Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας παλιότερα ειχα κανει το λάθος να κανω αναβάθμιση σε vdsl ενω ειχα crc errors την γραμμή μου, έγινε η αναβάθμιση κλειδωνα στα 27mbps down 2 mbps up είχα αποσύνδεσες κτλ και με πήγαν πίσω σε adsl(adsl στα χαρτιά γτ με αφήσαν σε τεχνολογία vdsl κλειδωμένο στα 20mbps). Μετα απο πολυ καιρο ειχα θέματα στο τηλέφωνο ήρθε τεχνικος έβγαλε το προφίλ vdsl και μου είπε οτι αυτό έφταιγε, αμ δε μετά απο πολλά τηλ στον οτε 12 επιτέλους αλλάξαν καλώδια και σάπιους στύλους τα crc error εξαφανιστήκαν. Η ερώτηση μου ειναι η εξής με τεχνολογία adsl to Attenuation είναι 17db και το snr 8,4 με vdsl είναι 23 db snr 12 τι εκτιμωμένη ταχύτητα θα εχω αν κανω παλι αναβάθμιση σε vdsl τωρα που δεν υπάρχουν πια crc, ο οτε μου εδωσε εκτιμωμένη ταχύτητα 35-40 mbps 

Untitled.png

Untitled.png

Επεξ/σία από stefanos1985
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά δεν μπορώ να σου υπολογίσω μέγιστη δυνατή ταχύτητα από τα στατιστικά. Αλλά επειδή όπως βλέπω πρέπει να έχεις το speedport plus, αν πας στο http://192.168.1.1/data/Status.json κάπου μέσα στο χάος θα δεις ένα dsl_max_downstream (και dsl_max_upstream), αυτή είναι θεωρητικά η καλύτερη ταχύτητα που θα μπορούσε να «πιάσει» το router στην γραμμή που είναι (να είσαι με VDSL όταν το κάνεις αυτό).  

Επισης βεβαιώσου ότι έχεις σωστά την συνδεσμολογία, δλδ το router στην πρώτη πρίζα του σπιτιού, όχι «πάντρεμα» τηλεφώνου από το router στην πρίζα με splitter και τα σχετικά.

Επεξ/σία από Sudowoodo
  • Like 1
Δημοσ.

σε ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή!! ~ 30 mbps και 2 mbps up δίνει. Θα τραβιξω μια μπαλαντέζα και θα συνδέσω το router εξω στο κουτι του οτε να δω αν εχει κάποιο θεμα η εσωτερική καλωδιώση 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εύχομαι να μπορείς να πιάσεις κάτι καλύτερο στο κουτί του ΟΤΕ!, κρίμα να πληρώνεις 50 και να πιάνεις 30.

Επεξ/σία από Sudowoodo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, stefanos1985 είπε

Γεια σας παλιότερα ειχα κανει το λάθος να κανω αναβάθμιση σε vdsl ενω ειχα crc errors την γραμμή μου, έγινε η αναβάθμιση κλειδωνα στα 27mbps down 2 mbps up είχα αποσύνδεσες κτλ και με πήγαν πίσω σε adsl(adsl στα χαρτιά γτ με αφήσαν σε τεχνολογία vdsl κλειδωμένο στα 20mbps). Μετα απο πολυ καιρο ειχα θέματα στο τηλέφωνο ήρθε τεχνικος έβγαλε το προφίλ vdsl και μου είπε οτι αυτό έφταιγε, αμ δε μετά απο πολλά τηλ στον οτε 12 επιτέλους αλλάξαν καλώδια και σάπιους στύλους τα crc error εξαφανιστήκαν. Η ερώτηση μου ειναι η εξής με τεχνολογία adsl to Attenuation είναι 17db και το snr 8,4 με vdsl είναι 23 db snr 12 τι εκτιμωμένη ταχύτητα θα εχω αν κανω παλι αναβάθμιση σε vdsl τωρα που δεν υπάρχουν πια crc, ο οτε μου εδωσε εκτιμωμένη ταχύτητα 35-40 mbps 

Untitled.png

Untitled.png

Από ότι φαίνεται σου έχουν πει παραμύθια και συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο:

- Θα μπορούσαν-αλλά δεν ήθελαν-να σε βάλουν σε 24άρι προφίλ και όχι σε 20άρι όπως κάνουν σε πολλούς άλλους.

- Με Attenuation (Down) 23 θα ήταν πρωτάκουστο-ειδικά για την Cosmote-να φτάσεις τα «35-40 mbps», τόσο φτάνεις (σε σπάνιες περιπτώσεις) με 16 και εκεί γύρω. Γιατί κάνεις ερώτηση για εκτίμηση της ταχύτητας εδώ από τη στιγμή που μπορείς να δεις στην ιστοσελίδα τους μια εκτίμηση της πραγματικής ταχύτητας βάσει των έως τώρα μετρήσεων στην περιοχή σου; Σε αυτή θα αναφέρεται η Συνήθης, η Ελάχιστη και η Μέγιστη ταχύτητα στην περιοχή σου. Και με Attenuation (Down) 23 καλύτερα να υπολογίζεις ότι θα είσαι κοντύτερα στην Ελάχιστη (στο Download).

Spoiler

2010516151_VDSL50.png.f8876ace60051912f7aad93266dce5a5.png

Επεξ/σία από filipN
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε ευχαριστώ για την απάντηση. Χθες που προσπάθησα κάποια στιγμή να δω μέσω της cosmote δεν άνοιγε το pop up σήμερα τελικά άνοιξε 

Επεξ/σία από stefanos1985
Δημοσ.
On 23/02/2022 at 14:51, stefanos1985 said:

Untitled.png

Untitled.png

με βαση την πρωτη εικονα  max 30.

must να μην εχεις παραλληλα

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwiV_Z2DsJn2AhWCSvEDHVxYAwoQFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...