kgkatzi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα σας, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο motherboard και μάλιστα με δύο (2) κομμάτια. Όταν το χρησιμοποιώ για καινούργιο setup και το ανάβω, ηχούν 5 beeps που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κατασκευαστή υποδηλώνουν σφάλμα cpu (που είναι εξαιρετικά σπάνια) ή βλάβη του motherboaed. Το θέμα είναι πως έχω δοκιμάσει και τα 2 motherboards, με δυο διαφορετικές cpu ( intel i3 10100 και intel g6405) και οι δύο συμβατές βάσει του site του κατασκευαστή και οι δύο απόλυτα λειτουργικές με άλλο motherboard asus, με δυο διαφορετικές RAM επίσης δοκιμασμένες σε άλλο setup και με 3 τροφοδοτικά καινούργια. Επιπλέον δοκίμασα και με ξεχωριστή κάρτα γραφικών αλλά και με άλλη οθόνη, καθώς και πραγματοποίησα CMOS RESET και στα δύο motherboard και το πρόβλημα επιμένει. Εννοείται πως το έχω δοκιμάσει εκτός κουτιού μόνο motherboard, cpu, ram και psu. Είμαι τόσο άτυχος κι έτυχα σε δύο προβληματικά motherboard ή υπάρχει κάποια ασυμβατότητα που δε γνωρίζω; Αντιμετώπισε κάποιος αντίστοιχο θέμα και κατάφερε να το επιλύσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
triplex1 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, kgkatzi είπε Καλημέρα σας, Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο motherboard και μάλιστα με δύο (2) κομμάτια. Όταν το χρησιμοποιώ για καινούργιο setup και το ανάβω, ηχούν 5 beeps που σύμφωνα με την ιστοσελίδα του κατασκευαστή υποδηλώνουν σφάλμα cpu (που είναι εξαιρετικά σπάνια) ή βλάβη του motherboaed. Το θέμα είναι πως έχω δοκιμάσει και τα 2 motherboards, με δυο διαφορετικές cpu ( intel i3 10100 και intel g6405) και οι δύο συμβατές βάσει του site του κατασκευαστή και οι δύο απόλυτα λειτουργικές με άλλο motherboard asus, με δυο διαφορετικές RAM επίσης δοκιμασμένες σε άλλο setup και με 3 τροφοδοτικά καινούργια. Επιπλέον δοκίμασα και με ξεχωριστή κάρτα γραφικών αλλά και με άλλη οθόνη, καθώς και πραγματοποίησα CMOS RESET και στα δύο motherboard και το πρόβλημα επιμένει. Εννοείται πως το έχω δοκιμάσει εκτός κουτιού μόνο motherboard, cpu, ram και psu. Είμαι τόσο άτυχος κι έτυχα σε δύο προβληματικά motherboard ή υπάρχει κάποια ασυμβατότητα που δε γνωρίζω; Αντιμετώπισε κάποιος αντίστοιχο θέμα και κατάφερε να το επιλύσει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. κοιτα bios 1
nickol-us Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Είσαι άτυχος ή το μαγαζί που ψωνίζεις "άτακτο". Μένει μόνο ασυμβατότητα ραμ, είναι το μόνο που μπορεί να παίζει σε μια μητρική ενώ στην άλλη όχι. Δεν το αναφέρεις αλλά φαντάζομαι έχεις κάνει δοκιμή χωρίς σκληρό και με μια μόνο ραμ Edit Τα 5 beep βλέπω είναι cpu error. Μήπως το socket έχει στραβωμενα πινακια; https://www.gigabyte.com/Support/FAQ/816 Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από nickol-us 1
kgkatzi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, nickol-us είπε Είσαι άτυχος ή το μαγαζί που ψωνίζεις "άτακτο". Μένει μόνο ασυμβατότητα ραμ, είναι το μόνο που μπορεί να παίζει σε μια μητρική ενώ στην άλλη όχι. Δεν το αναφέρεις αλλά φαντάζομαι έχεις κάνει δοκιμή χωρίς σκληρό και με μια μόνο ραμ Edit Τα 5 beep βλέπω είναι cpu error. Μήπως το socket έχει στραβωμενα πινακια; https://www.gigabyte.com/Support/FAQ/816 Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αλλά αν δεις ότι μου προτείνεις το έχω τσεκάρει ήδη, έχω δύο motherboard στα χέρια μου και τα δύο παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά, έχω δοκιμάσει 2 διαφορετικά μοντέλα RAM και το έχω στήσει σκετο χωρίς σκληρούς και λοιπά έξτρα. Κοιτάω μήπως υπάρχει κάτι πέρα από τα προφανή που έχω γράψει ήδη πως έχω δοκιμάσει ,αλλιώς θα τα στείλω πίσω στο κατάστημα που τα αγόρασα.
SPY_oo7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Στις 25/2/2022 στις 12:14 ΜΜ, nickol-us είπε Τα 5 beep βλέπω είναι cpu error. Μήπως το socket έχει στραβωμενα πινακια;
stathisfoud Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα,έβγαλες άκρη γιατί έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με την ίδια μητρική b560m d3h και επεξεργαστή i3 10105.. ευχαριστώ
sstratos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Κατεβάστε το τελευταίο bios (βλέπω ειναι το F7) , γράψτε το σε ενα usb στικ και κάντε τη διαδικασία με το κουμπι q-flash plus επάνω στη μητρική. Δεν απαιτεί καρτα γραφικών , επεξεργαστή κτλ. With GIGABYTE Q-Flash Plus, you don’t need to install the CPU, memory and graphics card nor enter the BIOS menu to flash the BIOS. Just download and save a new BIOS file (rename to gigabyte.bin) on the USB flash drive, then press the dedicated Q-Flash Plus button and you’re good to go! διαβάστε τις οδηγίες στο σιτε ή στο manual της μητρικής. Εάν δεν είναι κάποια αστοχία υλικού (στραβωμένα ποδαράκια κτλ) και ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες , υπάρχει περίπτωση να ανάψει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα