και με αρκετα απο τα παιχνιδια που εχει βγαλει η microsoft τον τελευταιο καιρο οπως halo , forza , gears , flight simulator . παιχνιδαρες και οχι διαρκειας 10-15 ωρων. επισεις οτι υπαρχει αυτο το συνδομιτικο μοντελο δεν σου απαγορευει κανεις το να αγορασεις και το δισκακι σου... μετα απο 2 χρονια μεταχειρισμενο για να ''βγαλει'' και η εταιρεια τα λεφτα που της αρμοζουν... τωρα , αν αυτο το συνδρομητικο πακετο τους χαλασει το μοντελο του να ριχνουν 50-100 μυρια για να φτιαξουν ενα 3Α παιχνιδι ( ωπου τα μισα απο αυτα ειναι για να βλεπω τα cinematic και να χαιρομαι) και να θελουν να βγαλουν 500 μυρια , ε οχι. ας βγαλουν πιο λιγα...

• Like 1
Δημοσ.

Έχει μπερδέψει πολύ το πράγμα στο gaming.Το θετικό είναι πως πλέον gamers δεν είναι μόνο τα “nerds” αλλά όλοι(ασχέτως αν τα γούστα είναι απο candycrush μέχρι soulsborne μέχρι fifa/cod) Οπότε η βιομηχανία έχει περισσότερα κέρδη απο ποτέ.

Τώρα όσον αφορά game pass , digital / physical , κλπ προσωπικά αγοράζω μόνο physical.Πέραν μεταπώλησης είναι η καλύτερη μορφή demo για μένα(το τελευταίο σοβαρό demo παιχνιδιού digital ήταν το dragon quest με το βαρβάτο 10ωρο)

To game pass το είχα στο pc μέχρι πρίν ένα μήνα όπου το σταμάτησα καθώς δεν βρήκα κάτι ενδιαφέρον να παίξω/ είχα παίξει όσα ήθελα.Απο τα 100 games μη ξεχνάμε πως δεν είναι όλα aaa ή νέα ή το genre που θέλει κάποιος.Δεν είμαι 10 χρονών να παίζω ότι βρω(ένδοξες μέρες saturn/psx/ng4) Ειδικά σαν οικογενειάρχης 1 game τη φορά και αυτό με ώρες απο τον ύπνο μου είναι.Πόσο μάλλον αν είναι rpg καταλαβαίνει κανείς πως θα κρατήσει 1-2-3 μήνες. Σαν εμένα φαντάζομαι υπάρχουν πολλοί.

Για άλλους που είναι πιο νέοι και δεν έχουν παίξει μερικά πιο παλιά , έχουν άφθονο χρόνο κλπ το pass είναι δυναμίτης οκ.Πόσο μάλλον με τιμή στα τάρταρα όπως τώρα(αν και θα αλλάξει με το καιρό προς τα πάνω)

Οπότε καταλήγω στο ότι προτιμώ το μεράκι μερικών studio και τα αυτόνομα παιχνίδια και ας τα πληρώνω περισσότερο.Αυτό το αναφέρω και για τις 3 εταιρίες στο χώρο.Δεν αποκλείω βέβαια τη πιθανότητα να έχουμε ποιοτικά παιχνίδια σε συνδρομητικές υπηρεσίες.Απλά η λογική λέει πως όταν έχεις ένα pass θές να έχεις όγκο παιχνιδιών αλλιώς ο πελάτης αν δει ένα library 30 παιχνιδιών θα ξινίσει, επομένως θα βάλεις και σαβούρα για να πιάσεις library 100-200 κλπ τίτλων.Αυτόματα δηλαδή αναλογικά με τη ποσότητα θα πέσεις σε ποιότητα.

Μόνο ο καιρός θα δείξει πως θα καταλήξει όλο αυτό.Ελπίζω πάντως να μην χαθεί το μεράκι και βλέπουμε μόνο ξαναζεσταμένο φαί.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
43 minutes ago, Chocobo said:

Απο τα 100 games μη ξεχνάμε πως δεν είναι όλα aaa

Έχει πάνω από 100.

Το ότι ένα παιχνίδι δεν είναι ΑΑΑ δεν λέει κάτι βέβαια. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, WolvesInTheThroneRoom είπε

Ισως δεν ειναι βιωσιμο τώρα. Οταν θα αποκτησει αρκετους χρήστες θα αυξήσει την τιμή και θα ειναι. Το gamepass ειναι κλεψια στα 14 ευρω. Με αυτά που δίνει ήδη και κυρίως με αυτά που έρχονται, θα ειναι κλεψιά ακόμα και αν παει στο 20ρικο. Καποια στιγμή η MS θα κοψει και τα trials η gold κτλ΄. Σκέψου 100.000.000 να πληρώνουν καθε μηνα 20 ευρω. Ειναι 2 δις χωρίς καν να υπολογίζω εξοδα απο DLC, micro transactions κτλ που δεν περιλαμβανονται.

Το πλάνο της MS ειναι να εχει το gamepass παντου. Σκέψου το εξής απλό (μπακαλίστικα νουμερα προφανως απλά για την κουβεντα). Σκέψου λοιπόν, 50+ μυρια συνδρομητες απο την κονσολα. Σκέψου αλλα 100 απο το PC. Αλλά 50 απο τηλεορασεις (η MS εχει πει οτι η εφαρμογη θα εχει σε WebOS, Tizen και Google TV). Αλλα 50 απο τα κινητα/tablet. Θα γινει; Δεν το γνωριζω. Αλλα η MS παιζει το long game. Πιθανοτατα δεν περιμενει καν οτι θα ειναι σε λιγοτερο απο 4-5 χρονια. 

Το Gamepass με αυτά που δινει ειναι κλεψια στα 14 ευρω. Και να τετραπλασιασει την τιμη (που αποκλειεται απλα λεω) και να την παει στα 50 ευρω παλι κλεψια θα ειναι με αυτα που έρχονται. Θα σου πω ενα απλο παράδειγμα. Ας υποθέσουμε οτι το Series X θα ειναι αλλα 6 χρονια στην αγορα. Και αυριο το πρωι η συνδρομη παει στα 50 ευρω. Στα 6 χρόνια ειναι 3.600 Ευρω. Τα παιχνιδια του gamepass ρε retail τιμες εχουν συνολικο κοστος παραπάνω απο 2000 Ευρω. Η MS αυτη την στιγμή ετοιμάζει 50 τουλαχιστον 1st party (και ποιος ξερει ποσα δεν εχει ανακοινωσει ακομα). Στην τιμή των 70 ευρω ανα game είμαστε στα 3.500 Ευρω. Βάλε τώρα σε αυτά τα, να το πω συντηρητικα, 300+ 3rd party τιτλους (απο indie και παλαιοτερα games μεχρι triple a και day one releases) και τα ηδη υπαρχοντα games στην υπηρεσία. Την EA, μελλοντικα την Ubi και οτι αλλο publisher αγορασει η MS. Kαι σκέψου οτι δεν θα παει σε τετοια εξωφρενική αυξηση (4 φορες πανω). Με την υπερβολη αυτη δηλαδη σου δειχνω οτι παλι μας συμφερει.

Συμφωνώ. Στα 30-40€ το μοντέλο αρχίζει να γίνεται βιώσιμο. Κι εκεί αρχίζει να ζοριζει το πράγμα για τον καταναλωτή, γιατί η τιμή είναι η μία παράμετρος αλλά ο ανταγωνισμός είναι ο άλλος. Όπως προείπα, η Microsoft αυτή τη στιγμή δεν επενδύει σε ένα νέο μοντέλο, αλλά στο πώς θα καταστρέψει τον ανταγωνισμό (στην ουσία, πώς θα μετατρέψει το ολιγοπώλιο σε μονοπώλιο). Και όταν θα μείνει μόνη της, τι ίδιους βιομηχανία θα υπάρχει από πίσω;

Πιθανότατα, μια βιομηχανία που το κέρδος θα προκύπτει από παιχνίδια με φθηνά budgets και τα (λίγα) ανεξάρτητα studios θα επιδιώκουν το κέρδος μέσα από DLCs και microtransactions.

Επεξ/σία από liberostelios
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Snoob είπε

Αυτό που με κρατάει μακριά από τις κονσόλες είναι το ότι δεν μου αρέσει καθόλου το μοντέλο της συνδρομής, παρότι είναι προφανέστατα εξαιρετικό value for money. 

Όμως, όσο συνεχίζεται η παρανοϊκή κατάσταση στο χώρο των PC, τόσο θα στρέφεται περισσότερος κόσμος σε λύσεις που, χωρίς να ξεπαραδιαστείς, θα μπορείς να απολαμβάνεις σύγχρονο περιεχόμενο.

Λ.χ., για να τρέξω παιχνίδια όπως το Cyberpunk ή το Elden Ring σε pc (έχω ένα laptop με μια 1050 και 8GB Ram) πρέπει να δώσω ένα σκασμό λεφτά.

Και δεν είναι απλά ότι πρέπει να δώσω ένα σκασμό λεφτά, είναι και όλη αυτή η απαίσια κατάσταση με την εκμετάλλευση της πολύ περιορισμένης διάθεσης GPU. Χιμάνε, τις αγοράζουν και σου τις ξαναπουλάνε στο καπάκι με καπέλο.

Παράνομο, δυστυχώς (με αστερίσκο, αλλά τέλος πάντων) δεν είναι, όμως συμμέτοχος σε αυτό το αίσχος εγώ δεν θα γίνω, κι ας "αναγκαστώ" μετά από 40 χρόνια pc gaming να πάρω κονσόλα.

Εμ πως γινεται να ειναι εξαιρετικο value και να μην σου αρεσει; 

2 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε

60άρια δίνεις αν θέλεις να τα παιζεις day 1. Αν περιμένεις λιγο, με μια βόλτα στα μαγαζιά τα βρίσκεις πιο φτηνά…

86BF26A4-6470-459A-94DE-DF975F90E04B.jpeg.2d5e27b9b4d1a11d8f9756b4f538dfdf.jpeg

Πιστευω ότι ειναι προς το συμφέρον όλων μας να υπάρχουν physical games, απλά και ως ένα ακόμα τρόπο ώστε να μένουν οι τιμές χαμηλά.

Γιατί προσφορές σε digital βλέπουμε κάποιες φορες, οκ. Το θέμα ειναι ότι δεν έχουμε δει ακόμα τι θα ισχύει στις τιμές οταν ΔΕΝ υπάρχει η εναλλακτική των physical (και συνεπώς ο αντίστοιχος ανταγωνισμός στις τιμές), αλλά ένα ξερό μονοπώλιο της Sony η της MS, που θα καθορίζει μόνο του τις τιμές…

ΙΜΟ μακάρι να υπάρχουν και τα δυο μοντέλα μελλοντικά…

Ναι οκ δεν καιγομαι να παιζω day one αλλά δεν θελω και να περιμενω 1+ χρονο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...