c23 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε Για πείτε μου όμως λίγο... εφόσον "δεν μετράει". Γιατί 9/10 αγγελίες ζητάνε bachelor? Δεν είναι οξύμωρο; Έχω καταλήξει πως ζητάνε bachelor επειδή απλά μπορούνε, για θέσεις ΙΕΚ/Λυκείου σε βιομηχανία που είχα πάει ζητούσαν μίνιμουμ ΤΕΙ μετά από λίγο, για χειριστές μηχανημάτων. Το κλασικό που λέγαμε παλιά πως και για καθαρίστρια θα θέλεις lower, εε σε λίγο το κόβω πως θα ζητάνε και μεταπτυχιακά ακόμα και χωρίς να έχουν συνάφεια με το αντικείμενο εργασίας. Θεωρώ πως το χρησιμοποιούν για να ξεσκαρτάρουν κόσμο. Δυστυχώς είναι τόσο χάλι που απλά έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν και το κάνουν, πιο καταρτισμένο προσωπικό για ηλίθιες δουλειές και χαμηλότεροι μισθοί. Αν πεινάς, δε θα πεις όχι σε ότι και αν σε δώσουν, για πόσο θα ψάχνεις ιδανικούς μισθούς; Πρέπει να κτίσεις προυπηρεσία και γνώσεις.. Βέβαια η Χημικός που αναφέρω δεν είχε καν ανάγκη τα λεφτά, απλά ήθελε να μπει σε εργαστήριο και να δουλέψει. Αλλά πόσοι είναι που έχουν ευχέρεια και δυνάμεις να το κάνουν; 1 ώρα πριν, NotAliki177 είπε Ισχύει. Στην αρχή δυστυχώς πρέπει να γίνεις λίγο "μλκας" για να μαζέψεις προυπηρεσία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να αποδεχτεί μια θέση που αξίζει 1000, για 600. 750+ αρχίζουμε και το συζητάμε. Συμφωνώ απόλυτα. Για αυτό είναι καλό να πάει σε συνεντεύξεις, να δει, να μάθει τι παίζει στο χώρο εργασίας που θέλει να ασχοληθεί και ακολούθως να βάλει ένα όριο. Όχι να ξεκινάς "Έχω πτυχίο ΧημΜηχ θέλω 1200 ακατέβατα", αν έχει τις δυνάμεις ας το κάνει βέβαια, απλά θεωρώ δε θα έχει ελπίδες και θα είναι κρίμα να χάνεται καιρός και χρόνος έτσι. 1 ώρα πριν, artist1 είπε μπορουμε να ασχοληθούμε και με οικονομικά, βέβαια εγω δεν εχω κανει μεταπτυχιακό οποτε δεν ξέρω κατά ποσο θα με πάρουν για παρόμοια θέση ! Αλλιώς βιομηχανία ναι. Ασχημα τα πραγματα δηλαδη Μηπως να φυγω εξωτερικο καλυτερα λες; και οσο αφορα το εργασιακο περιβαλλον αν θες πες μου καποια πραγματα αν ξέρεις! εγω επειδη οι γονεις μου δεν εχουν σπουδασει και ακουγα μια ζωη πως τους φέροντουσαν και η μάνα μου έκλαιγε γιατι την έκαναν σκουπίδι κάθε μερα δεν μπορώ να παω σε ένα εργασιακό περιβαλλον που να μην με σέβονται, ή με ζήλια και φθονο απο αλλες γυναικες και μπουλινγκ ! Στην σχολη μου τα έζησα αυτα, στο γυμναστηριο το ιδιο. Σου κανουν την ζωη κολαση οι αλλες γυναικες. Πολυ φοβάμαι πως αυτο θα συμβεί και απο αλλες γυναικες στην δουλεια ειδικα αν ειναι ανώτερες ή εχουν πολλα χρονια εκει μεσα. Μην συναντήσω και πεφτουλες αφεντικα φοβαμαι, Κυρίως βιομηχανία έχω δει άτομα του κλάδου σου, και σε μεγάλες βιομηχανίες είναι πιο κατανεμημένα όλα από μικρές που θα κάνεις τα πάντα. Εκεί καθώς είσαι σε τμήμα μικρό συνήθως, αν είσαι καλή, ανελίσσεσαι γρήγορα. Αυτό που έχουν κάνει πολλοί είναι 2-3 χρόνια σε κάθε εταιρεία και φεύγουν για καλύτερους μισθούς ή εξωτερικό με γνώσεις. Το πως θα είναι ένας χώρος εργασίας δυστυχώς χωρίς γνωστό δε τον ξέρεις. Ούτε ξέρεις πως θα είναι ο υπεύθυνος αν πιέζεστε, αυτά τα βιώνεις όσο δουλεύεις και κτίζεις άμυνες και τρόπους αντίδρασης. Αν δεν αντέχεις μιλάς, αν δεις ότι συνεχίζουν προχωράς με αντιδράσεις σε ανώτερο, αν σε γράφουν φεύγεις, δεν αξίζει να χαλάς την ψυχική σου υγεία! Το κλίμα είναι σημαντικό, αλλά μην περιμένεις σεβασμό αν ο άλλος είναι απόφοιτος ΓΠΑ σε μαθαίνει πράγματα ώντας παλιότερος/έχει γνώσεις και εσύ έχεις τουπέ επειδή είσαι μια ΧημΜηχ., αυτό ισχύει παντού.
hyperlost Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μηχανικός που δουλεύει βάσει του επαγγέλματος του = ελεύθερος επαγγελματίας ή άρθρο 39 (μέχρι 2 εργοδότες) και έναρξη επαγγέλματος με ΚΑΔ στην εφορία. = κόβει μπλοκάκι παροχής υπηρεσίων στον εργοδότη του. η προϋπηρεσία στους μηχανικούς δεν βγαίνει με τα χρόνια, αλλά με παρόμοια έργα που έχει αναλάβει. Το μπλοκάκι σημαινει ότι δεν υπάρχει κάπου γραμμένο το ωράριο, αυτό ορίζεται από την σύμβαση του με τον εργοδότη. Τα τελευταία χρόνια πολλοί μηχανικοί έχουν σταματήσει την κλασική οδό με την εναρξη στην εφορια κ δουλεύουν σαν μισθωτοί, σαν ιδιωτικοί υπάλληλοι. Ταμείο που πληρώνουν δεν είναι των μηχανικών αλλά άλλο. Σε αυτή την περίπτωση θα παίρνουν ότι και ένας ισοδύναμος υπάλληλος με πτυχίο πανεπιστημίου. Στον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχει ανώτατο ταβάνι για τους μισθούς, είτε είσαι μηχανικός είτε όχι, είναι ανάλογα την εταιρεία. Υπάρχουν εταιρίες που δίνουν αύξηση με τα χρόνια κ αλλες ψίχουλα στους υπαλλήλους τους. Επίσης δεν παίρνουν όλοι οι υπάλληλοι τα ίσια λεφτά στο ιδιωτικό. Κ σε κατασκευαστική να πας, θα είσαι μηχανικός θα έχεις αφεντικό μαθηματικό (που είχε γνωστό) και ειναι project manager και θα παίρνει τετραπλάσια από σένα που μπορεί να βγάζεις όλη την δουλειά. Καλώς ήρθες στην αναζητηση εργασίας σήμερα. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από hyperlost 2
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, hyperlost είπε Ταμείο που πληρώνουν δεν είναι των μηχανικών αλλά άλλο. Ταμείο που πλήρωναν ήθελες να γράψεις μάλλον και κάπου ξέφυγε. Δεν υπάρχει ΤΣΜΕΔΕ πια (από 01.01.2017), όλοι ΕΦΚΑ πληρώνουμε (οι μηχανικοί), συν εφάπαξ και επικουρικό (ΕΤΕΑΕΠ). Είσαι συνάδελφος; Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από MauroPaltoudias
hyperlost Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Ταμείο που πλήρωναν ήθελες να γράψεις μάλλον και κάπου ξέφυγε. Δεν υπάρχει ΤΣΜΕΔΕ πια (από 01.01.2017), όλοι ΕΦΚΑ πληρώνουμε (οι μηχανικοί), συν εφάπαξ και επικουρικό (ΕΤΕΑΕΠ). Είσαι συνάδελφος; Ναι ακριβως, αυτο εννοουσα αλλά το έγραψα απλά για αυτους που δεν ξέρουν. Πληρώναμε ταμείο, κ πληρώνουμε ταμείο. Μόνο το όνομα άλλαξε. Επισης ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχει Α.φόρος παρακράτησης 20%, Β.φόρος-κρατησεις που αναφέρεσαι εσύ που αντιστοιχούν σε κλάδο σύνταξης κ κλάδο ασθένειας, επικουρικό (κατηγορίες) και πρόνοιας. Το Β αν είσαι άρθρο 39 στο πληρώνει στο μεγαλύτερο μέρος η εταιρεία αλλα υπάρχει χαοτική διαφορά όταν δεν είσαι άρθρο 39 και τότε τα μεικτά που θα κόψεις πρέπει να είναι πολλά για να καλύψουν την διαφορά. Τα νέα παιδιά την πατάνε όταν ακούνε από τα τμήματα HR τα μεικτά κ δεν τα ξέρουν η δεν τους λένε τον καθαρό μισθό γιατί πρακτικά νέος μηχανικός χωρίς προϋπηρεσία στην καλύτερη να πάρει 1000 καθαρά. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ λιγότερα και για συνθήκες σκίσιμο.
archer100 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πηγαινε εξωτερικο 2-3 χρονια να εμπλουτισεις το βιογραφικο σου και να αποκτησεις πολυτιμη εμπειρια. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από archer100 1 1
AliasAndrew Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Στις 26/2/2022 στις 5:28 ΜΜ, artist1 είπε Σας ευχαριστω παιδια! Και οταν λεμε βασικο μισθο τον κατώταρο εννοούμε; ''Βασικός μισθός'' είναι μια παραπλανητική εως αισχρή ωραιοποίση για τον κατώτατο μισθό. Με την λέξη βασικός υπονοείται ότι καλύπτονται με αυτόν οι βασικές ανάγκες ενός ατόμου, κάτι που φυσικά δεν ισχύει στην χώρα μας. Παρόμοια ωραιοποίηση είναι το ''ανταγωνιστικός μισθός'' που θα δεις σε πολλές αγγελίες το οποίο στην πράξη σημαίνει οτι ''πληρώνουμε οσο και οι άλλοι'', δηλαδή τον ''βασικό μισθό'' που όπως είδαμε σημαίνει κατώτατος μισθός. 3 1
sphinxgr Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2022 Στις 27/2/2022 στις 12:17 ΜΜ, sphinxgr είπε Όπως είπε και ο από πάνω, αν πηγαίνεις σε δουλειά και απαιτείς, με μόνο διαπραγματευτικο χαρτί "έχω τάδε πτυχίο" θα γελάνε και τα πεζοδρόμια!!! Όσοι δουλεύουμε χρόνια σε μεγάλες εταιρίες, γελάμε με όσους έρχονται και απαιτούν λέγοντας "εγώ έχω τάδε πτυχίο". Λες και το Χ πτυχίο αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι κάποιος παντελώς ηλιθιος! Θυμάμαι που έγραφα τα παραπάνω "έχω το τάδε πτυχίο οπότε αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να με προσλάβετε κλπ" Τα ίδια έλεγε λοιπόν χθες κ αυτός που βρήκαν που σκότωσε ένα γατάκι. Μόνο κ μόνο απο αυτό, είναι σχεδόν ένοχος! Είμαι ένας πάρα πολύ μορφωμένος άνθρωπος και έχω οικογένεια. Είμαι ένας άνθρωπος πάρα πολύ έγκριτος και επαγγελματικά και κοινωνικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα