Nik1239 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 2 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε ι5 280 ευρω κ τεοφοδοτικο 500 βατ? για ι5 δεν θα εδινα 280. 500 βατ ,αν πας να βαλεις ενισχυμενα γραφικα ή οβερκλοκ μαλλον θα θες νεο 750 αρι τωρα εσυ επιλεγεις Ο i5 έχει επιδόσεις 11ης γενιάς i7 και ίσως και i9 σε mt για αυτό κοστίζει τόσο. Επίσης σε απλά πράγματα είναι πολύ αποδοτικός οπότε δεν νομίζω να χρειαστεί κάτι παραπάνω από 500w , επίσης κάρτα μέχρι 3060 σηκώνει άνετα το τροφοδοτικό και δεν νομίζω να χρειαστεί ποτέ ο φίλος τόσο δυνατή κάρτα όσο τον επεξεργαστή που θέλει να κρατήσει το σύστημα του πολλά χρόνια.
MrRegulator Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Stefanos683 είπε ι5 280 ευρω κ τεοφοδοτικο 500 βατ? για ι5 δεν θα εδινα 280. 500 βατ ,αν πας να βαλεις ενισχυμενα γραφικα ή οβερκλοκ μαλλον θα θες νεο 750 αρι τωρα εσυ επιλεγεις ναι και εγώ έτσι πίστευα γιαυτό και αν δεις νωρίτερα σε προηγούμενο post ρώτησα για αν το 500αρι είναι αρκετό και προς ευχάριστη έκπληξή μου όντως είναι, μάλιστα σύμφωνα με https://outervision.com/power-supply-calculator, το build που παράθεσα θελει max 259w (αν δεν έκανα κατί λάθος), και αντέχει μέχρι και προσθήκη 3060ti ή 3070 πηγαίνοντας στα προτεινόμενα 492w για 24/7 λειτουργία (που δεν θα το κάνω ποτέ) και στα 475w για 8ωρη χρήση. Note : αυτά είναι τα προτεινόμενα w, βάση προδιαγραφών ακόμα και με 3070 και σε max όλα δεν θα πρέπει να χρειάζεται πάνω από 425w. Πάντως αυτό το site με έκανε να αναθεωρήσω κόστος vs απόδοση στις gpu, οι πιο έμπειροι κοιτάξτε το λίγο σας παρακαλώ. Βλέπω estimated yearly cost σε ρεύμα 120+ ευρώ για 8ωρη λειτουργία σε καθημερινή βάση για την 3090 vs την rx6900 xt, στην πράξη αυτό σημαίνει min 240 ευρω έξτρα κόστος για 2χρόνια + τα έξτρα χρήματα ντούκου για καλύτέρο τροφοδοτικό + την διαφορά κόστους, έχουν οι NVIDIA τόσο καλύτερη απόδοση που να δικαιολογεί τόση διαφορα στήν κατανάλωση ρεύματος; On topic ξανά, προχωράω στo build ; Κάνω τώρα παραγγελία και περιμένω να έρθουν (15μέρες γιατί κάποια δεν είναι stock +2-3 για την αποστολή) , ή περιμένω να είναι όλα stock (παίζει να πετύχω καλύτερες τιμές έτσι) και τότε παραγγέλνω; Επεξ/σία 26 Φεβρουαρίου 2022 από MrRegulator
nickol-us Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 12 λεπτά πριν, MrRegulator είπε ναι και εγώ έτσι πίστευα γιαυτό και αν δεις νωρίτερα σε προηγούμενο post ρώτησα για αν το 500αρι είναι αρκετό και προς ευχάριστη έκπληξή μου όντως είναι, μάλιστα σύμφωνα με https://outervision.com/power-supply-calculator, το build που παράθεσα θελει max 259w (αν δεν έκανα κατί λάθος), και αντέχει μέχρι και προσθήκη 3060ti ή 3070 πηγαίνοντας στα προτεινόμενα 492w για 24/7 λειτουργία (που δεν θα το κάνω ποτέ) και στα 475w για 8ωρη χρήση. Note : αυτά είναι τα προτεινόμενα w, βάση προδιαγραφών ακόμα και με 3070 και σε max όλα δεν θα πρέπει να χρειάζεται πάνω από 425w. Πάντως αυτό το site με έκανε να αναθεωρήσω κόστος vs απόδοση στις gpu, οι πιο έμπειροι κοιτάξτε το λίγο σας παρακαλώ. Βλέπω estimated yearly cost σε ρεύμα 120+ ευρώ για 8ωρη λειτουργία σε καθημερινή βάση για την 3090 vs την rx6900 xt, στην πράξη αυτό σημαίνει min 240 ευρω έξτρα κόστος για 2χρόνια + τα έξτρα χρήματα ντούκου για καλύτέρο τροφοδοτικό + την διαφορά κόστους, έχουν οι NVIDIA τόσο καλύτερη απόδοση που να δικαιολογεί τόση διαφορα στήν κατανάλωση ρεύματος; On topic ξανά, προχωράω στo build ; Κάνω τώρα παραγγελία και περιμένω να έρθουν (15μέρες γιατί κάποια δεν είναι stock +2-3 για την αποστολή) , ή περιμένω να είναι όλα stock (παίζει να πετύχω καλύτερες τιμές έτσι) και τότε παραγγέλνω; Αν έχεις σκοπό για μεγάλη κάρτα τότε μην μείνεις στο 500αρι τροφοδοτικό. Προσωπικά δεν προτείνω το τροφοδοτικό να πλησιάζει το μαξ του wattage του, ακόμη και αν είναι platinum. Αν υπάρχει θέληση για κάρτα επιπέδου 3060 τότε καλύτερα να δεις έστω 550w. Την ερώτηση για κάρτε/κατανάλωση δεν την καταλάβα για να είμαι ειλικρινής. Όλα στοκ δύσκολο να τα βρεις. Είναι σχεδόν απίθανο ένα μαγαζί να φέρνει στοκ από όλα τα προϊόντα που πουλάει. Συνήθως έχουν συνεργάτες(αποθήκες εξωτερικό;) που τα έχουν ετοιμοπαράδοτα και οι μέρες που σου ζητάει είναι μέχρι να φέρουν το προϊόν στην έδρα τους. Οι τιμές είναι χρηματιστήριο. Συνήθως πετυχαίνεις καλύτερες τιμές από κάτι που δεν είναι σε στοκ. Το ετοιμοπαράδοτο -συνήθως- πληρώνεται παραπάνω.
Stefanos683 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 να συζηταμε για 3090 με τροφοδοτικο 500 βατ κ ετησια καταναλωση δεν ταιριαζει. αν δουλευεις 8ωρα,? μαινιγκ θα κανεις με την 3090 ή μια 3060? αν αγορασεις 3060, μην εμπιστευεσαι 500αρακι τροφοδ του 50αρικου,70αρικου ειναι, αμα τραβας ρευμα 8ωρα στα ορια τα παιρνεις στο χερι συντομα. οταν η καρτα θα τραβαει φουλ ρευμα 4, ωρα,8ωρα, ! φυσικα θα χρεωνεις κ θα κερδιζεις πολυ περισσοτερα. αν δεν δουλευει μαξ δεν τραβαει πολυ, ισως το 1,3 500 βατ ονομαστικη, φορτιο 430 8ωρα, ψηθηκε το τροφοδοτικο ,καπουτ
RTW4ever Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 16 ώρες πριν, MrRegulator είπε ναι και εγώ έτσι πίστευα γιαυτό και αν δεις νωρίτερα σε προηγούμενο post ρώτησα για αν το 500αρι είναι αρκετό και προς ευχάριστη έκπληξή μου όντως είναι, μάλιστα σύμφωνα με https://outervision.com/power-supply-calculator, το build που παράθεσα θελει max 259w (αν δεν έκανα κατί λάθος), και αντέχει μέχρι και προσθήκη 3060ti ή 3070 πηγαίνοντας στα προτεινόμενα 492w για 24/7 λειτουργία (που δεν θα το κάνω ποτέ) και στα 475w για 8ωρη χρήση. Note : αυτά είναι τα προτεινόμενα w, βάση προδιαγραφών ακόμα και με 3070 και σε max όλα δεν θα πρέπει να χρειάζεται πάνω από 425w. Πάντως αυτό το site με έκανε να αναθεωρήσω κόστος vs απόδοση στις gpu, οι πιο έμπειροι κοιτάξτε το λίγο σας παρακαλώ. Βλέπω estimated yearly cost σε ρεύμα 120+ ευρώ για 8ωρη λειτουργία σε καθημερινή βάση για την 3090 vs την rx6900 xt, στην πράξη αυτό σημαίνει min 240 ευρω έξτρα κόστος για 2χρόνια + τα έξτρα χρήματα ντούκου για καλύτέρο τροφοδοτικό + την διαφορά κόστους, έχουν οι NVIDIA τόσο καλύτερη απόδοση που να δικαιολογεί τόση διαφορα στήν κατανάλωση ρεύματος; On topic ξανά, προχωράω στo build ; Κάνω τώρα παραγγελία και περιμένω να έρθουν (15μέρες γιατί κάποια δεν είναι stock +2-3 για την αποστολή) , ή περιμένω να είναι όλα stock (παίζει να πετύχω καλύτερες τιμές έτσι) και τότε παραγγέλνω; Όπως είπαν και τα άλλα παιδιά, δε βάζουμε τροφοδοτικό να δουλεύει κοντά στη μέγιστη ισχύ. Άμα θες να σου κρατήσει πολλά χρόνια, πρέπει να φθάνει μαξ στο 60% της ισχύος του. Για κατανάλωση εντός του pc 500W θες minimum 750άρι τροφοδοτικό.
jgeorgiou Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) υπερβολή το 750αρι γιατί τα ΜΑΧ 500W τα πιάνει (αν θα τα πιάσει ποτέ στιγμιαία) , νομίζω ένα 600αρι είναι υπεραρκετό. Επίσης όταν το τροφοδοτικό λειτουργεί κάτω από 50% (το συγκεκριμένο μηχάνημα στο gaming το 99% του χρόνου θα καταναλώνει 300 έως 400W) τότε πέφτει η απόδοση του και λειτουργεί όπως τα κινέζικα. Η κορύφωση της καμπύλης απόδοσης είναι από το 50 έως 95% στα τροφοδοτικά αν ψάξουμε τις προδιαγραφές. 41 λεπτά πριν, RTW4ever είπε ρέπει να φθάνει μαξ στο 60% της ισχύος του λάθος , ποιο σωστό είναι το ΜΑΧ να είναι γύρω στο 80-90% της ισχύος του τροφοδοτικού και αυτό να λειτουργεί συνήθως στο 70% που είναι στην κορύφωση της απόδοσης του. Μιλάμε για gaming-οικιακά pc και μη "ειδικά-επαγγελματικά" αλλιώς συζητάμε κατα περίπτωση. Επεξ/σία 27 Φεβρουαρίου 2022 από jgeorgiou 1
MrRegulator Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2022 On hold παίδες, ευτυχώς δεν προέβηκα σε αγορά (ομπωωω, και το είχα κουμπωμένο με 600αρι τροφοδοτικό), γιατί ο καιρός και τα ξαφνικά χιόνια έφεραν ζημιές ( 2-3k προς το παρόν η εκτίμηση, τέλεια)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα