Προς το περιεχόμενο

Νομοσχέδιο της Νέας Υόρκης απαγορεύει στα delivery apps να υπόσχονται παραδόσεις 15 λεπτών

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, AtiX είπε

Τότε πως μπορείς και κανονίζεις τι θα χρεώσεις και σε ποιον η αν θα δουλέψεις με Covid, Κυριακές ή τα μεσάνυχτα?

E γιατί όπως ο εργοδότης σου μπορεί να σε απειλήσει με απόλυση αν δεν κάνεις αυτό που σου λέει, μπορείς και εσύ να τον απειλήσεις με παραίτηση αν δεν κάνει αυτό που θες εσύ.

Θέλω να πω, αυτό το κομμουνιστικό lens που έχετε εδώ μέσα δεν επικρατεί στην αγορά εργασίας, είναι δημιουργήμα του ΠΑΜΕ. Αν (τονίζω το αν) δεν είσαι σκράπας στη δουλειά σου, μπορείς να επιλέξεις αν θα δουλεύεις κυριακές, αργίες με βροχές και χιόνια. Δεν θα χάσει ο εργοδότης έναν καλό υπάλληλο επειδή δεν θέλει να δουλέψει την Κυριακή. 

Αν θες να το πάμε στο ντελίβερυ που είναι το θέμα, έχει εναν ντελιβέρα που όλοι στα σχόλια ή στα τηλέφωνα σου λένε τι υπερκομπλέ που είναι (το βλέπεις πχ. στις κριτικές στο efood), θα τον διώξεις αν σου πεί "ξέρεις σήμερα με τέτοια βροχή δεν θέλω να κάνω ντελίβερι"? 

• Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

17 λεπτά πριν, Herald είπε

E γιατί όπως ο εργοδότης σου μπορεί να σε απειλήσει με απόλυση αν δεν κάνεις αυτό που σου λέει, μπορείς και εσύ να τον απειλήσεις με παραίτηση αν δεν κάνει αυτό που θες εσύ.

Θέλω να πω, αυτό το κομμουνιστικό lens που έχετε εδώ μέσα δεν επικρατεί στην αγορά εργασίας, είναι δημιουργήμα του ΠΑΜΕ. Αν (τονίζω το αν) δεν είσαι σκράπας στη δουλειά σου, μπορείς να επιλέξεις αν θα δουλεύεις κυριακές, αργίες με βροχές και χιόνια. Δεν θα χάσει ο εργοδότης έναν καλό υπάλληλο επειδή δεν θέλει να δουλέψει την Κυριακή. 

Αν θες να το πάμε στο ντελίβερυ που είναι το θέμα, έχει εναν ντελιβέρα που όλοι στα σχόλια ή στα τηλέφωνα σου λένε τι υπερκομπλέ που είναι (το βλέπεις πχ. στις κριτικές στο efood), θα τον διώξεις αν σου πεί "ξέρεις σήμερα με τέτοια βροχή δεν θέλω να κάνω ντελίβερι"? 

Κάτσε τώρα χάθηκα… το να ζητάς βασικά δικαιώματα όπως ωράριο, συνθήκες εργασίας ή ικανοποιητικό μισθό είναι κουμμουνιστικό lens?

Μήπως, το να δείχνεις/κατηγορείς τον άλλον, εντέλει σε φέρνει σε θέση που εκτίθεσαι ακόμα περισσότερο?

ΥΓ: έχει πολύ γέλιο η προσπάθεια του και εγώ είμαι υπάλληλος…

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Κάτσε τώρα χάθηκα… το να ζητάς βασικά δικαιώματα όπως ωράριο, συνθήκες εργασίας ή ικανοποιητικό μισθό είναι κουμμουνιστικό lens?

Όχι, το να παραπονιέσαι που τα καταστήματα είναι ανοιχτά τις κυριακές για να θησαυρίζουν τα αφεντικά είναι. 

Να το ξαναεπαναλάβω. Αν δεν είσαι σκράπας στη δουλειά σου, δεν ασχολείσαι ούτε με συνθήκες εργασίας ούτε με κατώτατους μισθούς όύτε με τίποτα από όλα αυτά. Γιατί? Γιατί μπορείς να καθορίσεις μόνος σου και το ωράριο σου και την αμοιβή σου. Προφανώς από την άλλη αν είσαι ο υπάλληλος που και να μην πάει για δουλειά κανείς δεν θα το καταλάβει, ε ναί πρέπει να βασίζεσαι σε κρατικές παρεμβάσεις για να σου καθορίσουν τα δικαιώματα σου. Κατανοητές και οι 2 πλευρές

2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Ποιά προσπάθεια, υπάλληλος είμαι 

Επεξ/σία από Herald

11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μήπως, το να δείχνεις/κατηγορείς τον άλλον, εντέλει σε φέρνει σε θέση που εκτίθεσαι ακόμα περισσότερο?

σε προγενεστερα μηνυματα εγραφε οτι παλαιοτερα ηταν υπαλληλος ενω τωρα εχει ο ιδιος επιχειρηση

15 ώρες πριν, Herald είπε

Ο υπάλληλος θησαυρίζει στις πλάτες του αφεντικού αφού πληρώνεται με προσαύξηση 75%. Έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου ή είσαι επαναστατής του καναπέ? Εγώ όσο καιρό ήμουν υπάλληλος παρακαλάγα να δουλεύω Κυριακή για να πληρωθώ τα διπλά, δεν ξέρω εσύ τι τρέλα πουλάς. Τώρα το ΓΙΑΤΙ πληρωνόμουν τα διπλά ποτέ δεν το κατάλαβα να σου πώ την αλήθεια, αντί να τα ξύνω την Κυριακή τα έξυνα την Τετάρτη, δεν προσδίδω μαγικές ιδιότητες στις μέρες οπότε δεν με απασχολεί αν η μέρα που δουλεύω ονομάζεται Κυριακή ή Μαριαλένα.

Η τακτική του 5ώρου που λές που κολλάει? 

ΥΓ1. Θύμαμαι κιόλας στο μαγάζι που δούλευα δηλώναμε τις μέρες που προτείμαμε να δουλέψουμε για να βγεί το πρόγραμμα, όλοι οι υπάλληλοι Κυριακή θέλανε!! Ρε τα κορόιδα

εδω πχ

6 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

σε προγενεστερα μηνυματα εγραφε οτι παλαιοτερα ηταν υπαλληλος ενω τωρα εχει ο ιδιος επιχειρηση

εδω πχ

Γράφω ότι έχω επιχείρηση? Μαρέσει που με κάνεις και quote ενώ δεν γράφω αυτό που λές ότι γράφω :P 

Μόλις τώρα, Herald είπε

Γράφω ότι έχω επιχείρηση? Μαρέσει που με κάνεις και quote ενώ δεν γράφω αυτό που λές ότι γράφω :P 

κατσε να τα πιασουμε απο την αρχη απο το 0 ,ημουν παρελθοντικος χρονος ,σημαινει παλαιοτερα στον χρονο οταν ισχυε αλλη κατασταση απο αυτη που ισχυει σημερα

δλδ με λιγα λογια παλαιοτερα ησουν υπαλληλος σημερα δεν εισαι υπαλληλος κ αφου δουλευεις εχεις καποια μορφη δικης σου επιχειρησης στην οποια εισαι αφεντικο αφου δεν εισαι υπαλληλος

πες μου τι απο τα 2 συμβαινει

ειτε γραφεις ψεματα οποτε σε βολευει

ειτε δεν το χεις κ πολυ με τα ελληνικα κ την κατανοηση εννοιωνν κ κειμενου ,ετυμολογια κλπ

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, Neural_handshake είπε

κατσε να τα πιασουμε απο την αρχη απο το 0 ,ημουν παρελθοντικος χρονος ,σημαινει παλαιοτερα στον χρονο οταν ισχυε αλλη κατασταση απο αυτη που ισχυει σημερα

δλδ με λιγα λογια παλαιοτερα ησουν υπαλληλος σημερα δεν εισαι υπαλληλος κ αφου δουλευεις εχεις καποια μορφη δικης σου επιχειρησης στην οποια εισαι αφεντικο αφου δεν εισαι υπαλληλος

πες μου τι απο τα 2 συμβαινει

ειτε γραφεις ψεματα οποτε σε βολευει

ειτε δεν το χεις κ πολυ με τα ελληνικα κ την κατανοηση εννοιωνν κ κειμενου ,ετυμολογια κλπ

Συμφωνώ, να τα πιάσουμε από την αρχή.

Δεεν έγραψα πουθενά ότι τώρα έχω δικιά μου επιχείρηση, άρα ψευδός υποστηρίζεις ότι το έγραψα. Σωστά? 

Αν παραδεχτείς ότι έγραψες ψέμματα θα σου απαντήσω και στα υπόλοιπα, αλλιώς δεν έχει νόημα. Όπως είπες και εσύ, ο μόνος τρόπος να κερδίσεις είναι να μην παίξεις ;) 

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Συμφωνώ, να τα πιάσουμε από την αρχή.

Δεεν έγραψα πουθενά ότι τώρα έχω δικιά μου επιχείρηση, άρα ψευδός υποστηρίζεις ότι το έγραψα. Σωστά? 

Αν παραδεχτείς ότι έγραψες ψέμματα θα σου απαντήσω και στα υπόλοιπα, αλλιώς δεν έχει νόημα. Όπως είπες και εσύ, ο μόνος τρόπος να κερδίσεις είναι να μην παίξεις ;) 

λογια πολλα ,ουσια μηδεν ,τριπλιτσες της πλακας ,για το μαρμαρο τιποτα

εγω προσωπικα θα αγνοω τα μηνυματα σου απο εδω κ περα ως αναξιοπιστα 

παμ παρακατω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

λογια πολλα ,ουσια μηδεν ,τριπλιτσες της πλακας ,για το μαρμαρο τιποτα

εγω προσωπικα θα αγνοω τα μηνυματα σου απο εδω κ περα ως αναξιοπιστα 

παμ παρακατω

Άρα δεν θες να παραδεχτείς ότι ψεύδεσαι και ανταυτού πετάς την μπάλα στην εξέδρα. Από πάνω, ενώ λες ψέμματα, αποκαλείς τους άλλους ψεύτες. Θεούλης, εγώ δεν θα σε αγνοώ, θα κάνω subscribe. Τέτοιο ταλέντο δεν πρέπει να το χάσω

ΥΓ. Σου είπα, όταν παραδεχτείς ότι είπες ψέμματα θα το πιάσουμε και το μάρμαρο. Ανταυτού κανείς εσύ τριπλίτσες για να μην σου πέσει το μάρμαρο στο κεφάλι, οι υπεκφυγές δεν περνάνε σε μένα.

Επεξ/σία από Herald

21 λεπτά πριν, Herald είπε

Κοιτά και εγώ αυτής της άποψης είμαι και για την ακρίβεια ότι έχεις δικό σου πελάτες και ταυτόχρονα δουλεύεις και σε μια εταιρία για κάποιες ώρες… μπορεί να κάνω λάθος αλλά κάτι τέτοιο μου είχες πει σε παλιότερη κουβέντα μας… 

Καλό όμως είναι να κλείσει αυτή η παρένθεση μιας και δεν προσφέρει τίποτα… 😊

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, AtiX είπε

Κοιτά και εγώ αυτής της άποψης είμαι και για την ακρίβεια ότι έχεις δικό σου πελάτες και ταυτόχρονα δουλεύεις και σε μια εταιρία για κάποιες ώρες… μπορεί να κάνω λάθος αλλά κάτι τέτοιο μου είχες πει σε παλιότερη κουβέντα μας… 

Καλό όμως είναι να κλείσει αυτή η παρένθεση μιας και δεν προσφέρει τίποτα… 😊

Τυπικά είμαι υπάλληλος γραφείου. Με σύμβαση , άδειες δώρα , πρόσληψη στο εργάνη κλπα. Ότι έχει και ο κάθε υπάλληλος. Τώρα το τι ειδικές συμφωνίες έχω κάνει τις έχω κάνει γιατί είμαι σε θέση ισχύος, όπως θα ήμουνα σε θέση ισχύος και σε οποιαδήποτε δουλειά θα έκανα, γιατί απλά είμαι καλός στη δουλειά μου. Και ντελιβεράς να δούλευα τα ίδια προνόμια θα είχα. Άλλωστε, αυτό εξηγώ τόση ώρα, αν δεν θες να δουλεύεις κυριακές και αργίες, μπορείς να επιλέξεις να μην το κάνεις. Αν κινδυνεύεις να απολυθείς γιαυτό, ε δεν κινδυνεύεις να απολυθείς γιαυτό, απλά δεν είσαι τόσο καλός στη δουλειά σου. Δεν σημαίνει ότι είσαι κακός, απλά ένας random περαστικός κάνει το ίδιο καλή δουλειά με εσένα οπότε λογικά ο εργοδότης δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με τα χουνέρια σου.

Στα γράφω αυτά γιατί λόγω επαγγελμάτος έχω αρκετή τριβή με εργοδότες και εργαζόμενους, περισσότερη από τον μέσο άνθρωπο. Ε δεν ισχύει το "θησαυρίζουν τα αφεντικά και σε διατάζουν να κάνεις ότι σου ζητάνε αλλιώς απολύεσαι". Σε πολλά επαγγελμάτα ο υπάλληλος έχει τη θέση ισχύος και όχι το αφεντικό. Να δείς τι γίνεται πχ. στα ξενοδοχεία κάθε καλοκαιρί και πώς οι υπάλληλοι τους ρίχνουν στα 4 και τους ζητάνε ότι περνάει απτο μυαλό σου

ΥΓ1. Όσο για τα παραπάνω, εννοούσα όσο ήμουν υπάλληλος σε μαγαζί ανοιχτό τις κυριακές.

Επεξ/σία από Herald

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Herald είπε

Τυπικά είμαι υπάλληλος γραφείου. Με σύμβαση , άδειες δώρα , πρόσληψη στο εργάνη κλπα. Ότι έχει και ο κάθε υπάλληλος. Τώρα το τι ειδικές συμφωνίες έχω κάνει τις έχω κάνει γιατί είμαι σε θέση ισχύος, όπως θα ήμουνα σε θέση ισχύος και σε οποιαδήποτε δουλειά θα έκανα, γιατί απλά είμαι καλός στη δουλειά μου. Και ντελιβεράς να δούλευα τα ίδια προνόμια θα είχα. Άλλωστε, αυτό εξηγώ τόση ώρα, αν δεν θες να δουλεύεις κυριακές και αργίες, μπορείς να επιλέξεις να μην το κάνεις. Αν κινδυνεύεις να απολυθείς γιαυτό, ε δεν κινδυνεύεις να απολυθείς γιαυτό, απλά δεν είσαι τόσο καλός στη δουλειά σου. Δεν σημαίνει ότι είσαι κακός, απλά ένας random περαστικός κάνει το ίδιο καλή δουλειά με εσένα οπότε λογικά ο εργοδότης δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με τα χουνέρια σου.

ΥΓ1. Όσο για τα παραπάνω, εννοούσα όσο ήμουν υπάλληλος σε μαγαζί ανοιχτό τις κυριακές.

παμε ξανα

οταν εισαι σε καθεστως εξαρτημενης εργασιας σε επιχειρηση αλλου ,εισαι υπαλληλος οπως κ να το νομιζεις ,οπως κ να το φανταζεσαι ,οτι κ αν νομιζεις οτι εισαι, δεν χρησιμοποιεις παρατατικο ,χρησιμοποιεις ενεστωτα γιατι ησουν κ εισαι υπαλληλος μεχρι την στιγμη που μιλαμε

Επεξ/σία από Neural_handshake

Μόλις τώρα, Neural_handshake είπε

παμε ξανα

οταν εισαι σε καθεστως εξαρτημενης εργασιας σε επιχειρηση αλλου ,εισαι υπαλληλος οπως κ να το νομιζεις ,οπως κ να το φανταζεσαι ,οτι κ αν νομιζεις οτι εισαι, δεν χρησιμοποιεις παρατατικο ,χρησιμοποιεις ενεστωτα γιατι ησουν κ εισαι μεχρι την στιγμη που μιλαμε

Είπα, δεν θα σου απαντήσω μέχρι να παραδεχτείς ότι εσύ υποστηρίζεις ψευδός ότι έγραψα κάτι που δεν έγραψα. Φαντάζομαι συμφωνείς ότι με αποδεδειγμένο ψεύτη που δεν το παραδέχεται δεν έχει νόημα η συζήτηση. 

Μόλις τώρα, Herald είπε

Είπα, δεν θα σου απαντήσω μέχρι να παραδεχτείς ότι εσύ υποστηρίζεις ψευδός ότι έγραψα κάτι που δεν έγραψα. Φαντάζομαι συμφωνείς ότι με αποδεδειγμένο ψεύτη που δεν το παραδέχεται δεν έχει νόημα η συζήτηση. 

μαθε να μιλας κ να εφραζεσαι σωστα για αρχη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...