Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εφόσον κάτι το κάνουμε για χόμπυ , πιστεύω ότι δεν πρέπει να ακολουθούμε καμία τάση και καμία μόδα. Κινείται ο καθένας με βάση το γούστο του και μόνο , για να περνάει ευχάριστα ο ίδιος , κάποιες ελεύθερες ώρες. Πριν το ίντερνετ και κατά συνέπεια τα φόρουμ , υπήρχε μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Υπήρχαν μόνο περιοδικά , αλλά δεν ήταν δυνατόν να τους βάλουν όλους σε 2-3 καλούπια . Συγκεκριμένα στη σημερινή εποχή , υπάρχουν φωτογραφίες που τις βγάζουν όλοι ίδιες. Τα δύο πιο τυπικά παραδείγματα είναι η αστροφωτογραφία και η μακράς διάρκειας έκθεση σε πάσης φύσεως νερά. Λιγότερο και η μακράς έκθεσης φωτογραφία σε δρόμους με αυτοκίνητα, κίνηση κτλ . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναφέρθηκες σε δύο είδη τα οποία είναι πεπερασμένα.Θα τραβήξεις κάποιες φωτό θα το κατακτήσεις σαν είδος και μετά ;

Είναι δύο δημοφιλή είδη φωτογραφίας,που συνήθως ασχολούνται στην αρχή της επαφής τους με την φωτογραφία οι ερασιτέχνες και τελειώνουν πολύ γρήγορα.

Επεξ/σία από konkarien
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 26/2/2022 στις 11:23 ΠΜ, grlazy είπε

Τα πουλάω και αρχίζω το πλέξιμο ?

Μου εμφανίστηκε στο YouTube το παρακάτω βίντεο. Δες το μήπως και σε βοηθήσει κάπου, γιατί αν και αναφέρεται στη φωτογραφία γάμου, δίνει βάση στη «φωτογραφική ταυτότητα»

Δημοσ.
Στις 5/3/2022 στις 4:49 ΜΜ, Dr_73 είπε

Εφόσον κάτι το κάνουμε για χόμπυ , πιστεύω ότι δεν πρέπει να ακολουθούμε καμία τάση και καμία μόδα. Κινείται ο καθένας με βάση το γούστο του και μόνο , για να περνάει ευχάριστα ο ίδιος , κάποιες ελεύθερες ώρες. Πριν το ίντερνετ και κατά συνέπεια τα φόρουμ , υπήρχε μεγαλύτερη ανεξαρτησία. Υπήρχαν μόνο περιοδικά , αλλά δεν ήταν δυνατόν να τους βάλουν όλους σε 2-3 καλούπια . Συγκεκριμένα στη σημερινή εποχή , υπάρχουν φωτογραφίες που τις βγάζουν όλοι ίδιες. Τα δύο πιο τυπικά παραδείγματα είναι η αστροφωτογραφία και η μακράς διάρκειας έκθεση σε πάσης φύσεως νερά. Λιγότερο και η μακράς έκθεσης φωτογραφία σε δρόμους με αυτοκίνητα, κίνηση κτλ . 

Στις 5/3/2022 στις 6:26 ΜΜ, konkarien είπε

Αναφέρθηκες σε δύο είδη τα οποία είναι πεπερασμένα.Θα τραβήξεις κάποιες φωτό θα το κατακτήσεις σαν είδος και μετά ;

Είναι δύο δημοφιλή είδη φωτογραφίας,που συνήθως ασχολούνται στην αρχή της επαφής τους με την φωτογραφία οι ερασιτέχνες και τελειώνουν πολύ γρήγορα.

6 ώρες πριν, stratigos24 είπε

Μου εμφανίστηκε στο YouTube το παρακάτω βίντεο. Δες το μήπως και σε βοηθήσει κάπου, γιατί αν και αναφέρεται στη φωτογραφία γάμου, δίνει βάση στη «φωτογραφική ταυτότητα»

Πολύ καλή η όλη συζήτηση , ίσως μάλιστα ο νηματοθέτης θα έπρεπε να το μετονομάσει γύρω από το φωτογραφικό στυλ .

Αυτό που θυμάμαι είναι πως το προσωπικό φωτογραφικό στυλ ( ταυτότητα ) είναι κάτι στο οποίο καταλήγει κανείς τελικά , μετά από αρκετό καιρό κι' αφού έχει δουλέψει με πολλά και διάφορα και φυσικά δεν πρόκειται για κάτι καταναγκαστικό ούτε και δεσμευτικό .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, babisskg είπε

Αυτό που θυμάμαι είναι πως το προσωπικό φωτογραφικό στυλ ( ταυτότητα ) είναι κάτι στο οποίο καταλήγει κανείς τελικά , μετά από αρκετό καιρό κι' αφού έχει δουλέψει με πολλά και διάφορα και φυσικά δεν πρόκειται για κάτι καταναγκαστικό ούτε και δεσμευτικό .

Συμφωνώ απόλυτα.

https://www.youtube.com/watch?v=o7WlNxLRvhk

Επεξ/σία από konkarien
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/3/2022 στις 1:00 ΠΜ, stratigos24 είπε

Έκατσα και το είδα όλο και πραγματικά αξίζει. Οποίος θέλει ας κάνει ένα κόπο να το δει, νομίζω ότι εξηγεί όμορφα διαφορά πράγματα και ανοίγει ορίζοντες. 

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 27/02/2022 at 12:56, stratigos24 said:

Μπορείς να δοκιμάσεις και στα 24mm (35mm ισοδύναμο) να δεις αν σου ταιριάζει καλύτερα.

Εφαγα φλασιά και ξεθαβω το thread , 1+ χρονο μετά. Εδω και κάποιους μήνες έχω κουμπωμένο στην Fuji εναν Viltrox 23mm F1.4 και δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανα τόσο καιρό....

Εχω και ενα ΤΤartisan 35mm (όπως και τον γνήσιο -μαλλον- Hellios 44m-7) αλλά ο 23 δεν βγαίνει πάνω απο την κάμερα.

Δεν μπορώ παρά να τονίσω πόσο σωστοί είσασταν στις προτροπές σας.

Επεξ/σία από grlazy
  • Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, grlazy είπε

Εφαγα φλασιά και ξεθαβω το thread , 1+ χρονο μετά. Εδω και κάποιους μήνες έχω κουμπωμένο στην Fuji εναν Viltrox 23mm F1.4 και δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανα τόσο καιρό....

Εχω και ενα ΤΤartisan 35mm (όπως και τον γνήσιο -μαλλον- Hellios 44m-7) αλλά ο 23 δεν βγαίνει πάνω απο την κάμερα.

Δεν μπορώ παρά να τονίσω πόσο σωστοί είσασταν στις προτροπές σας.

Και πολύ σωστά κάνεις και επανέρχεσαι ( αντιπαρέρχομαι το ξεθάψιμο ) διότι έχει αξία η τριβή με τους φακούς ........ όποιους . Έτσι βρίσκει κανείς αρχικά το ιδιαίτερο προσωπικό φωτογραφικό του στυλ , ενώ στην συνέχεια και εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά , πάει για κάτι καλύτερο ποιοτικά στο ίδιο εστιακό μήκος .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...