Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, έχω πρόβλημα με την γραμμή (ή το ρουτερ δεν ξέρω) και θα ήθελα να μου πείτε πως μπορώ να το ελέγξω.

Η σύνδεση είναι fiber to home, και η μέγιστη ταχύτητα που βλέπει η γραμμή στο σπίτι είναι 1Gbps / 1Gbps (up/down), με βάση τις μετρήσεις που μου είχαν κάνει κατά την εγκατάσταση οι τεχνικοί. Η σύνδεση μου είναι 30Mbps/30Mbps και μου το κλείδωσαν περίπου στο 45Mbps/45Mbps γιατί τους έκανα παράπονα ότι κολλάει. 
Η σύνδεση είναι αποκλειστικά για ίντερνετ χωρίς σταθερό τηλέφωνο.

Σε άλλο όροφο στην ίδια οικοδομή που έχω το γραφείο μου, έχω 500/500Mbps σύνδεση και τα πιάνει στο ακέραιο χωρίς κολλήματα, βέβαια εκεί το router είναι διαφορετικό και το καλώδιο της οπτικής ίνας που φτάνει στο σπίτι φαίνεται διαφορετικό επίσης.

Ο πάροχος λέει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα (μιας και είχε γίνει και αλλαγή router ,πάλι με το ίδιο όμως μοντέλο, πριν 5 μήνες). Το πρόβλημα είναι ότι είτε με Wifi είτε με ethernet ξεκινάει και κολλάει το Internet, είναι σαν να κόβεται για μερικά δευτερόλεπτα. Την στιγμή όμως που κολλάνε κάποιες συσκευές μερικές φορές άλλες συνεχίζουν να έχουν κανονικά Internet και κάποιες φορές κόβεται σε όλες. Το πρόβλημα στρώνει όταν κάνω restart το router αλλά η σταθερότητα κρατάει μερικές ώρες. Επίσης έχω βάλει το router να κάνει restart κάθε βράδυ αυτόματα το οποίο απλά μείωσε την συχνότητα του προβλήματος.

Από τα παραπάνω νομίζω ότι φταίει το router ή το καλώδιο της οπτικής ίνας που έρχεται στο διαμέρισμα αλλά δεν ξέρω πως να το ελέγξω. Με κούρασαν και απλά σκέφτομαι να το κόψω τελείως και απλά να τραβήξω ένα ethernet καλώδιο από το γραφείο αν δεν βγάλω άκρη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων! :D 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, gorge18 είπε

1gbps? Μπράβο! 

Για επαγγελματική χρήση μέσω του δικτύου τους "υπόσχονται" μέχρι και 10gbps.

Επεξ/σία από Billator
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...