vorlon68 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Το βασικό είναι να μπορέσουμε εμείς που έχουμε το plus για κάποια χρόνια ακόμα, να πάμε σε κάποιο απο τα αλλα tier. Εγω που έχω plus μέχρι 3/2024 δεν θα με πείραζε να πάω σε κάποιο παραπάνω tier και ας χάσω κάποιους μήνες
jack124 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Είναι πολύ ασαφές όλο αυτό Οπότε δεν μπορεί κάποιος από τώρα να κρίνει. Ναι έως 16 τον μήνα αλλά μπορεί να ακολουθήσει και ετήσια πλάνα που να συμφέρουν όπως και με το plus 10 τον μήνα έχει και τώρα αλλά ο ένας χρόνος είναι 60 ευρω (που το βάζει συχνά στα 40-45 με έκπτωση) 1 ώρα πριν, EzioMorte είπε Οποτε αυξανεται η τιμη στο μηνιαιο Plus κατα 1 ευρω χωρις να προσθετει τιποτα καινουριο, γενικα ειναι πιο ακριβο απο το game pass και θεωρητικα με μικροτερη ποικιλια (μενει να φανει) και το ακριβοτερο μοντελο πιο ακριβο απο της Μicrosoft. Σε ολα αυτα (για Ελλαδα) προσθετουμε κι οτι δεν υποστηριζεται το PS Now (αυτη τη στιγμη τουλαχιστον απ οσο γνωριζω) οποτε καταληγουμε και παλι στο game pass. Ειδικα οταν προστεθουν και τα παιχνιδια της Activision Blizzard ειναι μονοδρομος ποικιλιας. Ναι τα first party της Sony ειναι ολα ενα κι ενα αλλα με 3-4 μηνες υπομονη τα παιρνεις σε δισκακι μεταχειρισμενα στο 1/3 της αρχικης τιμης οποτε αν δεν βιαζεσαι με 15-20 ευρω το κομματι για 1-2 αποκλειστικοτητες το χρονο εισαι κομπλε. Δεν αυξάνεται. Αμερική έχει ήδη 10 δολάρια τον μήνα. Ευρώπη έχει 9 τον μήνα
WolvesInTheThroneRoom Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, forgotten είπε Θα φανώ κακός αν πω ότι η απληστία πληρώνεται??αλλά αυτά αποτελούν συνέπεια του ότι ο καταναλωτής δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει το μοντέλο ενοικιαγορας μακροχρόνια... Mια χαρά αντιλαμβάνεται ο καταναλωτης. Απλά η πλειοψεηφια δεν ενδιαφερεται να εχει ραφια γεματα με αχρηστα πλαστικα κουτια, ουτε ενδιαφερεται να πληρωσει 70 ευρω ενα παιχνιδι το οποιο θα παιξει 25 ώρες και δεν θα το ξανα ακουμπησει ποτε. Να στο θεσω απλά. Οταν πήρα το One X είχε στο Gamepass την τριλογία Tomb Raider (τα καινούρια). Έδωσα 10 ευρω και επαιξα και τα 3 και τα τελειωσα. Tιμές αν θυμαμαι καλά οταν τα επαιξα ηταν 30, 30, 60. Εδωσα 10 ευρω και επαιξα 3 παιχνιδια αξιας 120. Μου ειναι παντελως αδιάφορο αν δεν ειναι δικα μου, γιατι δεν θελω να ειναι δικα μου. Δεν προκειται να παιξω 200 φορες το ιδιο game που ξερω απ΄εξω οπως δεν θα εβλεπα 200 φορες την ιδια ταινια. Δεν με ενδιαφερει να εχω δεκαδες πλαστικα κουτιά σε ενα ραφι να γεμιζουν σκονη και κυριως, δεν θέλω να δινω 60αρια για games. 15 2
liberostelios Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 22 λεπτά πριν, WolvesInTheThroneRoom είπε Mια χαρά αντιλαμβάνεται ο καταναλωτης. Απλά η πλειοψεηφια δεν ενδιαφερεται να εχει ραφια γεματα με αχρηστα πλαστικα κουτια, ουτε ενδιαφερεται να πληρωσει 70 ευρω ενα παιχνιδι το οποιο θα παιξει 25 ώρες και δεν θα το ξανα ακουμπησει ποτε. Να στο θεσω απλά. Οταν πήρα το One X είχε στο Gamepass την τριλογία Tomb Raider (τα καινούρια). Έδωσα 10 ευρω και επαιξα και τα 3 και τα τελειωσα. Tιμές αν θυμαμαι καλά οταν τα επαιξα ηταν 30, 30, 60. Εδωσα 10 ευρω και επαιξα 3 παιχνιδια αξιας 120. Μου ειναι παντελως αδιάφορο αν δεν ειναι δικα μου, γιατι δεν θελω να ειναι δικα μου. Δεν προκειται να παιξω 200 φορες το ιδιο game που ξερω απ΄εξω οπως δεν θα εβλεπα 200 φορες την ιδια ταινια. Δεν με ενδιαφερει να εχω δεκαδες πλαστικα κουτιά σε ενα ραφι να γεμιζουν σκονη και κυριως, δεν θέλω να δινω 60αρια για games. Προσωπικά, εγώ αυτό που λες το σέβομαι. Το ερώτημα είναι το πως θα είναι βιώσιμο ένα μοντέλο με το οποίο οι developers θα ζουν με 3 παιχνίδια για 10€. Spoiler alert: δε θα ζουν (τουλάχιστον όχι για να φτιάχνουν ποιοτικές παραγωγές). Δεν είναι τυχαίο ότι η Sony έχει πολύ ποιοτικότερα exclusives από τη Microsoft. Σημειωτέον, όλα αυτά σε έναν κλάδο που έχει αρκετά κακές συνθήκες εργασίας και χαμηλές αποδοχές. Να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι η Sony αισχροκερδεί και υπερκοστολογεί έχοντας φτιάξει ένα "μονοπώλιο". Το πρόβλημα είναι ότι η πρόταση της Microsoft δεν είναι λύση, αλλά ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή για τον κλάδο. Στην ουσία αυτή τη στιγμή ρίχνει ρευστό σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο μέχρι να φέρει τον ανταγωνισμό σε δύσκολη θέση. Και τότε η λύση θα είναι η εξής: είτε το game pass θα γίνει πανάκριβο για να είναι βιώσιμο, είτε θα πέσει η ποιότητα όλων των παιχνιδιών. 10€ το μήνα ίσως αρκούν για να έχεις ετήσιο NBA 2K, FIFA, COD κλπ ξαναζεσταμενα games, αλλά μην περιμένεις Ghost of Tsushima, The Last of Us με τέτοια χρήματα. 8 1
adamv123 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πιο πολύ σαν ανταγωνιστής του switch online φαίνεται με αυτά που προσφέρει πάρα του gamepass. Γενικά ψιλοαδιαφορο μου φαίνεται, ειδικά άμα τα παιχνίδια του ps3 παραμείνουν streaming only. Σιγά μην δίνω 16 ευρώ το μήνα για να παίζω game trials ( τα οποία μασκαρεμένα demos είναι στην ουσία). Επίσης το ps now είναι διαθέσιμο σε λίγες χώρες αν δεν κάνω λάθος, οπότε και με αυτό μένει να δούμε τι θα κάνουμε. Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2022 από adamv123
Radiatedsoul Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 21 λεπτά πριν, liberostelios είπε Το ερώτημα είναι το πως θα είναι βιώσιμο ένα μοντέλο με το οποίο οι developers θα ζουν με 3 παιχνίδια για 10€. Spoiler alert: δε θα ζουν (τουλάχιστον όχι για να φτιάχνουν ποιοτικές παραγωγές). Πολυ απλη η απαντηση στο ερωτημα σου. Πας στο google, και πατας "how many windows pcs are there in the world" η απαντηση ειναι "1 billion windows". Μετα κανεις τον πολλαπλασιασμο: 1 billion * 10€ και το αποτελεσμα ειναι 10 billions το μηνα. Εγω αν ημουν developer και επρεπε να με πληρωσουν με κομματι απο τα 10 billions καθε μηνα, θα ζουσα μια χαρα και θα εφτιαχνα και παιχνιδαρες. 3
Superuser Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Όχι δεν το θέλουμε αυτό το μοντέλο συνδρομητικής υπηρεσίας Δεν θέλουμε δημοσίους υπαλλήλους game designer’s Το είδαμε στον κινηματογράφο στο αποτέλεσμα της ποιότητας Θέλουμε φυσική χειροπιαστή κόπια η οποία θα πουληθεί και θα αλλάξει 5-6 χέρια και όλοι θα βγουν κερδισμένοι Θέλουμε δουλειές που θα μας βγάλουν από το σπίτι να πάμε να τις αγοράσουμε Θέλουμε να σχιζουμε ζελατίνα και μυρίζουμε το περιεχόμενο Φακιν μιλενιουμς έχετε καταστρέψει τα πάντα 5 2
Tetrabitos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Παιχνίδια από το ps1 έως 3 και κανένα indie δώρο. Ειδωμεν .. 1
liberostelios Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 49 λεπτά πριν, Radiatedsoul είπε Πολυ απλη η απαντηση στο ερωτημα σου. Πας στο google, και πατας "how many windows pcs are there in the world" η απαντηση ειναι "1 billion windows". Μετα κανεις τον πολλαπλασιασμο: 1 billion * 10€ και το αποτελεσμα ειναι 10 billions το μηνα. Εγω αν ημουν developer και επρεπε να με πληρωσουν με κομματι απο τα 10 billions καθε μηνα, θα ζουσα μια χαρα και θα εφτιαχνα και παιχνιδαρες. Και μετά κάνεις έναν απλό συλλογισμό, ότι περίπου 9/10 από αυτές τις εγκαταστάσεις είναι σε χώρους εργασίας, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες κλπ, συνειδητοποιείς ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς που μένουν είναι διατεθειμένοι να πληρώνουν συνδρομή και το νούμερο αυτό πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Εκτός αν θεωρείς ότι είναι ρεαλιστικό να υπάρχει 3x περισσότερα active game passes από ότι συνδρομές Netflix (που και πιο mainstream είναι ως υπηρεσία και λιγότερες απαιτήσεις έχει σε hardware/bandwidth). Ενδεικτικά, το game pass έχει αυτή τη στιγμή περίπου 25Μ χρήστες και το PS Plus ~50Μ. Αν υποθέσουμε ότι αυτοί είναι όλοι διαφορετικοί χρήστες (που δεν είναι), μιλάμε για 75Μ χρήστες παγκοσμίως. Θεωρείς ρεαλιστικό να γίνει το 75Μ, 1000Μ σε εύλογο χρονικό διάστημα; Και μετά, αφού τα βάλεις κάτω, θα συνειδητοποιήσεις ότι αυτό το μοντέλο είναι βιώσιμο μόνο αν μεγαλώσει η πίτα στα επίπεδα του Netflix (300M περίπου), δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός (δηλαδή όλοι έχουν game pass και έχουμε μονοπώλιο), και τα έξοδα για υποδομές, διοικητικά κλπ είναι μικρό ποσοστό για να μπορεί να πληρώσει για καλές παραγωγές. Δε το βρίσκω και πολύ ρεαλιστικό, ούτε θεμιτό σενάριο. 8
teomaniacos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Xbox game pass στο PC και στο Xbox. 1ευρω 3 μήνες trial και μετά πάει στα 13ευρω. Υπέρ ευχαριστημένος. Μακάρι η Sony να κάνει το ίδιο και στο PC. Τότε ίσως να μην υπάρχει λόγος να παίρνει κάποιος κονσόλα. 3
papapontikas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Ola150 είπε Έχοντας το game pass της MS (με την γνωστή μέθοδο για 3 χρόνια με 91€), όπου παίζω κυρίως κάτι games που τα έπαιζα παλιά σε κονσόλες (Final Fantasy IX κλπ) και το χρησιμοποιεί κατά βάση ο αδερφός μου στο Xbox του, είναι μια καλή υπηρεσία αλλά μέχρι εκεί, διότι δεν κρατάς κανένα παιχνίδι, ουσιαστικά τα νοικιάζεις για όσο καιρό βρίσκεσαι σε συνδρομή ή είναι τα παιχνίδια μέσα στο pass. Ο αδερφός μου που είναι και των συλλεκτικών εκδόσεων κλπ, ναι μεν του αρέσει αλλά φοβάται ότι όλα θα πάνε προς τα εκεί και θα χαθούν τα physical copies. Τα physical copies εχουν ηδη χαθει. Ποτε ηταν η τελευταια φορα που αγορασες παιχνιδι και με το που το εβαλες να παιζει δε σου ζητησε να κατεβασεις 5, 10 20, 40 ή 100GB? Πιστευεις μηπως οτι σε 20 χρονια θα μπορεις να τα παιξεις? Πως? Οταν θα εχουν κλεισει οι server και τα εκαστοτε store. Πως θα κανεις download τα απαραιτητα για την λειτουργια του παιχνιδιου?
SabotazNic Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, pictorino είπε Η μηνιαία τιμή του ps plus είναι 8.99€, οπότε έχουμε αύξηση για το PlayStation Plus στην τρέχουσα μορφή του. Από κει και πέρα, δικαιολογείται premium έκδοση μόνο για game trials; Δε νομίζω. Ας περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις καλύτερα. 5 ώρες πριν, EzioMorte είπε Οποτε αυξανεται η τιμη στο μηνιαιο Plus κατα 1 ευρω χωρις να προσθετει τιποτα καινουριο Το Playstation plus ειναι $10 και τωρα. Καμια αλλαγη εκει και παμε παρακατω 5 ώρες πριν, DiAvOl είπε θα πληρώνεις δηλαδή 16 για να κάνεις beta testing? Οπως και σε xbox μερια δεν πληρωνει κανεις τα 13 της ultimate, και εδω κανεις δεν θα πληρωσει τα 16 μηνιαιως. Γενικα, πριν εχουμε αποψη για τοσο συγκεκριμενα πραγματα, ας ανακοινωθει επισημα η υπηρεσια, ωστε να ανακοινωθουν και οι τιμες/πακετα 6 ώρες πριν, Zengar Zombolt είπε Αν κανουν κατι σαν το gamepass της Microsoft ισως να αξιζει...... Τι θα ηθελα ΕΓΩ να βαλει η sony στην συνδρομη της στο ακριβο πακετο. Προσβαση σε ΟΛΑ τα games που εχει η βγαλει η Sony απο το Ps1 μεχρι το Ps5. ( +για το game history preservation ) Προσβαση σε online games/multiplayer. Προσβαση στις anime streaming υπηρεσιες που της ανηκουν ( Crunchyroll, Funimation etc) Προσβαση σε online streaming ταινιες, σειρες, animation , music ( Sony studios, θυγατρικες και μη κατι σαν το δικο της netflix) Γενικα να εφτιαχνε ενα Sony home entertainment ecosystem. Κανεις δεν το κανει αυτο, και ουτε εχει λογο να το κανει. 5 ώρες πριν, MikeGR7 είπε Δεν εχω καταλαβει ακομα σχετικα με τα παλιοτερα παιχνιδια. Θα παιρνουμε δωρο καποια απο αυτα καθε μηνα οπως ηταν με το ps plus ή θα ειναι σαν το pass της microsoft?? Θα μπορεις να παιζεις τα παλια παιχνιδια λογικα οσο εχεις ενεργη συνδρομη. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από SabotazNic
basilis_k6 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, liberostelios είπε Προσωπικά, εγώ αυτό που λες το σέβομαι. Το ερώτημα είναι το πως θα είναι βιώσιμο ένα μοντέλο με το οποίο οι developers θα ζουν με 3 παιχνίδια για 10€. Spoiler alert: δε θα ζουν (τουλάχιστον όχι για να φτιάχνουν ποιοτικές παραγωγές). Δεν είναι τυχαίο ότι η Sony έχει πολύ ποιοτικότερα exclusives από τη Microsoft. Σημειωτέον, όλα αυτά σε έναν κλάδο που έχει αρκετά κακές συνθήκες εργασίας και χαμηλές αποδοχές. Να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι η Sony αισχροκερδεί και υπερκοστολογεί έχοντας φτιάξει ένα "μονοπώλιο". Το πρόβλημα είναι ότι η πρόταση της Microsoft δεν είναι λύση, αλλά ακόμα μεγαλύτερη καταστροφή για τον κλάδο. Στην ουσία αυτή τη στιγμή ρίχνει ρευστό σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο μέχρι να φέρει τον ανταγωνισμό σε δύσκολη θέση. Και τότε η λύση θα είναι η εξής: είτε το game pass θα γίνει πανάκριβο για να είναι βιώσιμο, είτε θα πέσει η ποιότητα όλων των παιχνιδιών. 10€ το μήνα ίσως αρκούν για να έχεις ετήσιο NBA 2K, FIFA, COD κλπ ξαναζεσταμενα games, αλλά μην περιμένεις Ghost of Tsushima, The Last of Us με τέτοια χρήματα. Δυστυχως κανενας δεν καταλαβαίνει αυτο που λες. Νομίζουν οτι θα παιζουν για παντα με 10 ευρω το μηνα ΟΛΑ τα ΚΑΛΑ παιχνιδια. Η σονυ εχει δικιο οτι δεν ειναι βιωσιμο. Καλα παιχνιδια=ακριβες τιμες. 4 1
ParisAntoniouu Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, Ola150 είπε Έχοντας το game pass της MS (με την γνωστή μέθοδο για 3 χρόνια με 91€), όπου παίζω κυρίως κάτι games που τα έπαιζα παλιά σε κονσόλες (Final Fantasy IX κλπ) και το χρησιμοποιεί κατά βάση ο αδερφός μου στο Xbox του, είναι μια καλή υπηρεσία αλλά μέχρι εκεί, διότι δεν κρατάς κανένα παιχνίδι, ουσιαστικά τα νοικιάζεις για όσο καιρό βρίσκεσαι σε συνδρομή ή είναι τα παιχνίδια μέσα στο pass. Ο αδερφός μου που είναι και των συλλεκτικών εκδόσεων κλπ, ναι μεν του αρέσει αλλά φοβάται ότι όλα θα πάνε προς τα εκεί και θα χαθούν τα physical copies. Τι εννοείς αδελφέ με 91€ για 3 χρονια; Που μπορείς να το βρεις τόσο φθηνά; Γνωρίζω τη διαδικασία απλά το φθηνότερο Gold Live που έχω βρει είναι στα 45€ το χρόνο ...
NickTG Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 55 minutes ago, papapontikas said: Τα physical copies εχουν ηδη χαθει. Ποτε ηταν η τελευταια φορα που αγορασες παιχνιδι και με το που το εβαλες να παιζει δε σου ζητησε να κατεβασεις 5, 10 20, 40 ή 100GB? Πριν λίγες μέρες στο Switch.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα