G@rg@oun Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Μια βοηθεια στην επιλογη...οποιος μπορει. 1) K70 mk2 rgb red switches 2) K70 lux red switches 3) Hyperx alloy elite red switches 4) Blackwidow chroma rgb Ευχαριστω Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από G@rg@oun
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα, Αν θες πληκτρολόγιο στο ballpark που παίζουν τα πληκτρολόγια που ανεφέρεις, το μόνο κριτήριο επιλογής που θα πρέπει να έχεις είναι οι λειτουργίες που σου προσφέρουν και αν αυτές σε καλύπτουν, και ποιο απ' όλα σου αρέσει εμφανισιακά. Όσον αφορά τους διακόπτες, τα πρώτα 3 έχουν τον ίδιο διακόπτη (cherry MX red, ή κλώνο του), και το τέταρτο χρησιμοποιεί παραλλαγές διακοπτών TTC. Τα molds είναι σχεδόν ίδια μεταξύ τους, μόνο το stem των TTC είναι λίγο διαφορετικό, αν και είναι συμβατό με cherry (το αναφέρω σε περίπτωση που θελήσεις να αλλάξεις keycaps κάποια στιγμή). Το μόνο tip που έχω να δώσω είναι πως αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις για gaming, θα σε βολέψουν καλύτερα linear διακόπτες, με γρήγορο actuation και σχετικά μικρό travel. Oι MX red και οι κλώνοι τους κάνουν για την δουλειά, οπότε οι πρώτες 3 επιλογές είναι μια χαρά. Αν πας σε Razer να επιλέξεις Razer Yellow.
demmian Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 καλημερα, εγω θα σου προτεινω ενα πληκτρολογιο που εχω σχετικα οικονομικο, αλλα με εχει βολεψει παραπολυ ειδικα στην πληκτρολογηση. για gaming δεν το εχω δοκιμασει καθολου ομως για να σου μεταφερω εμπειρια, αλλα η αισθηση των πληκτρων ειναι παραπολυ καλη . https://www.amazon.de/gp/product/B07BB9BJVR/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1 βολευει παρα πολυ κ σε μικρο γραφειο γενικα. 1
tosser Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Φίλε μου από αυτά που βάζεις η επιλογή είναι ανάμεσα στο 1 και στο 3. Συγκρίσιμες οι τιμές σου προτείνω το 1 γιατί αν και είναι 10 ευρώ πάνω, έχει ελληνικούς χαρακτήρες, usb passthrough καλύτερο σαν κατασκευή και καλύτερο software. Τα λεφτά σου πιάνουν τόπο καλύτερα με το 1. Το συγκεκριμένο ρέιζερ (4) όχι. Hyperx έχω και από τέτοιο σου γράφω. Εγώ στη θέση σου παίρνω το 1 από ελληνικό μαγαζί. Το 2 δεν αξίζει, και το ρέιζερ αυτό όχι. Αν θες ρέιζερ δες για άλλο. 1 ώρα πριν, demmian είπε καλημερα, εγω θα σου προτεινω ενα πληκτρολογιο που εχω σχετικα οικονομικο, αλλα με εχει βολεψει παραπολυ ειδικα στην πληκτρολογηση. για gaming δεν το εχω δοκιμασει καθολου ομως για να σου μεταφερω εμπειρια, αλλα η αισθηση των πληκτρων ειναι παραπολυ καλη . https://www.amazon.de/gp/product/B07BB9BJVR/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1 βολευει παρα πολυ κ σε μικρο γραφειο γενικα. Θέλει full πληκτρολόγιο φίλε κι εσύ του προτείνεις TKL. 1
demmian Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, tosser είπε Φίλε μου από αυτά που βάζεις η επιλογή είναι ανάμεσα στο 1 και στο 3. Συγκρίσιμες οι τιμές σου προτείνω το 1 γιατί αν και είναι 10 ευρώ πάνω, έχει ελληνικούς χαρακτήρες, usb passthrough καλύτερο σαν κατασκευή και καλύτερο software. Τα λεφτά σου πιάνουν τόπο καλύτερα με το 1. Το συγκεκριμένο ρέιζερ (4) όχι. Hyperx έχω και από τέτοιο σου γράφω. Εγώ στη θέση σου παίρνω το 1 από ελληνικό μαγαζί. Το 2 δεν αξίζει, και το ρέιζερ αυτό όχι. Αν θες ρέιζερ δες για άλλο. Θέλει full πληκτρολόγιο φίλε κι εσύ του προτείνεις TKL. Στον τίτλο διάβασα απλά μηχανικό πληκτρολόγιο. Προτείνω στον φίλο ένα αξιόλογο πληκτρολόγιο μηχανικό , που θα του γλιτώσει και χρήματα. εξάλλου το numeric keypad από όσο θυμάμαι στο gaming δε χρειάζεται εκτός κ αν άλλαξε κάτι , ενώ κ στην πληκτρολόγηση πάλι σχετικά αχρειαστο είναι. Ο λόγος που έκανα πρόταση είναι ότι όταν έψαχνα να παρω εγώ πληκτρολόγιο έκατσα κ έψαξα αρκετά προτού καταλήξω στο συγκεκριμένο. Κ στην τελική άσε τον ίδιο να κρίνει αν ήταν χρήσιμη η παρέμβαση ή όχι . 1
G@rg@oun Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Στις 24/2/2022 στις 8:24 ΠΜ, Sierra Levin είπε Καλημέρα, Αν θες πληκτρολόγιο στο ballpark που παίζουν τα πληκτρολόγια που ανεφέρεις, το μόνο κριτήριο επιλογής που θα πρέπει να έχεις είναι οι λειτουργίες που σου προσφέρουν και αν αυτές σε καλύπτουν, και ποιο απ' όλα σου αρέσει εμφανισιακά. Όσον αφορά τους διακόπτες, τα πρώτα 3 έχουν τον ίδιο διακόπτη (cherry MX red, ή κλώνο του), και το τέταρτο χρησιμοποιεί παραλλαγές διακοπτών TTC. Τα molds είναι σχεδόν ίδια μεταξύ τους, μόνο το stem των TTC είναι λίγο διαφορετικό, αν και είναι συμβατό με cherry (το αναφέρω σε περίπτωση που θελήσεις να αλλάξεις keycaps κάποια στιγμή). Το μόνο tip που έχω να δώσω είναι πως αν έχεις σκοπό να το χρησιμοποιήσεις για gaming, θα σε βολέψουν καλύτερα linear διακόπτες, με γρήγορο actuation και σχετικά μικρό travel. Oι MX red και οι κλώνοι τους κάνουν για την δουλειά, οπότε οι πρώτες 3 επιλογές είναι μια χαρά. Αν πας σε Razer να επιλέξεις Razer Yellow. Αν και δεν καταλαβα τι θες να πεις με τον ορο ballpark.. Τα αλλα ειναι κατανοητα. Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 4 γτ σε αυτα βρισκω καλη τιμη. Για linear δεν ξερω τις διαφορες με τα cherry γτ ακομα λειτουργω με μεμβρανης. οποτε διαφορα θα δω ετσι και αλλιως. Τις razer που εχω πιασει το παλιο το Blackwidow..δεν με τρελανε καθολου για αυτο κοιταγα corsair η hyperx μερια. Στις 24/2/2022 στις 10:10 ΠΜ, demmian είπε καλημερα, εγω θα σου προτεινω ενα πληκτρολογιο που εχω σχετικα οικονομικο, αλλα με εχει βολεψει παραπολυ ειδικα στην πληκτρολογηση. για gaming δεν το εχω δοκιμασει καθολου ομως για να σου μεταφερω εμπειρια, αλλα η αισθηση των πληκτρων ειναι παραπολυ καλη . https://www.amazon.de/gp/product/B07BB9BJVR/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1 βολευει παρα πολυ κ σε μικρο γραφειο γενικα. Οχι ευχαριστω φιλε. ηθελα αποψεις για τα συγκεκριμενα. Στις 24/2/2022 στις 12:03 ΜΜ, tosser είπε Φίλε μου από αυτά που βάζεις η επιλογή είναι ανάμεσα στο 1 και στο 3. Συγκρίσιμες οι τιμές σου προτείνω το 1 γιατί αν και είναι 10 ευρώ πάνω, έχει ελληνικούς χαρακτήρες, usb passthrough καλύτερο σαν κατασκευή και καλύτερο software. Τα λεφτά σου πιάνουν τόπο καλύτερα με το 1. Το συγκεκριμένο ρέιζερ (4) όχι. Hyperx έχω και από τέτοιο σου γράφω. Εγώ στη θέση σου παίρνω το 1 από ελληνικό μαγαζί. Το 2 δεν αξίζει, και το ρέιζερ αυτό όχι. Αν θες ρέιζερ δες για άλλο. Θέλει full πληκτρολόγιο φίλε κι εσύ του προτείνεις TKL. σε χρηματα ειναι πανω κατω τα ιδια το mk2 ειναι το πιο ακριβο απο ολα αλλα επειδη ειναι ειδικη περιπτωση δεν ειναι μεγαλη η διαφορα με τα αλλα<20ε>. Αληθεια το 1 με το 2 γτ δεν αξιζει το 2? γτ σε αισθηση και ακοη το lux ηταν καλυτερο απο το 1 χωρις να ξερω για μεσα στο παιχνιδι. Το HyperX το εχω δει σε αλλη παραλλαγη<οχι το alloy elite> και δν ηταν ασχημο! Γενικα σε ρωταω γιατι ημουν αναμεσα σε 2 ή 3. Σε razer Ποιο αλλο εννοεις?huntsman? και ναι για Full keyboard οχι TKL Ευχαριστω και παλι. Στις 24/2/2022 στις 12:16 ΜΜ, demmian είπε Στον τίτλο διάβασα απλά μηχανικό πληκτρολόγιο. Προτείνω στον φίλο ένα αξιόλογο πληκτρολόγιο μηχανικό , που θα του γλιτώσει και χρήματα. εξάλλου το numeric keypad από όσο θυμάμαι στο gaming δε χρειάζεται εκτός κ αν άλλαξε κάτι , ενώ κ στην πληκτρολόγηση πάλι σχετικά αχρειαστο είναι. Ο λόγος που έκανα πρόταση είναι ότι όταν έψαχνα να παρω εγώ πληκτρολόγιο έκατσα κ έψαξα αρκετά προτού καταλήξω στο συγκεκριμένο. Κ στην τελική άσε τον ίδιο να κρίνει αν ήταν χρήσιμη η παρέμβαση ή όχι . Σε ευχαριστω και παλι..απλα ειχε δικιο ο φιλος που καταλαβε οτι ψαχνω για κανονικο και οχι TKL. Εκανα λαθος και δεν το εγραψα. αλλα και παλι ηθελα κατι αναμεσα σε αυτα τα 4
Dr_Pepper Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Στις 24/2/2022 στις 2:10 ΠΜ, G@rg@oun είπε Μια βοηθεια στην επιλογη...οποιος μπορει. 1) K70 mk2 rgb red switches 2) K70 lux red switches 3) Hyperx alloy elite red switches 4) Blackwidow chroma rgb Ευχαριστω έχεις κατασταλάξει ότι θες red? Εμένα τα brown μου αρέσουν περισσότερο.
citakis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Εγώ έχω το 1 εδώ και 9 μήνες και μπορώ να σου πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω από άποψη software μιας και η χρήση είναι αποκλειστικά σε linux, αλλά είναι ποιοτικό, μεταλλική κατασκευή στο σασί του, και τα red switches είναι λιγότερα αθόρυβα από τα blue αλλά με καλές διαδρομές και απόκριση. Αρνητικό ίσως ότι δεν έχει εξτρά παραμετροποιήσιμα πλήκτρα 1
BadBoy Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, citakis είπε Εγώ έχω το 1 εδώ και 9 μήνες και μπορώ να σου πω ότι είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω από άποψη software μιας και η χρήση είναι αποκλειστικά σε linux, αλλά είναι ποιοτικό, μεταλλική κατασκευή στο σασί του, και τα red switches είναι λιγότερα αθόρυβα από τα blue αλλά με καλές διαδρομές και απόκριση. Αρνητικό ίσως ότι δεν έχει εξτρά παραμετροποιήσιμα πλήκτρα Το iCUE της Corsair είναι από τα χειρότερα λογισμικά που έχω πετύχει, μόνο η MSI έχει χειρότερο. Σε linux δοκίμασε το ckb-next, πολύ καλύτερο από το επίσημο.
citakis Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, BadBoy είπε Το iCUE της Corsair είναι από τα χειρότερα λογισμικά που έχω πετύχει, μόνο η MSI έχει χειρότερο. Σε linux δοκίμασε το ckb-next, πολύ καλύτερο από το επίσημο. Με το ckb το δουλευω και ειναι μια χαρα, σε πολυ σπανιες περιπτωσεις μπορει να μην το αναγνωρισει αλλα αυτο επηρεαζει μονο τα οπτικα εφε. Με μια απλη επανασυνδεση το διορθωνει αμεσως
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, G@rg@oun είπε Αν και δεν καταλαβα τι θες να πεις με τον ορο ballpark.. Τα αλλα ειναι κατανοητα. Ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 4 γτ σε αυτα βρισκω καλη τιμη. Για linear δεν ξερω τις διαφορες με τα cherry γτ ακομα λειτουργω με μεμβρανης. οποτε διαφορα θα δω ετσι και αλλιως. Τις razer που εχω πιασει το παλιο το Blackwidow..δεν με τρελανε καθολου για αυτο κοιταγα corsair η hyperx μερια. Όλα τα πληκτρολόγια που ανέφερες έχουν linear διακόπτες, που είναι και η συνήθης επιλογή για gaming. Όσον αφορά το razer, αν και δεν είναι του γούστου μου οι διακόπτες του, δεν είναι καθόλου κακοί, για αυτό που είναι πάντα. Δεν είναι Yok ή Invyr προφανώς, αλλά είναι on par με τους Cherry σε ποιότητα και απόδοση. Μιλάω πάντα για τους TTC που χρησιμοποιεί στα τελευταία μοντέλα, για τους Kailh που έβαζε στα πιο παλιά δεν γνωρίζω γιατί δεν τους έχω δοκιμάσει.
G@rg@oun Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 15 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε έχεις κατασταλάξει ότι θες red? Εμένα τα brown μου αρέσουν περισσότερο. Ναι red..και τo lux μου αρεσε γτ δν ακουγοταν τοσο..και το razer δλδ ηταν το πιο θορυβωδες 12 ώρες πριν, Sierra Levin είπε Όλα τα πληκτρολόγια που ανέφερες έχουν linear διακόπτες, που είναι και η συνήθης επιλογή για gaming. Όσον αφορά το razer, αν και δεν είναι του γούστου μου οι διακόπτες του, δεν είναι καθόλου κακοί, για αυτό που είναι πάντα. Δεν είναι Yok ή Invyr προφανώς, αλλά είναι on par με τους Cherry σε ποιότητα και απόδοση. Μιλάω πάντα για τους TTC που χρησιμοποιεί στα τελευταία μοντέλα, για τους Kailh που έβαζε στα πιο παλιά δεν γνωρίζω γιατί δεν τους έχω δοκιμάσει. A οκ..και πηγα να καταλαβω το αναποδο με αυτο που ελεγε ο αλλος φιλος. Μιας και ειναι η πρωτη μεταβαση θελω να παω στα Red cherry που λενε ολοι οτι εχουν και βλεπουμε για πιο ψαγμενα αργοτερα..γτ δν εχω ιδεα απο Υοκ και Invyr
Dr_Pepper Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, G@rg@oun είπε Ναι red..και τo lux μου αρεσε γτ δν ακουγοταν τοσο..και το razer δλδ ηταν το πιο θορυβωδες 15 ώρες πριν, Sierra Levin είπε Άρα μάλλον δεν σαρέσουν τα μηχανικά το σκέφτηκες αυτό; Τα red δεν κάνουν θόρυβο γιατί ειναι γραμμικά (δε έχει κάτι να κάνει κλακ και δεν καταλαβαίνεις ότι πάτησες κάτι έως ότου φτάσεις στον πάτο) ειναι δηλαδή καθαρά τεχνική λεπτομέρεια που τα λέμε μηχανικά δεν διαφέρουν απο τα απλά πληκτρολόγια σε κάτι. Τα είχε βγάλει το 2008 η cherry για αυτόν τον λόγο εκείνη την εποχή ο λίνους και οι άλλοι καραγκιόζηδες του γιουτιουμπ δεν είχαν το ίνφλουεντς που έχουν τώρα και τα μηχανικά ήταν τζαμπα σχεδόν ο κόσμος δεν νοιαζόταν σχεδόν καθόλου γιαυτό με τα red η cherry πήγε να κάνει κάτι που να μοιάζει με τα άλλα πληκτρολόγια που δεν είναι μηχανικά. Αν απο την άλλη σου αρέσουν τα μηχανικά (να έχεις το feedback και τον ήχο) τα πιο ήσυχα είναι τα brown. 1
BadBoy Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Οι κόκκινοι διακόπτες έχουν πολύ μικρότερη διαδρομή από τους καφέ και το πλήκτρο ενεργοποιείται από πολύ ψηλά, σε αντίθεση με τους καφέ που πρέπει να το πατήσεις μέχρι κάτω και να ακουστεί το κλακ. Για gaming είναι καλύτεροι οι κόκκινοι, γιατί συνήθως κάνεις πολλές μικρές επαναλαμβανόμενες κινήσεις και βοηθάει να μη χρειάζεται να πατήσεις το πλήκτρο τέρμα. Οι καφέ είναι σαφώς πιο θορυβώδεις από τους κόκκινους, και σαφώς και οι δύο είναι μηχανικοί διακόπτες. Οι Cherry διακόπτες βγήκαν τη δεκαετία του '80, όχι το... 2008. Εκτός αν εννοείς συγκεκριμένα τους κόκκινους. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από BadBoy 1
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Τα red δεν κάνουν θόρυβο γιατί ειναι γραμμικά (δε έχει κάτι να κάνει κλακ και δεν καταλαβαίνεις ότι πάτησες κάτι έως ότου φτάσεις στον πάτο) ειναι δηλαδή καθαρά τεχνική λεπτομέρεια που τα λέμε μηχανικά δεν διαφέρουν απο τα απλά πληκτρολόγια σε κάτι. Μηχανικοί διακόπτες είναι και οι γραμμικοί, δεν έχουν μεμβράνη στον πάτο τους. Ακόμα και το buckling spring του Μ είναι μηχανικός διακόπτης, όπως και ότι έχει ελατήριο ή έλασμα για την ενεργοποίησή του, άσχετα με το αν θα δώσει feedback ή όχι πριν φτάσει στον πάτο του. Edit: Να προσθέσω επίσης ότι όλοι οι διακόπτες που κυκλοφορούν στην αγορά ενεργοποιούνται πριν φτάσουν στον πάτο, άσχετα αν είναι linear, tactile ή clicky. Απλά άλλοι θέλουν πιο πολλά χιλιοστά, άλλοι πιο λίγα. Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2022 από Sierra Levin
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα