Brashida Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, ο ξάδερφος μου είναι 22 ετών..Δεν εργάζεται σε καμία επιχείρηση, ασχολείται με γεωργία αλλά δεν έχει κάτι πάνω του γραμμένο..Έχει εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΔ από πέρυσι.....ΑΛΛΑ δεν έχει ανανέωση ούτε έχει μπει καν στην σελίδα του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 4 μήνες...Ειναι ακόμη εγγεγραμμένος η όχι? Υπάρχει κάποιος τρόπος να το τσεκαρεις αυτό? Δηλαδή αν είσαι η όχι?
Pinball1 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Η ανανέωση γίνεται ηλεκτρονικά κάθε 3 μήνες, επομένως μάλλον έχει διαγραφεί αυτόματα. Για να το τσεκάρεις κάνεις log in εδώ με τους κωδικούς που σου δίνουν από τον ΟΑΕΔ: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=1001:1:0::::: Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από Kosmas70 1
Brashida Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 hour ago, Kosmas70 said: Η ανανέωση γίνεται ηλεκτρονικά κάθε 3 μήνες, επομένως μάλλον έχει διαγραφεί αυτόματα. Για να το τσεκάρεις κάνεις log in εδώ με τους κωδικούς που σου δίνουν από τον ΟΑΕΔ: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=1001:1:0::::: Βάζει τους κωδικούς και συνδέεται κανονικά χωρίς πρόβλημα και καμία αλλαγή οπότε μήπως δεν ίσχυει?
corsair04 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, Brashida είπε Βάζει τους κωδικούς και συνδέεται κανονικά χωρίς πρόβλημα και καμία αλλαγή οπότε μήπως δεν ίσχυει? να κοιτάξει στην ενότητα δελτία ανεργίας θα δει εάν είναι ενεργό ή εάν έχει ακυρωθεί τον λόγο ακύρωσης
iml Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) OMG. Δεν σας είπε κανείς να δει αν συνδέεται ή δεν συνδέεται, αλλά να δειτε τι γράφει στο λογαριασμό του αφού συνδεθεί για τη διάρκεια του δελτίου ανεργίας. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από iml
corsair04 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Γιαυτό ζητούν email για να έρχονται ειδοποιήσεις σχετικά με το χρονικό περιθώριο ανανέωσης...Το 2014 ήταν στις δέκα μέρες, είχε λήξει το δελτίο μου και είχα πάει στον ΟΑΕΔ ενώ διαγράφονται συστημικά ο προϊστάμενος μου το επανέφερε ήταν η περίοδος που έβγαιναν τα voucher κατάρτισης και ο χρόνος ανεργίας μετρούσε …
Brashida Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Γίνεται να το επαναφέρει αυτή την περίοδο αν και εφόσον υπάρχουν προγράμματα κ.λ.π ή αν δεν γίνεται υπάρχει τρόπος ηλεκτρονικά και μόνο να κάνει εγγραφή η θα χρειαστεί επίσκεψη στον ΟΑΕΔ?
Basilhs23___ Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Αν έχει διαγραφεί, επαφίεται στην καλή θέληση του κάθε προϊστάμενου αν θα το επαναφέρει. Σε φίλο μου που διεγράφη, πήγε την επόμενη ημέρα και του λένε για μία ημέρα οκ θα στο ανανεώσουμε. Αν είναι περισσότερες τόσο πιο απρόθυμοι θα είναι. Εγγραφή μπορεί να πραγματοποιήσει ηλεκτρονικά στην σελίδα του ΟΑΕΔ.
Sibyl Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Brashida είπε Καλησπέρα, ο ξάδερφος μου είναι 22 ετών..Δεν εργάζεται σε καμία επιχείρηση, ασχολείται με γεωργία αλλά δεν έχει κάτι πάνω του γραμμένο..Έχει εγγραφή στα μητρώα του ΟΑΕΔ από πέρυσι.....ΑΛΛΑ δεν έχει ανανέωση ούτε έχει μπει καν στην σελίδα του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 4 μήνες...Ειναι ακόμη εγγεγραμμένος η όχι? Υπάρχει κάποιος τρόπος να το τσεκαρεις αυτό? Δηλαδή αν είσαι η όχι? Το δελτίο ανεργίας ισχύει επί ένα τρίμηνο από την αρχική εγγραφή ή την τελευταία ανανέωση, οπότε πρέπει να ανανεωθεί εκ νέου. Στην περίπτωση των ΑμεΑ, το δελτίο ανεργίας ισχύει έως και τρεις (3) μήνες μετά την λήξη της ισχύος του παραστατικού αναπηρίας που προσκομίσθηκε. ΠΡΟΣΟΧΗ: Από 1/7/2021 το διάστημα ανανέωσης του Δελτίου ανεργίας τροποποιείται. Η δυνατότητα ανανέωσης θα ξεκινάει 20 ημέρες πριν την ημερομηνία λήξης του Δελτίου ανεργίας και θα διαρκεί μέχρι την ημερομηνία λήξης του. Μετά την παρέλευση του εν λόγω χρονικού διαστήματος το δελτίο ανεργίας διαγράφεται αυτόματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες μπορούν να προβούν στην έκδοση νέου δελτίου ανεργίας. Για την ομαλή μετάβαση στο νέο διάστημα ανανέωσης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2021 θα ισχύσει επιπλέον διάστημα ανανέωσης 5 εργάσιμων ημερών μετά τη λήξη του δελτίου ανεργίας. Η ανανέωση του δελτίου ανεργίας γίνεται αποκλειστικά με τους ακόλουθους τρόπους: Ηλεκτρονικά (βλ. οδηγίες), χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet, μέσω: της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης gov.gr των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ (e-services) μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ): Μπορείτε να απευθυνθείτε σε ΚΕΠ, επιδεικνύοντας ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (αστυνομικό δελτίο ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο) Όσον αφορά στους δικαιούχους επιδότησης τακτικής ανεργίας, το δελτίο ανεργίας παραμένει σε ισχύ για τρεις (3) μήνες ύστερα από τη λήξη της επιδότησης,οπότε πρέπει να ανανεωθεί (εφόσον διενεργούνται έγκαιρα οι απαιτούμενες δηλώσεις παρουσίας κατά τη διάρκεια της επιδότησης). Έκτακτες παρατάσεις της επιδότησης, δεν μεταβάλλουν την ημερομηνία λήξης του δελτίου ανεργίας. https://www.oaed.gr/eggrafh-sto-mhtroo-anergon-deltia-anergias?tab=ananeosi-deltioy-anerghias Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από Sibyl 1
gokuthelegend Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 23/2/2022 στις 9:05 ΜΜ, corsair04 είπε Γιαυτό ζητούν email για να έρχονται ειδοποιήσεις σχετικά με το χρονικό περιθώριο ανανέωσης... Εγώ είμαι στον ΟΑΕΔ από το 2010 (όχι συνεχόμενα, δουλεύω κατά περιόδους). Έχω δηλωμένα το email μου και το κινητό μου από την 1η στιγμή, και όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν μου ερχόταν ειδοποίηση για ανανέωση τις περιόδους που ήμουν άνεργος, έπρεπε να το θυμάμαι από μόνος μου πότε να κάνω ανανέωση. Το σύστημά τους είναι για τα μπάζα. Επιπλέον, οι συμβάσεις εργασίας καταχωρούνται στον Εργάνη εδώ και κάποια χρόνια, γιατί είναι απαραίτητη η 3μηνη ανανέωση; δεν μπορεί το σύστημα να ελέγχει αυτόματα τον Εργάνη αν έχει γίνει πρόσληψη; Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από gokuthelegend
Sibyl Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, gokuthelegend είπε Εγώ είμαι στον ΟΑΕΔ από το 2010 (όχι συνεχόμενα, δουλεύω κατά περιόδους). Έχω δηλωμένα το email μου και το κινητό μου από την 1η στιγμή, και όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν μου ερχόταν ειδοποίηση για ανανέωση τις περιόδους που ήμουν άνεργος, έπρεπε να το θυμάμαι από μόνος μου πότε να κάνω ανανέωση. Το σύστημά τους είναι για τα μπάζα. Επιπλέον, οι συμβάσεις εργασίας καταχωρούνται στον Εργάνη εδώ και κάποια χρόνια, γιατί είναι απαραίτητη η 3μηνη ανανέωση; δεν μπορεί το σύστημα να ελέγχει αυτόματα τον Εργάνη αν έχει γίνει πρόσληψη; Σίγουρα θα ήταν ευκολότερη η ζωή μας αν τα πράγματα ήταν πιο οργανωμένα αλλά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να μην θυμάσαι ότι πρέπει να κάνεις ανανέωση τις περιόδους που ήσουν άνεργος. Συνειρμικά δεν θα έπρεπε να ήταν το πρώτο πράγμα που θα σου ερχόταν στο μυαλό; Απλά μου κάνει εντύπωση γι΄αυτό το σχολιάζω. 1
gokuthelegend Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 3 ώρες πριν, Sibyl είπε Σίγουρα θα ήταν ευκολότερη η ζωή μας αν τα πράγματα ήταν πιο οργανωμένα αλλά μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να μην θυμάσαι ότι πρέπει να κάνεις ανανέωση τις περιόδους που ήσουν άνεργος. Συνειρμικά δεν θα έπρεπε να ήταν το πρώτο πράγμα που θα σου ερχόταν στο μυαλό; Απλά μου κάνει εντύπωση γι΄αυτό το σχολιάζω. Σαφώς, αλλά στους 3 μήνες μου φαίνεται λογικό να ξεχαστείς και να μην θυμάσαι ακριβώς τις ημερομηνίες. Και τον πριν μερικά χρόνια ήταν +-3 μέρες, είχαν μικρό περιθώριο και μπορούσες να αποκλίσεις εύκολα αν το ξεχνούσες. Μετά το έκαναν +-7 μέρες και τώρα το πήγαν στις 20 μέρες. Εγώ προσωπικά για τον ΟΑΕΔ αλλά και για άλλα πράγματα που έχω να κάνω μακροπρόθεσμα πλέον βάζω υπενθύμιση στο ημερολόγιο του κινητού και τελειώνει η υπόθεση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα