Basilhs23___ Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Φυσικά και ζητάνε χρήματα οι εκκλησίες διότι έχουν έξοδα και από κάπου πρέπει να τα βγάλουν, ελάχιστα χρήματα καλύπτονται από τον γενικό προϋπολογισμό της εκκλησίας της Ελλάδας για τα πάγια και λειτουργικά έξοδα των ιερών ναών, εκτός απο τον μισθό των νεοκορων και ψαλτων, οι μισθοί των ιερέων καλύπτονται από το κράτος. Οι περισσότερες εκκλησίες από μικρές ως μετρίου μεγέθους ζητάνε μέχρι 150 ευρω, όσο πιο μεγάλη από εκεί και πέρα τόσο περισσότερα. Περιπτωση να συναντησεις εκκλησία να μην ζητήσει τίποτα, είναι δύσκολο να βρεις, ίσως κανένα ξωκκλήσι η μικρό μοναστήρι. Κανονικά δίνεται απόδειξη και το έχω δει μπροστά μου, αλλά σίγουρα δεν θα δίνουνε όλοι. Άμα έχεις πρόβλημα με τους παπάδες και δεν γουστάρεις το όλο σκηνικό τότε μην κάνεις θρησκευτικό γάμο, δεν βλέπω να ξεκινάνε καλά τα πράγματα για σένα αν αρχίσεις από τώρα έτσι, ο γάμος και δη ο θρησκευτικός είναι ένα όμορφο και χαρμόσυνο γεγονός. Και πολιτικό να κάνεις πάλι θα πρέπει να πληρώσεις διαφορα κόστη. Αν έχεις θέματα από τώρα για να δώσεις 100-150 ευρώ θα έχεις πολύ σοβαρότερα στο μετά. Θέμα κοροϊδίας δεν υφίσταται. 2 ώρες πριν, greekbusters είπε Με κάλυψες απόλυτα με την απάντηση σου. Δεν είναι το θέμα να μην πληρώσω, αλλά απ ότι κατάλαβα αποσα λες μάλλον έπεσα σε παππά λαμογιο, γτ ο τρόπος που μιλάει γενικά είναι και περίεργος κ απότομος και αυταρχικό, οπότε θα πρέπει να κοιτάξω εκκλησία με άλλον. Θενξ Σε τέτοια περίπτωση τότε, ψάχνεις για άλλη εκκλησία. Δεν είναι όλοι οι ιερείς ίδιοι, θα βρεις κάποιον που θα είναι "κομπλέ" και θα σας κάνει το μυστήριο. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από Basilhs23___ 1 1
momotis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, greekbusters είπε μάλλον έπεσα σε παππά λαμογιο Δε βγαίνει το μεροκάματο σύντροφε. Λείπουν 4000 μόνιμοι ακόμα. Δείξε κατανόηση και συγχώρα.
Vault13 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Γιατι δεν κανεις πολιτικο γαμο; Να απαλαγεις τελειως απο παπαδες; ή ακομα καλυτερα , ενα συμφωνο συμβιωσης, πως το λενε αυτο
Τέρης Α. Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Nabuko είπε Έχουν POS? Στην Ελλάδα δεν έχω δει, αλλά στη Γερμανία έχουν (αντί για παγκάρι). 3 ώρες πριν, momotis είπε Λείπουν 4000 μόνιμοι ακόμα. Τέσσερις φεύγουν, ένας μπαίνει. Γνωρίζω και κάποιους (άγαμους) άμισθους.
SilentVoice Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Χωρίς καθόλου λεφτά, η Εκκλησία διοργανώνει μαζικούς γάμους. Δηλαδή πάνε ζευγάρια που θέλουν να παντρευτούν και τους λένε μια ημερομηνία και τους παντρευουν με την σειρά. Αλλιώς σου λέει έχω έξοδα καθαριότητας, έξοδα ρεύματος (κλιματιστικά , φώτα) και κάτι για τους νεοκορους όπου πάνε 'εθελοντικά' .
chipakos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Παντρεύεσαι στο Δημαρχείο χωρίς καμία χρέωση και πάτε μετά και τρώτε τα λεφτά σε μπριζόλες όλοι μαζί, κουμπάροι γονείς και ζευγάρι.Τουλάχιστον έτσι αξιοποιείς όλα σου τα λεφτά στο έπακρον..... 2 1 1
G.bar Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 7 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Άμα έχεις πρόβλημα με τους παπάδες και δεν γουστάρεις το όλο σκηνικό τότε μην κάνεις θρησκευτικό γάμο, δεν βλέπω να ξεκινάνε καλά τα πράγματα για σένα αν αρχίσεις από τώρα έτσι, ο γάμος και δη ο θρησκευτικός είναι ένα όμορφο και χαρμόσυνο γεγονός. Και πολιτικό να κάνεις πάλι θα πρέπει να πληρώσεις διαφορα κόστη. Αν έχεις θέματα από τώρα για να δώσεις 100-150 ευρώ θα έχεις πολύ σοβαρότερα στο μετά. Θέμα κοροϊδίας δεν υφίσταται. Δεν πάει να πει ότι οποίος δεν θέλει να δίνει "φακελάκια" σε μουσατους δημόσιους υπαλλήλους έχει πρόβλημα γενικότερα. Απο την άλλη ο θρησκευτικός γάμος σαν μυστήριο μόνο όμορφο και χαρμόσυνο γεγονός δεν είναι. Είναι μια ολόκληρη βιομηχανία -όπως τα περισσότερα εκκλησιαστικά events- που συντηρείται από μια κοινωνική επιταγή που ευτυχώς τείνει να εκλείπει σιγά σιγά. 5 2
logica1 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μια φορά παντρεύεσαι κ εσύ κάνεις θέμα τα €100 ανοίγοντας ολόκληρο θέμα στο insomnia? Κλαιω... Που σας βρισκουν ρε; 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, Nabuko είπε Έχουν POS? Πώς είπες ; 4 λεπτά πριν, logica1 είπε Μια φορά παντρεύεσαι κ εσύ κάνεις θέμα τα €100 ανοίγοντας ολόκληρο θέμα στο insomnia? Κλαιω... Που σας βρισκουν ρε; Και αν είναι μερακλής και μπερμπάντης και ακολουθήσουν και άλλα ; Εν τω μεταξύ (off topic) έχω και μια άλλη απορία : όταν γίνεται βάφτιση, λέμε "τα βαφτίσια". Όταν γίνεται γάμος γιατί δεν λέμε το αντίστοιχο ; (δεν θέλω να το γράψω, ντρέπομαι και μόνο που το σκέφτομαι) Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από MauroPaltoudias 1
kostasbm Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 ο κακόμοιρος ο ψάλτης πρεπει να βγάλει το μεροκάμματο του (30-50)παίρνουν και ο Πάπας το δικό του κάποιος πρέπει να καθαρίσει το χώρο ...πρέπει να πάρει το χαρτζιλίκι του αν σου φαίνονται περιττά τι να πω?? η μέλλουσα συμφωνεί μαζί σου ότι είναι πολλά τα έξοδα ?? θα καλέσεις και λίγα άτομα τι θα τους ταΐσεις? σάντουιτς ??? με το καλό 2
@11h Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 6 hours ago, momotis said: Δε βγαίνει το μεροκάματο σύντροφε. Λείπουν 4000 μόνιμοι ακόμα. Δείξε κατανόηση και συγχώρα. Μαράζι που το 'χεις...μπαμ κάνετε από μακριά 1
Doubt Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, kostasbm είπε ο κακόμοιρος ο ψάλτης πρεπει να βγάλει το μεροκάμματο του (30-50)παίρνουν και ο Πάπας το δικό του Μαφία μιλάμε.. 1
sstratos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Και εγω οταν παντρεύτηκα πριν 7 χρόνια δώσαμε 150 ευρώ (σε χωριό) ..... Ουσιαστικά ειναι η αμοιβή του ψάλτη , το ρεύμα που θα κάψουν , καθαριότητα (τα ρύζια εσεις θα τα σκουπίσετε ? ) και για περιποίηση του εξωτερικού χώρου... Τόσο είναι το ποσό, μην το ψάχνεις περαιτέρω γιατι δεν μπορείς να κανεις και κάτι... Απόδειξη εαν θα πάρεις ειναι 50-50 , γνώμη μου μην πιέσεις καταστάσεις , γιατί φαντάσου στο βίντεο του γάμου ο παπάς να βήχει συνέχεια ή να σταματάει το μυστήριο επίτηδες για να πεί στο κοινό να κάνει ησυχία (με απότομο τρόπο εαν εχει νεύράκια) Με το καλό και καλούς απογόνους 1
greekbusters Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 50 λεπτά πριν, logica1 είπε Μια φορά παντρεύεσαι κ εσύ κάνεις θέμα τα €100 ανοίγοντας ολόκληρο θέμα στο insomnia? Κλαιω... Που σας βρισκουν ρε; Ξαναδιάβασε το ποστ μου γιατί μάλλον η δεν φόραγες τα γυαλιά σου ή δεν ξέρεις να διαβάζεις 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις