liakinen Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Βάλε ένα ποιοτικό ελαστικό στην διάσταση που προτείνει ο κατασκευαστής στην μαμά ζάντα και θα είσαι μια χαρά. Όσο κάνουμε πειράματα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να φέρουμε σε χειρότερη κατάσταση το αυτοκίνητο (άνεση, κατανάλωση, θόρυβο κτλ). Άσε που είναι όμορφη και η ζάντα που έχεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 24/2/2022 στις 10:57 ΠΜ, Doped είπε Πλεον ειναι απαραιτητο να γινει αλλαγη στα λαστιχα του Cooper μου γιατι εχω να παω και ενα ταξιδι (900 χλμ πηγαινε - ελα) Εχετε να προτεινετε καποια μαρκα / μοντελο για 17" ζαντα? (R17). Κοιταζα αυτα εδω: https://www.skroutz.gr/s/26018341/Michelin-Pilot-Sport-4-275-40-R18-103Y-XL-Λάστιχα-για-Επιβατικό-Αυτοκίνητο-Θερινά.html Ζαντα αλουμινιου στις 18" ποσο να μου βγουν? Αλλα πρεπει να αλλαξω και ζαντα καθως εχει την κλασσικη 17" (βλεπετε δειγματικη φωτο): Σε 18αρα επιτρέπεται μόνο η 205/40/18,εκτός αν έχεις το jcw όπου επιτρέπεται και η 215/35/18 και 225/35/18, ανάλογα τη χρονολογια. Το 275/40/18 που κολλάει;275 λαστιχο σε mini;;; Που θα χωρέσει; Εκτός αν πήρες απλα την αγγελία της michelin. Τέλος 18αρα με 40αρι προφίλ σε mini και ελληνικοί δρόμοι, δεν νομίζω ότι θα είναι καλή επιλογή, από θέμα άνεσης. Καλύτερα 17αρα, 205/45/17.Εχει έγκριση από τον κατασκευαστή,μόνο σε αυτή τη διάσταση για 17αρα,ούτε 225 επιτρέπεται, ούτε 245, μια χαρά θα γεμίζουν οι θολοι, και δεν θα κοπανάει πολύ. Τέλος επειδή είσαι Ελλάδα και το Κτεο δεν κοιτάει, όπως τα σοβαρά Κτεο σε άλλες χώρες,μπορείς να βαλεις άλλες διαστάσεις, αλλά θα χαλάσεις τη μελετημένη γεωμετρία,μονο προβλήματα θα έχεις.Και αν είσαι άτυχος και εμπλακείς σε τροχαίο, υπάρχει περίπτωση να μην σε καλύψει η ασφαλιστική. Οποτε το σοφό, ειναι να μείνεις στις διαστάσεις που επιτρέπει ο κατασκευαστής. Αυτοι που κατασκεύασαν το αμάξι κάτι παραπάνω γνωρίζουν, τι ταιριάζει στο αμάξι από τον Ελληνα πωλητή ελαστικών. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από jmmys
Doped Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, jmmys είπε Το 275/40/18 που κολλάει;275 λαστιχο σε mini. Εκτός αν πήρες απλα την αγγελία της michelin. Αυτο εκανα. 30 λεπτά πριν, jmmys είπε Τέλος 18αρα με 40αρι προφίλ σε mini και ελληνικοί δρόμοι, δεν νομίζω ότι θα είναι καλή επιλογή, από θέμα άνεσης. Ουτως ή αλλιως πιο πολυ θα το εκανα για θεμα επιδοσης. Να εχει καλυτερο κρατημα, ιδιως αν αλλαξω αναρτησεις (που πρεπει, οι πισω μου ειπανε οτι εχουν σκασει). Αν εχουμε καποια προταση και για αυτες καλως. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από Doped
dtk-386 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Mια χαρά κράτημα έχει και με τις 17αρες. Μην τρελαθούμε τώρα. Για το καρτάκι της Mini μιλάμε.
Doped Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Mια χαρά κράτημα έχει και με τις 17αρες. Μην τρελαθούμε τώρα. Για το καρτάκι της Mini μιλάμε. βρε ναι μαζι σου, απλα βλεπω οτι τωρα ειναι που ειναι να δωσω χρημα για λαστιχα, ειπα μηπως μπορω να βαλω κατι που θα πλησιαζει το S (οσο... γιατι δεν λες το N12 S).
dtk-386 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Οχι μείνε όπως είσαι. Βάλε ένα καλό σετ ελαστικά (Michelin Pilot Sport 4 φοράω σε άλλο αυτοκίνητο και είναι ότι καλύτερο) και τέλος!
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Doped είπε κατι που θα πλησιαζει το S ( Και το S με 16αρες έβγαινε από το εργοστάσιο, όπως και το δικό σου. Οι 17αρες και 18αρες ήταν κατόπιν παραγγελίας. Ακομα και το JCW με 17αρες εβγαινε. Οι 18αρες παραγγελία.
Doped Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 38 λεπτά πριν, jmmys είπε Και το S με 16αρες έβγαινε από το εργοστάσιο, όπως και το δικό σου. Οι 17αρες και 18αρες ήταν κατόπιν παραγγελίας. Ακομα και το JCW με 17αρες εβγαινε. Οι 18αρες παραγγελία. δεν το ηξερα.
Doped Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, Nabuko είπε Πάρε καμιά ιδέα εδώ πολυ καλη η ζαντα που ποσταρες! Αλλα εχω δει μια OZ μαυρη στο ιδιο σχεδιο και φαινεται τρομερη. Επισης δεν ξερω κατα ειναι σωστη η λογικη μου αλλα σκεφτομουν να παρω αλουμινιου για να μειωσω το βαρος της ζαντα και ετσι μαλλον να κερδισω σε ταχυτητα και αισθηση στον δρομο
AntonisKo Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 9 ώρες πριν, liakinen είπε Βάλε ένα ποιοτικό ελαστικό στην διάσταση που προτείνει ο κατασκευαστής στην μαμά ζάντα και θα είσαι μια χαρά. Όσο κάνουμε πειράματα τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να φέρουμε σε χειρότερη κατάσταση το αυτοκίνητο (άνεση, κατανάλωση, θόρυβο κτλ). Άσε που είναι όμορφη και η ζάντα που έχεις. Ε ναι. Βρες ένα λάστιχο στην εργοστασιακή του διάσταση (οι εταιρίες δεν τις βγάζουν τυχαία, μελετημένα είναι όλα με βάση τα χαρακτηριστικά του κάθε αυτοκινήτου) και αφήνεις την ζάντα του όπως είναι. Είναι ωραιότατη. Το πολύ πολύ αν θέλεις αλλαγή, κάνε της ένα βάψιμο. Ήδη το mini είναι αρκετά σκληρό και με μεγαλύτερη ζάντα θα το κάνεις χειρότερο μάλλον. Τα χρήματα που θα έδινες στις ζάντες, δώσε τα να αλλάξεις ανάρτηση, ιδανικά εργοστασιακή πάλι, καθώς απο τα λεγόμενά σου δεν φαίνεται να το κυνηγάς και πολύ (no offence). 1
κουξκουκ Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2022 Δεν εχεις απαντήσει σε βασικά ερωτήματα τι καύσιμο; Ποιος κινητήρας, πόσα άλογα ; Αν αλλάξεις ζάντα και βάλεις 18 ακόμα και με μικρότερο προφίλ το αυτοκίνητο θα κρεμάει γιατί θα αλλάξεις την διαδρομή του .... Στο δικό μου μίνι έβγαινε με 15αρες ζάντες και runflat ελαστικά γιατί δεν είχε ρεζέρβα ήταν το r50 d4d δλδ το προηγούμενο σκάφος από αυτό που έχεις ...οι εκδόσεις s είναι διαφορετικό αμάξι και οι εκδόσεις John cooper works ακόμη ποιο διαφορετικό μην κοιτάτε που έχουν σαν βάση το ίδιο πάτωμα σασί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα