atrigane Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 58 λεπτά πριν, Bitbit είπε όλοι αυτοί που γεμίζουν όλους τους προορισμούς τα τριήμερα επιζούν; Κάτι άκουσα ότι οι καταθέσεις χτυπήσαν ρεκορ. Από ποιους; από αυτούς που επιζουν; Έχεις αναρωτηθεί πόσοι δεν έχουν τη δυνατότητα για το 3ήμερο την ταβέρνα τον καφέ και ΔΕΝ τους βλέπεις; Ή νομίζεις ότι βγαίνοντας έξω στο δρόμο στην καφετέρια στην ταβέρνα στο 3ήμερο συναντάς όλη την Ελλάδα; 14 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Είναι και το ζήτημα της καθυστερημένης/ετεροχρονισμένης προσαρμογής στη πραγματικότητα (ή απροθυμία για κάτι τέτοιο) και μια αισιοδοξία για αλλαγή της κατάστασης. Δηλαδή ο κόσμος - στο βαθμό που μπορεί - προσπαθεί να απολαύσει την άνοιξη κ καλοκαιριά κι αν είχε σχέδια δεν τα ακυρώνει μέχρι να φτάσει στο αμήν, αφού η πανδημία άφησε απωθημένα. Το πόσο γεμάτα είναι καφετέριες/μπαράκια είναι παραπλανητικό και επειδή μια παρέα μπορεί να κάτσει 3 ώρες με ένα καφέ ο καθένας κι επειδή τα στέκια συγκεντρώνουν κόσμο, αλλά η συνολική εικόνα δεν είναι αντιπροσωπευτική. Επίσης σχέδια για μεγαλύτερα ταξίδια μπορεί να αντικαταστάθηκαν από μικρότερες εξορμήσεις σε κοντινές περιοχές. Πράγμα που υποθέτω πως ισχύει, γιατί δεν έχω κάνει τη γύρα, όπως ο ανωτέρω χρήστης που δε βρίσκει θέση σε "καλύβια" και παραπονιέται που δε κλείνονται μέσα οι υπόλοιποι ενώ παραπονιούνται. ...μπορεί να ισχύει και ότι είναι απαισιόδοξοι κι όχι αισιόδοξοι για το μέλλον (κρίση/πόλεμος) κι απολαμβάνουν όσο μπορούν για όσο προλαβαίνουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 5 ώρες πριν, atrigane είπε Έχεις αναρωτηθεί πόσοι δεν έχουν τη δυνατότητα για το 3ήμερο την ταβέρνα τον καφέ και ΔΕΝ τους βλέπεις; Ή νομίζεις ότι βγαίνοντας έξω στο δρόμο στην καφετέρια στην ταβέρνα στο 3ήμερο συναντάς όλη την Ελλάδα; προτιμώ να μιλάω γι αυτό που βλέπω και όχι για το τι φαντάζομαι. Και αυτό που βλέπω είναι αυτό που περιέγραψα. Σίγουρα κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα, κάποιοι την έχουν. Εγώ τονίζω αυτούς που έχουν και τους βλέπω, εσύ τονίζεις την άλλη πλευρά που δε βλέπεις (και που όντως υπάρχουν). Που καταλήγουμε όμως; Ξεφεύγουμε και από το θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickTG Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 19 minutes ago, Bitbit said: Που καταλήγουμε όμως; Καταλήγουμε στο ότι το "βλέπω κόσμο στις καφετέριες" και το "πάνε τριήμερα" δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες για τίποτα αλλιώς θα τους χρησιμοποιούσαμε. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
atrigane Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαΐου 2022 11 λεπτά πριν, Bitbit είπε προτιμώ να μιλάω γι αυτό που βλέπω και όχι για το τι φαντάζομαι. Και αυτό που βλέπω είναι αυτό που περιέγραψα. Σίγουρα κάποιοι δεν έχουν τη δυνατότητα, κάποιοι την έχουν. Εγώ τονίζω αυτούς που έχουν και τους βλέπω, εσύ τονίζεις την άλλη πλευρά που δε βλέπεις (και που όντως υπάρχουν). Που καταλήγουμε όμως; Ξεφεύγουμε και από το θέμα Επειδή ζω σε κομμώπολη και βλέπω το ίδιο που βλέπεις και συ, όπως επίσης βλέπω και τους άλλους που δεν βγαίνουν και τους βλέπω σε χώρους εργασίας ή τυχαία στα supermarkets(και λες μέσα σου καλά που χάθηκε αυτός)και τους αναγνωρίζω, που όμως δεν θα βγουν ή θα τους πετύχεις να κάνουν βόλτα αλλά ποτέ σε μαγαζί. Θα σου πω ότι το 20% των κατοίκων συντηρούν τα μαγαζιά εδώ. Πρέπει να αναλύσουμε ποιοτικά χαρακτηριστικά για να δούμε αν υπάρχει απλή γκρίνια ή κάτι πιο σοβαρό. Για παράδειγμα στον Ωρωπό που είμαι κάθε ΣΚ από την άνοιξη και μετά βουλιάζει από κόσμο. Όπως κάθε χρόνο, δεκαετίες τώρα. Από πέρσι όμως, εκεί που δεν είχε να κάτσεις πουθενά, πέρσι έβρισκες, αν όχι στο 1ο που θα πήγαινες στο παραδίπλα. Και ενώ τόσα χρόνια γέμιζαν πχ οι ταβέρνες από τις 8 το βράδυ μέχρι αργά, τώρα έχουν ένα καλό 3ωρο μόνο. Μιλώντας με συμμαθητές καταστηματάρχες αυτό που μου είπαν ήταν ότι ο κόσμος που έρχεται διακοπές εδώ αυξήθηκε πάρα πολύ όμως δεν αφήνει το ανάλογο χρήμα. Μπαίνει-κοιτάζει-βγαίνει, δεν ψωνίζει, δεν κάθεται όπως παλιά. Ένα καινούριο φαινόμενο που παρατηρήθηκε εδώ είναι οι παραλίες να είναι γεμάτες με οικογένειες με τραπεζακια μέχρι πολύ μετά τα μεσάνυχτα ενώ παλιά έβρισκες μόνο ελάχιστα ζευγαράκια. Αν φτάσουμε σε σημείο να βλέπουμε άδειους δρόμους και μαγαζιά σε ώρες αιχμής τότε θα είμαστε στην εξαθλίωση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kakofonixx Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 με την αύξηση τιμών στα μεταχειρισμένα, λόγω αυξημένης ζήτησης τους θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην αναζήτηση ενός σωστού αυτοκινήτου Επειδή αυτόν τον καιρό ψάχνω να αγοράσω συγκεκριμένο μικρό αυτοκίνητο πόλης, έχω δει διάφορα σε εμπόρους ανά την Αττική. Άλλα έχουν θέματα που φαίνονται και με γυμνό μάτι και δεν αξίζουν ούτε καν να τα ψάξεις παραπέρα, άλλα που φαίνονται καλύτερα έχει νόημα να τα ψάξεις Συγκεκριμένα βρήκα σε έναν έμπορο το αυτοκίνητο (εισαγωγής) που με ενδιαφέρει μέσω αγγελίας στο car.gr, πήγα να το δω από κοντά όπου τη μέρα που πήγα μου το έδειξε η υπάλληλος του καταστήματος Ζήτησα επιτόπου να δω χαρτιά εκτελωνισμού, κτεο κλπ όπου η πρόθυμη υπάλληλος αφού άνοιξε έναν φάκελο με (ομολογουμένως τακτοποιημένα) έγγραφα των αυτοκινήτων που είχαν στην έκθεση, μου είπε ότι τα χαρτιά του εν λόγω αυτοκινήτου τα είχε ο εκτελωνιστής για να κάνει τη δουλειά του. Δεν το αμφισβήτησα, κουβεντιάσαμε και για την τιμή του αυτοκινήτου και μου είπε ότι ως υπάλληλος δεν μπορεί να μου κάνει κάτι καλύτερο, αλλά άφησα το τηλέφωνο μου για να ενημερώσει και να με καλέσει ο ιδιοκτήτης Επίσης ζήτησα αν μπορώ να το ελέγξω σε κάποιο συνεργείο, δε μου το αρνήθηκαν και μάλιστα μου πρότειναν και ένα κοντινό τους για να το πάμε (πρώτο καμπανάκι) Όντως την επόμενη μέρα με κάλεσε ο ιδιοκτήτης (Σάββατο) και μου έκανε μια μικρή έκπτωση και μείναμε στο ότι θα μιλήσω με το συνεργείο για να ορίσουμε ραντεβού για τον έλεγχο Δευτέρα μεσημέρι τους καλώ ξανά (στο τηλέφωνο η υπάλληλος, από μέσα άκουγα κάποιους που συζητάγανε πιθανώς ο ιδιοκτήτης με κάποιον άλλον πελάτη). Ζητάω πριν κλείσω ραντεβού στο συνεργείο να μου στείλουν με email έστω τον αριθμό πλαισίου του οχήματος και τα υπόλοιπα χαρτιά (εκτελωνισμός, κτεο). Πάλι ευγενικά η υπάλληλος αρνείται να τα στείλει και κρατάει τα στοιχεία μου για να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη. Να μην τα πολυλογώ δεν με πήραν ποτέ πίσω, ούτε φυσικά μου έστειλαν κάτι και μάλιστα περίπου μετά από 2 ώρες από το τηλέφωνο που τους έκανα ανανέωσαν την αγγελία στο car.gr (πάγια τακτική για να ανεβαίνει στις αναζητήσεις) 1. κατ'αρχάς το ότι μου πρότειναν συνεργείο, μου έδωσαν μάλιστα σε χαρτάκι και το τηλέφωνο τους, για μένα λέει πολλά (εν τέλει είχα σκοπό να κλείσω ραντεβού σε άλλο συνεργείο και να τους το έλεγα καθ'οδόν) 2. το ότι δεν δείχνουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα, προσωπικά είναι deal breaker 3. το ότι δεν μπαίνουν στον κόπο ούτε να πάρουν πίσω ένα τηλέφωνο, έστω και με μια κακή δικαιολογία, πόσο μάλλον η ανανέωση της αγγελίας δείχνουν δύο πράγματα: πρώτον για να μην πω απατεώνας θα πω απλώς ότι κάτι έχει να κρύψει και δεύτερον ότι υπάρχουν εκεί έξω κορόιδα που θα ακουμπήσουν αβίαστα τις οικονομίες τους στον κάθε τυχάρπαστο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chill Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Στις 20/5/2022 στις 8:49 ΠΜ, liakinen είπε Σχόλια του στυλ δεν έχουν ασφάλεια τα παλιά, είναι επικίνδυνα να κυκλοφορούν, βρομίζουν τον τόπο, όταν ο άλλος δεν έχει να βγάλει τον μήνα, να πληρώσει βενζίνη, να σπουδάσει παιδιά, ξέρετε που τα έχει γραμμένα. Φίλε μας, κοπός πλέον δεν είναι απλά πόσα λεφτά θα βγάλω, είναι πολύ σημαντικό αυτό, αλλά δεν είναι το μοναδικό κίνητρο, το να βγάζει κανείς ολοένα και περισσότερα λεφτά, αλλά να βλέπουμε τη ζωή μας λίγο πιο σφαιρικά, λίγο πιο ολιστικά. Φιλικά στο λέω 😛 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 πάντως έτσι από περιέργεια που έριξα μια ματιά στο car, έχω δει κάτι περιπτώσεις που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Δε ξέρω αν κάνουν πλάκα ή όχι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, Bitbit είπε πάντως έτσι από περιέργεια που έριξα μια ματιά στο car, έχω δει κάτι περιπτώσεις που είναι να τραβάς τα μαλλιά σου. Δε ξέρω αν κάνουν πλάκα ή όχι Καθόλου πλάκα δεν κάνουν απλά έγιναν με την ευκαιρία μαυραγορίτες. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bitbit Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 1 ώρα πριν, liakinen είπε Καθόλου πλάκα δεν κάνουν απλά έγιναν με την ευκαιρία μαυραγορίτες. Δε μιλάμε για απλώς ακριβά αυτοκίνητα. Μιλάμε για παράνοια που δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθούν από τη στιγμή που αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται στο ένα τρίτο της τιμής. Πρέπει να είσαι ηλίθιος, δε εξηγείται αλλιώς. Ειδικά αν χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα ότι αγοράστηκε 20εκ δρχ το 2000, άρα θεωρείς λογικό να το πουλήσεις τώρα στα 10.000€. Δε χρειάζεται να παραθέσω παράδειγμα, δεν είναι και μόνο ένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
liakinen Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2022 4 λεπτά πριν, Bitbit είπε Δε μιλάμε για απλώς ακριβά αυτοκίνητα. Μιλάμε για παράνοια που δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθούν από τη στιγμή που αντίστοιχα μοντέλα πωλούνται στο ένα τρίτο της τιμής. Πρέπει να είσαι ηλίθιος, δε εξηγείται αλλιώς. Ειδικά αν χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα ότι αγοράστηκε 20εκ δρχ το 2000, άρα θεωρείς λογικό να το πουλήσεις τώρα στα 10.000€. Δε χρειάζεται να παραθέσω παράδειγμα, δεν είναι και μόνο ένα. Άστο από που να το πιάσουμε. Μεταχειρισμένα πλησιάζουν την τιμή που είχαν καινούργια και μιλάμε για αυτοκίνητα 5 - 7 ετών με 100.000 χλμ. Σου λέει κάποιος κακομοίρης που θέλει εδώ και τώρα αμάξι θα την πατήσει (και όντως γίνεται αυτό δυστυχώς). Είναι εποχές που όποιος έχει παλιό και κάνει την δουλειά του, Κάθεται στα αβγά του και τους γράφει στα φρύδια 😉 του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dantε Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Παιδια προσφορα και ζητηση ειναι. Γιατι να πουλησει ο αλλος χαμηλα,αν πουλιουνται πιο πανω? Οταν τα καινουργια εχουν παει ολα 5000Ε πανω, τα εισαγωμενα τα χτυπανε στο κεφαλι με τους φορους, υπαρχει μια κριση στη κοινωνια και δε μπορουν να διατεθουν μεγαλα ποσα για αγορες, τοτε εχεις ενα μεγαλο κοινο που ψαχνει για μεταχειρισμενο και μια μικροτερη διαθεσιμοτητα μεταχειρισμενων. Αν δεν εχεις αναγκη,δεν αγοραζεις,απλο! 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gleft Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 είναι ξεκάθαρα προσφορά και ζήτηση, εδώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες για το Q1 του 22 είχαν παραγωγή 1,1εκ οχήματα λιγότερα απ ότι υπολόγιζαν. Απ' ότι υπολόγιζαν ξαναγράφω, όχι λιγότερα απ το capacity. Για το Q2 της φετινής χρονιάς, οι ευρωπαϊκές εταιρείες υπολογίζουν 55Κ λιγότερα οχήματα θα παραχθούν. στοιχεία απο ihs markit - update of semiconductor supply issues on light vehicle production 23rd May 2022 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bomber-21 Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Πάντως αν περιμένει κανείς 208, χτες στην Peugeot στην Κηφισίας κατέφτασαν καμιά δεκαριά με τη νταλίκα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2022 Οσοι ειστε φαν των κινητήρων εσ. καύσης και των παλαιών αυτοκινήτων προετοιμαστείτε για ενα αισιόδοξο και λαμπερό μέλλον😂 1000€ περιβαλλοντικό τέλος https://www.protothema.gr/newsautogr/article/1247116/episimo-perivallodiko-haratsi-1000-euro-sta-palia-ih/?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Twitter#Echobox=1653470224 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις