Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους 

Ήθελα μια σύντομη συμβουλή από εσάς που γνωρίζετε επί του θέματος. 

Έχω μια παλιά Samsung 42/43 ιντσών η οποία μια μέρα ενώ πάτησα το κουμπί από το χειριστήριο για να την ανοίξω ( ήταν κλειστή κανονικά ), έκανε ένα εσωτερικό 'μπαμ' ( σα να έσπασε κάτι μέσα ) και δεν άνοιξε ποτέ. Μετά προφανώς τελείως off δεν είχε καν ρεύμα. Δεν την πήγα κάπου για ελεγχθεί διότι είναι αρκετά παλιά ωστόσο λόγω της ποιότητας της ( ειδικά όταν αγοράστηκε το 2005/6 ) ήταν αξιοπρεπής μέχρι και 10 χρόνια μετά. Ακόμη και σήμερα θα με βόλευε για απλή χρήση ( δεν έχω απαιτήσεις ) ωστόσο αναρωτιέμαι αν αξίζει και αν επιδέχεται επισκευή. Οι λόγοι είναι λόγω περιορισμένου budget για αγορά καινούργιας αλλά και νοσταλγίας ( καταλαβαίνετε ), αν ήταν εφικτό να επανέλθει με κάποιο τρόπο. Αν ασπουμε είναι εξάρτημα εσωτερικής τροφοδοσίας ρεύματος ( ? ) ή κάτι άλλο που κοστίζει αρκετά και δεν αξίζει/δεν γίνεται να βρεθεί ανταλλακτικό. 

Τι πιστεύετε θα μπορούσε να γίνει? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Το μοντέλο πρέπει να είναι αυτό ( η κάτι τέλος πάντων κοντά σε αυτό καθώς τη βλέπω φαίνεται ίδια ) https://www.crutchfield.com/S-LFo6KkPk5ss/p_700SPN4235/Samsung-SPN4235.html

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Nerazzurri είπε

Καλησπέρα σε όλους 

Ήθελα μια σύντομη συμβουλή από εσάς που γνωρίζετε επί του θέματος. 

Έχω μια παλιά Samsung 42/43 ιντσών η οποία μια μέρα ενώ πάτησα το κουμπί από το χειριστήριο για να την ανοίξω ( ήταν κλειστή κανονικά ), έκανε ένα εσωτερικό 'μπαμ' ( σα να έσπασε κάτι μέσα ) και δεν άνοιξε ποτέ. Μετά προφανώς τελείως off δεν είχε καν ρεύμα. Δεν την πήγα κάπου για ελεγχθεί διότι είναι αρκετά παλιά ωστόσο λόγω της ποιότητας της ( ειδικά όταν αγοράστηκε το 2005/6 ) ήταν αξιοπρεπής μέχρι και 10 χρόνια μετά. Ακόμη και σήμερα θα με βόλευε για απλή χρήση ( δεν έχω απαιτήσεις ) ωστόσο αναρωτιέμαι αν αξίζει και αν επιδέχεται επισκευή. Οι λόγοι είναι λόγω περιορισμένου budget για αγορά καινούργιας αλλά και νοσταλγίας ( καταλαβαίνετε ), αν ήταν εφικτό να επανέλθει με κάποιο τρόπο. Αν ασπουμε είναι εξάρτημα εσωτερικής τροφοδοσίας ρεύματος ( ? ) ή κάτι άλλο που κοστίζει αρκετά και δεν αξίζει/δεν γίνεται να βρεθεί ανταλλακτικό. 

Τι πιστεύετε θα μπορούσε να γίνει? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Το μοντέλο πρέπει να είναι αυτό ( η κάτι τέλος πάντων κοντά σε αυτό καθώς τη βλέπω φαίνεται ίδια ) https://www.crutchfield.com/S-LFo6KkPk5ss/p_700SPN4235/Samsung-SPN4235.html

Θα πρέπει για αρχή να την ανοίξεις να δεις αν κάποιο εξάρτημα  έχει "αρπάξει" αν υπάρχουν φουσκωμένοι πυκνωτές κλτ και αν αναλόγως να πράξεις.

Λογικά θα σχετίζεται με την πλακέτα / κύκλωμα τροφοδοσίας.

Αφού λοιπόν βρεθεί η αιτία είτε κάνοντας οπτικό έλεγχο είτε πηγαίνοντας την τηλεόραση σε ηλεκτρονικό , δες αν υπάρχει η δυνατότητα να βρεις ανταλλακτικά , αν είναι δύσκολο να βρεθούν τότε θα πρέπει να αναλάβει ηλεκτρονικός να επισκευάσει εξ ολοκλήρου την χαλασμένη πλακέτα /εξάρτημα αντικαθιστώντας είτε το εν λόγω εξάρτημα είτε ολόκληρη την πλακέτα (αν την έχει).

• Thanks 1
Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλη περίπτωση ετσι οπως τα λέτε οτι έγιναν , να ειναι καποιος πυκνωτής που λογο πολυκαιρίας εσκασε. ΕΑΝ ειναι κατι τετοιο το κοστος θα ειναι μικρό (σε συγκριση με καινουργια τηλεοραση)... πρεπει να την πατε σε τεχνικο

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 23/2/2022 στις 11:04 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε

Θα πρέπει για αρχή να την ανοίξεις να δεις αν κάποιο εξάρτημα  έχει "αρπάξει" αν υπάρχουν φουσκωμένοι πυκνωτές κλτ και αν αναλόγως να πράξεις.

Λογικά θα σχετίζεται με την πλακέτα / κύκλωμα τροφοδοσίας.

Αφού λοιπόν βρεθεί η αιτία είτε κάνοντας οπτικό έλεγχο είτε πηγαίνοντας την τηλεόραση σε ηλεκτρονικό , δες αν υπάρχει η δυνατότητα να βρεις ανταλλακτικά , αν είναι δύσκολο να βρεθούν τότε θα πρέπει να αναλάβει ηλεκτρονικός να επισκευάσει εξ ολοκλήρου την χαλασμένη πλακέτα /εξάρτημα αντικαθιστώντας είτε το εν λόγω εξάρτημα είτε ολόκληρη την πλακέτα (αν την έχει).

Εγώ και να την ανοίξω πάλι δεν θα μπορώ να είμαι σίγουρος οπότε καλύτερα να τη δει απευθείας κάποιος που να γνωρίζει!

Σε ευχαριστώ πολύ για την εκτίμηση και τη βοήθεια φίλε μου!

Στις 25/2/2022 στις 1:54 ΜΜ, sstratos είπε

Υπάρχει μεγάλη περίπτωση ετσι οπως τα λέτε οτι έγιναν , να ειναι καποιος πυκνωτής που λογο πολυκαιρίας εσκασε. ΕΑΝ ειναι κατι τετοιο το κοστος θα ειναι μικρό (σε συγκριση με καινουργια τηλεοραση)... πρεπει να την πατε σε τεχνικο

Ναι και μακάρι να είναι έτσι ώστε να επανέλθει χωρίς μεγάλο κόστος. Αυτό με το θέμα του πυκνωτή ( αν ισχύει αυτό υποθετικά ) πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο σε ανταλλακτικό/μοντέλο που θα δυσκολέψει την επισκευή λόγω του παλιού μοντέλου της τηλεόρασης η δεν θα επηρεάσει καθόλου μια τέτοια διαδικασία και θα επισκευαστεί/αλλαχτεί άμεσα και τέλος?

Δημοσ.
Στις 26/2/2022 στις 7:26 ΜΜ, Nerazzurri είπε

Αυτό με το θέμα του πυκνωτή ( αν ισχύει αυτό υποθετικά ) πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο σε ανταλλακτικό/μοντέλο που θα δυσκολέψει την επισκευή λόγω του παλιού μοντέλου της τηλεόρασης η δεν θα επηρεάσει καθόλου μια τέτοια διαδικασία και θα επισκευαστεί/αλλαχτεί άμεσα και τέλος?

Και να μην υπάρχει ακριβώς ίδιος , θα μπεί μεγαλύτερος. Δεν υπάρχει πρόβλημα , εαν ειναι αυτό θα φτιαχτεί 100%

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...