Προς το περιεχόμενο

100 Mbps vdsl και 2,4Ghz wifi repeater και router

Dorian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μολις έβαλα vdsl 100 ααρα. Ο δικτυακός εξοπλισμός που έχω είναι παμπαλαιος καθώς είχα σάπια adsl στα 4-5 mbps, έχω χάσει επαφή. Έχω ενα repeater και ένα καλό mikrotik σκέτο router/ap στην μπάντα 2,4 ghz μονο, και στα σπεκς λένε και τα δύο ότι υποστηρίζουν 300 Μbps. Πρέπει οπωσδήποτε να βάλω dual band για να περνάει η κατοστάρα ιντερνετ; σε πρώτο τεστ χθες το ρουτερ ZTE της Nova και το repeater επιασε μόνο 55 Mbps.

Προφανώς το repeater συνδέθηκε μόνο στα 2,4 wifi του ZTE. τι θα προτείνατε ευχαριστώ.

Επεξ/σία από Dorian
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το ρουτερ που σου εδωσαν δεν εχει και την 5ghz μπαντα; απο κει κ περα θα χρειαστεις προφανως και αντιστοιχο εξοπλισμο που να υποστηριζει την 5ghz, αν θες να αξιοποιησεις το 100% της γραμμης σου.

21 hours ago, Dorian said:

Μολις έβαλα vdsl 100 ααρα. Ο δικτυακός εξοπλισμός που έχω είναι παμπαλαιος καθώς είχα σάπια adsl στα 4-5 mbps, έχω χάσει επαφή. Έχω ενα repeater και ένα καλό mikrotik σκέτο router/ap στην μπάντα 2,4 ghz μονο, και στα σπεκς λένε και τα δύο ότι υποστηρίζουν 300 Μbps. Πρέπει οπωσδήποτε να βάλω dual band για να περνάει η κατοστάρα ιντερνετ; σε πρώτο τεστ χθες το ρουτερ ZTE της Nova και το repeater επιασε μόνο 55 Mbps.

Προφανώς το repeater συνδέθηκε μόνο στα 2,4 wifi του ZTE. τι θα προτείνατε ευχαριστώ.

2.4 ghz και 100 mbit δεν υπαρχει αλλο τοσο με repeater ενδιαμεσα. της nova εχει 5ghz

Στις 25/2/2022 στις 5:49 ΜΜ, kallair είπε

το ρουτερ που σου εδωσαν δεν εχει και την 5ghz μπαντα; απο κει κ περα θα χρειαστεις προφανως και αντιστοιχο εξοπλισμο που να υποστηριζει την 5ghz, αν θες να αξιοποιησεις το 100% της γραμμης σου.

Nαι αλλα το repeater και όλες οι δικτυακές συσκευές που έχω είναι στα 2,4 ghz 300 Mbps. Γιατί δεν περνάει τα 100;

Στις 26/2/2022 στις 9:58 ΠΜ, poulinos είπε

2.4 ghz και 100 mbit δεν υπαρχει αλλο τοσο με repeater ενδιαμεσα. της nova εχει 5ghz

Mα αφού λένε 300 mbps

2 ώρες πριν, Dorian είπε

Nαι αλλα το repeater και όλες οι δικτυακές συσκευές που έχω είναι στα 2,4 ghz 300 Mbps. Γιατί δεν περνάει τα 100;

Mα αφού λένε 300 mbps

https://www.digitalairwireless.com/articles/blog/the-maths-behind-4-stream-2-4ghz-data-rates-explained

και το παραπανω ισχυει σε ιδανικο περιβαλλον με τελειο σημα και χωρις παρεμβολες...

• Like 1

21 ώρες πριν, kallair είπε

https://www.digitalairwireless.com/articles/blog/the-maths-behind-4-stream-2-4ghz-data-rates-explained

και το παραπανω ισχυει σε ιδανικο περιβαλλον με τελειο σημα και χωρις παρεμβολες...

74 σε ιδανικές συνθήκες, άρα γύρω στα 50 που πιάνω. Άρα πάει το Mikrotik Και το repeater. Ευχαριστώ πολύ.

On 28/02/2022 at 16:24, Dorian said:

Mα αφού λένε 300 mbps

300mbit απο εκει κραταμε τα μισα. και δεν σημαινει οτι ολες οι συσκευες σου θα συνδεθουν στα 300 αλλα το πιο πιθανο στα 144 και απο εκει κρατα τα μισα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...