DownUNDERground Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, artist1 είπε ελα μου ντε μα τι σπουδασα για να παίρνω όσο και οσοι τέλειωσαν Λυκειο ! θα προσπαθησω να το κοιταξω ευχαριστω Σπούδασες για να καταφέρεις να ΜΠΕΙΣ στην αγορά εργασίας νεαρέ. 1
artist1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Anonymous11 είπε Δεν θα αλλάξουν ποτε οι μισθοί με αυτά που λέγονται εδώ μεσα. Εάν ένας εργοδότης τρώει άκυρα από skilled ανθρώπους επειδή δίνει 800 ευρώ τότε θα αναγκαστεί να αυξήσει κ αυτός τον μισθό για να καλύψει την θέση. Με 800 ευρώ πλέον δεν βγαίνεις. ΑΚΡΙΒΩΣ !!! 2 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Σπούδασες για να καταφέρεις να ΜΠΕΙΣ στην αγορά εργασίας νεαρέ. Στην αγορα εργασιας αν ηταν να παιρνω 600 εμπαινα και Λυκειο να χα τελειωσει ! Οκ ποιο το όφελος τελικα; Παιδια δεν διαφωνω ξερω εγω στοκους με πτυχίο, δεν εχετε άδικο σε αυτό. Αλλα εγώ ξέρω άτομα και χωρις προυπηρεσία που βρήκαν δουλεια παντως!
margaritagr Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Βασικά σπουδασες οχι για να καταφέρεις να βρεις δουλειά αλλά για να έχεις τα εφόδια να προχωρήσεις εκει που οι άλλοι θα μείνουν στάσιμοι. (Εφόσον είσαι και καλός κλπ) Πολύ απλό παράδειγμα... θα μπεις ως πωλητής σε πολυεθνική και θα γυρίζεις σε πελατες, είτε λιανεμπορίου είτε σε χονδρεμπορους. Εσύ με τα τυπικά προσόντα θα προχωρήσεις, θα πας για key account manager κλπ. Ο άλλος χωρίς τα προσόντα θα μείνει πωλητής. Παράδειγμα από πολύ δικό μου άνθρωπο. Για τα 600€ ειπα, κι εγώ γέλασα και δε πήγα. Αλλά να είσαι έτοιμος στην αρχή να κάνεις και εκπτώσεις στα θέλω σου. 4 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, artist1 είπε μηχανικος ναι Επειδή και εγώ είμαι Μηχανικός (πολ. μηχ. από ΕΜΠ επίσης), θες να μας πεις και ποιά σχολή έχεις τελειώσει, για να σου πούμε και τη δική μας άποψη αναφορικά με αυτό που έχεις σπουδάσει και την υφισταμενη εργασιακή κατάσταση;
NotAliki177 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, panagiotis54 said: ...αν δουλεψεις σε αυτο που σπουδασες δεν θα ξερεις απολυτως τιποτα για το πως λειτουργει ενα αληθινο γραφειο, ποσο μαλλον απο νομους που μεχρι να τελειωσεις τη σχολη που εχει βιβλια 2-3 ετων πισω ετσι και αλλιως, σε μια χωρα οπως η ελλαδα με κυβρνησεις να αλλαζουν τους νομους ακομα και μεσα στην ιδια την 4ετια τους 2 φορες... και αν ανοιξεις μια χρυση ευκαιρεια ολοι μα ολοι ζητανε προυπηρεσια 2-3 χρονια τουλαχιστον... Για αυτό υπάρχουν πολλά επίπεδα. Entry, Junior, Mid, Senior and whatever. Για entry-junior δεν χρειάζεται να ξέρεις τίποτα. Θα μάθεις στη δουλειά. Βέβαια υπάρχουν και "δεν_θα_χαρακτηρίσω" που ζητάνε entry/juniors με γνώσεις mid+. Δεν είναι όλοι έτσι όμως. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από NotAliki177
artist1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Επειδή και εγώ είμαι Μηχανικός (πολ. μηχ. από ΕΜΠ επίσης), θες να μας πεις και ποιά σχολή έχεις τελειώσει, για να σου πούμε και τη δική μας άποψη αναφορικά με αυτό που έχεις σπουδάσει και την υφισταμενη εργασιακή κατάσταση; χημικος μηχανικος Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από artist1
NotAliki177 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, c23 said: Μαξιλάρια να έχεις έτοιμα για την πτώση γιατί.. Ξέρω χημικούς με μεταπτυχιακό, πρώτη δουλειά και δούλευαν για 700ε, σε γνωστή εταιρεία του κλάδου τους, αυξήσεις μετά από 2 χρόνια.. Δε μετράει ιδιαίτερα το πτυχίο σου, ακόμα και σε θέση σχετική με το πτυχίο να πας αν δεν έχεις εμπειρία σχετική. Απόφοιτος ΤΕΙ έπαιρνε περισσότερα από τον ΕΜΠ ΗΜΜΥ γιατί είχε χρόνια εμπειρίας και γνώσεις, και ο άλλος δυσκολευόταν να διαβάσει ένα σχέδιο. Τα λεφτά γενικά δίνονται αν έχεις να προσφέρεις κάτι παραπάνω από όλους τους άλλους. ... Αυτό το μήνυμα πάνε τα περάσουν οι εταιρίες ξεκάθαρα για να μειώσουν μισθούς. Είναι sad υιοθετούμε αυτή τη λογική και να κάνουμε το ίδιο. Αν δεν το καταλαβαίνετε τι να πω. Για πείτε μου όμως λίγο... εφόσον "δεν μετράει". Γιατί 9/10 αγγελίες ζητάνε bachelor? Δεν είναι οξύμωρο; Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από NotAliki177
MauroPaltoudias Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, artist1 είπε χημικος μηχανικος Κοίτα, είναι μια ειδικότητα που σε αντίθεση με άλλες (πχ όπως η δική μου), δεν έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν ελεύθερο επάγγελμα. Επομένως, είσαι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να δουλέψεις αλλού. Τι κοιτάς; Βιομηχανία ας πούμε; Γενικά, αυτή την εποχή τα 1000€ που αναφέρεις είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, με εκφυλισμένο όμως ωράριο (ξεχειλωμένο όσο δεν πάει). Μπορεί να ακούσεις 10ωρα, καμία φορά και εξαήμερα χωρίς υπερωριές κ.λπ. 1
NotAliki177 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 hours ago, c23 said: ...Επίσης, μην παραμυθιάζεσαι από άτομα που επίσης ψάχνουν εργασία και λένε "1000 δίνουν όλοι, τόσα θα πάρουμε", γιατί δεν έχουν βρει ακόμα δουλειά; ... Ισχύει. Στην αρχή δυστυχώς πρέπει να γίνεις λίγο "μλκας" για να μαζέψεις προυπηρεσία. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα πρέπει να αποδεχτεί μια θέση που αξίζει 1000, για 600. 750+ αρχίζουμε και το συζητάμε. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από NotAliki177
artist1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, MauroPaltoudias είπε Κοίτα, είναι μια ειδικότητα που σε αντίθεση με άλλες (πχ όπως η δική μου), δεν έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν ελεύθερο επάγγελμα. Επομένως, είσαι υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να δουλέψεις αλλού. Τι κοιτάς; Βιομηχανία ας πούμε; Γενικά, αυτή την εποχή τα 1000€ που αναφέρεις είναι ένα ρεαλιστικό σενάριο, με εκφυλισμένο όμως ωράριο (ξεχειλωμένο όσο δεν πάει). Μπορεί να ακούσεις 10ωρα, καμία φορά και εξαήμερα χωρίς υπερωριές κ.λπ. μπορουμε να ασχοληθούμε και με οικονομικά, βέβαια εγω δεν εχω κανει μεταπτυχιακό οποτε δεν ξέρω κατά ποσο θα με πάρουν για παρόμοια θέση ! Αλλιώς βιομηχανία ναι. Ασχημα τα πραγματα δηλαδη Μηπως να φυγω εξωτερικο καλυτερα λες; και οσο αφορα το εργασιακο περιβαλλον αν θες πες μου καποια πραγματα αν ξέρεις! εγω επειδη οι γονεις μου δεν εχουν σπουδασει και ακουγα μια ζωη πως τους φέροντουσαν και η μάνα μου έκλαιγε γιατι την έκαναν σκουπίδι κάθε μερα δεν μπορώ να παω σε ένα εργασιακό περιβαλλον που να μην με σέβονται, ή με ζήλια και φθονο απο αλλες γυναικες και μπουλινγκ ! Στην σχολη μου τα έζησα αυτα, στο γυμναστηριο το ιδιο. Σου κανουν την ζωη κολαση οι αλλες γυναικες. Πολυ φοβάμαι πως αυτο θα συμβεί και απο αλλες γυναικες στην δουλεια ειδικα αν ειναι ανώτερες ή εχουν πολλα χρονια εκει μεσα. Μην συναντήσω και πεφτουλες αφεντικα φοβαμαι, 1
NotAliki177 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 3 hours ago, phanispal said: Νταξ μην της κόβουμε τα φτερά, απλά να καταλάβει πως το ότι σπούδασε δε λέει και πολλά από μόνο του και δεν επαρκεί να της δώσει έναν καλό μισθό και δη, πρώτο. Νταξ αλλά βλέπω και μια συμπεριφορά από συμφουριτές λες και θα πάει για senior να πούμε. Entry/junior θα πάει. Μην έχουμε "παράλογες" απαιτήσεις.
Black Demis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Anonymous11 είπε Δεν θα αλλάξουν ποτε οι μισθοί με αυτά που λέγονται εδώ μεσα. Εάν ένας εργοδότης τρώει άκυρα από skilled ανθρώπους επειδή δίνει 800 ευρώ τότε θα αναγκαστεί να αυξήσει κ αυτός τον μισθό για να καλύψει την θέση. Με 800 ευρώ πλέον δεν βγαίνεις. Αυτή την στηγμη είμαστε στον φαύλο κύκλο, μισθός δεν μπορεί να ανέβει καθος ανέβηκαν τα βασικά αγαθά, που σημαίνει εταιρίες δεν μπορούν να αυξήσουν τα έσοδα τους ακριβός το αντίθετο, έτσι προσπαθούν να την βγάλουν πέρα μπας και υπάρξει άσπρη μέρα με αυτές της τακτικές, να μην λεμε χαζα το ποιο σωστό είναι να πας σε άλλη χώρα όπου ακόμη δεν έχουν διαλυθεί όλα 1
NotAliki177 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 26 minutes ago, artist1 said: ΑΚΡΙΒΩΣ !!! Στην αγορα εργασιας αν ηταν να παιρνω 600 εμπαινα και Λυκειο να χα τελειωσει ! Οκ ποιο το όφελος τελικα; Παιδια δεν διαφωνω ξερω εγω στοκους με πτυχίο, δεν εχετε άδικο σε αυτό. Αλλα εγώ ξέρω άτομα και χωρις προυπηρεσία που βρήκαν δουλεια παντως! Σε λίγο θα θες πτυχίο για εστίαση ξέρω γω... 🤣 οπότε καλά έκανες και σπούδασες. 21 minutes ago, margaritagr said: Βασικά σπουδασες οχι για να καταφέρεις να βρεις δουλειά αλλά για να έχεις τα εφόδια να προχωρήσεις εκει που οι άλλοι θα μείνουν στάσιμοι. (Εφόσον είσαι και καλός κλπ) Πολύ απλό παράδειγμα... θα μπεις ως πωλητής σε πολυεθνική και θα γυρίζεις σε πελατες, είτε λιανεμπορίου είτε σε χονδρεμπορους. Εσύ με τα τυπικά προσόντα θα προχωρήσεις, θα πας για key account manager κλπ. Ο άλλος χωρίς τα προσόντα θα μείνει πωλητής. Παράδειγμα από πολύ δικό μου άνθρωπο. Για τα 600€ ειπα, κι εγώ γέλασα και δε πήγα. Αλλά να είσαι έτοιμος στην αρχή να κάνεις και εκπτώσεις στα θέλω σου. Τα είπες πολύ σωστά!
DownUNDERground Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, artist1 είπε Στην αγορα εργασιας αν ηταν να παιρνω 600 εμπαινα και Λυκειο να χα τελειωσει ! Οκ ποιο το όφελος τελικα; Αν προσπαθούσες να μπεις χωρίς το πτυχίο, πίστεψέ με θα καταλάβαινες τη διαφορά ακόμα και με αυτά που περιγράφεις και σου φαίνονται κάτεργα. 1
artist1 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 18 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε Αν προσπαθούσες να μπεις χωρίς το πτυχίο, πίστεψέ με θα καταλάβαινες τη διαφορά ακόμα και με αυτά που περιγράφεις και σου φαίνονται κάτεργα. μα εχω δουλεψει ηδη 3 χρονια σε εταιρεία χωρις πτυχιο! ημουν φοιτητρια βεβαια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα