Προς το περιεχόμενο

Windows 11: Το λειτουργικό θα ενημερώνει για το μη συμβατό hardware του χρήστη

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

21 λεπτά πριν, fotaras76 είπε

Τα windows δεν είναι λογισμικό ανοιχτού κώδικα ώστε να μπορεί κάποιος να το βελτιώσει.

δεν εννοώ να κάνεις τα windows καλύτερα αλλά να κάνουν διάκο τους και να το κάνουν καλύτερα!

• Sad 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 76
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 ώρες πριν, KnightRider είπε

Στα τέτοια μας !!!!
Να ναι καλά ο Ghost Spectre και ο Xtreme LiteOS που μας σώζουν από τις χαζομάρες της Microsoft

Έχεις συγκρίνει ποιο είναι καλύτερο?

• Like 1

5 λεπτά πριν, oldnew είπε

Λαπτοπ με τον i5 7200u και υποτίθεται δεν υποστηρίζεται, οταν υποστήριζονται πολλοί ποιο αδύναμοι μεταγενεστεροι cpu.. Πλην αυτού, καλύπτει τα πάντα.. Εννοείται τρέχει μια χαρά τα 11.Με λίγα λόγια, απλό μάρκετινγκ για να πάρεις καινούργιο μηχάνημα, τίποτα αλλο. 

Βεβαίως.
Και θα τρέχει μια χαρά, μέχρι τη στιγμή που δεν θα τα τρέχει άλλο μια χαρά.

Και αυτό που δε θέλει η MS καταλαβαίνω,
είναι το να βγει ένας χρήστης με σύστημα όπως το δικό σου
και να εκφράζει άποψη  για την απόδοση των Windows 11.
Σου λέει, δε δικαιούσαι να έχεις γνώμη, το έχεις πάρει πάνω σου.

Δε σου αποκλείει τη χρήση για να έχεις να λες ότι σε ανάγκασε για κάτι,
αλλά σου υπενθυμίζει να μην το ξεχνάς πως φταίει το hw σου αν αύριο το λειτουργικό θα πέφτει βαρύ ή θα έχει ασυμβατότητες.

Μάρκετινγκ ναι, αλλά με την έννοια ότι θέλει να προτατεύσει την εικόνα του προϊόντος Windows 11.
Ένα watermark είναι ακριβώς αυτό.

10 ώρες πριν, mx1001a είπε

3 από τους 5 pc/laptops στο σπίτι έχουν ακόμα win 8.1

Ακόμα δεν έχω καταλάβει την φρενίτιδα να αναβαθμίσει κάποιος το os του. Το αντίθετο υπάρχουν αρκετοί λόγοι να ΜΗΝ το αναβαθμίσεις

Τι λε ρε παιδί μου. Και για πες μας ρε επιστήμονα ένα καλό λόγο να μην αναβαθμίσεις από τα 8.1 στα 10.

24 λεπτά πριν, oldnew είπε

Λαπτοπ με τον i5 7200u και υποτίθεται δεν υποστηρίζεται, οταν υποστήριζονται πολλοί ποιο αδύναμοι μεταγενεστεροι cpu.. Πλην αυτού, καλύπτει τα πάντα.. Εννοείται τρέχει μια χαρά τα 11.Με λίγα λόγια, απλό μάρκετινγκ για να πάρεις καινούργιο μηχάνημα, τίποτα αλλο. 

Εχω την εντύπωση περισσότεροι θα βάλουν τώρα τα 11, απο οτι αν έμπαιναν σε ολα τα μηχανήματα εξαρχής. Ο κόσμος θέλει να νιώθει οτι "έκλεψε", κέρδισε κατι κλπ. Είναι χαρακτηριστικό οτι παντού διαβάζεις κολπα για να τα βάλεις σε μη υποστήριζομενο σύστημα. Αλλιώς θα ειχαμε την κλασική συζήτηση, ιδια με 10, θα μείνω στα 10 κλπ.. 

Έχεις την εντύπωση ότι οι περιορισμοί μπήκαν για το performance των επεξεργαστών; Ότι ο δικός μου ο i7 7700k δεν είναι αρκετά γρήγορος να σηκώσει;  Οι περιορισμοί μπήκαν σε γενιά επεξεργαστών που πρόσφεραν περισσότερα και καλύτερα security features.

Σταματήστε να κλαίγεστε και αποδεχτείτε το unsupported hardware μήνυμα αν θες να παίξετε μπάλα με παλιούς επεξεργαστές. Για όνομα δηλαδή πια λες και η κάθε εταιρία πρέπει να υποστηρίζει παλιά συστήματα. Ότι θέλει θα κάνει, αν δεν σας αρέσει βάλτε linux ή πάρτε mac ή ακόμα καλύτερα, εσάς που κλαίγεστε σας κόβω για ανθρώπους που το Chrome OS θα σας ταίριαζε γάντι. Οπότε τσιμπήστε ένα Chromebook και όλα καλά.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αναγκάσουν ακόμα και τους νόμιμους κάτοχους των Win10 να καταφύγουν σε "δωρεάν" εκδόσεις 10 και 11.

Επεξ/σία από jimakos00

1 ώρα πριν, venuets είπε

δεν εννοώ να κάνεις τα windows καλύτερα αλλά να κάνουν διάκο τους και να το κάνουν καλύτερα!

Υπάρχει τέτοιος. Λέγεται Linus Torvalds. Βέβαια, αυτός έφτιαξε το kernel, αλλά καταλαβαινόμαστε, μετά βγήκαν αρκετά OSs...

Αν συνεχίσουμε την ανάλυση, πρέπει να ορίσουμε και το "καλύτερο", καθώς είναι υποκειμενική έννοια...

15 ώρες πριν, grgz είπε

Καραγκιόζηδες, αναβάθμιση hardware με το ζόρι. 

Δεν σε υποχρεώνει κανένας να πας στα 11…

Εκτός και αν ήρθε η κακιά MS και σου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο…;;;

15 ώρες πριν, grgz είπε

Καραγκιόζηδες, αναβάθμιση hardware με το ζόρι. 

Σου είπε κάποιος να αναβαθμίσεις; Έχουμε 2025 και τα windows 10 δεν υποστηρίζονται ;

2 ώρες πριν, andreas1gr είπε

Δεν σε υποχρεώνει κανένας να πας στα 11…

Εκτός και αν ήρθε η κακιά MS και σου έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο…;;;

2 ώρες πριν, venuets είπε

Σου είπε κάποιος να αναβαθμίσεις; Έχουμε 2025 και τα windows 10 δεν υποστηρίζονται ;

Αφήστε τον τον άνθρωπο.... άμα δεν κλαφτούμε με ανούσια πράγματα για το πως μας εκμεταλλεύονται και θέλουν τα λεφτά μας πώς θα περάσει η μέρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, KostasKri είπε

Τι λε ρε παιδί μου. Και για πες μας ρε επιστήμονα ένα καλό λόγο να μην αναβαθμίσεις από τα 8.1 στα 10.

Έχεις την εντύπωση ότι οι περιορισμοί μπήκαν για το performance των επεξεργαστών; Ότι ο δικός μου ο i7 7700k δεν είναι αρκετά γρήγορος να σηκώσει;  Οι περιορισμοί μπήκαν σε γενιά επεξεργαστών που πρόσφεραν περισσότερα και καλύτερα security features.

Σταματήστε να κλαίγεστε και αποδεχτείτε το unsupported hardware μήνυμα αν θες να παίξετε μπάλα με παλιούς επεξεργαστές. Για όνομα δηλαδή πια λες και η κάθε εταιρία πρέπει να υποστηρίζει παλιά συστήματα. Ότι θέλει θα κάνει, αν δεν σας αρέσει βάλτε linux ή πάρτε mac ή ακόμα καλύτερα, εσάς που κλαίγεστε σας κόβω για ανθρώπους που το Chrome OS θα σας ταίριαζε γάντι. Οπότε τσιμπήστε ένα Chromebook και όλα καλά.

Καταρχήν δεν κλαίγεται κανενας. Προσωπικά στα τέτοια μου κιόλας αν υποστηρίζεται ή οχι. Ετσι και αλλιως τα βάζεις πανεύκολα με μια απλη αλλαγή στη registry. Αλλά και αυτό να μη γίνοταν μέναμε και στα 10 σιγα τη διαφορά. 

Εγω απλα έγραψα οτι πρόκειται μονο για μάρκετινγκ, και αυτά που απαντάτε ορισμενοι σε εμενα είναι oftopic. Οταν υποστηρίζεται atom x6200FE και δεν υποστηρίζεται core i5 7200 σε συστήμα που έχει ακομα και  tpm 2.0, απλα συμφωνείς μαζί μου οτι πρόκειται για καθαρο μάρκετινγκ και τίποτα αλλο. 

Επεξ/σία από oldnew

Συγγνώμη για το off topic, αλλά το δικό μου laptop είναι συμβατό σε CPU, RAM αλλά επειδή έχει παλιά κάρτα γραφικών GTX δεν υποστηρίζει το νέο DirectX, οπότε το W11 δεν μπορώ να το εγκαταστήσω. Χάρη σε αυτό μου έχει σπάει τα νεύρα στα settings που μου βγάζει με κόκκινο ότι δεν μπορώ να αναβαθμίσω. Ξέρει κάποιος πώς να το κλείσω; 

Εγώ μία απορία έχω, εμένα σαν enthusiast το μηχάνημά μου τα στηρίζει τα 11 και μέχρι το 25 μια αναβάθμιση θα την έχω κάνει, ο πελάτης μου όμως που σε συντριπτική πλειοψηφία τρέχει ακόμα hp και dell που είναι 2η γενιά i5 2400 στην καλύτερη των περιπτώσεων τι κίνητρο έχει να κάνει αναβάθμιση?,εδώ οι τράπεζες μέχρι πριν μερικά χρόνια είχαν xp και είναι πιθανό να τα έχουν ακόμα,τι κίνητρο έχουν οι επιχειρήσεις να δώσουν έναν σκασμό λεφτά για νέες άδειες και μηχανήματα?.

Στις 24/2/2022 στις 12:20 ΠΜ, oldnew είπε

Έχεις συγκρίνει ποιο είναι καλύτερο?

Για μένα Xtreme LiteOS γιατί είναι λίγο πιο ελαφριά και η εγκατάσταση Windows είναι πιο γρήγορη (στου Ghost Spectre για κάποιο λόγο κάνει ώρα εκεί που βγάζει μηνύματα leave everything to us κλπ κλπ)

• Thanks 1

Ρε παιδιά να πω και εγώ την γνώμη μου γιατί τοοοσο καιρό διαβάζω και από ξένους και από Έλληνες όλα αυτά που λέτε περί win 11...λοιπόν σήμερα τα έβαλα   έτσι για πλάκα (ΠΡΟΣΕΞΤΕ σε τι μηχανημα ) : inter core 2 duo E6850 με 8gb ddr2, κάρτα γραφικών ...8800gtx (!) Ναι, καλά διαβάσατε .... Και καρτα ήχου audigy 1 (!!!) ...λοιπόν το μηχάνημα παίζει απλά ΟΝΕΙΡΙΚΑ (σε ssd εννοείται .) Όλα μπήκαν τέλεια , drivers για GPU , ακόμα και το nVidia control panel κατέβηκε μόνο του και παίζει μια χαρά ! , Το μόνο που έλειπε ήταν τα drivers για την soundblaster τα οποία μπήκαν χωρίς κανένα προβλημα από Daniel kawakami drivers που είχα για win 10... Λοιπόν στο μηχανάκι έτρεξα ο,τι πιο εξωτικό και κουφό μπροουσα από θέμα gaming  ακόμα και απίστευτα αρχαία παιχνίδια εποχής win95 , και όλα είναι μια χαρά....και το πιο αστείο απ' όλα ; Ότι δεν χρειάστηκε να κάνω καμμία χακιά στο μητρώο , ούτε οπουδήποτε αλλού ...απλούστατα κατέβασα το iso μέσω Rufus , επέλεξα extended installation (non TPM και non secure boot ) και...αυτό ήταν όλο. Για να μην παρεξηγηθω, δεν τα γράφω όλα αυτά για να υπερασπιστώ με κανέναν τρόπο την ms για οποιαδήποτε επιλογή της. Και προσωπικά το UI των 10 μου αρέσει περισσότερο , απλά ήθελα να γράψω την εμπειρία μου , μηπως και άλλοι σαν εμενα θέλουν να τα βάλουν σε παλιό hardware και , με όλα αυτά που διαβάζουν , νομίζουν ότι ποιος ξέρει τι θα περάσουν !!...(να σημειώσω επίσης ότι μου κάνει κανονικότατα updates , είχε μπόλικα μάλιστα .) Ακόμα και το win 10 key μου αναγνώρισε αυτόματα (αυθεντικό ) και έκανε ενεργοποίηση τα 11 !!! 

...μπορεί στο μέλλον η ms κάτι να κάνει φυσικά και να μην μπορώ να κάνω updates , εννοείται ότι το έχω κατά νου αυτό . Αλλά η τωρινή μου εμπειρία είναι ότι δεν κάνει το παραμικρό για να σε δυσκολέψει , ακόμα και εάν έχεις πανάρχαιο hardware....

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...