Dr_Pepper Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Sierra Levin είπε Μηχανικοί διακόπτες είναι και οι γραμμικοί, δεν έχουν μεμβράνη στον πάτο τους. Ακόμα και το buckling spring του Μ είναι μηχανικός διακόπτης, όπως και ότι έχει ελατήριο ή έλασμα για την ενεργοποίησή του, άσχετα με το αν θα δώσει feedback ή όχι πριν φτάσει στον πάτο του. με αυτόν τον ευρύ ορισμό και η μεμβράνης μηχανικοί διακόπτες είναι έχουν μηχανισμό που τους κάνει να δουλεύουν. Οι κόκκινοι ουσιαστικά έχουν απλά το ελατήριο (που στους μεμβράνης την κάνει αυτή την δουλειά η μεμβράνη) έχουν και 2 ελάσματα μεν αλλά αυτά ειναι όχι για όταν πιέσεις το πλήκτρο αλλά για όταν αφήσεις το πλήκτρο (και το ελατήριο εκτονωθεί) να επιβραδύνει την επαναφορά για να μην κάνει θόρυβο. Ο κόσμος που θέλει μηχανικό (όχι για να λέει στους φίλους του ότι έχει μηχανικό γιατί έχει γίνει λέξη κλειδί στο marketing ) το θέλει για το feedback και τον ήχο.. Να το πω αλλιώς αν του αρέσουν τα κόκκινα μόνο δεν χρειάζεται να σκάσει τα λεφτά που έρχονται σαν καπέλο για να μπορείς να λες "εχω μηχανικό" και να πάρει ένα άλλο πληκτρολόγιο απο μια καλή μάρκα με αρκετά λιγότερα χρήματα γιατί θα έχει την ίδια ακριβώς αίσθηση όσο αφορά την πληκτρολόγηση. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από Dr_Pepper
BadBoy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Το μόνο που θα πω είναι ότι ευτυχώς τα καταστήματα έχουν ανοιχτά πληκτρολόγια για να δοκιμάσει κάποιος και να διαπιστώσει ότι σε καμιά περίπτωση οι κόκκινοι δεν έχουν την ίδια αίσθηση με ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 8 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε με αυτόν τον ευρύ ορισμό και η μεμβράνης μηχανικοί διακόπτες είναι έχουν μηχανισμό που τους κάνει να δουλεύουν. Οι κόκκινοι ουσιαστικά έχουν απλά το ελατήριο (που στους μεμβράνης την κάνει αυτή την δουλειά η μεμβράνη) έχουν και 2 ελάσματα μεν αλλά αυτά ειναι όχι για όταν πιέσεις το πλήκτρο αλλά για όταν αφήσεις το πλήκτρο (και το ελατήριο εκτονωθεί) να επιβραδύνει την επαναφορά για να μην κάνει θόρυβο. Το ελατήριο απλά αντίσταση προσφέρει, και επαναφέρει το πλήκτρο. Η λειτουργία δεν έχει καμία σχέση με την μεμβράνη, όπως και τα ελάσματα δεν είναι είναι εκεί για επιβράδυνση. Επίσης η μεμβράνη δεν έχει κάποιο μηχανικό μέρος, οπότε δεν πέφτει στην κατηγορία αυτή. Δεν ξέρω αν έχεις φτιάξει ποτέ μηχανικό πληκτρολόγιο, ή αν έχεις πάρει έτοιμο. Γενικά αν θες να δεις πως δουλεύει πριν πας να δώσεις συμβουλές, σου προτείνω να βγάλεις ένα διακόπτη και να τον ανοίξεις να δεις τι έχει μέσα, και που και πως ενεργοποιείται.
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, BadBoy είπε Το μόνο που θα πω είναι ότι ευτυχώς τα καταστήματα έχουν ανοιχτά πληκτρολόγια για να δοκιμάσει κάποιος και να διαπιστώσει ότι σε καμιά περίπτωση οι κόκκινοι δεν έχουν την ίδια αίσθηση με ένα πληκτρολόγιο μεμβράνης. placebo όπως τα τεστ με τα κρασιά που βάζουν το ίδιο κρασί σε φθηνό και σε ακριβό μπουκάλι και ο κόσμος προτιμάει αυτό που τους βάλανε απο το ακριβό μπουκάλι. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν ειναι όλα τα μεμβράνης ίδια Το θέμα ειναι ότι απλά πιέζεις μια σούστα στα κόκκινα αν μπορείς να ξεχωρίσεις την πίεση σούστας απο την πίεση λαστιχένιας σούστας (αυτό ουσιαστικά ειναι μια ελαστική μεμβράνη) τότε μπράβο σου δεν αλλάζει όμως την ουσία ότι δεν σου δίνει τιποτα παραπάνω ή λιγότερο πιέζεις κάτι ελαστικό και στις δύο περιπτώσεις 21 λεπτά πριν, Sierra Levin είπε Το ελατήριο απλά αντίσταση προσφέρει, και επαναφέρει το πλήκτρο. Ότι κάνει μια μεμβράνη δηλαδήΗ λειτουργία δεν έχει καμία σχέση με την μεμβράνη, όπως και τα ελάσματα δεν είναι είναι εκεί για επιβράδυνση.Για αυτή ακριβώς την δουλειά ειναι όταν η σουστα το "πετάει" πάνω να μην ακουστεί δυνατά το "τακ" όταν πιασει "ταβάνι" Επίσης η μεμβράνη δεν έχει κάποιο μηχανικό μέρος, οπότε δεν πέφτει στην κατηγορία αυτή. τα πληκτρολόγια μεμβράνης έχουν μηχανικό μερος τα καπάκια κτλ νομίζεις ότι αιωρούνται ; η μεμβράνη δεν έχει μηχανικό μέρος όπως και η σούστα στα μηχανικά δεν έχει μηχανικό μέρος λολ επιμέρους κομμάτι του μηχανισμού ειναι η μεμβράνη σαν την σούστα Cherry κόκκινο όπως βλέπεις μόνο την σουστα ζουλάς όταν το πατάς σε σύγκριση με άλλους τύπους μηχανικών πχ Μερικοί (Γιατί ειναι διάφοροι) τύποι με μεμβράνη Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από Dr_Pepper 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε placebo όπως τα τεστ με τα κρασιά που βάζουν το ίδιο κρασί σε φθηνό και σε ακριβό μπουκάλι και ο κόσμος προτιμάει αυτό που τους βάλανε απο το ακριβό μπουκάλι. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι δεν ειναι όλα τα μεμβράνης ίδια Το θέμα ειναι ότι απλά πιέζεις μια σούστα στα κόκκινα αν μπορείς να ξεχωρίσεις την πίεση σούστας απο την πίεση λαστιχένιας σούστας (αυτό ουσιαστικά ειναι μια ελαστική μεμβράνη) τότε μπράβο σου δεν αλλάζει όμως την ουσία ότι δεν σου δίνει τιποτα παραπάνω ή λιγότερο πιέζεις κάτι ελαστικό και στις περιπτώσεις Cherry κόκκινο όπως βλέπεις μόνο την σουστα ζουλάς όταν το πατάς σε σύγκριση με άλλους τύπους μηχανικών πχhttp://www.keyboardco.com/blog/wp-content/uploads/2012/10/Blue.gif Μερικοί (Γιατί ειναι διάφοροι) τύποι με μεμβράνη Νόμιζα ότι εφόσον μιλάμε για διακόπτες, μας ενδιαφέρει ο μηχανισμός ενεργοποίησης και όχι τα περιφερειακά, αλλά μάλλον θες να κάνεις το flame war σου. Όπως μπορείς να παρατηρήσεις στις εικόνες που παράθεσες, στους μηχανικούς διακόπτες το ένα εκ των δύο ελασμάτων μετακινείται για να κάνει επαφή με το άλλο, ενώ η μεμβράνη κάνει όλες τις δουλειές. Για να σε προλάβω πριν πεις για το ελατήριο κάτω από την μεμβράνη, μόνο τα pseudomechanic το έχουν (όπως αυτό της τελευταίας φωτογραφίας), το 95% των πληκτρολογίων με μεμβράνη δεν έχουν. Και τώρα θα αποχωρίσω κι εγώ, όπως πολύ συνετά έκανε και ο άλλος φίλος πριν από εμένα. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από Sierra Levin
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Sierra Levin είπε Νόμιζα ότι εφόσον μιλάμε για διακόπτες, μας ενδιαφέρει ο μηχανισμός ενεργοποίησης και όχι τα περιφερειακά, αλλά μάλλον θες να κάνεις το flame war σου. εσυ πρώτος ξεκίνησες να μιλάς γενικά τώρα που σε διόρθωσα το αλλάζεις το τροπάρι. Όσο αφορά το μηχανισμό ενεργοποίησης δεν υπάρχει (0 feedback/γραμμικά) απλά ζουλάς μια σούστα που στα μεμβράνης ζουλάς την μεμβράνη (ή την σούστα γιατί ανάλογα τον τύπο και τα μεμβράνης έχουν σούστα.) Απλά μάλλον αγόρασες μηχανικό επειδή ειναι της μόδας και ειναι κόκκινο και είπες να υποστηρίξεις την "μάρκα" σου ή την επιλογή σου μιας και φαίνεται απο αυτά που γράφεις ότι δεν το γνωρίζεις το θέμα. EDIT:Διόρθωση, δεν έχω κάτι με τα κόκκινα απλά τα μηχανικά έχουν εκτοξευτεί σε τιμή και τα κόκκινα ειναι σαν τα απλά οπότε τζάμπα πληρώνεις το καπέλο των μηχανικών κατα τα άλλα και τα κοκκινα μια χαρά πληκτρολόγια ειναι, είναι θέμα γούστου όσο αφορά την αίσθηση στην πληκτρολόγηση. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από Dr_Pepper
Herald Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Τι σχεση έχουν τα μεμβρανης με τα mx red ρε παιδια, lol 2
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Herald είπε Τι σχεση έχουν τα μεμβρανης με τα mx red ρε παιδια, lol Έχεις απόλυτο δίκιο και αναρωτιέσαι, δεν είσαι και ο μόνος, αλλά εδώ θα βγούμε όλοι άσχετοι, όσα πληκτρολόγια και να έχουμε στήσει, οπότε, όπως λένε, αγνόησε το και θα φύγει.
BadBoy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Herald είπε Τι σχεση έχουν τα μεμβρανης με τα mx red ρε παιδια, lol Αυτό είναι το κακό με το internet, δίνει βήμα σε οποιονδήποτε άσχετο να το παίξει σχετικός. Ευτυχώς από την άλλη, υπάρχουν άπειρες πληροφορίες για να δει κανείς ότι οι κόκκινοι είναι κανονικοί μηχανικοί διακόπτες και δεν έχουν σχέση με μεμβράνες. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Στις 2/3/2022 στις 12:33 ΜΜ, BadBoy είπε Αυτό είναι το κακό με το internet, δίνει βήμα σε οποιονδήποτε άσχετο να το παίξει σχετικός. Ευτυχώς από την άλλη, υπάρχουν άπειρες πληροφορίες για να δει κανείς ότι οι κόκκινοι είναι κανονικοί μηχανικοί διακόπτες και δεν έχουν σχέση με μεμβράνες. ναι οκ ευλογήστε τα γένια σας μεταξύ σας αφού δεν μπορείτε να δώσετε απάντηση μέχρι και gif με το πως είναι μέσα το κάθε switch σας έδειξα οπότε τι αμφισβητείτε; Πολύ απλά ποιος είναι ο λόγος να πάρεις ένα μηχανικό πληκτρολόγιο; το feedback ή ο ήχος ή και τα δύο. Για ποιον λόγο να πάρεις το Χ μηχανικό switch έναντι του Y; γιατί έχει διαφορά στην "ένταση" ή του feedback ή του ήχου. Όσο αφορά τα red συγκεκριμένα δεν προσφέρουν feedback ούτε ήχο κατα τα άλλα όπως είπα είναι μια χαρά switches δεν πρόκειται πχ να χαλάσουν έχουν την ίδια ποιότητα με τα άλλα cherry mx Η ένσταση μου ήταν στο ότι επειδή τα τελευταία χρόνια ότι έχει την λέξη μηχανικό απο πίσω και ας μην ειναι cherry έχει τεράστιο καπέλο στην τιμή δεν υπάρχει σημαντικός λόγος να επιλέξεις τα red που δεν έχουν ούτε feedback ούτε είναι clicky (ήχο) και να σκάσεις τα ίδια λεφτά Πχ το φθηνότερο με red switches κάνει 70 ευρώ χωρίς πολλά πολλά στο skroutz (και "μάρκας" 90) ενώ ένα wireless ανατομικό με πολλές επιπλέον λειτουργίες και καλή ποιότητα κατασκευής πληκτρολόγιο πάει στο 50άρι πχ το Logitech K350 ή ένα Logitech G213 Prodigy με rgb "gamery" στιλ νομίζω ειναι και αδιάβροχο επίσης αν σου πέσει το monster Έχουν την ίδια εγγύηση και αν σου χαλάσει μετά το πέρας αγοράζεις καινούργιο και έδωσες τα ίδια λεφτά με το "μηχανικό" που είχε red. Επαναλαμβάνω αυτό για όσους διαλέγουν red επειδή τους αρέσει ακριβώς το ότι δεν ειναι σαν τα άλλα μηχανικά switches δηλαδή δεν έχουν feedback και ήχο μηχανικού. Απο εκει και πέρα δικά σας τα λεφτά τα ξοδεύετε όπως θέλετε.
G@rg@oun Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Καλα παίδες μη τσακώνεστε..μια ερώτηση για πιο απο τα 4 να πάρω έκανα. Τώρα ο ενας με εμπλεξε σε φαση τι διαφορες εχει το tactical με το linear.. O αλλος λεει μη παρεις μηχανικο απλα επειδη ειναι της μοδας.<εγω θελω να παρω γτ εχω ενα microsoft sidewinder x6..13-14χρονων και ειμαι και βολεμενος με το συγκεκριμενο αλλα θελω να δοκιμασω και κατι σε πιο καλη αποκριση..που εχουν τα συγκεκριμενα απο το δικο μου.<τονιζω εξαρχης οτι ειναι προσφορα και δεν θα πληρωσω κανονικη αξια τους> Γενικα σας ευχαριστω ολους..ήθελα να δω αν ειχε καποιος καποιο απο αυτα ή τα εχει δοκιμασει και να αποφυγω να παρω το χειροτερο. Γενικα ειναι παρομοια τα πληκτρολογια και οι διαφορες μικρες..απλα ηθελα μια αποψη..οχι να τσακωνεστε για το ποιος ξερει τα πιο πολλα. Να ειστε καλα.
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2022 11 λεπτά πριν, G@rg@oun είπε Καλα παίδες μη τσακώνεστε..μια ερώτηση για πιο απο τα 4 να πάρω έκανα. Τώρα ο ενας με εμπλεξε σε φαση τι διαφορες εχει το tactical με το linear.. O αλλος λεει μη παρεις μηχανικο απλα επειδη ειναι της μοδας.<εγω θελω να παρω γτ εχω ενα microsoft sidewinder x6..13-14χρονων και ειμαι και βολεμενος με το συγκεκριμενο αλλα θελω να δοκιμασω και κατι σε πιο καλη αποκριση..που εχουν τα συγκεκριμενα απο το δικο μου.<τονιζω εξαρχης οτι ειναι προσφορα και δεν θα πληρωσω κανονικη αξια τους> Γενικα σας ευχαριστω ολους..ήθελα να δω αν ειχε καποιος καποιο απο αυτα ή τα εχει δοκιμασει και να αποφυγω να παρω το χειροτερο. Γενικα ειναι παρομοια τα πληκτρολογια και οι διαφορες μικρες..απλα ηθελα μια αποψη..οχι να τσακωνεστε για το ποιος ξερει τα πιο πολλα. Να ειστε καλα. Κοίτα αν είναι να μην το πληρώσεις στην κανονική τιμή λιανικής και να το πάρεις φθηνότερα και έχεις να επιλέξεις μόνο απο αυτά του τίτλου τότε πάρε το Corsair K70 RGB MK.2 είναι το καλύτερο απο τα συγκεκριμένα. Εγώ απλά στο είπα αυτό για να το σκεφτείς αν όντως έχεις καταλήξει σε red επειδή δεν σαρέσουν τα άλλα για να γλιτώσεις κάνα φράγκο γιατί σαν αίσθηση δεν διαφέρουν απο τα μη μηχανικά πληκτρολόγια (οκ δεν μιλάμε για κινεζιές και χρέπια όπως πάλι είπα δεν ειναι όλα τα μη μηχανικά το ίδιο αλλά για καλής ποιότητας ) 1
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε ναι οκ ευλογήστε τα γένια σας μεταξύ σας αφού δεν μπορείτε να δώσετε απάντηση μέχρι και gif με το πως είναι μέσα το κάθε switch σας έδειξα οπότε τι αμφισβητείτε; Έχεις ακούσει που λένε άσε τον τρελό στην τρέλα του; Σε αυτή την περίπτωση άσε τους τρελούς στην τρέλα τους, γιατί εμείς είμαστε οι τρελοί. Το google και τα gifs προφανώς και υπερισχύουν απέναντι σε κάποιον που στήνει πληκτρολόγια και ανοίγει διακόπτες για χόμπι και έχει σχηματίσει μία ιδέα και μία άποψη επί του θέματος, οπότε, όντας ένας από αυτούς, παραδέχομαι ότι έχω μπει στην θέση μου και θα κάνω μετάνοιες. Αναρωτιέμαι όμως.. μιας και μπήκες στο νήμα του παιδιού που ρωτάει για 4 επιλογές που δουλεύουν red, ή red clone, για να μας μιλήσεις για καφέ και μεμβράνες, φαντάζομαι πως έχεις δοκιμάσει αρκετές δεκάδες διακόπτες πριν καταλήξεις ότι σου αρέσουν οι brown και πως οι red είναι το ίδιο με την μεμβράνη, έτσι; Οπότε, με το βασικό σου επιχείρημα να είναι το κόστος, και πως οι μάρκες είναι για τους άσχετους που ακολουθούν τη μόδα, κανείς μπορεί να υποθέσει ότι κατέληξες σε Gateron που είναι από τις πιο VFM επιλογές και καλής ποιότητας μάλιστα. Αλήθεια δεν μας είπες τι μάρκα διακόπτες επέλεξες (όχι τίποτα άλλο, browns φτιάχνουν πολλοί). Γιατί άραγες?? Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι απλά μπήκες και πήρες ένα έτοιμο πληκτρολόγιο που κάνει κλακ κλακ ..αλλά δεν είναι και red για να μην γίνεις μία με τις μάζες.. Προφανώς και όχι, αφού είσαι μάστορας, φαίνεται από τα posts. 13 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Κοίτα αν είναι να μην το πληρώσεις στην κανονική τιμή λιανικής και να το πάρεις φθηνότερα και έχεις να επιλέξεις μόνο απο αυτά του τίτλου τότε πάρε το Corsair K70 RGB MK.2 είναι το καλύτερο απο τα συγκεκριμένα. Εδώ προφανώς μιλάει το hands on experience και όχι το google. Οι άλλοι μας είπαν τι έχουν δοκιμάσει στα πρώτα posts. Εγώ πάλι δεν έχω δοκιμάσει κανένα από αυτά, αλλά του είπα όμως τον πιο λογικό τρόπο να επιλέξει, και για ποιον λόγο, μιας και δεν έχει προηγούμενη εμπειρία σε τέτοιου είδους πληκτρολόγιο. Δεν πήγα να αλλάξω δρόμο στον άνθρωπο, απλά για να κάνω +1 ακόμα post για το resume μου, και να κάνω flex τους διακόπτες μου. Άλλωστε ο λόγος που υπάρχουν τόσοι διακόπτες είναι γιατί υπάρχουν και τόσα γούστα, οπότε το "Εμένα τα brown μου αρέσουν περισσότερο." είναι αδιάφορο και απλά κάνεις σφίνα χωρίς να απαντάς το αρχικό ερώτημα. Μετά απλά φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, μαζί και εγώ, που σου απαντάνε. Στο φινάλε φινάλε ο καθένας έχει το δικαίωμα να γράψει ότι θέλει, όπως και οι άλλοι έχουν το δικαίωμα να τον κρίνουν. Αλλά να μας συγχωρήσεις που μπήκαμε στα χωράφια σου και τολμήσαμε να σε αμφισβητήσουμε. Επεξ/σία 4 Μαρτίου 2022 από Sierra Levin
Dr_Pepper Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Sierra Levin είπε Έχεις ακούσει που λένε άσε τον τρελό στην τρέλα του; Σε αυτή την περίπτωση άσε τους τρελούς στην τρέλα τους, γιατί εμείς είμαστε οι τρελοί. Το google και τα gifs προφανώς και υπερισχύουν απέναντι σε κάποιον που στήνει πληκτρολόγια και ανοίγει διακόπτες για χόμπι και έχει σχηματίσει μία ιδέα και μία άποψη επί του θέματος, οπότε, όντας ένας από αυτούς, παραδέχομαι ότι έχω μπει στην θέση μου και θα κάνω μετάνοιες. Αναρωτιέμαι όμως.. μιας και μπήκες στο νήμα του παιδιού που ρωτάει για 4 επιλογές που δουλεύουν red, ή red clone, για να μας μιλήσεις για καφέ και μεμβράνες, φαντάζομαι πως έχεις δοκιμάσει αρκετές δεκάδες διακόπτες πριν καταλήξεις ότι σου αρέσουν οι brown και πως οι red είναι το ίδιο με την μεμβράνη, έτσι; Οπότε, με το βασικό σου επιχείρημα να είναι το κόστος, και πως οι μάρκες είναι για τους άσχετους που ακολουθούν τη μόδα, κανείς μπορεί να υποθέσει ότι κατέληξες σε Gateron που είναι από τις πιο VFM επιλογές και καλής ποιότητας μάλιστα. Αλήθεια δεν μας είπες τι μάρκα διακόπτες επέλεξες (όχι τίποτα άλλο, browns φτιάχνουν πολλοί). Γιατί άραγες?? Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι απλά μπήκες και πήρες ένα έτοιμο πληκτρολόγιο που κάνει κλακ κλακ ..αλλά δεν είναι και red για να μην γίνεις μία με τις μάζες.. Προφανώς και όχι, αφού είσαι μάστορας, φαίνεται από τα posts. Εδώ προφανώς μιλάει το hands on experience και όχι το google. Οι άλλοι μας είπαν τι έχουν δοκιμάσει στα πρώτα posts. Εγώ πάλι δεν έχω δοκιμάσει κανένα από αυτά, αλλά του είπα όμως τον πιο λογικό τρόπο να επιλέξει, και για ποιον λόγο, μιας και δεν έχει προηγούμενη εμπειρία σε τέτοιου είδους πληκτρολόγιο. Δεν πήγα να αλλάξω δρόμο στον άνθρωπο, απλά για να κάνω +1 ακόμα post για το resume μου, και να κάνω flex τους διακόπτες μου. Άλλωστε ο λόγος που υπάρχουν τόσοι διακόπτες είναι γιατί υπάρχουν και τόσα γούστα, οπότε το "Εμένα τα brown μου αρέσουν περισσότερο." είναι αδιάφορο και απλά κάνεις σφίνα χωρίς να απαντάς το αρχικό ερώτημα. Μετά απλά φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, μαζί και εγώ, που σου απαντάνε. Στο φινάλε φινάλε ο καθένας έχει το δικαίωμα να γράψει ότι θέλει, όπως και οι άλλοι έχουν το δικαίωμα να τον κρίνουν. Αλλά να μας συγχωρήσεις που μπήκαμε στα χωράφια σου και τολμήσαμε να σε αμφισβητήσουμε. μπλα μπλα μπλα εσείς είστε παιδιά του google (πχ πρώτο google result για best gaming switches βγαίνει ένα άρθρο για red φυσικά απο κάτω το κάθε ένα link λέει και για τα δικά του αλλά εσύ γιατί λες ότι τα red ειναι καλύτερα για gaming δίνουν παραπάνω FPS ; αν είναι κάτι καλύτερο για gaming θα είναι τα αναλογικά πχ οπτικά switches ή τα clicky για να ξέρεις ακριβώς πότε θα γίνει το actuation...) και παιδιά γενικά, εγώ μεγάλωσα σε εποχές που τα μηχανικά ήταν στάνταρ (και σε νορμάλ τιμές κατα συνέπεια) και μάλιστα τα μεμβράνης επανάσταση και σε μια φάση όλοι αγοράζαμε τέτοια γιατί ήταν βολικότερα (και στην αρχή βγάζανε μόνο καλά δεν είχε αγιοβασιλιάτικα όπως τώρα) και ξέρω όλη την διαδρομή του marketing στον χώρο των πληκτρολογίων και γενικά των PC πχ linear... γιατί λέγονται linear εμείς δεν τα ξεχωρίζαμε καν έτσι παλιά πες τα σκέτα με σούστα ξέρεις γιατί λέγονται linear ; για marketing differentiation ακούγεται πιο "techy" σαν λέξη δηλαδή άσχετο αν το κοινό που προορίζονται δεν θα περνούσε καν την βάση σε εξέταση γραμμικής άλγεβρας με ανοιχτό βιβλίο... και πιάνει γιατί λες linear εσύ που μεγάλωσες με αυτές τις εικόνες και σκέφτεσαι cherry mx red άσχετο αν και απο θέμα ορισμού του τι σημαίνει η λέξη και τα μεμβράνης linear είναι. Απο εκει και πέρα σας τα εξήγησα με την λογική δηλαδή με επιχειρήματα για το πως δουλεύουν και τι σημαίνουν τα χαρακτηριστικά εσάς εννοείται ότι σας αφήνω στην τρέλα σας (μιας και μόνο χαρακτηρισμούς λέτε τίποτα παραπάνω) που λες απλά επίσης γνωρίζω ότι διαβάζουν πολλοί χωρίς να σχολιάσουν ή να καταλαβαίνουν οπότε μην επηρεαστούν απο τα πολλά επίθετα και την ειρωνεία σας και νομίζουν ότι το "εβαλα στα πόδια" .
Επισκέπτης Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε μπλα μπλα μπλα εσείς είστε παιδιά του google (πχ πρώτο google result για best gaming switches βγαίνει ένα άρθρο για red φυσικά απο κάτω το κάθε ένα link λέει και για τα δικά του αλλά εσύ γιατί λες ότι τα red ειναι καλύτερα για gaming δίνουν παραπάνω FPS ; αν είναι κάτι καλύτερο για gaming θα είναι τα αναλογικά πχ οπτικά switches ή τα clicky για να ξέρεις ακριβώς πότε θα γίνει το actuation...) και παιδιά γενικά, εγώ μεγάλωσα σε εποχές που τα μηχανικά ήταν στάνταρ (και σε νορμάλ τιμές κατα συνέπεια) και μάλιστα τα μεμβράνης επανάσταση και σε μια φάση όλοι αγοράζαμε τέτοια γιατί ήταν βολικότερα (και στην αρχή βγάζανε μόνο καλά δεν είχε αγιοβασιλιάτικα όπως τώρα) και ξέρω όλη την διαδρομή του marketing στον χώρο των πληκτρολογίων και γενικά των PC πχ linear... γιατί λέγονται linear εμείς δεν τα ξεχωρίζαμε καν έτσι παλιά πες τα σκέτα με σούστα ξέρεις γιατί λέγονται linear ; για marketing differentiation ακούγεται πιο "techy" σαν λέξη δηλαδή άσχετο αν το κοινό που προορίζονται δεν θα περνούσε καν την βάση σε εξέταση γραμμικής άλγεβρας με ανοιχτό βιβλίο... και πιάνει γιατί λες linear εσύ που μεγάλωσες με αυτές τις εικόνες και σκέφτεσαι cherry mx red άσχετο αν και απο θέμα ορισμού του τι σημαίνει η λέξη και τα μεμβράνης linear είναι. Απο εκει και πέρα σας τα εξήγησα με την λογική δηλαδή με επιχειρήματα για το πως δουλεύουν και τι σημαίνουν τα χαρακτηριστικά εσάς εννοείται ότι σας αφήνω στην τρέλα σας (μιας και μόνο χαρακτηρισμούς λέτε τίποτα παραπάνω) που λες απλά επίσης γνωρίζω ότι διαβάζουν πολλοί χωρίς να σχολιάσουν ή να καταλαβαίνουν οπότε μην επηρεαστούν απο τα πολλά επίθετα και την ειρωνεία σας και νομίζουν ότι το "εβαλα στα πόδια" . Αχ.. το ένδοξο παρελθόν.. "εγώ είχα αυτά, ενώ εσείς τα παιδιά.." Πρώτα απ' όλα δεν ξέρεις τι ηλικία έχει ο συνομιλητής σου. Δεύτερον, ακόμα περιμένω να δω το τεχνικό σου υπόβαθρο, μόνο marketing, gifs, εικόνες, λίγο σαλτσωμένη παπαγαλία και παιχνίδι με τις λέξεις βλέπω. Το ότι κάποτε αγόρασες κάτι από επιλογή σου ή από έλλειψη περισσότερων επιλογών, δεν λέει τίποτα και δεν σε κάνει γνώστη. Μιας και έπιασες το gaming, ειλικρινά νομίζεις ότι ο gamer περιμένει το feedback IRL? Την οθόνη του κοιτάει. Αν είναι να περιμένει feedback από το πληκτρολόγιο, τότε όλοι θα είχαν blue και διακόπτες τύπου mx silver δεν θα υπήρχαν. Άστο δεν μαζεύεται, φαίνεται ότι σου έχει πήξει το μυαλό, ή απλά γράφεις για να γράψεις, μπας και πέσει κανά like, και για να μην νομίζει ο κόσμος ότι "το έβαλες στα πόδια". Αλλά 1.1k posts σε 2 χρόνια χωρίς λίγο shitposting αν δεν ξέρεις τι λες, δεν βγαίνει και εύκολα. Καλή λευτεριά, λέω να το βάλω στα πόδια τώρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα