Προς το περιεχόμενο

Σύνδεση TP link cpe210 με access point

pinelopikiovreki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! Έχω εγκαταστήσει το cpe210(σε ΑP mode) στο μαγαζί όπου υπάρχει σταθερό ίντερνετ με σκοπό να στέλνει ίντερνετ στο σπίτι όπου κι εκεί έχω εγκαταστήσει ένα cpe210. Στο σπίτι όμως χρειαζόμαστε και WiFi(για χρήση κινητών και υπολογιστή) και ενσύρματη σύνδεση για ΟΤΕ tv κτλ. Έχω λοιπόν πάρει κι ένα access point. Έχω ρυθμίσει το cpe σαν client, ρύθμισα και το access point αλλά internet δεν έχω. Δοκίμασα να συνδέσω απευθείας το cpe σε υπολογιστή και δουλεύει κανονικά. Μέσω του access point όμως όχι. Που μπορεί να είναι το πρόβλημα; Το access point το "βλέπουν" οι συσκευές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι ip  εχεις βαλει στις συσκευες;ειδικα στο access point?ποιο access point ειναι;

10 hours ago, pinelopikiovreki said:

Καλησπέρα! Έχω εγκαταστήσει το cpe210(σε ΑP mode) στο μαγαζί όπου υπάρχει σταθερό ίντερνετ με σκοπό να στέλνει ίντερνετ στο σπίτι όπου κι εκεί έχω εγκαταστήσει ένα cpe210. Στο σπίτι όμως χρειαζόμαστε και WiFi(για χρήση κινητών και υπολογιστή) και ενσύρματη σύνδεση για ΟΤΕ tv κτλ. Έχω λοιπόν πάρει κι ένα access point. Έχω ρυθμίσει το cpe σαν client, ρύθμισα και το access point αλλά internet δεν έχω. Δοκίμασα να συνδέσω απευθείας το cpe σε υπολογιστή και δουλεύει κανονικά. Μέσω του access point όμως όχι. Που μπορεί να είναι το πρόβλημα; Το access point το "βλέπουν" οι συσκευές.

Το access point που έχω σπίτι είναι κι αυτό tp link EAP225. Σύμφωνα με τις οδηγίες του δεν χρειάζεται να βάλω εγώ στατική ip,απλά μπαίνεις στο tplinkeap.net, στο browser σου και σου ανοίγουν οι ρυθμίσεις του (αλλαγή ssid κτλ). Κάτι που δεν κατάφερα να κάνω μ' αυτό το τρόπο. Εγώ μπήκα στις ρυθμίσεις δικτύου,έβαλα μια static ip τύπου 192.168.0.10 άνοιξα τον browser έβαλα 192.168.0.254 και άνοιξαν οι ρυθμίσεις του ΕΑP. Να σημειώσω ότι την αρχική εγκατάσταση όλων αυτών την είχε κάνει τεχνικός πριν χρόνια. Οπότε την συνδεσμολογία δεν την έχω πειράξει. Πριν ένα μήνα χάλασε το 1 CPE και πήρα άλλο, αλλά εδώ ποιο εύκολα βρίσκεις χρυσό παρά τεχνικό 🤪 οπότε το παλεύω μόνη μου.

On 26/02/2022 at 11:32, pinelopikiovreki said:

Το access point που έχω σπίτι είναι κι αυτό tp link EAP225. Σύμφωνα με τις οδηγίες του δεν χρειάζεται να βάλω εγώ στατική ip,απλά μπαίνεις στο tplinkeap.net, στο browser σου και σου ανοίγουν οι ρυθμίσεις του (αλλαγή ssid κτλ). Κάτι που δεν κατάφερα να κάνω μ' αυτό το τρόπο. Εγώ μπήκα στις ρυθμίσεις δικτύου,έβαλα μια static ip τύπου 192.168.0.10 άνοιξα τον browser έβαλα 192.168.0.254 και άνοιξαν οι ρυθμίσεις του ΕΑP. Να σημειώσω ότι την αρχική εγκατάσταση όλων αυτών την είχε κάνει τεχνικός πριν χρόνια. Οπότε την συνδεσμολογία δεν την έχω πειράξει. Πριν ένα μήνα χάλασε το 1 CPE και πήρα άλλο, αλλά εδώ ποιο εύκολα βρίσκεις χρυσό παρά τεχνικό 🤪 οπότε το παλεύω μόνη μου.

α.ολα θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο πχ 192.168.1.χ.   το access point πρεπει να εχει gateway το adsl vdsl modem router σου και κλειστο dhcp

1 hour ago, pinelopikiovreki said:

Μήπως το cpe που έχω σπίτι δεν πρέπει να είναι client? Δεν έχω καταλάβει δηλαδή τι κάνουν τα υπόλοιπα (repeater,bridge κτλ)

μπορεις να παιξεις και bridge.

εφοσον ομως εχεις  internet με το καλωδιο απο το cp210 τοτε κατι ειναι λαθος στο access point. κανρ κατι απλο.κουμπωσε το λαπτοπ στο cpe210 κ κανε ipconfig και δες τι ip εχεις τι gateway κτλ.βαλε το access point  και κανε το ιδιο αφου κανεις ενα reboot στο λαπτοπ και δες παλι τι δινει

https://emulator.tp-link.com/210_v3.0/index.html

για το τι κανει το καθε mode

Είτε θα ορίσεις να παίρνει αυτόματα τα στοιχεία σύνδεσης μέσω DHCP είτε θα τα ορίσεις όλα εσύ χειροκίνητα και ως Gateway και DNS θα βάλεις την ΙΡ που έχει ο Router από τον οποίο παίρνει πρόσβαση (και είναι στο μαγαζί).

Σας έκανα ένα σχεδιάγραμμα για να δείτε περίπου πως έχουν τα πράγματα. Άσχετα με το θέμα ρυθμίσεων... Μπορεί να βοηθήσει να καταλάβετε τι εννοώ. 

16458814081124161392938730182915.jpg

ΟΤΕ λογικά έχει ip 192.168.1.1.

Τα  cpe210  όλα θα πρέπει να είναι στο ίδιο δίκτυο.

Access point  192.168.1.254 κλειστό DHCP.

Client 1 192.168.1.253. gateway 192.168.1.1  dns 192.168.1.1

Client 2 192.168.1.252 τα υπόλοιπα ίδια με τα πάνω .

18 hours ago, pinelopikiovreki said:

Θα τα κάνω όλα απ'την αρχή αύριο έτσι όπως μου λέτε κι ελπίζω να λυθεί. Ευχαριστώ πολύ προς το παρόν!

πιο πανω σου εγραψα καποιες δοκιμες να κανεις...

ολα στο δικτυο σου πρεπει να ειναι με κλειστο dhcp και στο ιδιο δικτυο.ανοιχτος dhcp μονο στο vdsl modem router. και ο dhcp στο vds modem router να μην μοιραζει ip που ειναι οι συσκευες σου.

αν το ρουτερ του οτε πχ ειναι 192.168.1.1 βαλε ολα τα υπολοιπα 192.168.1.254  192.168.1.253 κτλ .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...