Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έπεσα και πάνω σε αυτό το άρθρο αλλά δεν είναι ξεκάθαρα μερικά πράγματα.

https://www.imerisia.gr/ergasia/19062_katotatos-misthos-poioi-dikaioyntai-92820-eyro-aytoi-einai-oi-misthoi-toy-2022

Δουλευα για 3+ χρονια (βεβαια δεν μου κολλαγε εξαρχης ένσημα αυτος) αλλα εχω παει στο ΕΦΚΑ για καταγγελία ίσως μου τα βαλουν (πρέπει δηλαδή).

Αλλά δούλευα 4ωρο! Θεωρούμε κανονικά ότι εχω 3 χρόνια προυπηρεσία λοιπόν;  Και αν βρω δουλειά θα παίρνω τον κατώτατο αλλά για όσους έχουν προυπηρεσία; 

Αλλά δούλευα ως υπάλληλος γραφείου, ενώ ήμουν φοιτήτρια. Ενώ τώρα είμαι τελειόφοιτη. Παίζει ρόλο αυτό;

Επίσης έστω πως μου λείπουν 3 μήνες πχ για να συμπληρώσω τα 3 χρόνια προυπηρεσίας, αυτό σημαίνει πως μετά από 3 μήνες ο μισθός μου θα αυξηθεί;

Και πως μετράμε τα ένσημα να δουμε αν έχουμε 3 χρονια προυπηρεσία ; Μπορει να με βοηθήσει καποιος; Αν μου βαλει το ΕΦΚΑ τα ενσημα θα εχω πολυ πιο πανω απο 3 χρονια προυπηρεσια αλλα δεν ξερω αν θα το κανει.

Και αυτην την στιγμη γραφει πως  έχω ένσημα από 01/12/2013 έως 31/01/2016....αλλα σερι από τον ιδιο εργοδότη έχω από 8-7-14 έως 31/01/2016, δηλαδη απο εκει που δούλευα μόνιμα. (τα ήδη περασμένα δηλαδη) αρα  εχω 1,5 χρονος προυπηρεσια μονο επίσημα;

Επεξ/σία από artist1
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οι 3ετιες εχουν καταργηθει απο το 2012 με το 2ο μνημονιο....αυτο το διαστημα συζητιεται αν και πως θα τις επαναφερουν, βεβαια για να γινει αυτο πρεπει η ανεργια να πεσει κατω απο 10% πρωτα και να γινει και επισημα κατα δευτερον..wink wink στο 2ο κομματι

Επεξ/σία από panagiotis54
  • Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, panagiotis54 είπε

οι 3ετιες εχουν καταργηθει απο το 2012 με το 2ο μνημονιο....αυτο το διαστημα συζητιεται αν και πως θα τις επαναφερουν, βεβαια για να γινει αυτο πρεπει η ανεργια να πεσει κατω απο 10% πρωτα και να γινει και επισημα κατα δευτερον..wink wink στο 2ο κομματι

αυτο το αρθρο δεν ισχυει δηλαδη; γιατι εχει πίνακα και λεει για 3ετιες κλπ

Δημοσ.

Και παρόλαυτα υπάρχουν εργοδότες που σου δίνουν 4-5 κατοστάρικα για να δουλεύεις 10ωρα και να νιώθουν ότι είναι και ανοιχτοχέρηδες κιόλας. Για να μη μιλήσουμε για τα 10ωρα που είναι δηλωμένα 4ωρα. Δώρα ούτε για αστείο εννοείται

Και 1.000€ να πάει ο βασικός, πάλι 500 θα δίνει η πλειοψηφία

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, panagiotis54 είπε

αυτες οι 3ετιες ειναι για οσους ειχαν θεμελιωσει εως 3 3ετιες μεχρι το 2012
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/374252/ti-tha-isxysei-gia-tis-trieties-otan-pesei-i-anergia-poioi-tha-tis-lavoun-kai-pote

και ολοι δηλαδη ανεξαρτήτως τι σχολη τελειωσαμε παίρνουμε τον ιδιο κατώτατο μισθο;

Επίσης άσχετο τα 1000 ευρω μικτα πόσα καθαρα βγαινουν;

Επεξ/σία από artist1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εννοεις πως ολοι αμοιβομαστε το ιδιο ανεξαρτητα με το αν τελειωσαμε καποια σχολη ή οχι? τοτε ναι....απο την αλλη οχι...σε αυτο το φορουμ καποιοι εχω δει να βγαζουν 1 μυριο το λεπτο κανοντας καποιο obscure τεχνολογικο επαγγελμα οποτε δεν ειμαι πολυ σιγουρος

Επεξ/σία από panagiotis54
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, artist1 είπε

και ολοι δηλαδη ανεξαρτήτως τι σχολη τελειωσαμε παίρνουμε τον ιδιο κατώτατο μισθο;

Επίσης άσχετο τα 1000 ευρω μικτα πόσα καθαρα βγαινουν;

Ναι, φυσικά. Ο κατώτατος είναι κατώτατος. Σημαίνει ότι δε μπορείς να πάρεις παρακάτω από τόσο. Ταβάνι (προς τα πάνω) δεν υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ.

Θα γράψω 2 άσχετα / σχετικά να υπάρχουν. 

Όσος και να είναι ο κατώτατος, σημασία έχει το πόσα περισσότερα παίρνεις από τους υπόλοιπους εργαζομένους της χώρας. Αν όλοι παίρνουν τα ίδια, όσα και να είναι, φτωχοί είναι με μηδενική αγοραστική δύναμη. 

Για να πάρεις αύξηση σε μια δουλειά, πρέπει να είσαι καλύτερος απ όλους τους υπόλοιπους και να έχεις λιγότερους ανταγωνιστές γιατί είσαι καλύτερος τους.

Εν ολίγοις τα πάντα είναι συγκριτικά μεγέθη και όχι απόλυτα. Τα πάντα έχουν σχέση, σε σχέση με τους άλλους που είσαι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, artist1 είπε

Σας ευχαριστω παιδια! Και οταν λεμε βασικο μισθο τον κατώταρο εννοούμε; 

Βασικός = Κατώτατος = 663€ μεικτά / μήνα = 9.282€ / έτος 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ! Ε τι να πω ως πτυχιούχος μιας καλής σχολης θελω να πιστευω πως δεν θα μου δινουν τον βασικο μισθο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, artist1 είπε

Σας ευχαριστώ! Ε τι να πω ως πτυχιούχος μιας καλής σχολης θελω να πιστευω πως δεν θα μου δινουν τον βασικο μισθο.

Μόνο αν δουλέψεις σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο που έχεις σπουδάσει, ίσως πάρεις περισσότερα. Διαφορετικα δεν παίζει κανένα ρόλο. 

Εν ολίγοις να είναι χρήσιμες οι σπουδές στη δουλειά. 

Το να έχεις πτυχίο ΕΜΠ και να δουλεύεις γραμματέας σε φροντιστήριο, ε το βασικό θα πάρεις όπως όλοι οι υπόλοιποι. Μη σου πω πως κάποιος με απολυτήριο λυκείου που κάνει περισσότερες εγγραφές, θα παίρνει και περισσότερα λεφτά. 

Περί συγκρίσεων που λέγαμε πιο πάνω. 

Το πτυχίο είναι ένα από τα πολλά που χαρακτήριζουν έναν υπάλληλο και το μισθό του. Οχι το μοναδικό χαρακτηριστικο. 

Επεξ/σία από sphinxgr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...