GREGORYMO Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Διαθέτω καταστήμα σε μια πολυκατοικία, στην οποία δεν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Άλλοι έχουν μαγαζιά και άλλοι κατοικίες. Το ερώτημα είναι με τι κριτήρια γίνεται μια σύσταση ? Τετραγωνικά η όγκο ? Είναι πολύ εξειδικευμένο το ερώτημα.
Joshua21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 52 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Διαθέτω καταστήμα σε μια πολυκατοικία, στην οποία δεν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας. Άλλοι έχουν μαγαζιά και άλλοι κατοικίες. Το ερώτημα είναι με τι κριτήρια γίνεται μια σύσταση ? Τετραγωνικά η όγκο ? Είναι πολύ εξειδικευμένο το ερώτημα. Κάτι δεν μας λες καλά, η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας είναι μια πράξη απαραίτητη ώστε ο κύριος ενός ακινήτου να το χωρίσει σε περισσότερες από μία αυτοτελείς και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, αν δεν έχει γίνει σύσταση τότε δεν μπορεί άλλοι να έχουν μαγαζιά και άλλοι κατοικίες. Είναι εντελώς άκυρο το ερώτημα.
GREGORYMO Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 25 λεπτά πριν, ekechagi είπε Όγκο. Γιατί το λες αυτό ? 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Κάτι δεν μας λες καλά, η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας είναι μια πράξη απαραίτητη ώστε ο κύριος ενός ακινήτου να το χωρίσει σε περισσότερες από μία αυτοτελείς και ανεξάρτητες ιδιοκτησίες, αν δεν έχει γίνει σύσταση τότε δεν μπορεί άλλοι να έχουν μαγαζιά και άλλοι κατοικίες. Είναι εντελώς άκυρο το ερώτημα. Καλά τα λες, αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Εγώ αγόρασα το 1985 χωρίς να υπάρχει σύσταση. Δεν ήξερα τι σημαίνει τότε. Άλλος αγόρασε το 2006, και αυτός χωρίς σύσταση. ΤΩΡΑ, η εφορία (με κάποια αφορμή ζητά) και το βασικό ερώτημα είναι αυτό: Τα μαγαζιά έχουν ύψος 6μ και άρα περισσότερο όγκο, ενώ τα σπίτια 3μ. Τι λένε οι νόμοι ?
Joshua21 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 4 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Γιατί το λες αυτό ? Καλά τα λες, αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Εγώ αγόρασα το 1985 χωρίς να υπάρχει σύσταση. Δεν ήξερα τι σημαίνει τότε. Άλλος αγόρασε το 2006, και αυτός χωρίς σύσταση. ΤΩΡΑ, η εφορία (με κάποια αφορμή ζητά) και το βασικό ερώτημα είναι αυτό: Τα μαγαζιά έχουν ύψος 6μ και άρα περισσότερο όγκο, ενώ τα σπίτια 3μ. Τι λένε οι νόμοι ? Εγώ καλά τα λέω, εσύ όμως δεν τα λες καλά. Εσύ μπορεί να μην ήξερες τι σημαίνει σύσταση, ο συμβολαιογράφος όμως πως κατάφερε να κάνει συμβόλαια? Εκτός και αν δεν έχεις νόμιμο τίτλο... Ρε μπας και εννοείς κάτι άλλο όπως ας πούμε καταστατικό?
ekechagi Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Γιατί το λες αυτό ? Καλά τα λες, αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Εγώ αγόρασα το 1985 χωρίς να υπάρχει σύσταση. Δεν ήξερα τι σημαίνει τότε. Άλλος αγόρασε το 2006, και αυτός χωρίς σύσταση. ΤΩΡΑ, η εφορία (με κάποια αφορμή ζητά) και το βασικό ερώτημα είναι αυτό: Τα μαγαζιά έχουν ύψος 6μ και άρα περισσότερο όγκο, ενώ τα σπίτια 3μ. Τι λένε οι νόμοι ? Εάν δεν υπάρχει σύσταση, το ακίνητο θεωρείται εννιαίο. Εάν αγόρασες το οτιδήποτε, αγόρασες ποσοστά εξ' αδιαιρέτου και όχι αυτοτελή χώρο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συμβολαιογράφος που θα συνέτασσε συμβόλαιο για πώληση αυτοτελούς ιδιοκτησίας, χωρίς να προηγηθεί σύσταση. 1. Μίλα με μηχανικό. 2. Μίλα με δικηγόρο. Και αυτοί θα σε καθοδηγήσουν. Εάν έχεις μπλέξει σε γραφειοκρατία με συμβόλαιο, δεν θα την λύσεις από εδώ μέσα.
Basilhs23___ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Γιατί το λες αυτό ? Καλά τα λες, αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Εγώ αγόρασα το 1985 χωρίς να υπάρχει σύσταση. Δεν ήξερα τι σημαίνει τότε. Άλλος αγόρασε το 2006, και αυτός χωρίς σύσταση. ΤΩΡΑ, η εφορία (με κάποια αφορμή ζητά) και το βασικό ερώτημα είναι αυτό: Τα μαγαζιά έχουν ύψος 6μ και άρα περισσότερο όγκο, ενώ τα σπίτια 3μ. Τι λένε οι νόμοι ? Τι ζητά η εφορία; Ο όγκος δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο σε καμία συναλλαγη που έχει σχέση με πληρωμή φόρου στο ακίνητο. Ολοι κοιτάνε τα τετραγωνικα για τον υπολογισμό αντικειμενικων αξιών φόρων κτλ.
GREGORYMO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Joshua21 είπε Εγώ καλά τα λέω, εσύ όμως δεν τα λες καλά. Εσύ μπορεί να μην ήξερες τι σημαίνει σύσταση, ο συμβολαιογράφος όμως πως κατάφερε να κάνει συμβόλαια? Εκτός και αν δεν έχεις νόμιμο τίτλο... Ρε μπας και εννοείς κάτι άλλο όπως ας πούμε καταστατικό? Ούτε καταστατικό δεν υπάρχει. 3 ώρες πριν, ekechagi είπε Εάν δεν υπάρχει σύσταση, το ακίνητο θεωρείται εννιαίο. Εάν αγόρασες το οτιδήποτε, αγόρασες ποσοστά εξ' αδιαιρέτου και όχι αυτοτελή χώρο. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει συμβολαιογράφος που θα συνέτασσε συμβόλαιο για πώληση αυτοτελούς ιδιοκτησίας, χωρίς να προηγηθεί σύσταση. 1. Μίλα με μηχανικό. 2. Μίλα με δικηγόρο. Και αυτοί θα σε καθοδηγήσουν. Εάν έχεις μπλέξει σε γραφειοκρατία με συμβόλαιο, δεν θα την λύσεις από εδώ μέσα. Σου λέω ότι άλλος αγόρασε το 2006 και 'πέρασε' από την εφορία !!! Το θέμα μου είναι ΠΩΣ θα μοιραστούν. Εγώ έχω μαγαζί με ύψος 6μ ενώ ο άλλος έχει σπίτι με ύφος 3μ. Αν πάμε ΜΟΝΟ με τετραγωνικά, εγώ ζημειωνομαι. Τι ορίζει ο νόμος ? 1
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ούτε καταστατικό δεν υπάρχει. Σου λέω ότι άλλος αγόρασε το 2006 και 'πέρασε' από την εφορία !!! Το θέμα μου είναι ΠΩΣ θα μοιραστούν. Εγώ έχω μαγαζί με ύψος 6μ ενώ ο άλλος έχει σπίτι με ύφος 3μ. Αν πάμε ΜΟΝΟ με τετραγωνικά, εγώ ζημειωνομαι. Τι ορίζει ο νόμος ? Eχεις σκεφτεί να ρωτάς επαγγελματίες ́όπως δικηγόρους μηχανικους συμβολαιογράφους λογιστες για τόσο σημαντικά θέματα;
GREGORYMO Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Eχεις σκεφτεί να ρωτάς επαγγελματίες ́όπως δικηγόρους μηχανικους συμβολαιογράφους λογιστες για τόσο σημαντικά θέματα; Εσυ, τι λες !! Αυτά από εκεί έρχομαι. Απλά, οι απόψεις δεν είναι άσπρο μαύρο. ΥΓ. Εσύ όμως γιατί γράφεις σε θέματα που δεν έχεις να εισφερεις κάτι ?
ekechagi Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Ήρθες από μηχανικό και δικηγόρο, επειδή δεν σου άρεσαν οι απόψεις τους, για να σου λύσουμε εδώ το θέμα. Στείλε μου pm, συμβόλαιο αγοράς, πιστοποιητικό υποθηκοφυλακίου, απόκομα κτηματολογίου, Ε9 πρόσφατο και θα το δούμε. Χρεώνω 80€/ώρα.
Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 5 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Ούτε καταστατικό δεν υπάρχει. Σου λέω ότι άλλος αγόρασε το 2006 και 'πέρασε' από την εφορία !!! Το θέμα μου είναι ΠΩΣ θα μοιραστούν. Εγώ έχω μαγαζί με ύψος 6μ ενώ ο άλλος έχει σπίτι με ύφος 3μ. Αν πάμε ΜΟΝΟ με τετραγωνικά, εγώ ζημειωνομαι. Τι ορίζει ο νόμος ? Δεν ρώτησα αν υπάρχει, ρώτησα αν εννοούσες καταστατικό. Αυτά που γράφεις πάντως συνεχίζουν να μην βγάζουν νόημα, εφόσον πράγματι εσύ είσαι ιδιοκτήτης μαγαζιού και ο άλλος ιδιοκτήτης σπιτιού τότε η αρχική ιδιοκτησία έχει ήδη μοιραστεί, οπότε τι να μοιράσετε?
dtzgr Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ καταλαβαίνω ότι το ακίνητο αυτή τη στιγμή στα χαρτιά είναι ένα και ενιαίο. Τώρα, αυτοί θα είναι τίποτα θείοι / θειες / αδέλφια / ξαδέλφια που τα έχουν χωρίσει στο μιλητό και στο "σου 'πα, μου 'πες, είπε ο προπάππους κλπ" και τώρα που ήρθε η ώρα του πραγματικού ξεκαθάρισματος άρχισαν τα όργανα.
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Εσυ, τι λες !! Αυτά από εκεί έρχομαι. Απλά, οι απόψεις δεν είναι άσπρο μαύρο. ΥΓ. Εσύ όμως γιατί γράφεις σε θέματα που δεν έχεις να εισφερεις κάτι ? Επετρεψε μου να αμφιβάλλω ότι όντως ρωτάς επαγγελματίες.Σκόρπια γνώση δωρεάν κοιτάς να βρεις.Με έμφαση το "δωρεάν" . Υγ. δεν θα σε ρωτήσω.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Εσυ, τι λες !! Αυτά από εκεί έρχομαι. Απλά, οι απόψεις δεν είναι άσπρο μαύρο. ΥΓ. Εσύ όμως γιατί γράφεις σε θέματα που δεν έχεις να εισφερεις κάτι ? Αφού έρχεσαι από εκεί, πες μας τι σου είπαν. Το αλάθητο δεν το έχει κανένας, μπορεί να σου είπαν κάτι λάθος, ποτέ δεν ξέρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις