Finalizator Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2004 Kalispera se olous.Skeftomai na agorasw ena laptop girw sta 1500-1600E kai vrika to Acer Aspire 2012 WLCi.Gnwrizei kapoios an einai kali agora? Se ena post edw mesa diavasa gia to Aspire 1511 oti einai den einai kalo giati den prepei na einai sindedemeni i mpataria otan to laptop einai sto reuma kai oti einai poli kakosxediasmeno giati den isoropei an aferethei i mpataria tou. Isxeiei kai gia to Aspire 2012 WLCi auto? Opoios gnwrizei kati i exei na protinei as postarei. Euxaristw prokatavolika...
clairvoyant Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Για όλους τους φορητούς των σειρών Aspire 2000/2010/2020 (και ενδεχομένως για όλους τους Aspire) προτείνεται να μην είναι τοποθετημένη η μπαταρία όταν είναι γεμάτη και ο φορητός βρίσκεται στο ρεύμα. Τα καλά νέα είναι ότι στους Aspire 2000/2010/2020 η μπαταρία είναι πολύ μικρότερη από αυτή του 1511LMi και σε πολύ καλύτερη θέση. Ο φορητός πατά απόλυτα σταθερά με ή χωρίς την μπαταρία. Τώρα για το αν ο συγκεκριμένος φορητός είναι καλή αγορά, εξαρτάται... δεν είναι απλώς μια "light" έκδοση του Aspire 2023WLMi, όπως πολλοί νομίζουν. Ο Aspire 2012 σε σχέση με τον 2023 έχει τις εξής διαφορές: 1) Χαμηλότερης φωτεινότητας οθόνη 2) tray-dvd σε σχέση με το slot-dvd του 2023 (αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό) 3) PM 1.5GHz Vs PM 1.6GHz 4) Ati Radeon 9700 64MB Vs 128MB 5) Έλειψη των multimedia buttons και του arcade console (σίγουρα όχι κακό, αφού δεν θα τα χρησιμοποιούσες πολύ anyway) 6) Έλειψη subwoofer (το subwoofer είτε το πιστεύετε είτε όχι, βελτιώνει πολύ την ποιότητα ήχου ειδικά κατά την ακρόαση MP3) 7) Χωρίς να είμαι σίγουρος, δεν γνωρίζω κατά πόσο ο 2012 έχει το περίφημο aluminum chassis που έχει ο 2023 και του δίνει μια αίσθηση πολύ καλοφτιαγμένου φορητού. 8) Ειδικά ο 2012WLCi δεν έχει dvd-r. Όλα αυτά και άλλα που ίσως ξεχνώ δικαιολογούν απόλυτα τη διαφορά των 400€ που έχουν οι δύο φορητοί. Για το αν θα πρέπει να τον αγοράσεις, εφ'όσον το ψυχολογικό σου όριο είναι στα 1600€, θα πρέπει να κοιτάξεις και όλες σου τις άλλες επιλογές. Κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι καλή αγορά, αρκεί να ξέρεις για τι τον θέλεις. Ο Aspire 1511 που δοκίμασα ήταν εντυπωσιακός σε απόδοση, αλλά ως εκεί. Κακή οθόνη (σε σχέση με τη δική μου), μέτρια ποιότητα ήχου και ... θόρυβος! Πολύ εύκολα η ψύκτρα του ανέβαζε στροφές και γινόταν ελαφρώς ενοχλητική (εκτός κι αν έπαιζες παιχνίδια βέβαια, οπότε δεν καταλάβαινες και τίποτα! ). Αν θέλεις επιδόσεις ή οικονομία σε χρήματα, κοιτάς περισσότερο προς P4/Athlon 64 μεριά. Αν θέλεις ένα φορητό που θα κάνει τη δουλεία του ήσυχα και αθόρυβα, και με πολύ καλή αυτονομία, τότε σίγουρα κοιτάς για Centrino. Αν τα θέλεις όλα, κοιτάζεις το πορτοφόλι σου!
gto234 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Παιδια κι εμενα με απασχολεί ο aspire 2012. Οταν λες "Χαμηλότερης φωτεινότητας οθόνη" εννοείς πολύ χάλια, γιατί είχα την εντύπωση οτι είναι η ίδια οθόνη με του 2023.Την έχεις δεί;Η 15.4 wide αξίζει ρε παιδιά;Εγω έχω 19ρα στο desktop και σκέφτομαι μηπως μου φανεί πολύ μικρή.Σε τι ανάλυση δουλεύει; Επίσης με ενδιαφέρει πολύ το θέμα του θορύβου.Πείτε το ψύχωση,πείτε το κόλλημα αλλά μου τη δίνει να κάνει θόρυβο το PC.Μακάρι να μην είχαν καθόλου ανεμιστήρες τα ρημάδια!Anyway διάβασα οτι o 2023 δεν κάνει καθόλου θόρυβο διότι το ανεμιστηράκι του σπάνια δουλεύει.Ισχύει το ίδιο και για τον 2012? Τέλος, ήθελα να ρωτήσω,το DVD σε τι ταχύτητα RIPάρει περίπου? Sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι σε μια φάση που σκέφτομαι να δώσω το desktop για να πάρω Notebook.
clairvoyant Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Οι οθόνες TFT έχουν ένα δείκτη που αφορά τη φωτεινότητά τους. Δεν θυμάμαι πως λέγεται ούτε θυμάμαι να σου πω ακριβή νούμερα, πάντως είχα διαβάσει πως η οθόνη του 2012 έχει χαμηλότερη τιμή από τον 2023 στον δείκτη αυτό. Στην πράξη δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα, γιατί αφενός στη μέγιστη φωτεινότητα η οθόνη του 2023 δεν αντέχεται (!!) και αφετέρου έχω διαβάσει απόψεις από κατόχους του 2012 που ήταν πραγματικά καλές σε όλους τους τομείς. Αν ο θόρυβος είναι ψύχωση τοτε κοιτάς ΜΟΝΟ centrino φορητά κατά τη γνώμη μου, και αυτόματα οι 2001/2012/2023 γίνονται άριστες αγορές, αφού είναι πραγματικά ήσυχα μηχανήματα. Αυτη την ψύχωση την έχω κι εγώ και χαμογελούσα ειρωνικά όταν άνοιξα τον Aspire 1511 του φίλου μου (γιατί ακόμη και στις χαμηλότερες στροφές η ψύκτρα του ακούγεται, τη στιγμή που το δικό μου είναι τόσο ήσυχο που δεν ξέρεις αν λειτουργεί ) Τώρα για την οθόνη.. αν έχεις συνηθίσει σε 19άρα τότε σίγουρα θα σου φανεί μικρή. Η ανάλυση είναι 1280x800 και αν περιμένεις να τρέξεις Autocad ή κάτι σχετικό σε αυτή, μάλλον θα τα βρεις σκούρα. Για τις καθημερινές εφαρμογές τη βρίσκω απόλυτα ικανοποιητική, έως καλή σε άλλες όπως π.χ. Excel, Visual Studio κλπ. Για το dvd-rip δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη για να σου πω. Πάντως με προβληματίζει το τελευταίο σου σχόλιο, ότι θέλεις να δώσεις το desktop για να πάρεις notebook. Κι εγώ αυτό ακριβώς έκανα, αλλά ήξερα ότι ο 2023 θα με καλύπτει απόλυτα σε όλες μου τις δουλειες. Πριν αγοράσεις ένα laptop λοιπόν, καλό θα είναι να είσαι κι εσύ σίγουρος ότι θα σε καλύπτει απόλυτα.
gto234 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2004 Ωωωωπ αυτό δεν μου άρεσε.Τι εννοείς οτι θα τα βρώ σκούρα με το Autocad;Επειδή είμαι (τελειόφοιτος) τοπογράφος το Autocad είναι ένα βασικό εργαλείο για μένα! Φανταζόμουν οτι επειδή η οθόνη είναι 16:9 με την κατάλληλη ανάλυση όπως αυτή που λές δεν θα παραμορφόνονται τα "πράγματα" πανω στην οθόνη,απλά θα έχω περισότερο χώρο στον άξονα X ας πούμε. Για πες γιατί με ενδιαφέρει.
clairvoyant Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2004 Πράγματι δεν παραμορφώνεται τίποτα (αυτό έλειπε). Η ανάλυση 1280*800 προσφέρει αυτό ακριβώς που λες, περισσότερο χώρο στον άξονα Χ. Απλώς σε ξένα forums που διαβάζω, άτομα που χρησιμοποιούν το Autocad αρέσκονται σε τεράστιες αναλύσεις και τα βρίσκουν σκούρα στη συγκεκριμένη. Γι'αυτό και μόνο το έγραψα. Προσωπικά, σε πολλά προγράμματα το έβρισκα δύσκολο να δουλεύω σε ανάλυση 1024*768 και τουλάχιστον με τη widescreen βάζω περισσότερα toolbars στις άκρες της οθόνης και βολεύομαι άνετα. Απλώς επειδή είναι θέμα γούστου, καλό θα είναι να περάσεις από κάποιο κατάστημα που έχει το φορητό ανοιχτό (π.χ. Πλαίσιο Πειραιά) για να διαπιστώσεις και μόνος σου αν η οθόνη σε καλύπτει. Αν όχι, υπάρχουν και φορητοί με αναλύσεις της τάξεως των 1450*900 pixels (περίπου, δεν θυμάμαι ακριβώς).
gto234 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Να ρωτήσω και κατι άλλο που με προβληματίζει.Σε αυτά τα laptop μπορείς εύκολα να βάλεις πχ WinXP Pro αντί για τα Home που συνήθως έχουν ή θα ψάχνεις για drivers μια ζωή;Ξέρω οτι δίνουν κάποια CD με ghost το σκληρο οπότε αν πάθει κάτι κάνεις από κεί restore αλλά εγώ γενικά δεν θέλω να χρησιμοποιώ αυτό το σύστημα γιατί βάζουν ένα σωρό μπούρδες μέσα.Εγώ θέλω να κάνω το format μου,να βάλω το λειτουργικό,τα προγράμματα που εγώ θέλω και γενικά να το ρυθμίζω όπως εγώ θέλω.Αυτό γίνεται; Τέλος όσον αφορά τα παιχνίδια,περίπου πόσα 3dmarks βγάζει η mobility 9700?Σε 3dmark2001 kai 2003. Εχεις δοκιμάσει τους Omega drivers που υποστηρίζουν mobility?
clairvoyant Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Να ρωτήσω και κατι άλλο που με προβληματίζει.Σε αυτά τα laptop μπορείς εύκολα να βάλεις πχ WinXP Pro αντί για τα Home που συνήθως έχουν ή θα ψάχνεις για drivers μια ζωή;Ξέρω οτι δίνουν κάποια CD με ghost το σκληρο οπότε αν πάθει κάτι κάνεις από κεί restore αλλά εγώ γενικά δεν θέλω να χρησιμοποιώ αυτό το σύστημα γιατί βάζουν ένα σωρό μπούρδες μέσα.Εγώ θέλω να κάνω το format μου' date='να βάλω το λειτουργικό,τα προγράμματα που εγώ θέλω και γενικά να το ρυθμίζω όπως εγώ θέλω.Αυτό γίνεται;Τέλος όσον αφορά τα παιχνίδια,περίπου πόσα 3dmarks βγάζει η mobility 9700?Σε 3dmark2001 kai 2003. Εχεις δοκιμάσει τους Omega drivers που υποστηρίζουν mobility?[/quote'] Φυσικά και γίνεται. Το πρώτο πράγμα που έκανα όταν πήρα το φορητό ήταν format και εγκατάσταση winXP pro.Όλοι οι drivers παρέχονται και ακόμη και η ίδια η Acer συνιστά XP Professional (το γιατί δίνει home είναι άλλο θέμα...). Η m-Radeon 9700 στο συγκεκριμένο σύστημα (δηλαδή με Centrino 1.6GHz μόλις), αποδίδει από default: 3D Mark 2001: 9800 points 3D Mark 2003: 2850 points Μετά από ψάξιμο κατάλαβα ότι η κάρτα είναι πολύ downclocked σε σχέση με τον ανταγωνισμό, οπότε με ένα μικρό πουσάρισμα έπιασα 10639/3064 points αντίστοιχα. Υποθέτω ότι ο Ferrari 3200 (με Athlon 64 2800+ και mRadeon 9700 128MB) θα πιάνει γύρω στους 10500/3100 points από default, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος. Οι Omega drivers δεν κάθονται καλά στο σύστημα μου, αφού προσφέρουν χειρότερη (!!) απόδοση από αυτούς που δίνει η Acer
gto234 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2004 Χμμ,πόσα Mhz είναι δηλ πυρήνας και μνήμη; Αν κάνεις o/c μήπως όμως θερμαίνεται πολύ; Πάντως εντάξει καλό είναι το σκόρ.Απλά με Αntialising-Anisotropic θα τα βρίσκει λίγο σκούρα,ε; Εντω μεταξύ έχει βγεί και η mobility X600 αλλά φαίνεται ακόμα δεν έχει μπεί σε φορητούς.Και αυτή όμως έχει 4 pipelines απλά έχει καλύτερο σύστημα διαχείρισης των συχνοτήτων πυρήνα-μνήμης απ'οτι διάβασα.
clairvoyant Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2004 Τα default είναι: Core: 378.00MHz Memory: 195.75MHz Με το overclocking (εντος λογικων οριων) δεν παρατηρησα υπερθερμανση.. ουτως η αλλως οι περισσοτεροι κατασκευαστες εχουν την καρτα σε μεγαλυτερους default χρονισμους απ'οσο γνωριζω...
overclocker Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 gto234-> Full DVD-rip 8,5GB se ~30 min me ton 2023 [4x-6x].
BaCkOs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2004 overclocker pio programa (h pia ) xrisimopoieis.. an sou einai eukolo pes mou me liga logia ti kaneis (me pm ) (dil 30 min sou pernei apo tin wra pou xoneis to dvd sto drive i xoris to kapsimo klp klp )
overclocker Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2004 An deis kalytera lew oti thelw ~30 min gia na kanw dvd-rip diladi na perasw tin tainia apo ena diskaki sto hdd. Douleuw me to SmartRipper 2.41 kai kanw Full Backup to ergo. Apo settings ola ta options epilegmena kai apo key check exw every vob file, apo vob file access sto auto. Afou perasei tin tainia sto hdd me to DVD Shrink 3.1.7 paw sto open files kai epilegw to fakelo pou ekana rip to dvd.Meta pisteuw na xereis ti kanoume,an oxi rwtame.Meta afou teleiwsei to Shrink to grafw se DVD me 2x giati sta 4x den grafei polla diskakia opws sou eixa pei se ena allo post an thymasai.An exeis kamia aporia pes mou!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.