AtiX Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 19 λεπτά πριν, Herald είπε Θεωρώ αστείο να μου ζητάς να αποδείξω αυτονόητα πράματα (το 3 ετών ανηψάκι μου αν ρωτήσω θα ξέρει να μου απαντήσει) αλλά παραυτά..ορίστε μελέτες που έχουν γίνει. Please μην αρχίσεις τα μουτουξου για να μην παραδεχτείς ότι έχεις άδικο, θα κόψω καμιά φλέβα Indeed, Diop said that generally speaking, the boost to renters’ incomes will cover the rent hikes – but not by a wide margin. “On average, if you increase minimum wage, rent is going to increase, but the rent increase will take away about 55% of the wage increase, so it’s quite substantial,” Diop explained. https://priceschool.usc.edu/news/research-rent-defaults-drop-states-raised-minimum-wage/ Whether the minimum wage is an effective redistributive policy is still controversial. I investigate this issue from a new perspective by focusing on the effect of minimum wage hikes on housing rents. In both countries, minimum wages hikes increase housing rents in urban areas: 10% minimum wage increase induces 1%-2% increase in the United States and 2.5%-5% increase in Japan. https://ideas.repec.org/p/pra/mprapa/94238.html Το ότι μπορείς και κοροϊδεύεις το ανηψάκι σου πείθοντας το ότι το 10% είναι ίδιο με το 100% θα πρέπει να σε ανησυχήσει… όχι για το ανήψι σου αλλά για τα που περνάνε τα επιχειρήματα σου… 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, AtiX είπε Το ότι μπορείς και κοροϊδεύεις το ανηψάκι σου πείθοντας το ότι το 10% είναι ίδιο με το 100% θα πρέπει να σε ανησυχήσει… όχι για το ανήψι σου αλλά για τα που περνάνε τα επιχειρήματα σου… Aυτό που περίμενα. Δεν θες να παραδεχτείς τα αυτονόητα οπότε η μπάλα στην εξέδρα κλασσικά. Δηλαδή μόνο τα ενοίκια θα ανέβουν? Η καφετερία της γωνίας που έχει 5 υπάλληλους και οριακά βγάζει κέρδος, όταν αναγκαστεί να πληρώνει +1000-1500€ το μήνα σε μισθούς δεν θα ανεβάσει και τιμές για να τα βγάλει πέρα? Άρα θα φάς και εκεί ένα 10%. Το σουβλατζίδικο δεν θα κάνει το ίδιο? Αυτό εννοούμε ότι ανεβαίνει το κόστος ζωής. Δεν σε έχω για χαζό, έχεις καταλάβει ότι έχω δίκιο απλά το παίζεις για να μην το παραδεχτείς. 55% γράφει στην 1η έρευνα. ότι το 55 το έκανες 10..κατάλαβα. Είσαι τραγικός, και ο άλλος σου κάνει και like. Δεν παίζω άλλο αυτό το παιχνίδι. Τα λέμε the rent increase will take away about 55% of the wage increase Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, Herald είπε Aυτό που περίμενα. Δεν θες να παραδεχτείς τα αυτονόητα οπότε η μπάλα στην εξέδρα κλασσικά. Δηλαδή μόνο τα ενοίκια θα ανέβουν? Η καφετερία της γωνίας που έχει 5 υπάλληλους και οριακά βγάζει κέρδος, όταν αναγκαστεί να πληρώνει +1000-1500€ το μήνα σε μισθούς δεν θα ανεβάσει και τιμές για να τα βγάλει πέρα? Άρα θα φάς και εκεί ένα 10%. Το σουβλατζίδικο δεν θα κάνει το ίδιο? Αυτό εννοούμε ότι ανεβαίνει το κόστος ζωής. Δεν σε έχω για χαζό, έχεις καταλάβει ότι έχω δίκιο απλά το παίζεις για να μην το παραδεχτείς. 55% γράφει στην 1η έρευνα. ότι το 55 το έκανες 10..κατάλαβα. Είσαι τραγικός, και ο άλλος σου κάνει και like. Δεν παίζω άλλο αυτό το παιχνίδι. Τα λέμε the rent increase will take away about 55% of the wage increase Είσαι και λογιστής και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποτέ κάποιος σε κοροϊδεύει για να πουλήσει το παραμύθι που θέλει… πχ κοίταξες τα στοιχεία που βασίστηκε και πως έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα? Θα μου πεις και εσύ τα ίδια κανείς, δημιουργική λογιστική… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, AtiX είπε Είσαι και λογιστής και δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποτέ κάποιος σε κοροϊδεύει για να πουλήσει το παραμύθι που θέλει… πχ κοίταξες τα στοιχεία που βασίστηκε και πως έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα? Θα μου πεις και εσύ τα ίδια κανείς, δημιουργική λογιστική… Δεν χρειάζεται να κοιτάξω κανένα στοιχείο γιατί είναι αυτονόητο πώς όταν ανεβαίνουν οι μισθοί ανεβαίνει και το κόστος ζωής. Είναι τόσο αυτονόητο όσο και το ότι χρειάζομαι οξυγόνο για να ζώ. Δεν χρειάζεται να δώ σε ποια στοιχεία βασίστηκε η μελέτη του ότι χρειάζομαι οξυγόνο για να ζήσω. Απλό - αληθινό παράδειγμα. Εχώ για πελάτη καφετέρια στο κέντρο της αθήνας με 9 (είχε 24 πρό covid) υπαλλήλους, όλοι με τον κατώτατο. Αυτή τη στιγμή βγάζει κέρδος 20k χοντρικά το έτος (δεν έχει σημασία, απλά το αναφέρω). Αν ο κατώτατος πάει στα 800€ (που δεν την λές και τρελή αύξηση) ξαφνικά από 20k κέρδη θα βγάζει 5k ζημιές. Άρα θα πρέπει να αυξήσει τις τιμές του. Άρα εμένα λοιπόν ο καφές από 2€ θα μου κοστίζει 3.5€. Άρα και που αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός μου από τα 650 στα 800 δεν άλλαξε κάτι καθώς η αγοραστική μου δύναμη παρέμεινε η ίδια, θα πληρώνω λίγο παραπάνω τον κάφε, λίγο παραπάνω το φαγητό, λίγο παραπάνω στο ενοίκιο Αύξηση αγοραστικής δύναμης έχεις όταν ο μισθός σου αυξάνεται ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ με το μισθό των υπολοίπων. Ουσιαστικά είναι σαν τις πανελλήνιες, δεν έχει σημασία αν έβγαλες 5000 μόρια ή 25.000 μόρια, σημασία έχει να βγάλεις περισσότερα από τους υπόλοιπους. Με το να ανεβάσεις τον κατώτατο μισθό κάνεις απλά μια τρύπα στο νερό, είναι ουσιαστικά σαν να βάζεις εύκολα θέματα στις πανελλήνιες. Ναί όλοι θα βγάλουν 18000+ μόρια, αλλά το πολυτεχνείο πλέον θα ξεκινάει από τα 19.000, οπότε δεν αλλάζει κάτι. Αυτά είναι βασικές αρχές οικονομικών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AtiX Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 11 λεπτά πριν, Herald είπε Αυτά είναι βασικές αρχές οικονομικών. Ναι αλλά η βασική αρχή της οικονομίας λέει ότι όσα πιο πολλά βγάζεις τόσα πιο πολλά ξοδεύεις, δεν λέει ότι όσο πιο πολλά βγάζεις τόσο πιο πολλά σου περνούν οι άλλοι… Και εδώ είναι το λάθος σου… νομίζεις ότι αν ανέβει ο μισθός θα εξανεμιστεί το οποιοδήποτε όφελος ως προς τον κάτοχο του… για αυτό και είπες με περίσσια σιγουριά ότι 150 αύξηση μισθού, 150 αύξηση στα ενοίκια… μετά βέβαια μας ανέφερες και όλες τις άλλες αυξήσεις όπου στο τέλος, βέβαια υπονόησες, ότι αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στην ουσία θα είναι χειρότερα μιας και η οικονομία μας είναι σαν τους καρχαρίες όταν μοιράζουν αίμα… Κάνεις λάθος και έχεις μπει σε ένα τριπάκι άκρως ιδεολογικό και αυτομεγαλομανίας που σε λίγο θα αμφισβητήσεις και όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες στο έχουν αποδείξει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και βοηθούν και τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια τους την λειτουργία… 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
forgotten Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Ναι αλλά η βασική αρχή της οικονομίας λέει ότι όσα πιο πολλά βγάζεις τόσα πιο πολλά ξοδεύεις, δεν λέει ότι όσο πιο πολλά βγάζεις τόσο πιο πολλά σου περνούν οι άλλοι… Και εδώ είναι το λάθος σου… νομίζεις ότι αν ανέβει ο μισθός θα εξανεμιστεί το οποιοδήποτε όφελος ως προς τον κάτοχο του… για αυτό και είπες με περίσσια σιγουριά ότι 150 αύξηση μισθού, 150 αύξηση στα ενοίκια… μετά βέβαια μας ανέφερες και όλες τις άλλες αυξήσεις όπου στο τέλος, βέβαια υπονόησες, ότι αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στην ουσία θα είναι χειρότερα μιας και η οικονομία μας είναι σαν τους καρχαρίες όταν μοιράζουν αίμα… Κάνεις λάθος και έχεις μπει σε ένα τριπάκι άκρως ιδεολογικό και αυτομεγαλομανίας που σε λίγο θα αμφισβητήσεις και όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες στο έχουν αποδείξει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και βοηθούν και τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια τους την λειτουργία… εχοντας μια λιγη πειρα σε λογιστικη εταιρεια αν και ειμαι εκτος πλεον συμφωνω μαζι σου, δεν ξερω απο που πηγαζει η αποψη του φιλου αλλα τα οσα ερχονται ως συνειρμος ειναι γενικευσεις... 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Ναι αλλά η βασική αρχή της οικονομίας λέει ότι όσα πιο πολλά βγάζεις τόσα πιο πολλά ξοδεύεις, δεν λέει ότι όσο πιο πολλά βγάζεις τόσο πιο πολλά σου περνούν οι άλλοι… Και εδώ είναι το λάθος σου… νομίζεις ότι αν ανέβει ο μισθός θα εξανεμιστεί το οποιοδήποτε όφελος ως προς τον κάτοχο του… για αυτό και είπες με περίσσια σιγουριά ότι 150 αύξηση μισθού, 150 αύξηση στα ενοίκια… μετά βέβαια μας ανέφερες και όλες τις άλλες αυξήσεις όπου στο τέλος, βέβαια υπονόησες, ότι αν αυξηθεί ο κατώτατος μισθός στην ουσία θα είναι χειρότερα μιας και η οικονομία μας είναι σαν τους καρχαρίες όταν μοιράζουν αίμα… Κάνεις λάθος και έχεις μπει σε ένα τριπάκι άκρως ιδεολογικό και αυτομεγαλομανίας που σε λίγο θα αμφισβητήσεις και όλες τις οικονομοτεχνικές μελέτες στο έχουν αποδείξει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού και βοηθούν και τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια τους την λειτουργία… Έχεις δίκιο 2 λεπτά πριν, forgotten είπε εχοντας μια λιγη πειρα σε λογιστικη εταιρεια αν και ειμαι εκτος πλεον συμφωνω μαζι σου, δεν ξερω απο που πηγαζει η αποψη του φιλου αλλα τα οσα ερχονται ως συνειρμος ειναι γενικευσεις... Ποια είναι η γενίκευση? Ότι η αύξηση μισθών δεν αυξάνει την αγοραστική δύναμη? Aυτό είναι αυταπόδεικτο, ακόμα και την αύξηση τιμών να μην λάβουμε υπόψιν, μειώνει την αγοραστική δύναμη αυτού που σε πληρώνει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
forgotten Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, Herald είπε Έχεις δίκιο Ποια είναι η γενίκευση? Ότι η αύξηση μισθών δεν αυξάνει την αγοραστική δύναμη? Aυτό είναι αυταπόδεικτο, ακόμα και την αύξηση τιμών να μην λάβουμε υπόψιν, μειώνει την αγοραστική δύναμη αυτού που σε πληρώνει.. η αγοραστικη δυναμη αυξανεται δεν σημαινει ωστοσο οτι αυξανεται και το κοστος ζωης. Μου θυμιζεις τνη λογιστικη εταιρεια που θεωρουσε οτι πχ ενα αυτοκινητο στα 10 χρονια ηταν πλεον scrap value ενω το χρησιμοποιουσε αλλα 5-6 χρονια απλα για να φαινεται στα χαρτια.... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slalom-7 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2022 αν και δεν καπνίζω έχω γίνει μάρτυρας πολλές φορές σε παραγγελίες καφέ που γίνανε για να έρθουνε κυρίως χαρτάκια ή άλλα καπνικά! 🤣 άρα και το κατάστημα κέρδισε και ο ντελιβεράς και ο πελάτης και δεν θα γινόταν η συναλαγή αν δεν έφερνε ο ντελιβεράς τσιγάρικά! συμφωνώ με την νοοτροπία του μέτρου, τόσο μικροί χρόνοι παράδοσης περισσότερη ζημιά κάνουν παρά όφελος προσωπικά με χαλάει περισσότερο όταν αργούν πολύ περισσότερο από ότι λένε παρά να δω χρόνο αναμονής 50+ λεπτά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα