nkoumo Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 10 ώρες πριν, babisskg είπε Δεν στέλνετε τίποτε αν δεν συμφωνήσετε πρώτα στην τιμή που θα σας δώσουν σαν εκτίμηση γι' αυτό που θέλετε να τους πουλήσετε . Εφόσον έχετε δώσει καλή περιγραφή σχετικά με την κατάσταση του αντικειμένου που θέλετε να αγοράσουν , σας δίνουν την προσφερόμενη τιμή από μέρους τους και αν συμφωνήσετε με αυτή την τιμή , τότε προχωράτε στην αποστολή . Όταν το αντικείμενο φτάσει στα χέρια τους , θα ολοκληρωθεί η εκτίμηση κι' εφόσον δεν υπάρχει απόκλιση σχετικά με την κατάσταση του , σύμφωνα με ότι δηλώσατε , τότε έχει κλείσει η τιμή . Αν θέλετε σας πληρώνουν σε λογαριασμό , εναλλακτικά αγοράζετε κάτι συμπληρώνοντας και το οποίο έχετε διαλέξει από πριν , οπότε και το δεσμεύουν για σας . Σε αυτή την περίπτωση , της ανταλλαγής δλδ , αναλαμβάνουν όλο το κόστος των μεταφορικών . Δηλαδή η πληρωμή στον λογαριασμό σου γίνεται μετά αφού έχει φτάσει εκεί και περιμένεις το οκ?. Και αν τελικά το εκτιμήσουν λιγότερα? και εσύ σεν συμφωνείς? 1
babisskg Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2022 9 λεπτά πριν, nkoumo είπε Δηλαδή η πληρωμή στον λογαριασμό σου γίνεται μετά αφού έχει φτάσει εκεί και περιμένεις το οκ?. Και αν τελικά το εκτιμήσουν λιγότερα? και εσύ σεν συμφωνείς? Θα έχετε δεί από πριν με βάση την προτεινόμενη τιμή αγοράς που σας προσφέρουν , σύμφωνα με την περιγραφή που τους δώσατε για το αντικείμενο . Έτσι κι' αλλιώς μην περιμένετε να σας δώσουν κάτι πολύ δυνατό . Εφόσον η τιμή δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσετε . Σε περίπτωση που η κατάσταση του αντικειμένου δεν είναι αυτή που δώσατε ΠΙΘΑΝΟΝ να σας κατεβάσουν την τιμή αν και απίθανο . Συνήθως δίνουν υψηλότερες τιμές σε νεότερης τεχνολογίας είδη , βλέπε mirrorles , ενώ σε DSLR θα περιμένετε αρκετά πιο χαμηλά νούμερα . Σε όλες τις περιπτώσεις , δεν χρειάζεται να προχωρήσετε αν δείτε ότι η προσφερόμενη τιμή δεν σας ικανοποιεί . Ο καλύτερος τρόπος είναι η ανταλλαγή , όπου βάζετε στο καλάθι αυτό που σας ενδιαφέρει να αγοράσετε και αμέσως μετά ανοίγει το πεδίο για να δηλώσετε αυτά που θέλετε να πουλήσετε . Αμέσως σας βγάζουν τις τιμές που θα τα αγοράσουν συν την όποια διαφορά από μέρους σας . Εκεί κρίνετε αν πρέπει να προχωρήσετε η να μην πάτε πιο πέρα . Φυσικά σας εφοδιάζουν σε μορφή προς εκτύπωση όλες τις απαραίτητες σελίδες με διευθύνσεις αποστολής κλπ , τις εκτυπώνετε , τις βάζετε στο δέμα , το παραδιδετε μόνος σας η έρχονται κατόπιν συνεννόησης να το πάρουν από σας από την DHL . Τα υπόλοιπα είναι εύκολα . Μπορείτε να το κάνετε και σήμερα ενδεικτικά ώστε να βγείτε από την περιέργεια .
LLLEFTERIS Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μπηκα απο περιεργεια να δω τιμη για RX100 VII και ειδα ιδιες τιμες με εδω με την διαφορα οτι εδω θα εχω 2 χρονια εγγυηση εκει 6 μηνες.
pifilos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, LLLEFTERIS είπε Μπηκα απο περιεργεια να δω τιμη για RX100 VII και ειδα ιδιες τιμες με εδω με την διαφορα οτι εδω θα εχω 2 χρονια εγγυηση εκει 6 μηνες. Ναι δεν είναι όλες οι αγορές από εκεί συμφέρουσες. Απαιτείται έρευνα αγοράς καινούργιας από Ελλάδα - μεταχειρισμένης από Ελλάδα - e.infinity - MPB για την κάθε μηχανή (ή φακό κλπ) που θέλει κάποιος πριν αγοράσει. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από pifilos 2 1
babisskg Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, pifilos είπε Ναι δεν είναι όλες οι αγορές από εκεί συμφέρουσες. Απαιτείται έρευνα αγοράς καινούργιας από Ελλάδα - μεταχειρισμένης από Ελλάδα - e.infinity - MPB για την κάθε μηχανή (ή φακό κλπ) που θέλει κάποιος πριν αγοράσει. Ακόμη περισσότερο ...... ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ αγορά απαιτείται ....... όχι πάω να δώ ότι νάναι ...... ψάχνω για Fujifilm XT - 1 ....... πχ ...... με περιθώριο για ένα ακόμη μοντέλο της εταιρείας ........
highpriest Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, pifilos είπε Ναι δεν είναι όλες οι αγορές από εκεί συμφέρουσες. Απαιτείται έρευνα αγοράς καινούργιας από Ελλάδα - μεταχειρισμένης από Ελλάδα - e.infinity - MPB για την κάθε μηχανή (ή φακό κλπ) που θέλει κάποιος πριν αγοράσει. Έχω πετύχει μοντέλα να είναι σε κατάσταση like new ή Excellent σε τιμή μεγαλύτερη απο ότι στην Ελλάδα σαν καινούρια! Επίσης όμως έχω βρει μοντέλα σε τιμή χώμα σε σχέση με εδώ, ακόμη και σαν εγχώρια μεταχειρισμένα. Εχει να κάνει με το πόσο έχει "τραβήξει" το κάθε μοντέλο στην εκεί αγορά, και τι υπεραξία συνεπάγεται αυτό. Θέλει ψάξιμο.
pifilos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 20 λεπτά πριν, babisskg είπε Ακόμη περισσότερο ...... ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ αγορά απαιτείται ....... όχι πάω να δώ ότι νάναι ...... ψάχνω για Fujifilm XT - 1 ....... πχ ...... με περιθώριο για ένα ακόμη μοντέλο της εταιρείας ........ Στοχευμένη αγορά μόνο για λουράκια καρπού ... μέχρι εκεί. Στα υπόλοιπα ακόμα ψιλοχαζεύω δυστυχώς και ας μη χρειάζομαι κάτι 21 λεπτά πριν, highpriest είπε Έχω πετύχει μοντέλα να είναι σε κατάσταση like new ή Excellent σε τιμή μεγαλύτερη απο ότι στην Ελλάδα σαν καινούρια! Επίσης όμως έχω βρει μοντέλα σε τιμή χώμα σε σχέση με εδώ, ακόμη και σαν εγχώρια μεταχειρισμένα. Εχει να κάνει με το πόσο έχει "τραβήξει" το κάθε μοντέλο στην εκεί αγορά, και τι υπεραξία συνεπάγεται αυτό. Θέλει ψάξιμο. Κλασικά, οτιδήποτε σε σώμα Fujifilm. Ειδικά για τη σειρά Χ100 από τότε που ξεκίνησαν μεγάλα κανάλια να την προωθούν οι τιμές έχουν εκτοξευτεί. π.χ. η Χ100ν όταν πρωτοκυκλοφόρησε είχε 1.500 χοντρικά. Δύο χρόνια μετά την έχουν (όταν υπάρχει γιατί μόλις εμφανιστεί κάποια φεύγει αμέσως) 1.600 + και το ίδιο ισχύει και για παλιότερα μοντέλα της ίδιας σειράς. 1
highpriest Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, pifilos είπε Κλασικά, οτιδήποτε σε σώμα Fujifilm. Ειδικά για τη σειρά Χ100 από τότε που ξεκίνησαν μεγάλα κανάλια να την προωθούν οι τιμές έχουν εκτοξευτεί. π.χ. η Χ100ν όταν πρωτοκυκλοφόρησε είχε 1.500 χοντρικά. Δύο χρόνια μετά την έχουν (όταν υπάρχει γιατί μόλις εμφανιστεί κάποια φεύγει αμέσως) 1.600 + και το ίδιο ισχύει και για παλιότερα μοντέλα της ίδιας σειράς. Αυτό που συμβαίνει με την fujifilm δεν μπορώ να το καταλάβω. Οκ, πολύ καλές μηχανές, αλλά έχει ξεφύγει το πράγμα. Αντίθετα αν κάποιος θέλει ένα πραγματικά επαγγελματικό σώμα σε MFT παίρνει την EM-1 Olympus των 16mpx αλλά με αδιαβροχοποιήσεις, Pro features, τσάντζαλα-μάντζαλα σε άριστη κατάσταση με 250-280 ευρώ! Ξαναλέω...επαγγελματικό σώμα με επαγγελματικά features που έπαιρνε όλες τις major αναβαθμίσεις μέχρι και το 2019-2020! 2
babisskg Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, highpriest είπε Αυτό που συμβαίνει με την fujifilm δεν μπορώ να το καταλάβω. Οκ, πολύ καλές μηχανές, αλλά έχει ξεφύγει το πράγμα. Αντίθετα αν κάποιος θέλει ένα πραγματικά επαγγελματικό σώμα σε MFT παίρνει την EM-1 Olympus των 16mpx αλλά με αδιαβροχοποιήσεις, Pro features, τσάντζαλα-μάντζαλα σε άριστη κατάσταση με 250-280 ευρώ! Ξαναλέω...επαγγελματικό σώμα με επαγγελματικά features που έπαιρνε όλες τις major αναβαθμίσεις μέχρι και το 2019-2020! Αν επρόκειτο για mirrorles , πλέον θα ήταν Fujifilm ....... από τις φωτογραφίες που μου έστειλε ο @pifilos ....... η διαφορά είναι αισθητή ...... τώρα για τα υπόλοιπα ...... φακοί κλπ ...... ΟΚ ...... αν και το ενδιαφέρον μου για τίς mirrorles γενικά έχει υποχωρήσει πλέον ....... 1
pifilos Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 7 λεπτά πριν, highpriest είπε Αυτό που συμβαίνει με την fujifilm δεν μπορώ να το καταλάβω. Οκ, πολύ καλές μηχανές, αλλά έχει ξεφύγει το πράγμα. Αντίθετα αν κάποιος θέλει ένα πραγματικά επαγγελματικό σώμα σε MFT παίρνει την EM-1 Olympus των 16mpx αλλά με αδιαβροχοποιήσεις, Pro features, τσάντζαλα-μάντζαλα σε άριστη κατάσταση με 250-280 ευρώ! Ξαναλέω...επαγγελματικό σώμα με επαγγελματικά features που έπαιρνε όλες τις major αναβαθμίσεις μέχρι και το 2019-2020! Ούτε εγώ το καταλαβαίνω να πω την αλήθεια αν και χρήστης. Ειδικά Ελλάδα με ανύπαρκτο marketing πρακτικά και αυτές τις τιμές. Ωστόσο για τον μέσο χρήστη μια Χ-Τ2 που μπορεί να βρεθεί στα 450-600 είναι υπέραρκετη και είναι εργαλείο που ακόμα χρησιμοποιούν επαγγελματίες χωρίς κάποια ουσιαστική ανάγκη για αλλαγή μετέπειτα. Για όλες τις εταιρίες θα έλεγα πως η μόνη ουσιαστική βελτίωση που βλέπω είναι στο πεδίο της εστίασης και τη βελτίωση του ηλεκτρονικού κλείστρου ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λήψεις που έχουν μέσα κίνηση. Το πρόβλημα με τη Fujifilm θα έλεγα πως είναι στις τιμές των φακών, σώμα κουτσά στραβά θα βρεθεί. 10 λεπτά πριν, babisskg είπε Αν επρόκειτο για mirrorles , πλέον θα ήταν Fujifilm ....... από τις φωτογραφίες που μου έστειλε ο @pifilos ....... η διαφορά είναι αισθητή ...... τώρα για τα υπόλοιπα ...... φακοί κλπ ...... ΟΚ ...... αν και το ενδιαφέρον μου για τίς mirrorles γενικά έχει υποχωρήσει πλέον ....... Εγώ πάλι θα ήμουν ανάμεσα σε κάτι με MFT και Fujifilm κρίνοντας βάσει λήψεων που έχω δει - επεξεργαστεί από αξιολογήσεις (μπορεί και Pentax αν έβγαζε mirrorless). Οι υπόλοιπες επιλογές είναι είτε αδιάφορες είτε πανάκριβες και ογκώδεις χωρίς κάποιο πλεονέκτημα για τη χρήση που κάνω. Λογικά βέβαια πάλι στα ίδια θα κατέληγα αφού με έχει βολέψει η χρήση τους μέσω των χειριστηρίων στην πάνω μεριά της μηχανής. 1
babisskg Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 5 λεπτά πριν, pifilos είπε Ούτε εγώ το καταλαβαίνω να πω την αλήθεια αν και χρήστης. Ειδικά Ελλάδα με ανύπαρκτο marketing πρακτικά και αυτές τις τιμές. Ωστόσο για τον μέσο χρήστη μια Χ-Τ2 που μπορεί να βρεθεί στα 450-600 είναι υπέραρκετη και είναι εργαλείο που ακόμα χρησιμοποιούν επαγγελματίες χωρίς κάποια ουσιαστική ανάγκη για αλλαγή μετέπειτα. Για όλες τις εταιρίες θα έλεγα πως η μόνη ουσιαστική βελτίωση που βλέπω είναι στο πεδίο της εστίασης και τη βελτίωση του ηλεκτρονικού κλείστρου ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λήψεις που έχουν μέσα κίνηση. Το πρόβλημα με τη Fujifilm θα έλεγα πως είναι στις τιμές των φακών, σώμα κουτσά στραβά θα βρεθεί. Εγώ πάλι θα ήμουν ανάμεσα σε κάτι με MFT και Fujifilm κρίνοντας βάσει λήψεων που έχω δει - επεξεργαστεί από αξιολογήσεις (μπορεί και Pentax αν έβγαζε mirrorless). Οι υπόλοιπες επιλογές είναι είτε αδιάφορες είτε πανάκριβες και ογκώδεις χωρίς κάποιο πλεονέκτημα για τη χρήση που κάνω. Λογικά βέβαια πάλι στα ίδια θα κατέληγα αφού με έχει βολέψει η χρήση τους μέσω των χειριστηρίων στην πάνω μεριά της μηχανής. Τα mft ( όχι το 4/3 ) δεν έχουν τον απαιτούμενο χαρακτήρα , το κάτι άλλο , διαφορετικό . Σίγουρα δεν παύουν να είναι μπροστά σε τεχνολογία , όμως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό . Λείπει αυτό το κάτι άλλο , ούτε καν το μπλέ της Canon δεν έχουν ........ πιθανόν φταίνε και οι καταβολές μου γι' αυτά τα συμπεράσματα ....... η ηλικία μου σίγουρα ....... 10 λεπτά πριν, pifilos είπε Ούτε εγώ το καταλαβαίνω να πω την αλήθεια αν και χρήστης. Ειδικά Ελλάδα με ανύπαρκτο marketing πρακτικά και αυτές τις τιμές. Ωστόσο για τον μέσο χρήστη μια Χ-Τ2 που μπορεί να βρεθεί στα 450-600 είναι υπέραρκετη και είναι εργαλείο που ακόμα χρησιμοποιούν επαγγελματίες χωρίς κάποια ουσιαστική ανάγκη για αλλαγή μετέπειτα. Για όλες τις εταιρίες θα έλεγα πως η μόνη ουσιαστική βελτίωση που βλέπω είναι στο πεδίο της εστίασης και τη βελτίωση του ηλεκτρονικού κλείστρου ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λήψεις που έχουν μέσα κίνηση. Το πρόβλημα με τη Fujifilm θα έλεγα πως είναι στις τιμές των φακών, σώμα κουτσά στραβά θα βρεθεί. Εγώ πάλι θα ήμουν ανάμεσα σε κάτι με MFT και Fujifilm κρίνοντας βάσει λήψεων που έχω δει - επεξεργαστεί από αξιολογήσεις (μπορεί και Pentax αν έβγαζε mirrorless). Οι υπόλοιπες επιλογές είναι είτε αδιάφορες είτε πανάκριβες και ογκώδεις χωρίς κάποιο πλεονέκτημα για τη χρήση που κάνω. Λογικά βέβαια πάλι στα ίδια θα κατέληγα αφού με έχει βολέψει η χρήση τους μέσω των χειριστηρίων στην πάνω μεριά της μηχανής. Η Φούντζι ακολουθεί τον δρόμο της Pentax ........ οπότε κάτω απ' αυτό το πρίσμα κάποιες επιλογές της είναι λογικές ....... δεν είναι πολύ φθηνή λύση αλλά ούτε και πανάκριβη αν αποφασίσεις ότι αυτό χρειάζεσαι ...... 1
highpriest Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 44 λεπτά πριν, babisskg είπε Τα mft ( όχι το 4/3 ) δεν έχουν τον απαιτούμενο χαρακτήρα , το κάτι άλλο , διαφορετικό . Σίγουρα δεν παύουν να είναι μπροστά σε τεχνολογία , όμως αυτό δεν είναι πάντα αρκετό . Λείπει αυτό το κάτι άλλο , ούτε καν το μπλέ της Canon δεν έχουν ........ πιθανόν φταίνε και οι καταβολές μου γι' αυτά τα συμπεράσματα ....... η ηλικία μου σίγουρα ....... 😂😂😂 Εσείς των παλιότερων γενιών έχετε βαφτίσει τα κουσούρια, χαρακτήρα, και ψάχνετε να τα εντοπίζετε και στις νεώτερες κατασκευές για να νιώσετε ...χαρά ίσως; 😄 Πρέπει να σας ζορίζει η μηχανή για να βγάλετε την φωτογραφία που θέλετε και όχι να συνεργάζεται σε αυτά που θέλετε. Τότε μόνο έχει χαρακτήρα 😛 Οι MFT έχουν τα μειονεκτήματα τους και τα πλεονεκτήματα τους, αλλά αυτά έχουν να κάνουν με τεχνικά σημεία, όπως το μέγεθος του σένσορα. Ο "χαρακτήρας" που συχνά πυκνά ακούω για μοτοσυκλετες, αυτοκίνητα και τώρα πλέον και φωτογρραφικές μηχανές, είναι στα όρια του υπερφυσικού και μεταφυσικού και άρα μη μετρήσιμος.
hexdec Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Εμπειρία απο mpb Αγορά στις 26/10, Tracking απο dhl στις 28/10 στις 5 το πρωι και απο τότε σκαλωμένο στην Γερμανία. Πλήρωσα την standard αποστολή που έγραφε στην σελίδα τους παράδοση σε 3-4 ημέρες. Σε επικοινωνία μαζί τους αναγνώρισαν ότι υπάρχει καθυστέρηση και θα το διευρευνήσουν με την DHL και θα επανέλθουν σε λίγες ημέρες.... Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2022 από hexdec 1
babisskg Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 3 λεπτά πριν, hexdec είπε Εμπειρία απο mpb Αγορά στις 26/10, Tracking απο dhl στις 28/10 στις 5 το πρωι και απο τότε σκαλωμένο στην Γερμανία. Πλήρωσα την standard αποστολή που έγραφε στην σελίδα τους παράδοση σε 3-4 ημέρες. Σε επικοινωνία μαζί τους αναγνώρισαν ότι υπάρχει καθυστέρηση και θα το διευρευνήσουν με την DHL και θα επανέλθουν σε λίγες ημέρες.... Κανένας λόγος ανησυχίας , η σελίδα της DHL εμφανίζει τα νεότερα με την είσοδο του αντικειμένου στην Ελλάδα . Η περίοδος είναι τουλάχιστον 6 εργάσιμες διότι ακόμη και μετά την άφιξη εδώ , μπορεί να χρειαστεί έως και 2 ημέρες για διαλογή και παράδοση . Προτιμώ την προσωπική παραλαβή από το αεροδρόμιο , με μήνυμα στο κινητό , οπότε πάω σίγουρα , έχει άνετο parking και είμαι μιά χαρά . Καλό είναι φυσικά , να μην τρελαίνεστε με τέτοιες ακρίβειες στους χρόνους . Κάνε μου ένα τηλεφώνημα να σου πω τα υπόλοιπα .
hexdec Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2022 Καλημέρα, αυτά γράφουν, αυτά πληρώνω και αυτές τις ημέρες περιμένω για να παραλάβω αν ειναι ΄έξι εργάσιμες ημέρες οφείλουν να αναφέρουν business days, αν έχει θέμα το κουριερ πρέπει να αναφερθεί και αυτό. Για την παραλαβή τα είπαμε, θα πάω να το πάρω απο το αεροδρόμιο και εγώ, όταν εμφανιστεί! Κατά τα άλλα αναμένουμε! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα