Haldol Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Στις 27/6/2022 στις 3:38 ΜΜ, tsofras είπε Είπαμε κάθε μάρκα με τα υπερ της , πολύ καλή επιλογή έκανες , πάρα πολύ όμορφο και σπορ το i30N line και ειδικά το fastback , αλλά έχουν ακόμη για τα φτάσουν σε ποιότητα και design. Δεν είναι θέμα "φτασίματος", αλλά πολιτικής. Ποτέ δε θα τα "φτάσουν" (εννοώντας ότι δε θέλουν, όχι ότι δε μπορούν) διότι απλά στοχεύουν σε άλλο κοινό. Εάν βελτιώσουν την αίσθηση ποιότητας, τότε απλά δε θα πουλάνε στο παραδοσιακό κοινό τους. Ταυτόχρονα, δεν θα πουλάνε ούτε στο κοινό που ψάχνει premium, διότι απλά οι εταιρείες αυτές έχουν συνδέσει το όνομά τους με το "καλό & φτηνό". Αυτός που κοιτάει KIA/HYUNDAI ψάχνει το VFM. Η "αίσθηση ποιότητας" είναι απλά nice to have. Αυτός που κοιτάει VW τον ενδιαφέρει η αίσθηση ποιότητας, βάζοντας ενδεχομένως το VFM σε δευτερο-τρίτη μοίρα. Αυτός που κοιτάει premium μάρκες, έχει το VFM στον πάτο της λίστας. Προφανώς και η Hyundai μπορεί (τεχνικά και οινομικά) να φτιάξει ό,τι είδους αμάξι θέλει, αλλά το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. 4
dtk-386 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Mια χαρά καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα κατασκευάζει η Hyundai και το κυριότερο πολύ πιο αξιόπιστα από τα VW. Μετράει πολύ και αυτό στον αγοραστή πλέον. Τι να την κάνω την αίσθηση ποιότητας (που πάλι μια χαρά έχουν ο κορεάτες) όταν η αξιοπίστία τους φτάνει μέχρι τα 60Κ χλμ. Μετά σκορπάνε. @tsofras έχεις δει τι μοντέλα πουλάει ΗΠΑ? Δες ποιότητα και μετά μιλάμε ξανά. Και στα λέει αυτά κάτοχος Audi. 1 1
Haldol Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Mια χαρά καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα κατασκευάζει η Hyundai και το κυριότερο πολύ πιο αξιόπιστα από τα VW. Μετράει πολύ και αυτό στον αγοραστή πλέον. Τι να την κάνω την αίσθηση ποιότητας (που πάλι μια χαρά έχουν ο κορεάτες) όταν η αξιοπίστία τους φτάνει μέχρι τα 60Κ χλμ. Μετά σκορπάνε. Γι' αυτό μιλάω για feel κι όχι γι' αξιοπιστία. Είπαμε, δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Mια χαρά καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα κατασκευάζει η Hyundai και το κυριότερο πολύ πιο αξιόπιστα από τα VW. Μετράει πολύ και αυτό στον αγοραστή πλέον. Τι να την κάνω την αίσθηση ποιότητας (που πάλι μια χαρά έχουν ο κορεάτες) όταν η αξιοπίστία τους φτάνει μέχρι τα 60Κ χλμ. Μετά σκορπάνε. @tsofras έχεις δει τι μοντέλα πουλάει ΗΠΑ? Δες ποιότητα και μετά μιλάμε ξανά. Και στα λέει αυτά κάτοχος Audi. Φτάσαμε στο 2023,κάποια στιγμή θα έφτιαχναν και οι Κορεάτες καλοφτιαγμένα και αξιόπιστα οχήματα.
dtk-386 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, jmmys είπε Φτάσαμε στο 2023,κάποια στιγμή θα έφτιαχναν και οι Κορεάτες καλοφτιαγμένα και αξιόπιστα οχήματα. Oι κορεάτες ακολουθούν τους ιάπωνες σε φιλοσοφία. 1
Sakiz105 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, jmmys είπε Φτάσαμε στο 2023,κάποια στιγμή θα έφτιαχναν και οι Κορεάτες καλοφτιαγμένα και αξιόπιστα οχήματα. Αρκεί να μήν είναι από Alabama λολ. Το mazda 3 GT PLus με skyactiv-X που το κοιτούσα πέρυσι τέτοιες μέρες απο τα 26,5 στα 32. Παρόμοια, Golf 1.5 Style από 27 στα 31,3 Leon FR plus, από 24,99 στα 27,19 308 GT απτα 30,9 στα 38,2 Για αυτό δεν δίνουν κλειδωμένες τιμές. Αφού παραγγέλνουν το όχημα με την τωρινή και στο δίνουν 3-4κ πάνω. Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από Sakiz105
tsofras Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 43 λεπτά πριν, Haldol είπε Δεν είναι θέμα "φτασίματος", αλλά πολιτικής. Ποτέ δε θα τα "φτάσουν" (εννοώντας ότι δε θέλουν, όχι ότι δε μπορούν) διότι απλά στοχεύουν σε άλλο κοινό. Εάν βελτιώσουν την αίσθηση ποιότητας, τότε απλά δε θα πουλάνε στο παραδοσιακό κοινό τους. Ταυτόχρονα, δεν θα πουλάνε ούτε στο κοινό που ψάχνει premium, διότι απλά οι εταιρείες αυτές έχουν συνδέσει το όνομά τους με το "καλό & φτηνό". Αυτός που κοιτάει KIA/HYUNDAI ψάχνει το VFM. Η "αίσθηση ποιότητας" είναι απλά nice to have. Αυτός που κοιτάει VW τον ενδιαφέρει η αίσθηση ποιότητας, βάζοντας ενδεχομένως το VFM σε δευτερο-τρίτη μοίρα. Αυτός που κοιτάει premium μάρκες, έχει το VFM στον πάτο της λίστας. Προφανώς και η Hyundai μπορεί (τεχνικά και οινομικά) να φτιάξει ό,τι είδους αμάξι θέλει, αλλά το θέμα είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Προφανώς και συμφωνώ αλλά αυτό ίσχυε μέχρι πριν 2 χρόνια (μπορεί και λίγο παραπάνω) VFM λύση δεν είναι πλέον και επειδή θέλω όταν έχω άποψη να ξέρω τι λέω , έχω κάνει και μινι review στο xceed που πήγα και οδήγησα το οποίο έχει διαφορά 2.500ε απο BMW σειρά 1 και λιγότερο εξοπλισμό . οκ μπορεί άλλα έξοδα συντήρησης η bmw αλλά όταν συζητάμε για VFM για αγορά πλέον το έχει χάσει η ΚΙΑ και έχει φτάσει τις mainstream μάρκες χωρίς να σου δίνει τίποτα ιδιαίτερο εκτός τις 7ετους εγγύησης. Εγώ αλλάζω στην 4ετία (μπορεί και στις 3 εβδομάδες ) αυτοκίνητο , γιατί στα σχεδόν ίδια λεφτά να μην πάρω καλύτερα ποιότητα και καλύτερη οδηγική αίσθηση ? Γιατί με εξαίρεση τα N μοντέλα (όχι line) που δεν τα έχω οδηγήσει, το xceed είναι απλά ένα αδιάφορο , άνετο οδηγικά αμάξι 39 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Mια χαρά καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα κατασκευάζει η Hyundai και το κυριότερο πολύ πιο αξιόπιστα από τα VW. Μετράει πολύ και αυτό στον αγοραστή πλέον. Τι να την κάνω την αίσθηση ποιότητας (που πάλι μια χαρά έχουν ο κορεάτες) όταν η αξιοπίστία τους φτάνει μέχρι τα 60Κ χλμ. Μετά σκορπάνε. @tsofras έχεις δει τι μοντέλα πουλάει ΗΠΑ? Δες ποιότητα και μετά μιλάμε ξανά. Και στα λέει αυτά κάτοχος Audi. Καλά μην είμαστε υπερβολικοί που σκορπάνε τα vw σε 60.000 χλμ Εσύ τι να την κάνεις την αίσθηση ποιότητας γιατί θέλεις αξιοπιστία , σεβαστό . Εγώ τι να το κάνω ένα αδιάφορο αμάξι , να το οδηγώ για 100.000 χλμ για να είναι απλά αξιόπιστο ? Τα μοντέλα που πουλάει στις ΗΠΑ τι να τα κάνω ρε μαν ? Ελλάδα είμαστε για τις εμπειρίες που έχουμε εδώ μιλάμε , αλλιώς θα έπαιρνα μία mustang και δεν θα κοίταγα leon και xceed
Sakiz105 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, tsofras είπε VFM λύση δεν είναι πλέον και επειδή θέλω όταν έχω άποψη να ξέρω τι λέω , έχω κάνει και μινι review στο xceed που πήγα και οδήγησα το οποίο έχει διαφορά 2.500ε απο BMW σειρά 1 και λιγότερο εξοπλισμό . Η bmw έχει αυτην την στιγμή πολύ προσιτές τιμές σε σχέση με τις υπόλοιπες premium μάρκες. Και αυτό επειδή πολύ απλά θα στα πάρει από εσένα μετά ή από τον 2ο, 3ο κάτοχο. Επίσης όντως,το xceed είναι πολύ περίεργη φάση με την τιμή. Δεν έχουμε το απλό Ceed στην Ελλάδα που κάνει πάνω κάτω όσο το i30 και η kia γενικότερα έχει 0 αίσθηση στο τιμόνι με τον δρόμο. Μου το είχαν προτείνει σαν εναλλακτική με το i30 Nline για να το έχω πιο νωρίς, το οδήγησα κιόλας καθώς με "κορόιδεψε" το χαμηλό του ύψος, αλλά δεν παύει να είναι crossover χάλια αίσθηση οδήγησης και ακόμα χειρότερη θέση οδήγησης. Το 308 έχει επίσης άθλιο τιμόνι, αλλά έχει την καλύτερη θέση στην κατηγορία του και έχεις άλλη αίσθηση οδηγικά.
dtk-386 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 33 λεπτά πριν, tsofras είπε Καλά μην είμαστε υπερβολικοί που σκορπάνε τα vw σε 60.000 χλμ Εσύ τι να την κάνεις την αίσθηση ποιότητας γιατί θέλεις αξιοπιστία , σεβαστό . Εγώ τι να το κάνω ένα αδιάφορο αμάξι , να το οδηγώ για 100.000 χλμ για να είναι απλά αξιόπιστο ? Τα μοντέλα που πουλάει στις ΗΠΑ τι να τα κάνω ρε μαν ? Ελλάδα είμαστε για τις εμπειρίες που έχουμε εδώ μιλάμε , αλλιώς θα έπαιρνα μία mustang και δεν θα κοίταγα leon και xceed Γιατί εσύ δεν ήσουν υπερβολικός για το design? Για ποιο design μιλάμε στα VW και Audi? Τα ίδια και τα ίδια. Τέλος πάντων ο καθένας αγοράζει με τις ανάγκες του. Εγώ εκεί που διαφωνώ κάθετα είναι στο να απαξιώνουμε έναν κατασκευαστή επειδή δεν μας βολεύει η γκάμα του.
tsofras Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Γιατί εσύ δεν ήσουν υπερβολικός για το design? Για ποιο design μιλάμε στα VW και Audi? Τα ίδια και τα ίδια. Τέλος πάντων ο καθένας αγοράζει με τις ανάγκες του. Εγώ εκεί που διαφωνώ κάθετα είναι στο να απαξιώνουμε έναν κατασκευαστή επειδή δεν μας βολεύει η γκάμα του. Πότε απαξίωσα τον κατασκευαστή ? Δίνει οδηγική απόλαυση και ποιότητα η ΚΙΑ και η Hyundai και δεν το γνωρίζω στα απλά της μοντέλα που έχουν φτάσει μέσο όσο 28 χιλιάρικα ? Δεν έχω διάθεση για αντιπαράθεση , αν πιστεύεις ότι σκορπίζουν τα VW σε 60.000χλμ δική σου γνώμη φίλε μου , αλλά εσύ απαξίωσες ολόκληρη VW με μία πρόταση. Εγώ παρέθεσα τα υπερ και τα κατά και είναι απλά η δική μου άποψη. Αν δεν σας αρέσει ο διάλογος και η άποψη άλλου μέλους τότε δεν υπάρχει λόγος να κάνετε quote το ποστ του , και μπορείτε απλά να πείτε τα δικά σας. Over and out Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου 2023 από tsofras 2
Haldol Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Γιατί εσύ δεν ήσουν υπερβολικός για το design? Για ποιο design μιλάμε στα VW και Audi? Τα ίδια και τα ίδια. Ναι αδερφέ, μόνο που εσένα δε σου αρέσει. Το design είναι το πιο υποκειμενικό πράγμα στον κόσμο. Η αξιοπιστία, οι δυνατότητες, η ποιότητα κ.λπ, μπορούν να κριθούν σχετικά αντικειμενικά. Το design για κανένα λόγο.
dtk-386 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 καλά κατάλαβα. over and out όπως είπε ο παραπάνω
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 20 λεπτά πριν, dtk-386 είπε Εγώ εκεί που διαφωνώ κάθετα είναι στο να απαξιώνουμε έναν κατασκευαστή επειδή δεν μας βολεύει η γκάμα του. Τώρα σοβαρά αυτό το λες ΕΣΥ;;;;;🤣
atrigane Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Ελάτε ρε παιδιά θα μαλώσουμε για τις μάρκες τώρα; κάποτε το vfm των Κορεάτικων και Ιαπωνέζικων ήταν μεγαλύτερο σε σχέση με τα ευρωπαϊκά όπως και η premium αίσθηση των ευρωπαϊκών μεγαλύτερη σε σχέση με τους Ασιάτες. Τώρα οι Ασιάτες ανέβασαν αρκετά αυτή την αίσθηση και θυσίασαν ένα μέρος από το vfm. Παρόλα αυτά ο διαχωρισμός παραμένει, vfm ανατολή, premium αίσθηση δύση. Όπως και να χει η πίτα είναι μοιρασμένη μάγκες, οι μεν πωλούν φθηνότερα και περισσότερο ή δε πωλούν ακριβότερα και λιγότερο.
liakinen Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2023 Επειδή λέμε ότι ακόμα υπάρχουν λεφτά και ο κόσμος αγοράζει. Το νέο Opel Astra πόσο καιρό κυκλοφορεί στην Ελλάδα; Ρωτάω γιατί ζω σε μία πόλη της επαρχίας που μαζί με τα χωριά και την γειτονική πόλη που είναι πρωτεύουσα νομού και επισκέπτομαι πολύ συχνά (σύνολο όλες μαζί 100.000 πληθυσμό περίπου) δεν έχω δει στον δρόμο ούτε ένα. Τα μόνα καινούργια σε σημαντικό μάλιστα αριθμό είναι τα Yaris Hybrid των τελευταίων δύο τριών ετών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις