Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, dtzgr είπε Εγώ καταλαβαίνω ότι το ακίνητο αυτή τη στιγμή στα χαρτιά είναι ένα και ενιαίο. Τώρα, αυτοί θα είναι τίποτα θείοι / θειες / αδέλφια / ξαδέλφια που τα έχουν χωρίσει στο μιλητό και στο "σου 'πα, μου 'πες, είπε ο προπάππους κλπ" και τώρα που ήρθε η ώρα του πραγματικού ξεκαθάρισματος άρχισαν τα όργανα. Εγώ πάλι πιστεύω πως το ακίνητο είναι χωρισμένο, απλά κάποιος του ζήτησε την πράξη οριζοντίου ιδιοκτησίας και δεν βρήκε κάτι τέτοιο στα χαρτιά του. Ε τώρα φαντάζεται διάφορα, πως θα πρέπει να γίνει τώρα αυτή η πράξη, και πως θα ζημιωθεί επειδή η δική του ιδιοκτησία είναι ψηλοτάβανη...
GREGORYMO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, Joshua21 είπε Δεν ρώτησα αν υπάρχει, ρώτησα αν εννοούσες καταστατικό. Αυτά που γράφεις πάντως συνεχίζουν να μην βγάζουν νόημα, εφόσον πράγματι εσύ είσαι ιδιοκτήτης μαγαζιού και ο άλλος ιδιοκτήτης σπιτιού τότε η αρχική ιδιοκτησία έχει ήδη μοιραστεί, οπότε τι να μοιράσετε? Καλά τα λες, αλλά σύσταση δεν υπάρχει και ΤΩΡΑ την ζητά η εφορία. Έγραψα ότι εγώ αγόρασα το 1985 και αυτός το 2006 αλλά τότε δεν ζητήθηκε, όπως αποδεικνύεται.
Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε Καλά τα λες, αλλά σύσταση δεν υπάρχει και ΤΩΡΑ την ζητά η εφορία. Έγραψα ότι εγώ αγόρασα το 1985 και αυτός το 2006 αλλά τότε δεν ζητήθηκε, όπως αποδεικνύεται. Αρνείσαι πεισματικά να καταλάβεις τι σου λέμε, τζάμπα ο κόπος που ασχολούμαστε.
GREGORYMO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Snoob είπε Αφού έρχεσαι από εκεί, πες μας τι σου είπαν. Το αλάθητο δεν το έχει κανένας, μπορεί να σου είπαν κάτι λάθος, ποτέ δεν ξέρεις. Το έχω γράψει: Ο καυγάς είναι κατά πόσο μετράει ο όγκος η τα τετραγωνικά. Εγώ έχω μαγαζί με 6 μέτρα ύψος ενώ ο άλλος σπίτι με 3 μέτρα ύψος. Ποια είναι η 'δίκαιη' κατανομή ? 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αρνείσαι πεισματικά να καταλάβεις τι σου λέμε, τζάμπα ο κόπος που ασχολούμαστε. Το ερώτημα είναι συγκεκριμένο: Εγώ έχω μαγαζί με 6 μέτρα ύψος και ο άλλος σπίτι με 3 μέτρα ύψος. Ποια είναι η 'δίκαιη' κατανομή !! Πόσο πιο απλά !!! 5 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Επετρεψε μου να αμφιβάλλω ότι όντως ρωτάς επαγγελματίες.Σκόρπια γνώση δωρεάν κοιτάς να βρεις.Με έμφαση το "δωρεάν" . Υγ. δεν θα σε ρωτήσω. Σεβαστές οι απόψεις σου. Αλλά δεν είναι θέμα 'άδειας'. Με μια παρέμβαση που δεν προσφέρει τίποτα (γιατί το θέμα είναι πολύ ειδικο), μπερδεύεις την κατάσταση. 6 ώρες πριν, ekechagi είπε Ήρθες από μηχανικό και δικηγόρο, επειδή δεν σου άρεσαν οι απόψεις τους, για να σου λύσουμε εδώ το θέμα. Στείλε μου pm, συμβόλαιο αγοράς, πιστοποιητικό υποθηκοφυλακίου, απόκομα κτηματολογίου, Ε9 πρόσφατο και θα το δούμε. Χρεώνω 80€/ώρα. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από GREGORYMO Λαθος
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Το έχω γράψει: Ο καυγάς είναι κατά πόσο μετράει ο όγκος η τα τετραγωνικά. Εγώ έχω μαγαζί με 6 μέτρα ύψος ενώ ο άλλος σπίτι με 3 μέτρα ύψος. Ποια είναι η 'δίκαιη' κατανομή ? Εγώ ρωτάω, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί όπου λες πως έχεις απευθυνθεί, τι έχουν πει; Γιατί, καυγάς, δηλαδή, εφόσον έχεις από αυτούς τους ανθρώπους τη νομοθεσία για το τι ισχύει; Εγώ, από αυτά που διαβάζω, δεν διακρίνω πουθενά παρέμβαση επαγγελματιών με έγγραφες τοποθετήσεις στηριγμένες στη νομοθεσία. Δυο ανθρώπους διακρίνω που έχουν διαφορετικά συμφέροντα να διαφωνούν. Οπότε, οι αρμόδιοι, τι είπαν; Ο ένας λέει όγκος και ο άλλος τετραγωνικά; Βάσει ποιας νομοθεσίας;
GREGORYMO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Snoob είπε Εγώ ρωτάω, οι δικηγόροι και οι μηχανικοί όπου λες πως έχεις απευθυνθεί, τι έχουν πει; Γιατί, καυγάς, δηλαδή, εφόσον έχεις από αυτούς τους ανθρώπους τη νομοθεσία για το τι ισχύει; Εγώ, από αυτά που διαβάζω, δεν διακρίνω πουθενά παρέμβαση επαγγελματιών με έγγραφες τοποθετήσεις στηριγμένες στη νομοθεσία. Δυο ανθρώπους διακρίνω που έχουν διαφορετικά συμφέροντα να διαφωνούν. Οπότε, οι αρμόδιοι, τι είπαν; Ο ένας λέει όγκος και ο άλλος τετραγωνικά; Βάσει ποιας νομοθεσίας; Το έγραψα: Η νομοθεσία έχει μια δημιουργική ασάφεια. ΥΓ. Πώς είναι πχ τα καταστατικά πολυκατοικίας ? Σχεδόν μπορουν να γράψουν ότι θέλουν ΑΡΚΕΙ να συμφωνήσουν οι συμμετέχοντες ? Κάτι τέτοιο. ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ, το λένε. Και αν δεν βρεθεί λύση, δικαστήρια το λένε, όπου ο δικαστής θα βρει μια ΜΕΣΗ λύση. 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάλι πιστεύω πως το ακίνητο είναι χωρισμένο, απλά κάποιος του ζήτησε την πράξη οριζοντίου ιδιοκτησίας και δεν βρήκε κάτι τέτοιο στα χαρτιά του. Ε τώρα φαντάζεται διάφορα, πως θα πρέπει να γίνει τώρα αυτή η πράξη, και πως θα ζημιωθεί επειδή η δική του ιδιοκτησία είναι ψηλοτάβανη... Λογικη η σκέψη σου, αλλά δεν είναι έτσι. ΥΓ. Και εμένα να μου το έλεγαν δεν θα το πίστευα.
Virus200 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Να το πω???? Παρασκευούλα ζάχαρη Παρασκευούλα μελι....
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Ωραία. Οπότε, αφού σου είπε αυτό το πράγμα δικηγόρος ή/και μηχανικός, εδώ τι ακριβώς ρωτάς να μάθεις;
GREGORYMO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, Snoob είπε Ωραία. Οπότε, αφού σου είπε αυτό το πράγμα δικηγόρος ή/και μηχανικός, εδώ τι ακριβώς ρωτάς να μάθεις; Πληροφορίες. Τι άλλο !!!! ΑΛΛΗ γνώμη, να μην πάρω ? Το έγραψα εξ αρχής ότι το θέμα είναι εξειδικευμένο. Να το πιάσουμε και αλλιώς: ΚΑΛΕΙ μια πολυκατοικία ένα μηχανικό να κάνει σύσταση. ΠΩΣ την κάνει ? Ρωτάει τους συνιδιοκτήτες τι έχουν συμφωνήσει και ΑΝ κάπου διαφωνούν, τους λέει: όταν τα βρείτε, πάρτε με τηλέφωνο. Έχουμε μηχανικούς εδώ στο φόρουμ να το επιβεβαιώσουν η όχι.
ekechagi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Man, τα πράγματα είναι απλά και τα μπλέκεις μόνος σου. Δεν έχει το ακίνητο σύσταση; Θέλετε να κάνετε; Μηχανικό και δικηγόρο και ετοιμαστείτε να πληρώσετε. Έχει σύσταση το ακίνητο; Σωστή, λάθος, αυτή είναι. Θες να κάνεις τροποποίηση σύστασης, γιατί είναι λάθος και σε βολεύει να διορθωθεί; Μηχανικό, δικηγόρο και συμβολαιογράφο και ετοιμαστείτε να βάλετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κανονικά ο καταμερισμός γίνεται βάση όγκων. Τώρα, τι έγινε στη δική σου ειδική περίπτωση, δεν μπορεί κανένας επίσημα να σου πει, χωρίς να πάρει χαρτιά μπροστά του και να πληρωθεί.
GREGORYMO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, ekechagi είπε Man, τα πράγματα είναι απλά και τα μπλέκεις μόνος σου. Δεν έχει το ακίνητο σύσταση; Θέλετε να κάνετε; Μηχανικό και δικηγόρο και ετοιμαστείτε να πληρώσετε. Έχει σύσταση το ακίνητο; Σωστή, λάθος, αυτή είναι. Θες να κάνεις τροποποίηση σύστασης, γιατί είναι λάθος και σε βολεύει να διορθωθεί; Μηχανικό, δικηγόρο και συμβολαιογράφο και ετοιμαστείτε να βάλετε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Κανονικά ο καταμερισμός γίνεται βάση όγκων. Τώρα, τι έγινε στη δική σου ειδική περίπτωση, δεν μπορεί κανένας επίσημα να σου πει, χωρίς να πάρει χαρτιά μπροστά του και να πληρωθεί. Χαίρομαι που το λες !!!!!! Εγώ έχω μαγαζί και με βολεύει.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ούτε καταστατικό δεν υπάρχει. Σου λέω ότι άλλος αγόρασε το 2006 και 'πέρασε' από την εφορία !!! Το θέμα μου είναι ΠΩΣ θα μοιραστούν. Εγώ έχω μαγαζί με ύψος 6μ ενώ ο άλλος έχει σπίτι με ύφος 3μ. Αν πάμε ΜΟΝΟ με τετραγωνικά, εγώ ζημειωνομαι. Τι ορίζει ο νόμος ? Επειδη έχετε μπλέξει τα μπούτια σας. Να απευθυνθείτε όλοι οι ιδιοκτήτες σε συμβολαιογράφο και δικηγόρο για να κάνετε σύσταση οριζόντιας και καταστατικο. Θα χρειαστεί σχεδόν σίγουρα η συνδρομή μηχανικού, σχέδια και άδειες από την πολεοδομία. Δεν αποκλείεται να υπάρχει ήδη σύσταση οριζόντιας και καταστατικό αλλά θα τα έχετε χάσει και μάλλον δεν θα τα έχει κανένας, μπορεί να τα ψάξει αυτά ο συμβολαιογράφος που διαθέτει το αρχείο με τους τίτλους η μέσα από το υποθηκοφυλακιο. Από εκεί και πέρα, όσο ψάχνεστε ειδικώς και μη για λεπτομέρειες που δεν είστε σε θέση να κάνετε από μόνοι σας τόσο θα μπερδεύεστε και δεν θα βγαζεις άκρη. Απευθυνθείτε στους αντίστοιχους επαγγελματίες και θα σας κατευθύνουν. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από Basilhs23___
Προτεινόμενες αναρτήσεις