Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Μάλλον όχι στην Ελλάδα απ' όσο κατάλαβα. Ωστόσο είναι απαράδεκτο για μένα να μη δέχεσαι να αναλάβεις επισκευή δικού σου προϊόντος απ' όπου και αν αγοράστηκε. Μπορεί να το πήρε ο άλλος μεταχειρισμένο και να μη ρώτησε. Στην τελική θα το πληρώσει δε ζητάει κάτι δωρεάν. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pifilos είπε

Μάλλον όχι στην Ελλάδα απ' όσο κατάλαβα. Ωστόσο είναι απαράδεκτο για μένα να μη δέχεσαι να αναλάβεις επισκευή δικού σου προϊόντος απ' όπου και αν αγοράστηκε. Μπορεί να το πήρε ο άλλος μεταχειρισμένο και να μη ρώτησε. Στην τελική θα το πληρώσει δε ζητάει κάτι δωρεάν. 

Όλα τα παραπάνω πολύ χρήσιμα κι' ας τα έχουν όλοι υπόψιν τους . Ωραία είναι η τεχνολογία δεν λέω , όμως επιβάλλεται κάποια έστω υποτυπώδης έρευνα γύρω από τις εγγυήσεις , την ύπαρξη service και άλλων λεπτομερειών . 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εφόσον είναι gray import, δεν θα κόστιζε τίποτε μια ερώτηση στους πολιτές. Θεωρώ πιθανό να έχουν κάποια λύση !

Δημοσ.

Είμαι σε παρεμφερή χώρο τεχνολογίας. Όντως δεν δέχονται οι αντιπροσωπείες graymarket και σε πολλές περιπτώσεις δεν δέχονται και παραεισαγωγές.

Είναι άλλο μια παράλληλη εισαγωγή απο χώρα της Ε.Ε όπου ισχύει πανευρωπαική εγγύηση και είναι άλλο μια εισαγωγή gray market απο κατάστημα της Ευρώπης, που όμως το προμηθεύτηκε απο χώρα εκτός Ε.Ε. (συνήθως Ασία).

Έχει να κάνει με τιμολογιακές πολιτικές των κατα τόπους αντιπροσωπειών, που θέτουν τιμές σύμφωνα με τα φορολογικά πλαίσια κάθε χώρας. Ένα απλο παράδειγμα είναι πχ μια χώρα που έχει 10% ΦΠΑ και το μικρότερο δυνατόν τελωνείο. Εκει μπορεί να πάει ένας παραεισαγωγέας, να αγοράσει μια παλέτα προιόντα γνωστής εταιρίας και να έρθει εδώ να τα πουλήσει λιανική σε τιμές που δεν τα αγοράζουν ούτε οι χονδρέμποροι απο την μητρική εταιρία.

Η μητρική εταιρία θα το πολεμήσει αυτό με όποιον τρόπο μπορεί. Επίτηδες κρατάνε τα σέρβις τους return to base και δεν δίνουν εξουσιοδοτημένα παρά σε ελάχιστους. Για να ελέγχουν την ροή των ανταλλακτικών.

Επειδή αν πχ όλοι πάνε να αγοράσουν το προιόν της απο το Πακιστάν πχ στο οποίο το πουλάει με χαμηλούς δασμούς ή και κυβερνητικές συμφωνίες, θα καταρρεύσουν οι κατα τόπους αντιπροσωπείες στις χώρες τελικής αγοράς. Οι οποίες αντιπροσωπείες έχουν και ρήτρες αγορών συγκεκριμένων κομματιών και στόχους πωλήσεων. 

Οπότε μόλις διαβάσουν κωδικό εκτός Ε.Ε αρνούνται σέρβις με το καλημέρα. Όχι απλά δεν το περνάνε στην εγγύηση, αλλά αρνούνται και επι πληρωμή σέρβις. Κι απο την στιγμή που δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για εμπορικές συναλλαγές με την τρίτη χώρα εκτός Ε.Ε , είναι καλυμμένοι.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κάνουν τον κύκλο του διαδικτύου όλες αυτές οι ειδήσεις, ώστε να φοβίσουν τους καταναλωτές για να μην αγοράζουν απο gray market η αμφιβόλου προέλευσης παραεισαγωγές. Επειδή μετά μένουν πρακτικά ξεκρέμαστοι στην πρώτη στραβή. Γνωστό ιντερνετικό ψαχτηρι τιμών είναι με συνεργάτες φουλ εισαγωγές gray market. Γι' αυτό και σε προϊόντα τεχνολογίας θα δείτε τιμές με μεγάλο εύρος διαφοράς ο πρώτος φτηνός άγνωστος με τον πρώτο αρκετά ακριβότερο επώνυμο.

Στο δια ταύτα. Αυτό που μπορεί να κάνει η φίλη είναι να πάει να κλαφτεί σε κάποιο εξουσιοδοτημένο σέρβις, για όταν του κάτσει ίδια μηχανή για σέρβις, να περάσει και το δικό της ανταλλακτικό στο σέρβις του άλλου πελάτη για να διαβαστεί εκεινού ο σειριακός και να στείλουν το ανταλλακτικό. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το καταλαβαίνω ότι το κάνουν για αυτό, ωστόσο εξακολουθεί να μου φαίνεται κακή πολιτική. Ειδικά εφόσον στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν ακολουθείται η 2ετής εγγύηση που έχουν άλλες χώρες στην Ε.Ε. εκτός αν έχεις διάθεση για τσακωμό. Ας με διορθώσει κάποιος αν δεν ισχύει το παραπάνω γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία, μόνο από αντίστοιχα posts σε forums. Εν τω μεταξύ είναι καθαρά θέμα χώρας, π.χ. η fujifilm UK επισκευάζει τα πάντα κανονικά χωρίς πολλά πολλά. 

Υ.Γ. πολύ χρήσιμη η επεξήγηση. 

Επεξ/σία από pifilos
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, pifilos είπε

Το καταλαβαίνω ότι το κάνουν για αυτό, ωστόσο εξακολουθεί να μου φαίνεται κακή πολιτική. Ειδικά εφόσον στην Ελλάδα τουλάχιστον δεν ακολουθείται η 2ετής εγγύηση που έχουν άλλες χώρες στην Ε.Ε. εκτός αν έχεις διάθεση για τσακωμό. Ας με διορθώσει κάποιος αν δεν ισχύει το παραπάνω γιατί δεν έχω προσωπική εμπειρία, μόνο από αντίστοιχα posts σε forums. Εν τω μεταξύ είναι καθαρά θέμα χώρας, π.χ. η fujifilm UK επισκευάζει τα πάντα κανονικά χωρίς πολλά πολλά. 

Υ.Γ. πολύ χρήσιμη η επεξήγηση. 

Στην D610 μου έδωσαν κανονικά διετή εγγύηση σαν καινούργιο υλικό , αγορασμένο από επώνυμο κατάστημα . Κάτι περισσότερο δεν με ενδιέφερε διότι τα ηλεκτρονικά της δεν είναι σε επίπεδο mirrorles . 

Χωρίς να θέλω να γίνω κακός , όμως είναι ακόμη ένας λόγος που θέλω να μείνω συνειδητά στην πρότερη τεχνολογία για να μην πω στην πιο πρότερη , με τα σιδερένια αντικείμενα που επιδέχονται ακόμη επισκευής , συντήρησης κλπ .

Η δουλειά μου γίνεται μιά χαρά και μ' αυτό τον τρόπο . 

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, babisskg είπε

Στην D610 μου έδωσαν κανονικά διετή εγγύηση σαν καινούργιο υλικό , αγορασμένο από επώνυμο κατάστημα . Κάτι περισσότερο δεν με ενδιέφερε διότι τα ηλεκτρονικά της δεν είναι σε επίπεδο mirrorles . 

Χωρίς να θέλω να γίνω κακός , όμως είναι ακόμη ένας λόγος που θέλω να μείνω συνειδητά στην πρότερη τεχνολογία για να μην πω στην πιο πρότερη , με τα σιδερένια αντικείμενα που επιδέχονται ακόμη επισκευής , συντήρησης κλπ .

Η δουλειά μου γίνεται μιά χαρά και μ' αυτό τον τρόπο . 

Όσο πιο:
-Δοκιμασμένη τεχνολογία
-Χρόνια που έχουν περάσει απο την παρουσίαση της
-Μηδενική σχεδόν εύρεση ως καινούρια

τόσο το καλύτερο, μιας και οι εταιρίες δεν ασχολούνται πλέον να μπλοκάρουν κάποια πράγματα και τα αφήνουν να κυκλοφορούν ελέυθερα.

Στον χώρο των εκτυπωτών για παράδειγμα ένα σωρό κόσμος αγόρασε 1-2 συγκεκριμένα μοντέλα τον τελευταίο χρόνο και λόγο έλλειψης διάθεσης τόνερ έχουν μείνει όλοι πρακτικά χωρίς αναλώσιμα. Γιατί; Επειδή οι εταιρίες κυνηγάνε με firmware να μην υπάρχουν συμβατές λύσεις διαθέσιμες, παρα μόνο γνήσια αναλώσιμα. Αντίθετα σε παλιότερα μοντέλα τετραετίας-πενταετίας που βρίσκονται ακόμη σαν καινούρια στοκ σε κάποια καταστήματα, υπάρχει πληθώρα λύσεων, τόσο σε αναλώσιμα όσο και σε ανταλλακτικά.

Απλά ο κόσμος κυνηγάει πάντα τα 1-2 καινούρια features που πολλές φορές δεν χρειάζεται καν, και σνομπάρει προϊόντα τεχνολογίας που βρίσκονται στην αγορά κάποιον καιρό παραπάνω.

Μια χαρά το σκέφτεσαι Μπάμπη, κι εγώ το ίδιο κάνω. Ακόμη και την μηχανή μου την Μ50 την πήρα ως τελευταίο στοκ σε προσφορά μιας και πρακτικά στον τομέα της φωτογραφίας είναι ίδια με τη Μ50 ii. Βίντεο δεν με ενδιαφέρει έτσι κι αλλιώς.

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε αυτούς πούλησα ένα σώμα dslr έναν φακό και ένα φλας.Μια χαρά τιμή μου έδωσαν και τα λεφτά ήταν στο λογ/σμο μου 3 ημέρες μετά.

• Like 2
Δημοσ.

Νομίζω όμως, ότι αν δει κανείς τις τιμές που αγοράζουν , πουλάει κανείς εύκολα στην ελλάδα με αγγελία, όχι στις ίδιες τιμές αλλά και +10% .

Απλά στις περισσότερες αγγελίες στην ελλάδα, οι πωλητές ζητάνε τα τριπλά ή και παραπάνω από όσο αγοράζουν μαγαζιά όπως το mpb

γι'αυτό και φυσικά δεν πωλούνται . 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Dr_73 είπε

Νομίζω όμως, ότι αν δει κανείς τις τιμές που αγοράζουν , πουλάει κανείς εύκολα στην ελλάδα με αγγελία, όχι στις ίδιες τιμές αλλά και +10% .

Απλά στις περισσότερες αγγελίες στην ελλάδα, οι πωλητές ζητάνε τα τριπλά ή και παραπάνω από όσο αγοράζουν μαγαζιά όπως το mpb

γι'αυτό και φυσικά δεν πωλούνται . 

Έτσι είναι, αλλά κανείς δεν το βλέπει έτσι. Ο μέσος Έλληνας όταν θέλει να πουλήσει νομίζει πως πουλάει την μάνα του, ενώ όταν αγοράζει το θέλει τζάμπα.

Πριν λίγους μήνες έψαχνα μηχανή εδώ στα μεταχειρισμένα και τελικά κατέληξα να αγοράσω καινούρια, επειδή όλοι εκείνη την περίοδο πουλούσαν μεταχειρισμένες 6ετίας, μόλις 15% κάτω απο όσο τις αγόρασαν καινούριες πριν 6 χρόνια!

Κρίμα που δεν τους είχα ανακαλύψει απο τότε. Με 100-150 ευρώ αγοράζεις παλιά 12mpx ή και 16mpx μηχανή και έναν βασικό φακό, και τα δύο σε good ή και excellent condition. Εκει τα παλιά είναι παλιά. Τέλος. Δεν τα πουλάνε για καινούρια επειδή "είναι αχρησιμοποίητα" και καλά.

Για όποιον θέλει να ξεκινήσει το φωτογραφικό του ταξίδι οικονομικά, μέχρι να δει τι ακριβώς ψάχνει απο τον εξοπλισμό του, τους θεωρώ ιδανικό κατάστημα.

Προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος απο την εμπειρία μου με το mpb απο κάποια πραγματάκια που παράγγειλα και μάλλον όταν έρθει η ώρα να πουλήσω θα το προτιμήσω να δώσω εκεί και να αγοράσω απο εκεί κάτι άλλο, δίνοντας μια διαφορά. Μπορεί να χάσω αυτό το 10% αλλά θα αποφύγω κουραστικά μηνύματα.

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1
Δημοσ.

Για να αγοράσεις μεταχειρισμένα, αξίζει και το ebay πάντα . Παρόλο που χάθηκε η αγγλία με το brexit. Στη γερμανία έχει πολλά πράγματα και είναι οικονομικά τα μεταφορικά. 

• Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα

Θα ηθελα να κάνω ανταλλαγή στο mpb.com ξέρει κάποιος, τι διαδικασία? Φυσικά υπάρχει και χρηματική διαφορά 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...