Bitbit Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Το range υπολογίζεται με βάση τις τρέχουσες συνθήκες. Με λίγα λόγια σου λέει ότι αν συνεχίσεις με τον συγκεκριμένο τρόπο οδήγησης έχεις τόσο ακόμα .. Αν εσύ το πατήσεις μπορεί να πέσει στα μισά. Αν πας σαν χελώνα μπορεί να διπλασιαστεί 3
phanispal Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Νομίζω ότι σε κάποια αυτοκίνητα (αν όχι όλα) το TC υπολογίζει βάσει της προηγούμενης μέτρησης (αν έχεις μηδενίσει στο μεταξύ). Για παράδειγμα μου έχει τύχει μετά από φουλάρισμα πριν από ταξίδι μου να βγάζει range ~430 χιλιόμετρα επειδή τα προηγούμενα τα είχα κάνει σε αστικό ιστό και όσο κι αν άπλωσε το νούμερο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, είχα βγάλει πολλά χιλιόμετρα (~80) με το range μηδενισμένο και μετά άναψε λαμπάκι. 1
laz1 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 21 ώρες πριν, lamkon είπε Καλησπέρα! Σε όσα αυτοκίνητα είχα μέχρι τώρα, υπολόγιζα την κατανάλωση (όπως και πολλοί άλλοι) ως εξής: έκανα 2 διαδοχικά γεμίσματα και στη συνέχεια διαιρούσα την ποσότητα του καυσίμου στο 2ο γέμισμα δια τον αριθμό της διανυθείσης απόστασης μεταξύ των γεμισμάτων. Προσφάτως απέκτησα όχημα που υπολογίζει κατανάλωση (μέση – στιγμιαία) και ενώ σύμφωνα με αυτό η μέση κατανάλωσή μου ήταν 9l/100km, σύμφωνα με τον τρόπο που υπολόγιζα μέχρι τώρα ήταν 10l/100km. Προφανώς, η διαφορά μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι το 2ο γέμισμα ήταν «πιο πλήρες» από το 1ο, οπότε αυτό θα φανεί στους επόμενους υπολογισμούς. Αν όμως δε συμβαίνει αυτό, τότε μπορεί αυτή η διαφορά (10+% πάνω!) να οφείλετε στην (μη) ακρίβεια του υπολογιστή του οχήματος (Peugeot 508, του 2012) ή με κλέβει σε ποσότητα ο βενζινάς; Σε Honda CRV του 2007, βενζίνη, 2.000 κ.ε., από 25/06/2018 (που κάνω την καταγραφή), έχω μέσο όρο πραγματικής κατανάλωσης 9,42 l/100 χλμ., παραπάνω κατά 8,92% από την κατανάλωση του tc. Βάζω σχεδόν αποκλειστικά στο ίδιο shell πρατήριο 98; 1
lamkon Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Επανέρχομαι μετά από καιρό, καθώς λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα το αυτοκίνητο κινήθηκε ελάχιστα το τελευταίο διάστημα (και γι' αυτό άργησα να ξαναγεμίσω). Γέμισμα μέσα στην εβδομάδα στο ίδιο βενζινάδικο και σύμφωνα με τον παλιό (καλό) τρόπο η κατανάλωση 9,6l/100, ενώ σύμφωνα με τον υπολογιστή του οχήματος 8,7l/100km. Την επόμενη φορά θα γεμίσω σε άλλο βενζινάδικο, μήπως και...
Γιάννης Platano Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, lamkon είπε Επανέρχομαι μετά από καιρό, καθώς λόγω κάποιου προβλήματος υγείας που αντιμετώπισα το αυτοκίνητο κινήθηκε ελάχιστα το τελευταίο διάστημα (και γι' αυτό άργησα να ξαναγεμίσω). Γέμισμα μέσα στην εβδομάδα στο ίδιο βενζινάδικο και σύμφωνα με τον παλιό (καλό) τρόπο η κατανάλωση 9,6l/100, ενώ σύμφωνα με τον υπολογιστή του οχήματος 8,7l/100km. Την επόμενη φορά θα γεμίσω σε άλλο βενζινάδικο, μήπως και... Αυτη ειναι η σωστη μετρηση παντα παραπανω απο αυτη που δινιυν οι κατασκευαστες που γινεται με συνθηκες αδυνατες στην πραξη . Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2022 από Γιάννης Platano
lamkon Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε Αυτη ειναι η σωστη μετρηση παντα παραπανω απο αυτη που δινιυν οι κατασκευαστες που γινεται με συνθηκες αδυνατες στην πραξη . Μα δε λέμε για την κατανάλωση σε ιδανικές συνθήκες με βάση τον κατασκευαστή (που είναι 6,4l/100km), αλλά για κατανάλωση σε πραγματικές (αν και δεν έχει σημασία) συνθήκες που η μέτρηση γίνεται με δύο μεθόδους. Το θέμα μου είναι η διαφορά που προκύπτει και είναι της τάξης του 10%, αν οφείλεται σε μη ακρίβεια του trip computer ή σε κλέψιμο του βενζινά. 1
costacurta Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, lamkon είπε Μα δε λέμε για την κατανάλωση σε ιδανικές συνθήκες με βάση τον κατασκευαστή (που είναι 6,4l/100km), αλλά για κατανάλωση σε πραγματικές (αν και δεν έχει σημασία) συνθήκες που η μέτρηση γίνεται με δύο μεθόδους. Το θέμα μου είναι η διαφορά που προκύπτει και είναι της τάξης του 10%, αν οφείλεται σε μη ακρίβεια του trip computer ή σε κλέψιμο του βενζινά. To πρωτο 1
Bitbit Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 πάντως με την τεχνολογία που υπάρχει δε μου φαίνεται δύσκολο να βάλουν στα αυτοκίνητα ένα σύστημα που να μετράει με ακρίβεια τα λίτρα που έχει το ρεζερβουρ. τόσα πολύπλοκα συστήματα και δε μπορούν να ζυγίσουν το ρεζερβουαρ; απορώ για ποιο λόγο δε το κάνουν 1
SeriesX Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2022 Μετα απο 8 χρονια συνεχους χρησης 116D, βαζω πετρελαιο συφωνα με το trip computer. Για παραδειγμα, 550 χλμ με μεση καταναλωση 4,5 λιτρα Δηλαδη καταναλωση διαδρομης x αποσταση = 5,5 x 4.5 = 24,75 λιτρα. Θεωρω πως πεφτει μεσα κατα 99%, βαζω σε ενα πρατηριο της BP μονιμα.
lamkon Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Update: Γέμισμα σε άλλο βενζινάδικο αυτή τη φορά... 8l/100km σύμφωνα με το tp και 9,4l/100km με βάση τα 2 τελευταία γεμίσματα.
lamkon Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 37 λεπτά πριν, phanispal είπε Με πόση διανυθείσα απόσταση; 52,4l/560km
phanispal Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Δημοσ. 13 Απριλίου 2022 Φαντάζομαι μηδένισες το TC πριν κάνεις αυτά τα 560 χιλιόμετρα. Αν ναι, είναι μεγάλη η διαφορά.
Black Demis Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Στα δύο δικά μας οχήματα το ένα του 2021 (vag) έχει απόκλιση περίπου 10% σε σχέση με την κλασσικό μέθοδο, ένα άλλο του 2012 (Mitsubishi) πολύ μικρότερη με 5 κάπου 2 με 3% αλλά και πάλι υπάρχει
lamkon Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2022 7 ώρες πριν, phanispal είπε Φαντάζομαι μηδένισες το TC πριν κάνεις αυτά τα 560 χιλιόμετρα. Αν ναι, είναι μεγάλη η διαφορά. Καλά φαντάζεσαι... Μιλάμε για 15% περίπου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα