SabotazNic Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Εχω την 3070 gainward phoenix. Το 3ο φαν που βρισκεται πιο μακρια απο το io shield (τσεκαρισμενο 100%) κανει εναν ηχο σε συγκεκριμενη ταχυτητα (αφου ορισω στο msi ab 50-55% ~1970-2120 rpm). https://drive.google.com/drive/folders/1XSa6DpgfaFBWDUoS3Scdwrmt32eEelI8?usp=sharing (στο 1 αρχειο ειναι σε σταθερη ταχυτητα, στο αλλο 62->30 και πισω παλι) Λιγο που το εψαξα στο reddit, ο ηχος και το προβλημα φαινεται να ταιριαζει με αυτα τα ποστς https://linustechtips.com/topic/1314458-new-rtx-3070-fan-noise-normal-with-video/ https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/comments/onsrfx/my_brand_new_3070_ti_is_making_a_rattling_sound/ Ή κανα bearing εχει θεμα, ή οπως λεει στο 2ο, καμια τριχα κτλ (εχω γατες, αλλα γενικα κραταω πεντακαθαρο το pc, αλλα μπορει να περασε κατι απο τα φιλτρα) Το θεμα ειναι οτι δεν εχω βρει πως να αφαιρεσω το φαν για να καθαρισω. To μεταλικο shroud που εχει, αφαιρειται. Απο εκει και περα ομως για τα Fans δεν βλεπω να εχουν ουτε βιδες, ουτε τπτ Αν εχει βρει καποιος κανα βιντεο με teardown των gainward, ας πει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators matrixxx Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Moderators Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Λιγη προσοχη στο ανοιγμα θεματος. Μεταφερθηκε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Συνήθως στη μία μεριά των fans στο κέντρο έχει ένα πλαστικό κάλυμμα ή/και από πάνω αυτοκόλλητο που το κρύβει, τώρα εάν είναι από την κάτω μεριά πρέπει να βγει όλο το πάνω μέρος της κάρτας. Επειδή είναι πολύ ακριβή ίσως θα ήταν καλύτερα απλά να την πας σε κάποιον ειδικό. Πάντως εκεί στη μέση συνήθως θέλουν λίγο γράσο ή κάτι παρόμοιο, αν και είναι καινούρια για να θέλει από τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε Συνήθως στη μία μεριά των fans στο κέντρο έχει ένα πλαστικό κάλυμμα ή/και από πάνω αυτοκόλλητο που το κρύβει, τώρα εάν είναι από την κάτω μεριά πρέπει να βγει όλο το πάνω μέρος της κάρτας. Επειδή είναι πολύ ακριβή ίσως θα ήταν καλύτερα απλά να την πας σε κάποιον ειδικό. Πάντως εκεί στη μέση συνήθως θέλουν λίγο γράσο ή κάτι παρόμοιο, αν και είναι καινούρια για να θέλει από τώρα. Δεν ξέρω, το fan φαίνεται να έχει πλαστικά τα οποία τα κρατάει στην θέση τους το μεγάλο shroud της καρτας. Οπότε 100% πρέπει να βγει όλο. Όταν λέμε γραζο, να ρίξω εκεί στο κέντρο λίγο wd40 με σωληνάριο? Νομιζω χωράει να χωθεί εκεί μέσα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thodoris5321 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, SabotazNic είπε Δεν ξέρω, το fan φαίνεται να έχει πλαστικά τα οποία τα κρατάει στην θέση τους το μεγάλο shroud της καρτας. Οπότε 100% πρέπει να βγει όλο. Όταν λέμε γραζο, να ρίξω εκεί στο κέντρο λίγο wd40 με σωληνάριο? Νομιζω χωράει να χωθεί εκεί μέσα. Όχι πρέπει να ανοίξει πρώτα ο ανεμιστήρας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, thodoris5321 είπε Όχι πρέπει να ανοίξει πρώτα ο ανεμιστήρας. Ε δεν αξίζει. Έχει ακόμα 1.5 χρόνο εγγύηση (σύνολο 3), οπότε δεν ασχολούμαι. Έστειλα στο γερμανικό support που έχουν για την ευρωπαϊκή αγορά, και θα δω τι θα μου πουν. Δεν θέλω να μπλέξω με rma λόγω έλλειψης. Στο κατάστημα 100% θα πάρω χρήματα πίσω, οπότε δεν με συμφέρει. Έχω βάλει επίτηδες curve να ξεπερνάει το συγκεκριμένο range για να μην ακούγεται. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XristosQts Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Ε δεν αξίζει. Έχει ακόμα 1.5 χρόνο εγγύηση (σύνολο 3), οπότε δεν ασχολούμαι. Έστειλα στο γερμανικό support που έχουν για την ευρωπαϊκή αγορά, και θα δω τι θα μου πουν. Δεν θέλω να μπλέξω με rma λόγω έλλειψης. Στο κατάστημα 100% θα πάρω χρήματα πίσω, οπότε δεν με συμφέρει. Έχω βάλει επίτηδες curve να ξεπερνάει το συγκεκριμένο range για να μην ακούγεται. Αν ειναι να παρεις πισω τα λεφτά σου γτ δεν το κανεις? Έχουν πεσει οι τιμές γενικά και θα πέσουν και άλλο.. Μπορείς να παρεις κάποια καλύτερη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, XristosQts είπε Αν ειναι να παρεις πισω τα λεφτά σου γτ δεν το κανεις? Έχουν πεσει οι τιμές γενικά και θα πέσουν και άλλο.. Μπορείς να παρεις κάποια καλύτερη Καλύτερη εννοώντας? Μια χαρά είμαι από temps κτλ. Αν θεωρείς, πχ τις strix καλύτερες, έχουν το ίδιο θέμα. Όλες βασικά μπορούν να το έχουν. Όσο για τις τιμές, δεν βλέπω να βρίσκω καινούργια 3070 με 750 ευρώ. Αν βρεις, στείλε λινκ. Άσε που είναι και FHR, αποδίδει ακόμα στο mining καλά 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XristosQts Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, SabotazNic είπε 750 ευρώ. Ααα μια χαρα!! 😉 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα