Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

Λίγη προσοχή μόνο, γιατί έχει διπλή ανάγνωση το άρθρο :

"Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο την Αικατερίνη Χριστοφορίδου και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Μαρίνα Παπαδοπούλου, απέρριψαν ως απαράδεκτη την αίτηση του ΣΕΒ κ.λπ., κρίνοντας ότι η εν λόγω εγκύκλιος «δεν είναι εκτελεστή διότι έχει χαρακτήρα ερμηνευτικής εγκυκλίου» και προσθέτει ότι με την επίμαχη εγκύκλιο το υπουργείο Εργασίας παρέχει υποδείξεις για την ορθή εφαρμογή και συμμόρφωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου, που όμως οι υποδείξεις αυτές «δεν είναι καθ΄ ευατές δεσμευτικές για τους αποδέκτες και δεν αποτελούν νομική δέσμευση γι΄ αυτούς». "

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 hours ago, artist1 said:

Σας ευχαριστώ! Ε τι να πω ως πτυχιούχος μιας καλής σχολης θελω να πιστευω πως δεν θα μου δινουν τον βασικο μισθο.

Ανάλογα αν έχει σχέση με αυτό που σπούδασες. Αν είσαι πχ λογιστής και πας delivery or whatever προφανώς και δεν τους νοιάζει το πτυχίο σου. Αν δουλέψεις όμως πάνω σε αυτό που σπούδασες θα έχεις καλύτερους μισθούς και ανάλογα με την προϋπηρεσία σου μπορείς να κυνηγήσεις πιο μεγάλες θέσεις με πολύ καλύτερους μισθούς. Εκεί δεν σε νοιάζει πόσο είναι ο κατώτατος. Απλά κοιτάς ποιοι είναι οι μισθοί στην ειδικότητα αυτή για την προϋπηρεσία π εχεις.

9 hours ago, margaritagr said:

Απόφοιτη ΓΠΑ, 2 ξένες γλώσσες άριστα, Μεταπτυχιακό με Άριστα , χωρίς προϋπηρεσία, μου είχαν προτείνει 600€ καθαρά για 8ωρο στο αντικείμενο μου.

πιστευω σε κάλυψα….

Το θέμα είναι τι κάνεις εσύ όμως.

Η αλήθεια είναι ότι βλέπω μια "προσπάθεια" απο τις εταιρίες να ακυρώσουν τα πάντα. Με απώτερο σκοπό να δίνουν χαμηλούς μισθούς.

53 minutes ago, piiii said:

Απο τα σχεδόν 18 χρόνια εμπειρίας μου στην δουλειά, αυτό που έχω να πω, που νομίζω ότι έχει ειπωθεί και παραπάνω απο άλλο συνάδελφο είναι αν σε έχουν ανάγκη για κάτι "συγκεκριμένο" θα σου σκάσουν ενδεχομένως τα παραπάνω λεφτά. Αλλιώς ασχέτως τα όσα πτυχία έχεις ο μισθός θα είναι στο ναδίρ. Δυστυχώς έτσι λειτουργούν στο Ελλαδιστάν.

Σας τα λέει απόφοιτος ΙΙΕΚ που καθαρίζει πλέον λίγο παραπάνω απο 1,5Κ καθαρά. Το πως μπήκα στην δουλειά αρχικά ήταν απο τα τυχέρα μου, απο εκεί και πέρα όμως, εμπειρία, εμπειρία, εμπειρία...

Αυτό νομίζω δεν ισχύει και τόσο 2κ22. Υπάρχουν τόσοι σπουδαγμένοι εκεί έξω και τόσες εταιρίες της λογικής άρπα-κόλλα που στο τέλος όλοι αναλώσιμοι είναι. Είναι δεν είναι καλοί.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1
Δημοσ.

Με την ανεργία που υπάρχει δίνουν τον βασικό, θέλουν να είσαι και πτυχιούχος, να έχεις προϋπηρεσία, παραπάνω γνώσεις από όσο απαιτούνται για μια συγκεκριμένη θέση.

Υπάρχει εκμετάλλευση και υπάρχουν και τα καλοπληρωμένα στελέχη που σε κοροϊδεύουν μπροστά στα μούτρα σου και κρατιέσαι από το να τους βρίσεις γιατί ελπίζεις να πιάσεις δουλειά.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, artist1 είπε

καλα ΓΠΑ δεν ειναι ΕΜΠ ομως, χαμηλές βάσεις εισαγωγής έχει ...τουλαχιστον 800 καθαρα θα τα παρω απο οτι παν φιλοι μου που ψαχνουν και αυτοι στις αγγελιες ειναι 800-1000 ο μισθος για οσους θα δουλεψουν πρωτη φορα 

εχω και προυπηρεσία ισως μετρήσει και αυτο...για 600 δεν δουλευω οχι  ελεος δηλαδη γιατι σπουδασα;

Βλέπω να προσγειώνεσαι κάπως ανώμαλα στην πραγματικότητα.

• Like 8
Δημοσ.
10 ώρες πριν, artist1 είπε

καλα ΓΠΑ δεν ειναι ΕΜΠ ομως, χαμηλές βάσεις εισαγωγής έχει ...τουλαχιστον 800 καθαρα θα τα παρω απο οτι παν φιλοι μου που ψαχνουν και αυτοι στις αγγελιες ειναι 800-1000 ο μισθος για οσους θα δουλεψουν πρωτη φορα 

εχω και προυπηρεσία ισως μετρήσει και αυτο...για 600 δεν δουλευω οχι  ελεος δηλαδη γιατι σπουδασα;

Αλεξίπτωτο να πάρεις.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

Ανάλογα αν έχει σχέση με αυτό που σπούδασες. Αν είσαι πχ λογιστής και πας delivery or whatever προφανώς και δεν τους νοιάζει το πτυχίο σου. Αν δουλέψεις όμως πάνω σε αυτό που σπούδασες...

...αν δουλεψεις σε αυτο που σπουδασες δεν θα ξερεις απολυτως τιποτα για το πως λειτουργει ενα αληθινο γραφειο, ποσο μαλλον απο νομους που μεχρι να τελειωσεις τη σχολη που εχει βιβλια 2-3 ετων πισω ετσι και αλλιως, σε μια χωρα οπως η ελλαδα με κυβρνησεις να αλλαζουν τους νομους ακομα και μεσα στην ιδια την 4ετια τους 2 φορες...
και αν ανοιξεις μια χρυση ευκαιρεια ολοι μα ολοι ζητανε προυπηρεσια 2-3 χρονια τουλαχιστον...

Δημοσ.
10 ώρες πριν, artist1 είπε

Μαξιλάρια να έχεις έτοιμα για την πτώση γιατί.. Ξέρω χημικούς με μεταπτυχιακό, πρώτη δουλειά και δούλευαν για 700ε, σε γνωστή εταιρεία του κλάδου τους, αυξήσεις μετά από 2 χρόνια..

Δε μετράει ιδιαίτερα το πτυχίο σου, ακόμα και σε θέση σχετική με το πτυχίο να πας αν δεν έχεις εμπειρία σχετική. Απόφοιτος ΤΕΙ έπαιρνε περισσότερα από τον ΕΜΠ ΗΜΜΥ γιατί είχε χρόνια εμπειρίας και γνώσεις, και ο άλλος δυσκολευόταν να διαβάσει ένα σχέδιο. Τα λεφτά γενικά δίνονται αν έχεις να προσφέρεις κάτι παραπάνω από όλους τους άλλους.

Μετά από μερικά χρόνια, μετράει απλά το τι έχεις κάνει στον εργασιακό σου βίο, παρά τι σχολή τελείωσες. Μη μετράς μόρια, κοίτα να είσαι καλή στη δουλειά σου χωρίς τουπέ και θα μπορείς να διεκδικείς ότι χρειάζεσαι/θέλεις/αξίζεις.

Κάποια τιπς:
1. Ειδικά και αν θέλεις να έχεις καλές σχέσεις με συναδέλφους καλό θα είναι να μη διατυμπανίζεις πως είσαι από "ανώτερη" σχολή, λολ.
2. Το τι μισθό θέλει να ξεκινήσει κάποιος και λέει "με τόσο ξεκινάνε όλοι", δεν έχει καμία σχέση με την αγορά εργασίας, μακάρι να είχε, αλλά δεν. Πάντα ο εργοδότης όταν θα έχει να διαλέξει άτομα χωρίς εμπειρία θα πάρει αυτόν χωρίς πολλές απαιτήσεις. Επίσης, μην παραμυθιάζεσαι από άτομα που επίσης ψάχνουν εργασία και λένε "1000 δίνουν όλοι, τόσα θα πάρουμε", γιατί δεν έχουν βρει ακόμα δουλειά;
3. Προσοχή στο τι μισθό σε λένε και ένσημα και ώρες εργασίας, σχεδόν πάντα αναφέρονται σε μικτά.
4. Προυπηρεσία για να δηλώσεις δεν είναι ανάγκη να έχεις όλα τα ένσημα, Ελλάδα ειδικά όλοι ξέρουν πως οι περισσότεροι εργοδότες βάζουν ότι θέλουν από ένσημα. Αρκεί ότι δηλώσεις να το κατέχεις, γιατί σίγουρα θα πέσουν ερωτήσεις στη συνέντευξη αν είναι σχετικό το θέμα εργασίας. Εγώ τα δήλωνα όλα ορθά χρονολογικά, χωρίς να έχουν σχέση με το πόσα ένσημα με είχανε βάλει.
5. Αν πας για ταμίας ουδεμία σχέση έχει το πτυχίο σου, ο βασικός είναι βασικός για όλους.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως είπε και ο από πάνω, αν πηγαίνεις σε δουλειά και απαιτείς, με μόνο διαπραγματευτικο χαρτί "έχω τάδε πτυχίο" θα γελάνε και τα πεζοδρόμια!!! 

Όσοι δουλεύουμε χρόνια σε μεγάλες εταιρίες, γελάμε με όσους έρχονται και απαιτούν λέγοντας "εγώ έχω τάδε πτυχίο". Λες και το Χ πτυχίο αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι κάποιος παντελώς ηλιθιος! 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να αυτα εχει κανει το δημοσιο.

Επειδη εκει επαιρναν μεχρι και για το πλυσιμο χεριων και την εγκαιρη προσελευση επιδοματα, θεωρει ο καθενας οτι το μαγαζακι του κυρ μητσου θα σου δωσει τα ιδια.

Λυπαμαι που στο λεω, αλλα οπως σου ειπανε και οι φιλοι πιο πανω, η πτωση σου αν δεν αλλαξεις τροπο σκεψης θα ειναι πολυ αποτομη.

Δεν στο ευχομαι, αλλα καταλαβαινεις.

Δημοσ.

Νταξ μην της κόβουμε τα φτερά, απλά να καταλάβει πως το ότι σπούδασε δε λέει και πολλά από μόνο του και δεν επαρκεί να της δώσει έναν καλό μισθό και δη, πρώτο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, phanispal είπε

Νταξ μην της κόβουμε τα φτερά, απλά να καταλάβει πως το ότι σπούδασε δε λέει και πολλά από μόνο του και δεν επαρκεί να της δώσει έναν καλό μισθό και δη, πρώτο.

Δεν της κοβει κανενας τα φτερα.

Απλα μια αποψη της λεμε για το τι θα αντιμετωπισει.

Δημοσ.

Είμαι 8 χρόνια σε μια εταιρία (μισθός πάνω από 1000)  και άλλα 4 χρονια σε διάφορες άλλες εταιρείες(2)(ίδιου κλάδου)

Δλδ 12 χρόνια προϋπηρεσία με μπόλικη εμπειρία σε πολλά θέματα του τομέα. Από περιέργεια έστελνα βιογραφικά.

Και σχολή θέλουν και καλός θέλουν να είσαι και μεγάλη προϋπηρεσία ζητάνε (μέχρι εδώ δέχομαι), και στο τέλος σου λένε βασικός μισθός.

Με την ανεργία που επικρατεί ξέρουν ότι θα βρουν όχι απλά ξέρουν είναι σηγουρο αυτό ότι θα βρουν έτσι απλά περιμένουν.

• Like 3
Δημοσ.

Δεν θα αλλάξουν ποτε οι μισθοί με αυτά που λέγονται εδώ μεσα. Εάν ένας εργοδότης τρώει άκυρα από skilled ανθρώπους επειδή δίνει 800 ευρώ τότε θα αναγκαστεί να αυξήσει κ αυτός τον μισθό για να καλύψει την θέση. Με 800 ευρώ πλέον δεν βγαίνεις.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Anonymous11 είπε

Εάν ένας εργοδότης τρώει άκυρα από skilled ανθρώπους επειδή δίνει 800 ευρώ τότε θα αναγκαστεί να αυξήσει κ αυτός τον μισθό για να καλύψει την θέση.

Μία παρά και κοιμάσαι ακόμα;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, Kostas_ms είπε

Όσο είσαι Ελλάδα δύσκολα να ξεκινήσεις με μισθό που να ανταποκρίνεται στο ακαδημαϊκό σου υπόβαθρο. Άμα δεν θες να πληρώνεσαι το ίδιο με γραμματείς, σερβιτόρους, μπαρίστα κ.λ.π. καλύτερα κοίτα κάτι έξω.

ελα μου ντε μα τι σπουδασα για να παίρνω όσο και οσοι τέλειωσαν Λυκειο ! θα προσπαθησω να το κοιταξω ευχαριστω

5 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Μιλάμε για μηχανικό ή για κάποια άλλη σχολή του ιδρύματος; 

μηχανικος ναι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...