grpcgamer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Γεια σε όλους, είμαι πτυχιούχος πολιτικών επιστημών. Για προφανείς λόγους δεν βρίσκω καμία εργασία πέρα από τα γνωστά και μη εξαιρετέα "του ποδαριού" που λένε και στο χωριό μου. Παρατηρώντας το τι έχει ζήτηση κλίνω προς την στροφή στους εξής κλάδους: 1) ως βοηθός λογιστή ή εναλλακτικά υπάλληλος τιμολόγησης - υπάλληλος λογιστηρίου. Στον τομέα αυτό η "πιάτσα" θα με δεχθεί ως υπάλληλο με μεταπτυχιακό είτε Λογιστικής και Τραπεζικής ΕΑΠ, είτε παρόμοιο μεταπτυχιακό οικονομικών, είτε Διοίκησης Επιχειρήσεων ? Εν ολίγοις σε έναν τέτοιο κλάδο έστω και σε entry θέσεις, αρκεί (με κατοχή άσχετου πτυχίου) το μεταπτυχιακό Οικονομικής κατεύθυνσης (είτε εν στενή εννοία, είτε διοίκησης επιχειρήσεων) ? Λάβετε ως δεδομένο ότι το Μεταπτυχιακό μπορεί να συμπληρωθεί από σεμινάρια του κελε και τα γνωστά και μη εξαιρετέα σεμινάρια μηχανοργανωμένης που παλαιότερα σε έχωναν στη δουλειά σε χρόνο μηδέν. 2) Logistics. Παρά την παρατήρηση μου ότι ο κλάδος είναι γεμάτος από άτομα χωρίς πτυχίο σε θέσεις γραφείου, θα ήθελα να ρωτήσω αν με τα τωρινά δεδομένα για την εισαγωγή στον κλάδο σε θέση γραφείου είναι καλύτερο κάποιος να ακολουθήσει κάποιο σεμινάριο τύπου supply chain (εκπα, παπει, ist) ή αν και εδώ ο πληθωρισμός τίτλων απαιτεί κάτι πιο δραστικό όπως μεταπτυχιακό Διοίκησης επιχειρήσεων (εφόσον τα logistics εμπίπτουν στη Διοίκηση Λειτουργιών), ή στην πιο δραστική περίπτωση κάποιο μεταπτυχιακό logistics ιδιωτικού κολεγίου (τα δημόσια πανεπιστήμια δεν το συζητούν καν για απόφοιτους της σχολής μου). Disclaimer: Για μεν προπτυχιακό δεν το συζήτησα γιατί εργάζομαι και είμαι άνω των 30 με αντίστοιχες υποχρεώσεις, για δε την πληροφορική δεν το ανέφερα καν ως επιλογή διότι δεν θα ήθελα να εργαστώ σε αυτόν τον τομέα (η παρέα μου όλη έχει κάνει courses και δεν υπάρχει τύχη στην Ελλάδα, στα δε μεταπτυχιακά του κλάδου ούτε να μας φτύσουν). Ο λόγος που εξ αρχής στράφηκα σε αυτές τις λύσεις είναι η μακροχρόνια (σίγουρη τότε, θεωρητική τώρα) δυνατότητα εισόδου από κάποιο ΙΕΚ. Σε περίπτωση που κάποιος έχει κάτι στο μυαλό του με εύκολο entry και ζήτηση σε θέση γραφείου, ευχαρίστως να αντιπροτείνει. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
gii Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Συνήθως στα logistics απασχολούνται άτομα με προπτυχιακό στα οικονομικά η στην πληροφορική από ότι έχω δει. Τώρα λογιστική ξέρω γω...έχει σίγουρα δουλειά (καλό θα ήταν να σου μιλήσει και κάποιος από το χώρο) αλλά οι θέσεις που αναφέρεις για entry level δεν νομίζω να σε ικανοποιήσουν στην ηλικία σου οικονομικά.Δεν ξέρω επίσης αν αποκτάς δικαίωμα απογραφής μέσω ενός μεταπτυχιακού Από αυτά που βλέπω στο forum πάντως ένα προπτυχιακό στην πληροφορική αν ασχοληθείς σου δίνει συνήθως καλό μισθό στην αγορά εργασίας αλλά δεν νομίζω να θες να φας 4-5 χρόνια σε αυτό.Θα μπορούσες όμως να κάνεις μαθήματα προγραμματισμού.
AggeloN1 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 2 ώρες πριν, grpcgamer είπε ..η παρέα μου όλη έχει κάνει courses και δεν υπάρχει τύχη στην Ελλάδα, στα δε μεταπτυχιακά του κλάδου ούτε να μας φτύσουν... Αυτό πως γίνεται; Για τα υπόλοιπα αποψή μου είναι να χωθείς μεσω γνωστού σε έναν από τους δύο κλάδους, να δουλέψεις και αμισθί για κάποιο διάστημα αν χρειαστεί, ώστε να αποκτήσεις 2-3 χρονια σχετική εμπειρία στο βιογραφικό σου. Θεωρώ ότι το μεταπτυχιακό δεν θα σε βοηθήσει γιατί ο εργοδότης ενδιαφέρεται να βγάζεις τη δουλειά πράγμα που δεν θα σου το μάθει κανένα μεταπτυχιακό. Για σεμινάρια να κοιτάξεις να μην σε εξαπατήσουν γιατί σε κάποια ενδιαφέρονται μόνο να τους τα σκάσεις. Ρώτα κάποιον που έχει παρακολουθήσει καποιο συγκεκριμένο να σου πει αν αξίζει και αν τον βοήθησαν.
hln3 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Γιατί δεν κοιτάς για εξυπ. πελατών; Αν αντέχουν τα νεύρα σου 😁
rg550 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Αν σκοπεύεις να δουλέψεις σε λογιστικό γραφείο, το μεταπτυχιακό σου είναι παντελώς άχρηστο. Δεν χρειάζεσαι ακαδημαϊκές γνώσεις για αυτή τη δουλειά, πρακτικές χρειάζεσαι. Μακροχρόνια σεμινάρια σε διπλογραφική τήρηση βιβλίων, φορολογία και εργατικά και είσαι οκ. Πρόσεξε, όχι έτοιμος να αναλάβεις μόνος σου ένα λογιστικό, αλλά οκ να ανταπεξέλθεις στα daily tasks του επαγγέλματος. Επίσης, πας στο ΟΕΕ για έκδοση ταυτότητας λογιστή Β' τάξης (αν τη δικαιούσαι βάσει του πτυχίου σου). Και σε καμία περίπτωση μη προσφερθείς να δουλέψεις ποτέ αμισθί, ούτε καν για να μαζέψεις εμπειρία. 1
grpcgamer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 35 λεπτά πριν, rg550 είπε Αν σκοπεύεις να δουλέψεις σε λογιστικό γραφείο, το μεταπτυχιακό σου είναι παντελώς άχρηστο. Δεν χρειάζεσαι ακαδημαϊκές γνώσεις για αυτή τη δουλειά, πρακτικές χρειάζεσαι. Μακροχρόνια σεμινάρια σε διπλογραφική τήρηση βιβλίων, φορολογία και εργατικά και είσαι οκ. Πρόσεξε, όχι έτοιμος να αναλάβεις μόνος σου ένα λογιστικό, αλλά οκ να ανταπεξέλθεις στα daily tasks του επαγγέλματος. Επίσης, πας στο ΟΕΕ για έκδοση ταυτότητας λογιστή Β' τάξης (αν τη δικαιούσαι βάσει του πτυχίου σου). Και σε καμία περίπτωση μη προσφερθείς να δουλέψεις ποτέ αμισθί, ούτε καν για να μαζέψεις εμπειρία. Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Δεν θεωρείς ότι κάποιο μεταπτυχιακό είτε διοίκησης επιχειρήσεων είτε οικονομικών, θα βοηθήσει να "πουλήσεις" το γεγονός ότι σαν πτυχίο είσαι μη σχετικός??? Μιλάμε πάντα για μεταπτυχιακό σε συνδιασμό με τα σεμινάρια (που ειναι και η κατ ουσιαν γνωση). 5 ώρες πριν, gii είπε Συνήθως στα logistics απασχολούνται άτομα με προπτυχιακό στα οικονομικά η στην πληροφορική από ότι έχω δει. Τώρα λογιστική ξέρω γω...έχει σίγουρα δουλειά (καλό θα ήταν να σου μιλήσει και κάποιος από το χώρο) αλλά οι θέσεις που αναφέρεις για entry level δεν νομίζω να σε ικανοποιήσουν στην ηλικία σου οικονομικά.Δεν ξέρω επίσης αν αποκτάς δικαίωμα απογραφής μέσω ενός μεταπτυχιακού Από αυτά που βλέπω στο forum πάντως ένα προπτυχιακό στην πληροφορική αν ασχοληθείς σου δίνει συνήθως καλό μισθό στην αγορά εργασίας αλλά δεν νομίζω να θες να φας 4-5 χρόνια σε αυτό.Θα μπορούσες όμως να κάνεις μαθήματα προγραμματισμού. Έχω την εικόνα ότι η διοίκηση εφοδιαστικής αλυσίδας ανήκει στη διοίκηση επιχειρήσεων (εξου και η αναφορά μου σε MBA), θεωρείς ότι το μεταπτυχιακό της διοίκησης δεν επαρκεί για τον κλάδο??? Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!!! 5 ώρες πριν, AggeloN1 είπε Αυτό πως γίνεται; Για τα υπόλοιπα αποψή μου είναι να χωθείς μεσω γνωστού σε έναν από τους δύο κλάδους, να δουλέψεις και αμισθί για κάποιο διάστημα αν χρειαστεί, ώστε να αποκτήσεις 2-3 χρονια σχετική εμπειρία στο βιογραφικό σου. Θεωρώ ότι το μεταπτυχιακό δεν θα σε βοηθήσει γιατί ο εργοδότης ενδιαφέρεται να βγάζεις τη δουλειά πράγμα που δεν θα σου το μάθει κανένα μεταπτυχιακό. Για σεμινάρια να κοιτάξεις να μην σε εξαπατήσουν γιατί σε κάποια ενδιαφέρονται μόνο να τους τα σκάσεις. Ρώτα κάποιον που έχει παρακολουθήσει καποιο συγκεκριμένο να σου πει αν αξίζει και αν τον βοήθησαν. Αυτό που λες ισχύει και είναι αρκετά έξυπνο ως προς την αντίληψη της αγοράς. Το μόνο πρόβλημα είναι το ότι για να φτάσεις στο εντρυ πρέπει κάπως να το πουλήσεις και εγώ εδώ ψάχνω από άτομα της πιάτσας, το τι ακριβώς πουλιέται καλύτερα (π.χ. μεταπτυχιακό, σεμινάρια), ή και τίποτα αν δεν υπάρχει περιθώριο σε έναν κλάδο. Σε ευχαριστώ πολυ!
rg550 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, grpcgamer είπε Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση. Δεν θεωρείς ότι κάποιο μεταπτυχιακό είτε διοίκησης επιχειρήσεων είτε οικονομικών, θα βοηθήσει να "πουλήσεις" το γεγονός ότι σαν πτυχίο είσαι μη σχετικός??? Μιλάμε πάντα για μεταπτυχιακό σε συνδιασμό με τα σεμινάρια (που ειναι και η κατ ουσιαν γνωση). Αν ενδιαφέρεσαι για Ελληνικό λογιστικό γραφείο, επαναλαμβάνω πως σου είναι άχρηστα. Γενικά οι εργοδότες χέστηκαν για το πτυχίο σου - μεταπτυχιακό σου, ιδίως σε entry level θέσεις. Θέλουν να ξέρεις να βγάζεις τη δουλειά γρήγορα, σωστά και αποτελεσματικά. Και σε λογιστήριο του σήμερα το 90% το μαθαίνεις στην πράξη, μιας και έχει γίνει πολύ data entry το θέμα. Πχ. στην εταιρεία μου (όπως και σε άλλες), έρχεσαι junior με το που τελειώσεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πτυχιο, σου δίνουμε το SOP και σε 1,5 μήνα περίπου είσαι παραγωγικός. Αν σε ενδιαφέρει αυτό το επάγγελμα, προσπάθησε πρώτα να "τριφτείς" σε αυτό, να αποκτήσεις εμπειρία και ΑΝ στο μέλλον κρίνεις ότι θέλεις να εμβαθύνεις, προχωράς σε μεταπτυχιακό ή πιστοποιήσεις. Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από rg550 1
gii Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 55 λεπτά πριν, rg550 είπε Αν ενδιαφέρεσαι για Ελληνικό λογιστικό γραφείο, επαναλαμβάνω πως σου είναι άχρηστα. Γενικά οι εργοδότες χέστηκαν για το πτυχίο σου - μεταπτυχιακό σου, ιδίως σε entry level θέσεις. Θέλουν να ξέρεις να βγάζεις τη δουλειά γρήγορα, σωστά και αποτελεσματικά. Και σε λογιστήριο του σήμερα το 90% το μαθαίνεις στην πράξη, μιας και έχει γίνει πολύ data entry το θέμα. Πχ. στην εταιρεία μου (όπως και σε άλλες), έρχεσαι junior με το που τελειώσεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πτυχιο, σου δίνουμε το SOP και σε 1,5 μήνα περίπου είσαι παραγωγικός. Αν σε ενδιαφέρει αυτό το επάγγελμα, προσπάθησε πρώτα να "τριφτείς" σε αυτό, να αποκτήσεις εμπειρία και ΑΝ στο μέλλον κρίνεις ότι θέλεις να εμβαθύνεις, προχωράς σε μεταπτυχιακό ή πιστοποιήσεις. Υπάρχει γενικά εξέλιξη στο συγκεκριμένο κλάδο;
grpcgamer Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Μία τελευταία ερώτηση, έχω κάνει μεταπτυχιακό σε διεθνές εμπορικό δίκαιο. Οι λογιστές το κομμάτι του δικαίου το βλέπουν ως κάτι ξένο-αδιάφορο ή είναι κάτι το οποίο θα το δουν θετικά μεταξύ ατόμων που προσπαθούν να μπουν στα λογιστικά? Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου, το πέριβαλλον μου ειναι "του ποδαριού" που λέγαμε. Δύσκολα να πάρεις άλλη συμβουλή πέρα από τουριστικά (ναι ακόμα και μετά τα 35...) 56 λεπτά πριν, rg550 είπε Αν ενδιαφέρεσαι για Ελληνικό λογιστικό γραφείο, επαναλαμβάνω πως σου είναι άχρηστα. Γενικά οι εργοδότες χέστηκαν για το πτυχίο σου - μεταπτυχιακό σου, ιδίως σε entry level θέσεις. Θέλουν να ξέρεις να βγάζεις τη δουλειά γρήγορα, σωστά και αποτελεσματικά. Και σε λογιστήριο του σήμερα το 90% το μαθαίνεις στην πράξη, μιας και έχει γίνει πολύ data entry το θέμα. Πχ. στην εταιρεία μου (όπως και σε άλλες), έρχεσαι junior με το που τελειώσεις ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ πτυχιο, σου δίνουμε το SOP και σε 1,5 μήνα περίπου είσαι παραγωγικός. Αν σε ενδιαφέρει αυτό το επάγγελμα, προσπάθησε πρώτα να "τριφτείς" σε αυτό, να αποκτήσεις εμπειρία και ΑΝ στο μέλλον κρίνεις ότι θέλεις να εμβαθύνεις, προχωράς σε μεταπτυχιακό ή πιστοποιήσεις.
filip123go Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, grpcgamer είπε η παρέα μου όλη έχει κάνει courses και δεν υπάρχει τύχη στην Ελλάδα, 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Φίλε υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση που πλέον προσλαβάνουν άτομα χωρίς καν technical interview..!! Εκτός ξέρω γω αν οι φίλοι σου έκαναν courses σε pascal η VB η αν ψάχνουν δουλειά μόνο στο χωριό σας (your words, not mine). Τώρα για τους λογιστές, απ όσο ξέρω παίρνουν αντίστοιχα junior λογιστές. Προσφορά υπάρχει πολύ μεγάλη ... Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου 2022 από filip123go
Mixalisrou69 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Θεωρώ πως τα logistics θα έχουν μεγάλη άνθηση στο μέλλον ακόμα και στην Ελλάδα και σχετίζεται περισσότερο με το πτυχιο σου σε σχέση με τη λογιστική. Υπάρχει ένα πολυ ενδιαφέρον μεταπτυχιακο στη βιομηχανική διοίκηση και τεχνολογία με κατεύθυνση logistics management στον πειραια που έχει και διασυνδέσεις στο χώρο. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με λογιστική θα αντιμετωπίσεις μεγάλο ανταγωνισμό και θα κακοφαίνεται στις εταιρείες να παρουν κάποιον 30 χρονών χωρίς προυπηρεσια. Βέβαια αν έχεις άκρες με λογιστές και σε χώσουν κάπου, αλλάζει το θέμα.
rg550 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2022 23 λεπτά πριν, gii είπε Υπάρχει γενικά εξέλιξη στο συγκεκριμένο κλάδο; Με οτιδήποτε αν ασχοληθείς σοβαρά, το αγαπήσεις και το κυνηγήσεις όσο δεν πάει, θα έχεις εξέλιξη. Είτε αυτό είναι λογιστικά/χρηματοοικονομικά είτε αεροναυπηγική. 25 λεπτά πριν, grpcgamer είπε Μία τελευταία ερώτηση, έχω κάνει μεταπτυχιακό σε διεθνές εμπορικό δίκαιο. Οι λογιστές το κομμάτι του δικαίου το βλέπουν ως κάτι ξένο-αδιάφορο ή είναι κάτι το οποίο θα το δουν θετικά μεταξύ ατόμων που προσπαθούν να μπουν στα λογιστικά? Πολύ γενικό ερώτημα, κάνεις δεν θα σου απαντήσει 100%. Σίγουρα υπάρχει εταιρεία που θα το εκτιμήσει και σίγουρα υπάρχει εταιρεία για την οποία θα είναι παντελώς αδιάφορο. Αν μιλάμε για λογιστικό γραφείο "της σειράς", τότε σίγουρα αδιάφορο. Αν θες να ασχοληθείς με το επάγγελμα αυτό, ψάξου. Λογιστής δεν είναι μόνο αυτός που έχουμε στο μυαλό μας στην Ελλάδα που συμπληρώνει φορολογικές δηλώσεις. Λογιστής είναι και ο κοστολόγος πχ.
grpcgamer Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 8 ώρες πριν, filip123go είπε 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Φίλε υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση που πλέον προσλαβάνουν άτομα χωρίς καν technical interview..!! Εκτός ξέρω γω αν οι φίλοι σου έκαναν courses σε pascal η VB η αν ψάχνουν δουλειά μόνο στο χωριό σας (your words, not mine). Τώρα για τους λογιστές, απ όσο ξέρω παίρνουν αντίστοιχα junior λογιστές. Προσφορά υπάρχει πολύ μεγάλη ... Για Αθήνα έψαχναν καθότι εκεί μένουμε. Νομίζω ότι δεν γνωρίζεις τι παίζει για απόφοιτους ανθρωπιστικών. Αν τσεκάρεις επίσης αγγελίες Αθήνας θα δεις και την απαίτηση του πτυχίου. Ένας άλλος δε φίλος που έχει στρίψει στο data analytics από νομική έχει κάνει και 4 (μικρά) προτζεκτακια με αντίστοιχο github και τώρα μπαίνει στον 1 χρόνο αναζήτησης με απαντήσεις περι σχετικού πτυχίου. 8 ώρες πριν, Mixalisrou69 είπε Θεωρώ πως τα logistics θα έχουν μεγάλη άνθηση στο μέλλον ακόμα και στην Ελλάδα και σχετίζεται περισσότερο με το πτυχιο σου σε σχέση με τη λογιστική. Υπάρχει ένα πολυ ενδιαφέρον μεταπτυχιακο στη βιομηχανική διοίκηση και τεχνολογία με κατεύθυνση logistics management στον πειραια που έχει και διασυνδέσεις στο χώρο. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς με λογιστική θα αντιμετωπίσεις μεγάλο ανταγωνισμό και θα κακοφαίνεται στις εταιρείες να παρουν κάποιον 30 χρονών χωρίς προυπηρεσια. Βέβαια αν έχεις άκρες με λογιστές και σε χώσουν κάπου, αλλάζει το θέμα. Και εγώ γι αυτό σκέφτηκα τα logistics απλά έχω διαπιστώσει ότι στο ελληνικό φουσκωμένο μυαλό είναι δουλειά γραφείου δεύτερης κατηγορίας (εξού και η ύπαρξη μόνο τει και ιεκ για την κατ ιδιαν ειδικοτητα).
Μακιαβέλλι Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Θα έλεγα κάτι προς HR, recruiting κλπ που κουμπώνει κάπως με το πτυχίο (κάνω λάθος;). Φυσικά μεταπτυχιακό και σεμινάρια βοηθάνε εδώ, κυρίως για να αποκτήσει το προφίλ σου μεγαλύτερη συνάφεια και να "περνάς" από το ξεσκαρταρισμα βιογραφικών. Ωστόσο η γνώμη μου είναι ότι το " μια δουλειά γραφείου" πέθανε. Δεν αποκτάς ανταγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι σε κάποιον με στόχο "μια δουλειά γραφείου". Ούτε θα το θες, ούτε θα μπορείς να δείξεις ότι θες το αντικείμενο (που είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να σε προσλάβει ένας σοβαρός εργοδότης). Βρες κάτι να σε συγκινεί, για να μπορείς να "πουλήσεις" και την συγκίνηση σου. Καλή τύχη σε ο,τι επιλέξεις.
Sibyl Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 11 ώρες πριν, rg550 είπε Επίσης, πας στο ΟΕΕ για έκδοση ταυτότητας λογιστή Β' τάξης (αν τη δικαιούσαι βάσει του πτυχίου σου). https://oe-e.gr/β-τάξη/ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ Β’ ΤΑΞΗΣ Επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Β` τάξης χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος στους κατόχους απολυτηρίου Γενικού Λυκείου, οι οποίοι ασκούν επί επτά (7) έτη από τη λήψη του απολυτηρίου τους το επάγγελμα του βοηθού λογιστή ή στους κατόχους απολυτηρίου Επαγγελματικού Λυκείου ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου κλάδου Οικονομίας, οι οποίοι ασκούν επί έξι (6) έτη από τη λήψη του απολυτηρίου τους το επάγγελμα του βοηθού λογιστή ή στους κατόχους πτυχίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) Λογιστικής, οι οποίοι ασκούν επί πέντε (5) έτη το επάγγελμα του βοηθού λογιστή ή στους αποφοίτους των μακροχρόνιων προγραμμάτων κατάρτισης του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ.), οι οποίοι ασκούν επί πέντε (5) έτη το επάγγελμα του βοηθού λογιστή. Λόγω των συχνών αλλαγών στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των πανεπιστημιακών τμημάτων, η Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ ζήτησε από τα πανεπιστημιακά τμήματα τα ισχύοντα Προγράμματα σπουδών προκειμένου να επιβεβαιωθεί η οικονομική κατεύθυνση. Επαγγελματική ταυτότητα Λογιστή Φοροτεχνικού Β` τάξης χορηγείται από το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος στα μέλη του Ο.Ε.Ε., στους πτυχιούχους τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης των Πανεπιστημίων, στους πτυχιούχους των Τμημάτων Οικονομικής κατεύθυνσης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.) και στα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις επαγγελματικών προσόντων του π.δ. 38/2010 (Α` 78). Οι παραπάνω πτυχιούχοι (εκτός των τμημάτων Τ.Ε.Ι. Λογιστικής) λόγω της ιδιαιτερότητας των προγραμμάτων σπουδών θα πρέπει να προσκομίζουν την αναλυτική κατάσταση των μαθημάτων, από την οποία θα προκύπτει η οικονομική κατεύθυνση των σπουδών τους. Οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι., επιπλέον είναι απαραίτητο, να μας γνωρίζουν το θέμα της πτυχιακής τους εργασίας και να προσκομίζουν βεβαίωση όπου θα αναφέρεται το αντικείμενο εργασίας τους κατά την πρακτική άσκησή τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα