Προς το περιεχόμενο

Ποιό router στέλνει η vodafone πλέον; (Φεβρουάριος 2022)

kitharas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κατάλαβα. Η καλωδίωση του σπιτιού δεν είναι και η πιο νέα ομολογώ αλλά και πάλι έχω μια πρίζα όλη κ όλη, οπότε το φταίξιμο θα ναι αποκλειστικά της καλωδίωσης.

Εν τω μεταξύ γίνεται να αλλάξει ο συγχρονισμός χωρίς επανεκκίνηση;

16 λεπτά πριν, btcminer22 είπε

πάρε τους τηλ και ζήτησε να σε πάνε  snr 6db απο 9db που είσαι τώρα θα ανεβείς 10 mbs ακόμα αλλά και πάλι με εξασθένηση 1 db έπρεπε να είσαι 110/10 και μέγιστο συγχρονισμό 150/50 αν δεν είναι θέμα καλωδιώσεις στο σπίτι τότε είναι δικό τους πρόβλημα ζήτησε να σου ελέγξουνε το προφίλ και ίσως χρειαστεί να έρθει τεχνικός δεν δικαιολογείτε τέτοιος συγχρονισμός διότι είσαι πολύ κοντά στο καφάο .

Θα το κάνω αύριο. Εν τω μεταξύ αν είναι πρόβλημα καλωδίωσης δεν θα έπρεπε να το είχα δει ήδη; στον ΟΤΕ κλείδωνα 55/5 ακατεβατα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, kitharas είπε

Κατάλαβα. Η καλωδίωση του σπιτιού δεν είναι και η πιο νέα ομολογώ αλλά και πάλι έχω μια πρίζα όλη κ όλη, οπότε το φταίξιμο θα ναι αποκλειστικά της καλωδίωσης.

Εν τω μεταξύ γίνεται να αλλάξει ο συγχρονισμός χωρίς επανεκκίνηση;

Θα το κάνω αύριο. Εν τω μεταξύ αν είναι πρόβλημα καλωδίωσης δεν θα έπρεπε να το είχα δει ήδη; στον ΟΤΕ κλείδωνα 55/5 ακατεβατα

αφαίρεσε το καλώδιο  dsl από την πρίζα και θα αλλάξει IP και θα συγχρονίσει ξανά

1 λεπτό πριν, btcminer22 είπε

αφαίρεσε το καλώδιο  dsl από την πρίζα και θα αλλάξει IP και θα συγχρονίσει ξανά

3 φορές μέσα από το διαχειριστικό έκανα επανεκκίνηση του dsl. Δεν είδα βελτίωση

αν έχεις πάρει backup τα settings που έκανες κανε το factory reset με κωδικούς root  μήπως και συμπεριφερετε έτσι λόγω της αναβάθμισης

άλλα μου φαίνεται πως είναι από την πλευρά τους το πρόβλημα

δοκίμασες με το παλιό ρουτερ να δεις πόσο συγχρονίζει η γραμμή;

7 λεπτά πριν, btcminer22 είπε

αν έχεις πάρει backup τα settings που έκανες κανε το factory reset με κωδικούς root  μήπως και συμπεριφερετε έτσι λόγω της αναβάθμισης

άλλα μου φαίνεται πως είναι από την πλευρά τους το πρόβλημα

δοκίμασες με το παλιό ρουτερ να δεις πόσο συγχρονίζει η γραμμή;

Θα το δοκιμάσω αύριο.

Όταν λες factory reset με κωδικούς root πως γίνεται ; με τη πίεση του κουμπιού από πίσω;

μέσα από το μενού του ρουτερ στις ρυθμίσεις έχει υπο μενου επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή πατώντας το από πίσω με καρφίτσα μέχρι να ανάψουνε όλα τα led

άλλα θα χαθούνε οι ρυθμίσεις που έκανες αν δεν κρατήσεις αντίγραφο

7 λεπτά πριν, btcminer22 είπε

μέσα από το μενού του ρουτερ στις ρυθμίσεις έχει υπο μενου επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων ή πατώντας το από πίσω με καρφίτσα μέχρι να ανάψουνε όλα τα led

άλλα θα χαθούνε οι ρυθμίσεις που έκανες αν δεν κρατήσεις αντίγραφο

Αυτές θα τις κάνω Backup

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, τα στατιστικά από το παλιό ρούτερ (Speedport Entry 2i) είναι τα ακόλουθα
Clipboard02.png.eab28ef64dd36f5e5370c7aa4612e274.png

Αυτή τη στιγμή στο νέο ρούτερ είμαι με 55 Mbit αλλά σαφώς μειωμένο SNR. Το επόμενο βήμα είναι το hard reset

image.png

UPDATE: Ήρθε τεχνικός της Vodafone και διαπιστώθηκε πρόβλημα στη γραμμή από το ΚΑΦΑΟ μέχρι τον κατανεμητή (αστάθειες). Η βλάβη δόθηκε στον ΟΤΕ. Μετά την επίσκεψη του τεχνικού Vodafone, το attenuation πήγε στο 1.5dB και τα CRC errors έχουν ανέβει κατακόρυφα (2500/15λεπτο).

Επεξ/σία από kitharas

13 λεπτά πριν, btcminer22 είπε

όπως το είχα φανταστεί δεν μπορεί να είσαι διπλά στο καφαο και να έχεις τόσο χαμηλό snr και συγχρονισμό ελπίζω να στο διορθώσει σύντομα ο οτε 

Παρατηρώ ότι ενώ συγχρόνιζα στα 60 (πάλι χαμηλά είναι για τηνα αποσταση), μετα την επισκεψη του τεχνικου της Vodafone η ταχύτητα συγχρονισμού έχει σκαμπανεβάσματα και πάει μεχρι περίπου 40. Τυχαίο; Μπορεί.

Γνωρίζεις περίπου πόσο κάνει ο τεχνικός του ΟΤΕ να έρθει και αν όντως επιλύονται τέτοιου είδους βλάβες; Γιατι μια ματιά που έριξα έχουν πολλοί περιπετειες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θα πιέζεις τηλεφωνικά τη  Vodafone μέχρι να πάει ο ΟΤΕ αν το άθροισμα up+ down > 75 ή 80mbs ο οτε δεν πάει  ποτέ να το κοιτάξει   εκτός αν έχεις συνεχείς αποσυνδέσεις Πιθανόν να σε αλλάξουνε και πόρτα στο καφάο. Ζήτησες snr 6db;

Επεξ/σία από btcminer22

3 λεπτά πριν, btcminer22 είπε

θα πιέζεις τηλεφωνικά τη  Vodafone μέχρι να πάει ο ΟΤΕ αν το άθροισμα up+ down > 75 ή 80mbs ο οτε δεν πάει  ποτέ να το κοιτάξει   εκτός αν έχεις συνεχείς αποσυνδέσεις Πιθανόν να σε αλλάξουνε και πόρτα στο καφάο. Ζήτησες snr 6db;

Ζήτησα ναι. Μου είπαν ότι πρώτα θα δοθεί η βλάβη στον ΟΤΕ. Μέχρι την ερχόμενη βδομάδα που ελπίζω να έρθει τεχνικός του οτε, βλέπω ότι η γραμμή έχει πολλά σκαμπανεβάσματα. Πλέον κλειδώνω (το πολύ για μισή ώρα) στα 30Mbit και αυτό αυξομειώνεται. Αποσυνδέσεις δεν έχω μέχρι στιγμής.

2 λεπτά πριν, kitharas είπε

Δε δοκίμασα τώρα..θα το κάνω όμως.

σε κάθε καφαο δουλεύουνε καλύτερα συγκεκριμένα ρουτερ έχω 2 γραμμές vodafone   στη μια γραμμή με το sercom έχω συνεχεία αποσυνδέσεις με το h267a δεν έχω καμιά στην δεύτερη  γραμμή σε διαφορετικό καφαο δουλεύει το h300s καλύτερα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...