Προς το περιεχόμενο

Windows 11: Το λειτουργικό θα ενημερώνει για το μη συμβατό hardware του χρήστη

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, AtiX είπε

Έχω κάνει προσθήκη και άλλη μια παράγραφο… διάβασε την για να καταλάβεις το σκεπτικό μου 🙂

Ναι δεν θα προσπαθήσω να πείσω την μάνα μου πχ. Αλλά για άτομα που συχνάζουν σε τεχνολογικά forum και έχουν επαφή μου φαίνεται χαζό να ακούω τέτοια σχόλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 24/2/2022 στις 12:18 ΠΜ, korakios είπε

Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι η κατάργηση του τοπικού χρήση και απαίτηση λογαριασμού MS για τα pro

πως τα κατάφερες ? Ίδιο σύστημα πριν μέρες δοκίμασα απο περιέργεια με μια gt210 με ζόρια να παίξει και σερνόταν
Βέβαια είχα τα 10άρια LTSC με επιπλέον κομμένα πράγματα

Μια χαρά πάει, καθαρή εγκατάσταση, Q9450, nVidia Quadro 410, HyperX DDR3 1300MHz σε Intel DP43BF,  boot Kingston UV400 και 3 δϊσκους WD 320GB για αρχεία και backups. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, KostasKri είπε

Φίλε μου εσύ αυτός που επιμένεις στο ότι προσπαθούν να μας κλέψουν. Η microsoft δεν έχει κανένα κέρδος να σε κάνει να αγοράσεις νέα CPU. Και αν θες να το πας τόσο μακριά ότι έκανε συμφωνία με intel για να πουλήσει η intel πραγματικά πρέπει να το κοιτάξεις. Πραγματικά αν ξυπνούσα και κοιμόμουν σκεπτόμενος ότι θέλουν το κακό μου και να κλέψουν όπου σταθώ και όπου βρεθώ δεν νομίζω να κοιμόμουν καν.

Ανέφερε ότι ήταν για θέμα ασφάλειας, και μετά από κράξιμο από τον κόσμο το άνοιξε να το κάνετε "at your own risk".

Επίσης δεν βλέπω κανένα απολύτως κακό να περιοριστεί το hardware που μπορεί να τρέξει το λειτουργικό. Μπορείς να ψάξεις να βρεις πόσο άχρηστο κώδικα τρέχουν τα windows για να υποστηρίζουν συσκευές που δεν κυκλοφορούν καν πλέον κάνοντάς τα πιο βαριά και λιγότερο secure. Θα προτιμούσα 1000 φορές να πήγαινε προς τον τρόπο της Apple για να γίνεται πολύ καλύτερο optimize. Όταν έχεις να υποστηρίξεις ότι hardware υπάρχει είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα.

Τέλος, το παιδί παραπάνω με κάλυψε. Μάλλον εσύ δεν έκανες αρκετά καλή έρευνα πριν πεις την άποψή σου online. Πατσάρισμα με software μπορεί να γίνει hacked πιο εύκολα από hardware. Η microsoft προσπαθεί να χτίσει από την αρχή ένα πιο ασφαλές λειτουργικό, αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν την αφήνει.

Συνεχίζετε διαφοροι να απαντάτε σε εμένα για εντελώς άσχετα πράγματα που ποτέ δεν υποστηρίξα ή δεν έγραψα. Εγω έγραψα συγκεκριμένα πράγματα, οτι δεν υπάρχει καμία λογική να υποστηρίζεις χειρότερο cpu και όχι καλύτερο. Όπως επίσης οτι δεν υπάρχει λογική (στο επιχείρημα πολλών περί ασφαλείας), διότι μένοντας στα 10 με τον παλαιο επεξεργαστή δεν εχεις καμια παραπάνω ασφαλεία στα 10 από οτι θα ειχες αν έβαζες τα 11 με τον παλιο επεξεργαστή. Αυτά που γράφω είναι σχεδόν 100% βέβαια, και παίρνω κατι απαντήσεις που είναι άσχετα με οτι εχω γραψει. Ολο αυτό που περιγράφω δείχνει μάρκετινγκ και τίποτα αλλο. Τωρα ποιος είναι ο λόγος πίσω απο αυτο, αν υπάρχει κέρδος και για ποιον κλπ είναι μια αλλη συζήτηση που προσωπικά δεν έκανα. 

Επεξ/σία από oldnew

1 ώρα πριν, oldnew είπε

οτι δεν υπάρχει καμία λογική να υποστηρίζεις χειρότερο cpu και όχι καλύτερο. 

Φυσικά και υπάρχει, είναι αυτονόητο κιόλας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Φυσικά και υπάρχει, είναι αυτονόητο κιόλας. 

Απο οσα γράφεις και εσύ και αλλοι, δεν προκύπτει καμια απόδειξη γι αυτό. Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται, σωστά συχνά, είναι άσχετα. Ο φανμποισμος για καθε εταιρεία δεν έχει λογική. Ορισμένοι αισθάνεστε οτι πρέπει να δικαιολογησετε τη Microsoft σε κάθε πατάτα που κάνει θεωρώντας οτι το αποδείξατε κιόλας, οταν αυτά που υποστηρίζετε είναι απλες προσωπικές γνώμες ανεφ λόγικης. 

Επεξ/σία από oldnew

2 ώρες πριν, oldnew είπε

Απο οσα γράφεις και εσύ και αλλοι, δεν προκύπτει καμια απόδειξη γι αυτό. Όλα τα υπόλοιπα που γράφονται, σωστά συχνά, είναι άσχετα. Ο φανμποισμος για καθε εταιρεία δεν έχει λογική. Ορισμένοι αισθάνεστε οτι πρέπει να δικαιολογησετε τη Microsoft σε κάθε πατάτα που κάνει θεωρώντας οτι το αποδείξατε κιόλας, οταν αυτά που υποστηρίζετε είναι απλες προσωπικές γνώμες ανεφ λόγικης. 

Το δικο σου ποστ ειναι η υπερτατη προσωπικη γνωμη ανευ λογικης. Ειναι το πρώτο μου ποστ στο θεμα... 

Αν πρεπει να κατσω να σου εξηγησω το γιατι ειναι αυτονοητο να υποστηριζονται καινουργια cpu παρολο που είναι πιο αδυναμα απο παλιοτερα cpu νομίζω ειναι τζαμπα κοπος. Αν η υποστήριξη πάει βαση δυναμης του cpu ας πουμε όπως υποστηρίζεις, τοτε θα υποστηρίζεται o i7 980x του 2009 αλλα οχι ένας 2πυρηνος που θα βγει του χρονου... Καταλαβαίνεις την κουταμαρα φανταζομαι ετσι? Περισσοτεροι χρηστες θα εχουν cpu των 50 ευρω του 2020 παρα εχουν cpu των 1000ευρω του 2009..

3 ώρες πριν, Herald είπε

Το δικο σου ποστ ειναι η υπερτατη προσωπικη γνωμη ανευ λογικης. Ειναι το πρώτο μου ποστ στο θεμα... 

Αν πρεπει να κατσω να σου εξηγησω το γιατι ειναι αυτονοητο να υποστηριζονται καινουργια cpu παρολο που είναι πιο αδυναμα απο παλιοτερα cpu νομίζω ειναι τζαμπα κοπος. Αν η υποστήριξη πάει βαση δυναμης του cpu ας πουμε όπως υποστηρίζεις, τοτε θα υποστηρίζεται o i7 980x του 2009 αλλα οχι ένας 2πυρηνος που θα βγει του χρονου... Καταλαβαίνεις την κουταμαρα φανταζομαι ετσι? Περισσοτεροι χρηστες θα εχουν cpu των 50 ευρω του 2020 παρα εχουν cpu των 1000ευρω του 2009..

Μέχρι σήμερα, σχεδον πάντα, υποστήριζαν ολοι οι προηγούμενοι cpu σε κάθε έκδοση των Windows. Άλλαξε τίποτα τωρα? Το θέμα της ασφάλειας που αναφέρθηκε στερηται λογικών επιχείρηματων για τους λόγους που εχω γράψει 100 φορες. Στο παράδειγμα σου δεν καταλαβαίνω καθόλου την "κουταραμα". Αυτο που χαρακτηρίζεις κουταμάρα ειναι οτι εκανε μέχρι σήμερα η Microsoft παρεπιμπτοντως... 

Μόλις τώρα, oldnew είπε

Μέχρι σήμερα, σχεδον πάντα, υποστήριζαν ολοι οι προηγούμενοι cpu σε κάθε έκδοση των Windows. Άλλαξε τίποτα τωρα? Το θέμα της ασφάλειας που αναφέρθηκε στερηται λογικών επιχείρηματων για τους λόγους που εχω γράψει 100 φορες. Στο παράδειγμα σου δεν καταλαβαίνω καθόλου την "κουταραμα". Αυτο που χαρακτηρίζεις κουταμάρα ειναι οτι εκανε μέχρι σήμερα η Microsoft παρεπιμπτοντως... 

To ότι αυτό έκανε μέχρι τώρα δεν είναι επιχείρημα. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι θα πρέπει να σταματήσει το legacy hardware? Η λες ότι θα πρέπει "αφού αυτό έκανε τόσο καιρό" να συνεχίζει να το κάνει μέχρι το 2100, και πλέον να πρέπει να υποστηρίξει 150 γενιές CPU? Κάπου δεν πρέπει να μπεί ένα τέλος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Herald είπε

To ότι αυτό έκανε μέχρι τώρα δεν είναι επιχείρημα. Κάποια στιγμή αντιλαμβάνεσαι ότι θα πρέπει να σταματήσει το legacy hardware? Η λες ότι θα πρέπει "αφού αυτό έκανε τόσο καιρό" να συνεχίζει να το κάνει μέχρι το 2100, και πλέον να πρέπει να υποστηρίξει 150 γενιές CPU? Κάπου δεν πρέπει να μπεί ένα τέλος?

Μιλάμε για επεξεργαστές. Και μάλιστα για ισχυρότερους που παυει να υποστηρίζει. Τι σχέση εχει το legacy hardware? Δεν είναι κάρτα τηλεόρασης να πάψει να την υποστήριζει, ή motherboard . Μεχρι στιγμής ξανά λεω, ΔΕΝ το έκανε και κανεις δεν απορουσε με αυτό. Τωρα ξαφνικά ανακάλυψαμε οτι ειναι αυτονόητο οτι πρέπει να πάψει να το κανει. Το παράδειγμα σου είναι κάκιστο. Οι επεξεργαστές ειναι φτιαγμένοι όλοι να τρέχουνε το ιδιο software. Δεν υπάρχει legacy σε αυτό. Μέχρι τωρα ο χρήστης είχε την επιλογή. Αν έβλεπε οτι το σύστημά του δεν έτρεχε αρκετά γρήγορα μια καινούρια έκδοση, ητε έμενε σε παλαια, ητε αναβαθμίζε μνημη, cpu κλπ ητε εν γνώση του έτρεχε χειρότερα ενα νεότερο λειτουργικό χωρίς να διαμαρτυρεται. Τώρα σου κόβει αυτή την επιλογή αντίγραφοντας πχ το Android και το θεωρούμε και θετικό. Επαναλαμβάνω το πρόβλημά μου είναι οτι κοβει ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΥΣ cpu. Δεν τίθεται πρόβλημα legacy, αδυναμίας hardware, ή συμβατότητας. 

Επεξ/σία από oldnew

30 λεπτά πριν, oldnew είπε

Μιλάμε για επεξεργαστές. Και μάλιστα για ισχυρότερους που παυει να υποστηρίζει. Τι σχέση εχει το legacy hardware? Δεν είναι κάρτα τηλεόρασης να πάψει να την υποστήριζει, ή motherboard

Με πάσα ειλικρίνεια, την παλεύεις? Οι επεξεργαστές πάνω σε μητρικές δεν μπαίνουν? Τον επεξεργαστή 4ης γενιάς πάνω σε μητρική που να υποστηρίζει 4ης γενιάς δεν θα τον βάλεις? Με όλο το legacy hardware που έχει αυτή πάνω (usb controllers / wifi controllers / sata κλπα κλπα?). Τι ακριβώς σε μπερδεύει? 

Το ισχυρότερους στο απάντησα πριν και συνεχίζεις τα ίδια. Καταλαβαίνεις ότι η συζήτηση δεν βγάζει κάπου όταν σου εξηγώ γιατί αυτό που γράφεις είναι εντελώς λάθος (μην πω μια χαζομάρα και μισή) και στο αμέσως επόμενο ποστ το επαναλαμβάνεις? 

Πάμε άλλη μια, μπας και το κατανοήσεις. Περισσότερα άτομα θα έχουν CPU των 50€ του 2020 παρά CPU των 1000€ του 2010, άρα το ότι ο 2ος είναι πιο ισχυρός από τον 1ο δεν έχει καμία απολύτως σημασία, σημασία έχει ότι ελάχιστο ποσοστό του userbase θα έχει τον 2ο, οπότε λογικό είναι να υποστηριχθεί ο 1ος. Αντιλαβού ή ακόμα?

33 λεπτά πριν, oldnew είπε

Μεχρι στιγμής ξανά λεω, ΔΕΝ το έκανε και κανεις δεν απορουσε με αυτό. 

Και ξανακάνεις το ίδιο. Όταν επαναλαμβάνεις κάτι που σου δείχνω ότι είναι χαζό κάτι πάει στραβά με τον τρόπο σκέψης σου.

ΔΕΝ έχει σημασία αν κάποιος απορούσε με αυτό. Αλλά όπως και να έχιε, το έβγαλες απτο κεφάλι σου. Εξηγούσε μου ποιοί είναι αυτοί που δεν απορούσαν? Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των windows που πολλοί έχουν αναφέρει κατά καιρούς είναι η υποστήριξη σε legacy hardware. Απλά βγάζεις πράματα απτο κεφάλι σου και δεν καταλάβαινω το γιατί...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των windows που πολλοί έχουν αναφέρει κατά καιρούς είναι η υποστήριξη σε legacy hardware.

Από πότε ένας i5-6500 ή ένας i7-3770 είναι legacy hardware???

Επεξ/σία από AtiX

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, AtiX είπε

Από πότε ένας i5-6500 ή ένας i7-3770 είναι legacy hardware???

Από τότε που δεν υποστηρίζει τις μοντέρνες λύσεις ασφαλείας όπως το TPM2? 

O 3770 είναι του 2012, 10ετίας δηλαδή. Δεν είναι legacy? Το iphone 4s παίρνει updates ας πούμε? Όχι, εδώ και πόσα χρόνια? 

Επεξ/σία από Herald

11 λεπτά πριν, Herald είπε

Από τότε που δεν υποστηρίζει τις μοντέρνες λύσεις ασφαλείας όπως το TPM2? 

O 3770 είναι του 2012, 10ετίας δηλαδή. Δεν είναι legacy? Το iphone 4s παίρνει updates ας πούμε? Όχι, εδώ και πόσα χρόνια? 

Το TMP είναι θέμα περιφερειακού όπως και το USB πχ και δεν είναι θέμα του επεξεργαστή κατά τα άλλα γιατί πας στην Apple και όχι στο android που μέσω xda μπορείς να βρεις roms για κινητά ακόμα και 10ετιας?

Γενικά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα τεχνολογικό προϊόν πρέπει να έχει και ημερομηνία λήξης, απόσυρσης ή αντικατάστασης από την στιγμή που δουλεύει μια χαρά?

2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το TMP είναι θέμα περιφερειακού όπως και το USB πχ και δεν είναι θέμα του επεξεργαστή κατά τα άλλα γιατί πας στην Apple και όχι στο android που μέσω xda μπορείς να βρεις roms για κινητά ακόμα και 10ετιας?

Γενικά τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ένα τεχνολογικό προϊόν πρέπει να έχει και ημερομηνία λήξης, απόσυρσης ή αντικατάστασης από την στιγμή που δουλεύει μια χαρά?

Tι εννοείς είναι θέμα περιφερειακού; 

Τι εννοείς γιατί πάω στην Apple? Δηλαδή η Apple κακώς δεν υποστηρίζει το iphone 1 με νεώτερα OS?

To XDA δεν είναι επίσημο support, δεν ξέρω που κολλάει στη κουβέντα. 

Δεν έχουν ημερομηνία λήξης οι επεξεργαστές, απλά δεν μπορείς να τρέξεις windows 11 με TPM2. Μπορείς να τρέξεις τα 10 ή τα 8 ή οποιαδήποτε από τις 100αδες διανομές linux (καλή ώρα όπως το XDA). Αφού δουλεύει μια χαρά - με το λειτουργικό που ήδη έχεις πάνω στον 3770 (το οποίο φαντάζομαι επίσης δουλεύει μια χαρά), γιατί θες να το αλλάξεις?

20 ώρες πριν, Herald είπε

Με πάσα ειλικρίνεια, την παλεύεις? Οι επεξεργαστές πάνω σε μητρικές δεν μπαίνουν? Τον επεξεργαστή 4ης γενιάς πάνω σε μητρική που να υποστηρίζει 4ης γενιάς δεν θα τον βάλεις? Με όλο το legacy hardware που έχει αυτή πάνω (usb controllers / wifi controllers / sata κλπα κλπα?). Τι ακριβώς σε μπερδεύει? 

Το ισχυρότερους στο απάντησα πριν και συνεχίζεις τα ίδια. Καταλαβαίνεις ότι η συζήτηση δεν βγάζει κάπου όταν σου εξηγώ γιατί αυτό που γράφεις είναι εντελώς λάθος (μην πω μια χαζομάρα και μισή) και στο αμέσως επόμενο ποστ το επαναλαμβάνεις? 

Πάμε άλλη μια, μπας και το κατανοήσεις. Περισσότερα άτομα θα έχουν CPU των 50€ του 2020 παρά CPU των 1000€ του 2010, άρα το ότι ο 2ος είναι πιο ισχυρός από τον 1ο δεν έχει καμία απολύτως σημασία, σημασία έχει ότι ελάχιστο ποσοστό του userbase θα έχει τον 2ο, οπότε λογικό είναι να υποστηριχθεί ο 1ος. Αντιλαβού ή ακόμα?

Και ξανακάνεις το ίδιο. Όταν επαναλαμβάνεις κάτι που σου δείχνω ότι είναι χαζό κάτι πάει στραβά με τον τρόπο σκέψης σου.

ΔΕΝ έχει σημασία αν κάποιος απορούσε με αυτό. Αλλά όπως και να έχιε, το έβγαλες απτο κεφάλι σου. Εξηγούσε μου ποιοί είναι αυτοί που δεν απορούσαν? Ένα από τα μεγάλα προβλήματα των windows που πολλοί έχουν αναφέρει κατά καιρούς είναι η υποστήριξη σε legacy hardware. Απλά βγάζεις πράματα απτο κεφάλι σου και δεν καταλάβαινω το γιατί...

Έλα, πες την αλήθεια, δουλεύεις στην Microsoft? Γιατι διαφορετικα, κατι δεν πάει καλα γενικότερα.. Δεν περιγράφω άλλο γιατι είναι φανερό οτι είσαι σε άρνηση. Και η ίδια η Microsoft να βγει και να πει, απλά λόγω μάρκετινγκ το εκανα, μια χαρά τρέχουν τα 11 και οι cpu που δεν υποστηρίζω επίσημα (ακομα), εσυ θα γραφεις τα δικά σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...