Προς το περιεχόμενο

Νομοσχέδιο της Νέας Υόρκης απαγορεύει στα delivery apps να υπόσχονται παραδόσεις 15 λεπτών

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, golden33 είπε

Δηλαδή έχουμε μία τεράστια επιχείρηση που πάει άριστα, αλλά ταυτόχρονα το 99% των εργαζομένων της πληρώνονται με τον βασικό. Εσύ δεν βλέπεις κάτι κακό σε αυτό?

Φυσικα και οχι. Αν πιστευει ο εν λογω υπάλληλος οτι αξιζει παραπάνω ας παει αλλου να τα παρει. Αν κανεις δεν του δίνει παραπανω... Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. 

Συμφωνούμε ότι η εργασία ειναι προϊόν το οποίο πουλαει ο εργαζόμενος έναντι ενος αντιτιμου? Λογικο ανθρωπο σε βρισκω, φανταζομαι πως ναι. Εχεις λοιπον ένα προιον που κανείς δεν θελει να αγορασει με πανω απο Χ ευρώ. Ε το προβλημα δεν βρισκεται στους αγοραστες αλλα στο ιδιο το προϊόν δεν νομιζεις? 

Και στα γράφω αυτα, ενώ το 90% των αγορων μου γινεται απο εταιρειες που πουλανε ethically made προιοντα (δηλαδη οχι παιδικες εργασίες μισθοι πείνας, μολυσματικοι τροποι παραγωγης κλπα), απο ρουχα εως και σοκολάτες. Αλλο αυτό όμως και αλλο να αναγκασουμε εναν εργοδοτη να πληρωνει παραπανω απο οσα αξίζει ένας υπαλληλος μεσω του κατωτατου μισθου. Οι υπολοιποι που διαμαρτυρεστε κανετε κατι η το λιθαρακι σας ειναι... ενα ποστ στο ινσομνια? 

2 ώρες πριν, golden33 είπε

Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό μια εταιρεία που πλουτίζει από τις πωλήσεις των υπαλλήλων της, δικαιούται να λέει ότι η αξία της εργασίας τους αξίζει 500€. Πραγματικά αδυνατώ να το καταλάβω. Επίσης αδυνατώ να καταλάβω πως υποστηρίζεις ότι αυτός που πληρώνει τους μισθούς, το ίδιο πρόσωπο μπορεί να είναι αντικειμενικό στην χρηματική αξιολόγηση της προσφοράς σου τη στιγμή που πρακτικά η νομοθεσία του επιτρέπει να δώσει το minimum και δεν έχει καμία κύρωση. Δηλαδή εναπόκειται στην ανθρωπιά της πολυεθνικής να δώσει καλύτερο μισθό, γελάνε μέχρι και οι πέτρες. Αυτοί άμα τους επιτρεπόταν 1€ το μήνα θα έδιναν όχι 500.

Κατσε, γιατι βλέπω μια τεράστια αντιφαση. Λες ότι στον ειδικευμενο ενας εργοδότης θα δωσει και 5.000 μισθο, ενω στον ανειδικευτο αν μπορουσε θα εδινε 1 ευρω. Γιατι? Γιατι να μην δωσει 1 ευρω και στον ειδικευμενο δηλαδη (η τελοσπαντων τον κατωτατο?)... Τι είναι αυτο που του το αποτρεπει? 

Επεξ/σία από Herald
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

18 ώρες πριν, Herald είπε

Δεν υπάρχει υπεύθυνος. Αυτά τα αφεντικά που "θέλουν να πληρώνουν 0" όπως είπες, γιατί πληρώνουν κάποιος υπαλλήλους παχυλούς μισθούς? Αν υπεύθυνοι ήταν οι εργοδότες τότε όλοι 650 θα πληρωνόμασταν

Μαλλον το χεις παρει στραβα ή προτιμας να το βλεπεις τοσο διαστρεβλωμένα.

Οι εταιριες δεν πληρωνουν εξειδικευμενο προσωπικο μεγαλυτερο μισθο επειδη τους αναγνωριζουν σπουδες ή τους θεωρουν ανωτερα οντα (καπως ετσι φαινεται να σκεφτεσαι, δεν ξερω αν οντως το βλεπεις ετσι ή απλα εκφραζεσαι λαθος και παρεξηγεισαι) Το κανουν για να φερουν κοσμο που εχει ζητηση, και θελουν τα τους κρατησουν οσο πιο πολυ μπορουν, γιατι η φυση καποιων δουλειων ειναι τετοια, που πρεπει να επενδυσεις για χρονια μεχρι καποιος να μαθει την δουλεια και να αποδωσει φουλ. Δεν θες να τον χασεις γιατι θα δυσκολευτεις να τον αντικαταστησεις, και ειδικα αν μιλαμε και για C-level κινδυνευεις και να μεταφερει μυστικα της δουλειας σου σε ανταγωνιστες.

Ενω για τις θεσεις που δεν απαιτουν ιδιαιτερα skills, βρισκεις πανευκολα αναλωσιμο προσωπικο και τους δινεις τον κατωτερο μισθο.

Σαν κοινωνια και σαν καταλωτες, ειναι ΥΠΕΡ ΜΑΣ αυτοι οι αναλωσιμοι εργατες να δουλευουν με αξιοπρεπεια (μισθο, ωραρια, ασφαλιση, συνθηκες εργασιας), γιατι η ποιοτητα των υπηρεσιων τους εξαρταται απο το ποσο ικανοποιημενοι ειναι με την δουλεια τους. Προτιμω ο διανομεας να δουλευει σταθερα καπου και να εχει εμπειρια, παρα να μου φερνουν τον καθε νουμπα απελπισμενο που πηγε να δουλεψει για 2 μηνες να βγαλει το χαρτζιλικι του και αντικατεστησε τον προηγουμενο που εκανε rage quit.

Προτιμω να του πληρωνουν τις βενζινες και το μηχανακι του, για να μου φερει το πακετο στο χωριο μου, και δεν γουσταρω να του δινω χοντρα tips για να τον ξαναδω.

Προτιμω ο διανομεας μου να μου παραδωσει το πακετο μου χωρις πιεση, χωρις να παθει ατυχημα και να μην σκοτωσει κανεναν, γιατι εχω φιλους και οικογενεια που επισης κυκλοφορουν εξω, και στην τελικη θελω να κοιμαμαι το βραδυ χωρις τυψεις οτι εξαιτιας μου σακατευτηκε καποιος

Και προτιμω το φαι μου κι ο καφες μου να μην εχουν extra υλικα, σπεσιαλ συνταγη με πολυ αγαπη απο ολο τονπροσωπικο στην κουζινα.

Δεν νομιζω οτι εχεις σοβαρη συνειδηση ουτε σαν πολιτης, ουτε σαν καταναλωτης. Καλα ειναι να κανουμε διαλογο και να ακουγονται ολες οι αποψεις, ακομα και οι χαζες. Χαιρομαι που μοιραζεσαι τις αποψεις σου, επλιζω ομως και να μαθεις κατι...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, DisRaptor είπε

Μαλλον το χεις παρει στραβα ή προτιμας να το βλεπεις τοσο διαστρεβλωμένα.

Οι εταιριες δεν πληρωνουν εξειδικευμενο προσωπικο μεγαλυτερο μισθο επειδη τους αναγνωριζουν σπουδες ή τους θεωρουν ανωτερα οντα (καπως ετσι φαινεται να σκεφτεσαι, δεν ξερω αν οντως το βλεπεις ετσι ή απλα εκφραζεσαι λαθος και παρεξηγεισαι) Το κανουν για να φερουν κοσμο που εχει ζητηση, και θελουν τα τους κρατησουν οσο πιο πολυ μπορουν, γιατι η φυση καποιων δουλειων ειναι τετοια, που πρεπει να επενδυσεις για χρονια μεχρι καποιος να μαθει την δουλεια και να αποδωσει φουλ. Δεν θες να τον χασεις γιατι θα δυσκολευτεις να τον αντικαταστησεις, και ειδικα αν μιλαμε και για C-level κινδυνευεις και να μεταφερει μυστικα της δουλειας σου σε ανταγωνιστες.

Ενω για τις θεσεις που δεν απαιτουν ιδιαιτερα skills, βρισκεις πανευκολα αναλωσιμο προσωπικο και τους δινεις τον κατωτερο μισθο.

Σαν κοινωνια και σαν καταλωτες, ειναι ΥΠΕΡ ΜΑΣ αυτοι οι αναλωσιμοι εργατες να δουλευουν με αξιοπρεπεια (μισθο, ωραρια, ασφαλιση, συνθηκες εργασιας), γιατι η ποιοτητα των υπηρεσιων τους εξαρταται απο το ποσο ικανοποιημενοι ειναι με την δουλεια τους. Προτιμω ο διανομεας να δουλευει σταθερα καπου και να εχει εμπειρια, παρα να μου φερνουν τον καθε νουμπα απελπισμενο που πηγε να δουλεψει για 2 μηνες να βγαλει το χαρτζιλικι του και αντικατεστησε τον προηγουμενο που εκανε rage quit.

Προτιμω να του πληρωνουν τις βενζινες και το μηχανακι του, για να μου φερει το πακετο στο χωριο μου, και δεν γουσταρω να του δινω χοντρα tips για να τον ξαναδω.

Προτιμω ο διανομεας μου να μου παραδωσει το πακετο μου χωρις πιεση, χωρις να παθει ατυχημα και να μην σκοτωσει κανεναν, γιατι εχω φιλους και οικογενεια που επισης κυκλοφορουν εξω, και στην τελικη θελω να κοιμαμαι το βραδυ χωρις τυψεις οτι εξαιτιας μου σακατευτηκε καποιος

Και προτιμω το φαι μου κι ο καφες μου να μην εχουν extra υλικα, σπεσιαλ συνταγη με πολυ αγαπη απο ολο τονπροσωπικο στην κουζινα.

Δεν νομιζω οτι εχεις σοβαρη συνειδηση ουτε σαν πολιτης, ουτε σαν καταναλωτης. Καλα ειναι να κανουμε διαλογο και να ακουγονται ολες οι αποψεις, ακομα και οι χαζες. Χαιρομαι που μοιραζεσαι τις αποψεις σου, επλιζω ομως και να μαθεις κατι...

Ερωτηση εκανα για να καταληξεις εσυ απο μόνος σου στην απαντηση. Σωκρατεια μεθοδος λεγεται, αν την θεωρείς διαστρεβλωμενη... Τα πιάσαμε τα λεφτα μας. 

Αρα σε έναν καλό υπαλληλο με εξειδίκευση πληρώνεις παραπανω γιατί αν δεν το κάνεις εσυ θα το κάνει ο ανταγωνιστής σου, οποτε θα εχει εναν καλο υπάλληλο που εσύ δεν θα έχεις και θα χάσεις χρήματα (πχ ιδιωτικό νοσοκομειο με γιατρούς). Αξίζει δηλαδή τα λεφτά του. Για να μην κάνεις το ίδιο και στον random ταμια, το μοναδικό συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι δεν αξίζει παραπανω απο τα λιγοτερα που σου επιτρεπουν να του δώσεις. 

Επεξ/σία από Herald

4 λεπτά πριν, Herald είπε

Φυσικα και οχι. Αν πιστευει ο εν λογω υπάλληλος οτι αξιζει παραπάνω ας παει αλλου να τα παρει. Αν κανεις δεν του δίνει παραπανω... Κάπου αλλού είναι το πρόβλημα. 

Συμφωνούμε ότι η εργασία ειναι προϊόν το οποίο πουλαει ο εργαζόμενος έναντι ενος αντιτιμου? Λογικο ανθρωπο σε βρισκω, φανταζομαι πως ναι. Εχεις λοιπον ένα προιον που κανείς δεν θελει να αγορασει με πανω απο Χ ευρώ. Ε το προβλημα δεν βρισκεται στους αγοραστες αλλα στο ιδιο το προϊόν δεν νομιζεις? 

Και στα γράφω αυτα, ενώ το 90% των αγορων μου γινεται απο εταιρειες που πουλανε ethically made προιοντα (δηλαδη οχι παιδικες εργασίες μισθοι πείνας, μολυσματικοι τροποι παραγωγης κλπα), απο ρουχα εως και σοκολάτες. Αλλο αυτό όμως και αλλο να αναγκασουμε εναν εργοδοτη να πληρωνει παραπανω απο οσα αξίζει ένας υπαλληλος μεσω του κατωτατου μισθου. Οι υπολοιποι που διαμαρτυρεστε κανετε κατι η το λιθαρακι σας ειναι... ενα ποστ στο ινσομνια? 

Ναι βέβαια σου έχω θέσει τόσα επιχειρήματα για το ότι το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της εργασίας αλλά στο στρεβλό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδος και τα προσπερνάς χωρίς να τα σχολιάσεις. Όπως ακριβώς έκανες και με το γεγονός ότι ο ίδιος υπάλληλος για την ίδια ακριβώς δουλειά παίρνει 9 λίρες την ώρα στην Αγγλία. Τώρα πως γίνεται να υποστηρίζεις ότι περίπου 300.000 υπάλληλοι που δουλεύουν πωλητές στο λιανεμπόριο στην Ελλάδα, έχουν όλοι πρόβλημα με την ποιότητα της εργασίας που παρέχουν, ένας Θεός ξέρει. Όταν όλες οι εταιρείες δίνουν 600 στους εργαζόμενους Herald, δεν είναι στραβός ο γιαλός, στραβά αρμενίζουμε.

Κάνεις ακριβώς το πράγμα που στηλιτεύεις πιο πάνω, από την ανάποδη. Για το ΠΑΜΕ φταίνε μονίμως οι εργοδότες και για σένα φταίνε μονίμως οι εργαζόμενοι. Η άποψή σου ταυτίζεται με την άποψη ενός τύπου, του Τζήμερου, που μας έλεγε ότι όποιος είναι φτωχός στον καπιταλισμό είναι επειδή είναι τεμπέλης. 

Σέβομαι την άποψη σου αλλά ταυτόχρονα λυπάμαι που έχεις τέτοια άποψη. Μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω ειρωνικά και δεν υπονοώ τίποτα για σένα. Λυπάμαι γενικά για τέτοιες απόψεις γιατί θεωρώ ότι συντηρούν αυτό το σαθρό και σάπιο σύστημα που επικρατεί. Ιδιαίτερα σε χώρες που η οικονομία τους βασίζεται στην κατανάλωση, σαν την Ελλάδα, το να έχεις το μισό εργατικό δυναμικό του ιδιωτικού τομέα στη χώρα με 600€ δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή. Λογιστής είσαι οπότε καταλαβαίνεις τι εννοώ.

• Like 1
  • Thanks 1

6 λεπτά πριν, Herald είπε

Ερωτηση εκανα για να καταληξεις εσυ απο μόνος σου στην απαντηση. Σωκρατεια μεθοδος λεγεται, αν την θεωρείς διαστρεβλωμενη... Τα πιάσαμε τα λεφτα μας. 

Αρα σε έναν καλό υπαλληλο με εξειδίκευση πληρώνεις παραπανω γιατί αν δεν το κάνεις εσυ θα το κάνει ο ανταγωνιστής σου, οποτε θα εχει εναν καλο υπάλληλο που εσύ δεν θα έχεις και θα χάσεις χρήματα (πχ ιδιωτικό νοσοκομειο με γιατρούς). Αξίζει δηλαδή τα λεφτά του. Για να μην κάνεις το ίδιο και στον random ταμια, το μοναδικό συμπερασμα που βγαινει ειναι οτι δεν αξίζει παραπανω απο τα λιγοτερα που σου επιτρεπουν να του δώσεις. 

Προσπερνας οτι δεν σε βολευει. Και τωρα η κοτσανα που ειπες εγινε σωκρατεια μεθοδος. Αν θες να παιξεις την κολοκυθια, βρηκες το σωστο φορουμ, αλλα εγω δεν ψηνομαι για χαζα debates. Αν σου αρεσει το φραπεδο ντιμπεήτ, με στοχο την ικανοποιηση του εγωισμου σου, υπαρχουν θεματα με μεγαλυτερο challenge, βλεπε flat earth κτλ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, golden33 είπε

Ναι βέβαια σου έχω θέσει τόσα επιχειρήματα για το ότι το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της εργασίας αλλά στο στρεβλό οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδος και τα προσπερνάς χωρίς να τα σχολιάσεις. Όπως ακριβώς έκανες και με το γεγονός ότι ο ίδιος υπάλληλος για την ίδια ακριβώς δουλειά παίρνει 9 λίρες την ώρα στην Αγγλία.

Δεν έχει νόημα η σύγκριση μισθών μεταξύ χωρών για πολλούς και διάφορους λόγους. Άλλη η αξία του χρήματος στην Αγγλία άλλη στην Ελλάδα. Δηλαδή στην Αγγλία δεν είναι κακά τα αφεντικά, μόνο στην Ελλάδα τους έχουμε αυτούς?

Για ρώτα τον τυπά με τις 9 λίρες την ώρα αν μπορεί να μείνει λονδίνο.

17 λεπτά πριν, golden33 είπε

Η άποψή σου ταυτίζεται με την άποψη ενός τύπου, του Τζήμερου, που μας έλεγε ότι όποιος είναι φτωχός στον καπιταλισμό είναι επειδή είναι τεμπέλης. 

Σέβομαι την άποψη σου αλλά ταυτόχρονα λυπάμαι που έχεις τέτοια άποψη. Μην παρεξηγηθώ, δεν μιλάω ειρωνικά και δεν υπονοώ τίποτα για σένα. Λυπάμαι γενικά για τέτοιες απόψεις γιατί θεωρώ ότι συντηρούν αυτό το σαθρό και σάπιο σύστημα που επικρατεί. Ιδιαίτερα σε χώρες που η οικονομία τους βασίζεται στην κατανάλωση, σαν την Ελλάδα, το να έχεις το μισό εργατικό δυναμικό του ιδιωτικού τομέα στη χώρα με 600€ δεν είναι και η πιο σοφή επιλογή. Λογιστής είσαι οπότε καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Δεν λέω ότι το πρόβλημα είναι των εργαζομένων, όχι όπως το καταλαβαίνεις εσύ τουλάχιστον. Δεν τον ξέρω τον τζήμερο αλλά συμφωνώ με αυτό που λέει (για να μην παρεξηγήθω, και εγώ τεμπέλης είμαι). Με την πρόσβαση στη γνώση που έχουμε σήμερα μπορείς να ξέρεις 3 ξένες γλώσσες μέχρι τα 18 σου και να καθαρίζεις 3000 το μήνα στην πρώτη σου δουλειά. Απλά με απολυτήριο λυκείου. Ναι στην Ελλάδα.  Ε ναί όποιος δεν ξέρει 3 ξένες γλώσσες πλέον μέχρι τα 18, ενώ μπορεί να το κάνει δωρεάν, ε λίγο τεμπέλης είναι. Αν παίζεις dota lol και cs go 8 ώρες την μέρα (σαν και εμένα καλή ώρα), δεν μπορείς να παραπονιέσαι μετά για το βιωτικό σου επίπεδο.

Το πρόβλημα με τον κατώτατο είναι  ότι το βλέπεται εντελώς απλοικά. Έστω αύριο ανεβαίνει ο κατώτατος στα 800€. Να σου πώ τι θα γίνει? Θα ανέβουν και τα ενοίκια 150€. Ο φτωχός φτωχός θα παραμένει με καμία διαφορά στο βιωτικό του επίπεδο. Πάντα θα υπάρχουν φτωχά στρώματα, και πάντα το πρόβλημα είναι του εργαζόμενου που δεν φρόντισε να βγάλει τον εαυτό του από αυτά τα στρώματα. Και ναί, θέλουμε δεν θέλουμε είναι υπερβολικά εύκολο να το κάνεις πλέον. Προφανώς αν είσαι στη στρατιά ανειδικεύτων και αναλώσιμων όπως τους ονομάσατε μια ζωή οικονομικό πρόβλημα θα έχεις όποιος και να είναι ο κατώτατος, γιατί απλά όσο αυξάνεται αυτός αυξάνεται και το κόστος ζωής. 

Επεξ/σία από Herald

20 λεπτά πριν, Herald είπε

Το πρόβλημα με τον κατώτατο είναι  ότι το βλέπεται εντελώς απλοικά. Έστω αύριο ανεβαίνει ο κατώτατος στα 800€. Να σου πώ τι θα γίνει? Θα ανέβουν και τα ενοίκια 150€.

Δεν στέκει και το ξέρεις αυτό… κανένας ενοικιαστής δεν βγάζει το νοίκι σύμφωνα με τον ισχύον κατώτατο μισθό, αλλά με την περιοχή, την ζήτηση και το airbnb…

ΥΓ: με την λογική σου, τώρα που θα μπουν και οι τριετίες θα πρέπει να αυξηθεί και το ενοίκιο, αν σου φαίνεται λογικό πάω πάσο…

29 λεπτά πριν, Herald είπε

Πάντα θα υπάρχουν φτωχά στρώματα, και πάντα το πρόβλημα είναι του εργαζόμενου που δεν φρόντισε να βγάλει τον εαυτό του από αυτά τα στρώματα. Και ναί, θέλουμε δεν θέλουμε είναι υπερβολικά εύκολο να το κάνεις πλέον. Προφανώς αν είσαι στη στρατιά ανειδικεύτων και αναλώσιμων όπως τους ονομάσατε μια ζωή οικονομικό πρόβλημα θα έχεις όποιος και να είναι ο κατώτατος, γιατί απλά όσο αυξάνεται αυτός αυξάνεται και το κόστος ζωής. 

Ας φάνε παντεσπάνι λογική…

• Like 1

5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν στέκει και το ξέρεις αυτό… κανένας ενοικιαστής δεν βγάζει το νοίκι σύμφωνα με τον ισχύον κατώτατο μισθό, αλλά με την περιοχή, την ζήτηση και το airbnb…

ΥΓ: με την λογική σου, τώρα που θα μπουν και οι τριετίες θα πρέπει να αυξηθεί και το ενοίκιο, αν σου φαίνεται λογικό πάω πάσο…

Eννοείται ότι το ενοίκιο εξαρτάται από τους μισθούς. Όπως και οι τιμές γενικότερα. Αυτονόητα πράματα

26 λεπτά πριν, Herald είπε

Eννοείται ότι το ενοίκιο εξαρτάται από τους μισθούς. Όπως και οι τιμές γενικότερα. Αυτονόητα πράματα

Οχι. Εξαρταται απο την ζητηση. Οχι τον κατωτατο μισθο, ουτε καν τον median μισθο

http://www.doctorhousingbubble.com/renters-worse-off-today-rents-income-lease-rent-prices/

Να δουμε πως θα γκουρλωσεις και αυτη την κοτσανα

41 λεπτά πριν, Herald είπε

Ναι, η ΔΕΗ βλέπει τον κατώτατο και λέει ας αυξήσουμε την κιλοβατώρα…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η βλακεία δεν έχει όριο. Ντάξει, δεν εξαρτόνται οι τιμές των ενοικίων από τους μισθούς. Ότι ναναι, αμά ούτε τα αυτονόητα δεν αντιλαμβάνεστε που να βρούμε άκρη.

1 ώρα πριν, DisRaptor είπε

Οχι. Εξαρταται απο την ζητηση. Οχι τον κατωτατο μισθο, ουτε καν τον median μισθο

http://www.doctorhousingbubble.com/renters-worse-off-today-rents-income-lease-rent-prices/

Να δουμε πως θα γκουρλωσεις και αυτη την κοτσανα

Βγάζεις τον εαυτό σου λάθος και ούτε καν το καταλάβαινεις. Και μιλάς για κοτσάνες.

Όταν αυξάνονται οι μισθοί αυξάνεται η ζήτηση. Αυτονόητο. Αφού αυξάνεται η ζήτηση αυξάνονται οι τιμές. Επίσης αυτονόητο.......συγχαρητήρια, μόλις έβγαλες τον εαυτό σου λάθος.

41 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ναι, η ΔΕΗ βλέπει τον κατώτατο και λέει ας αυξήσουμε την κιλοβατώρα…

Εντελώς άσχετο. Το ότι οι τιμές αυξάνονται όταν ανεβαίνουν οι μισθοί δεν σημαίνει ότι δεν αυξάνονται και για άλλους λόγους. LOGIC 101, και μόλις απέτυχες σε βασικούς κανόνες λογικής. 

Επεξ/σία από Herald

9 λεπτά πριν, Herald είπε

Εντελώς άσχετο. Το ότι οι τιμές αυξάνονται όταν ανεβαίνουν οι μισθοί δεν σημαίνει ότι δεν αυξάνονται και για άλλους λόγους. LOGIC 101, και μόλις απέτυχες σε βασικούς κανόνες λογικής. 

Η τελευταία αύξηση βασικού μισθού, ανέβασε τα ενοίκια ναι ή οχι?

ΥΓ: στην απάντηση σου θέλω ακριβή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι αυξήσεις προήλθαν από την αλλαγή στου κατώτατου μισθού και όχι από την αλλαγή στον ενφια λόγου χάρη… 

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Η τελευταία αύξηση βασικού μισθού, ανέβασε τα ενοίκια ναι ή οχι?

ΥΓ: στην απάντηση σου θέλω ακριβή στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι αυξήσεις προήλθαν από την αλλαγή στου κατώτατου μισθού και όχι από την αλλαγή στον ενφια λόγου χάρη… 

Στην έδωσε την απάντηση ο disraptor και έβγαλε ταυτόχρονα τον εαυτό του λάθος. Αυξάνεται η ζήτηση - και το διαθέσιμο εισόδημα για ενοίκιο - αυξάνοντας τις τιμές των ενοικίων οι αυξήσεις στους μισθούς. 

Την τελευταία αύξηση ποιά εννοείς, τα 13€ μικτά? 

42 λεπτά πριν, Herald είπε

Στην έδωσε την απάντηση ο disraptor και έβγαλε ταυτόχρονα τον εαυτό του λάθος. Αυξάνεται η ζήτηση - και το διαθέσιμο εισόδημα για ενοίκιο - αυξάνοντας τις τιμές των ενοικίων οι αυξήσεις στους μισθούς. 

Την τελευταία αύξηση ποιά εννοείς, τα 13€ μικτά? 

Αυτό θέλω να μου αποδείξεις…

3 ώρες πριν, Herald είπε

Το πρόβλημα με τον κατώτατο είναι  ότι το βλέπεται εντελώς απλοικά. Έστω αύριο ανεβαίνει ο κατώτατος στα 800€. Να σου πώ τι θα γίνει? Θα ανέβουν και τα ενοίκια 150€. Ο φτωχός φτωχός θα παραμένει με καμία διαφορά στο βιωτικό του επίπεδο.

31 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αυτό θέλω να μου αποδείξεις…

Θεωρώ αστείο να μου ζητάς να αποδείξω αυτονόητα πράματα (το  3 ετών ανηψάκι μου αν ρωτήσω θα ξέρει να μου απαντήσει) αλλά παραυτά..ορίστε μελέτες που έχουν γίνει. Please μην αρχίσεις τα μουτουξου για να μην παραδεχτείς ότι έχεις άδικο, θα κόψω καμιά φλέβα

Indeed, Diop said that generally speaking, the boost to renters’ incomes will cover the rent hikes – but not by a wide margin. “On average, if you increase minimum wage, rent is going to increase, but the rent increase will take away about 55% of the wage increase, so it’s quite substantial,” Diop explained.

https://priceschool.usc.edu/news/research-rent-defaults-drop-states-raised-minimum-wage/

Whether the minimum wage is an effective redistributive policy is still controversial. I investigate this issue from a new perspective by focusing on the effect of minimum wage hikes on housing rents. In both countries, minimum wages hikes increase housing rents in urban areas: 10% minimum wage increase induces 1%-2% increase in the United States and 2.5%-5% increase in Japan.

https://ideas.repec.org/p/pra/mprapa/94238.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...