Προς το περιεχόμενο

Νομοσχέδιο της Νέας Υόρκης απαγορεύει στα delivery apps να υπόσχονται παραδόσεις 15 λεπτών

trib

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 218
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, DaemonLord92 είπε

Σε ποια χώρα ζεις; Σίγουρα όχι στην Ελλαδα

Στην Ελλάδα του σήμερα. Εσυ, που; 

Από φίλους εως και συγγενή πρώτου βαθμού. Μάλλον. πιστεύεις κι εσυ το παραμύθι ότι δεν βγάζουν(φυσικά, υπάρχουν εξαιρέσεις).

53 λεπτά πριν, kotronas είπε

Πολλά τα λές μήπως τα στατιστικά σου είναι 10ετίας πίσω;

Και παρατήρησα κάτι πρίν ένα μήνα που παράγγειλα πίτσες, ο κολλητός είχε το γνωστό app και εγώ πήρα στο μαγαζί απευθείας και μας έφερε την παραγγελία στα 18,40 οπότε πήρε και το tip μέχρι το 20αρικο, το app την ίδια παραγγελία την έβγαζε 22,50 δεν το πιστεύαμε και δεν το έψαξα για εσάς που παραγγέλνετε συχνά μπορείτε να το συγκρίνετε.

Μαλλον, ηταν απο την γνωστη μεγαλη εφαρμογη. Αν το ψαξεις λιγακι, καπου γραφει σε μερικα μαγαζια οτι την χρέωση της μεταφοράς ειναι ξεχωριστεί. Συνηθώς 3ε. 

Επεξ/σία από markos9
  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

34 λεπτά πριν, AtiX είπε

Όχι, η πρόταση του είναι να μην τους εκμεταλλευόμαστε ακόμα και για τα πιο απλά πράγματα…

συγγνωμη αλλα ποιος εκμεταλευετε ποιον ? τσαμπα το κανουν ? εργαζονται οι ανθρωποι, ξερεις βγαζουν λεφτα για να ζησουν με τις οικογενειες τους.

δεν ειανι ολες δουλειες γραφειου.

αν θελει καποιος να παρει delivery cafe απο το διπλα μαγαζι να το κανει σφτανει με την ηλιθια αποψη "παρτε τους κω....ς σας και σηκωθητε να φτοιαξετε μονοι σας" δεν θα κανει κουμαντο στο πως θελω εγω να πραξω. Πληρωνω, πληρωνω μια υπηρεσια που προσφερει αυτο το πραγμα!!!!!

το αν πανε αναποδα, το αν τους πιεζουν τα αφεντικα κτλ κτλ ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα απο αυτο που λες/προτεινεις και γενικα υπαρχει η αποψη του "καλομαθημενου" . Ανθρωποι βγαζουν καλο μεροκαματο γιατι ακριβως ο αλλος βαριετε να κατεβει 20 σκαλια να περπατησει 100 μετρα και να παρει εναν καφε.

τι σας κοφτει;

• Like 13

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω φιλαράκι που καθαρίζει κάνα 1000+ το μήνα δεν δέχεται καν να τον λένε πακετά η ντελιβερά...

διανομέας παρακαλώ 

Τώρα τι πάνε να κάνουν στο New York δεν ξέρω 

Επεξ/σία από Rizogalos
  • Like 5

32 λεπτά πριν, AtiX είπε

Είμαι σε ένα κτίριο που στο από κάτω στενό υπάρχει coffee island, γιατί να παραγγείλω για να μου το φέρει και να μην πάω εγώ? Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι αν πάω, θα απολυθεί κάποιος?

αν το κανουν 200 ναι θα απολυθει καποιος γιατι δεν θα χρειαζετε delivery< τοσο απλο

31 λεπτά πριν, kotronas είπε

Δηλαδή η δουλειά του ντελιβερά ορίζεται ώς κανονική εργασία, ζεις αξιοπρεπές με αυτην την δουλειά δηλαδή.

Προσωπικά όσες φορές αναγκάστηκα να παραγγείλω το tip ήταν μεγάλο με σεβασμό σε αυτο που λέμε εργασία ντιλιβερά.

27 λεπτά πριν, markos9 είπε

Οταν τα καθαρά τους τον μηνα φθάνει ανετα τα 900 + μαλλον ναι. 

ακριβως και εννοειτε ως κανονικη εργασια. Και για αυτο ακους τους νεους να λενε δεν δουλευω δεν εχω δουλεια γιατι δεν πανε να δουλεψουν ακομα και ως delivery λες και περιμενουν ολοι την CEO θέση

25 λεπτά πριν, DaemonLord92 είπε

Σε ποια χώρα ζεις; Σίγουρα όχι στην Ελλαδα

τα threats με τα ποσα βγαζουν ειναι απειρα εδω μεσα.

το οτι να λετε οτι το delivery δεν θεωρειτε πραγματικη εργασια ειναι εξωπραγματικα τραγικο

• Like 3
  • Thanks 2

5 λεπτά πριν, great είπε

συγγνωμη αλλα ποιος εκμεταλευετε ποιον ? τσαμπα το κανουν ? εργαζονται οι ανθρωποι, ξερεις βγαζουν λεφτα για να ζησουν με τις οικογενειες τους.

δεν ειανι ολες δουλειες γραφειου.

αν θελει καποιος να παρει delivery cafe απο το διπλα μαγαζι να το κανει σφτανει με την ηλιθια αποψη "παρτε τους κω....ς σας και σηκωθητε να φτοιαξετε μονοι σας" δεν θα κανει κουμαντο στο πως θελω εγω να πραξω. Πληρωνω, πληρωνω μια υπηρεσια που προσφερει αυτο το πραγμα!!!!!

το αν πανε αναποδα, το αν τους πιεζουν τα αφεντικα κτλ κτλ ειναι τελειως διαφορετικο πραγμα απο αυτο που λες/προτεινεις και γενικα υπαρχει η αποψη του "καλομαθημενου" . Ανθρωποι βγαζουν καλο μεροκαματο γιατι ακριβως ο αλλος βαριετε να κατεβει 20 σκαλια να περπατησει 100 μετρα και να παρει εναν καφε.

τι σας κοφτει;

Αν εσένα σου φαίνεται λογικό επειδή πληρώνεις, να τα έχεις όλα στα πόδια σου εμένα μου περισσεύει…

αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα κρίνω αυτή την πράξη, ούτε και να μπω σε έναν τέτοιου είδους διάλογο… 🙂

• Thanks 1

22 λεπτά πριν, leo1964 είπε

Πολύ σωστό μέτρο,θα σωθούν ζωές

Σαφώς και θα σωθεί κοσμάκης, μην ξεχνάτε ότι μιλά για NY και όχι για Αθήνα, στην Ελλάδα ακόμα σεβόμαστε την ζωή, στην Αμερική δεν εχει αξία η ζωή, βλέπουν μόνο φανάρια και πατάνε γκάζι έχουν ασφάλειες που πληρώνουν και δεν πατάνε φρένο ποτέ.

Μπράβο στον Δήμαρχο τέτοια μέτρα θα έπρεπε να υπάρχουν σε ολες τις μεγάλες πολιτείες του κόσμου.

Και 1200 να βγάζει κάποιος στην Ελλάδα μια ροδιά αυτοκινήτου είναι, οπότε cool safe και με λιγότερα φραγγα.

• Like 3

29 λεπτά πριν, kotronas είπε

Πολλά τα λές μήπως τα στατιστικά σου είναι 10ετίας πίσω;

Και παρατήρησα κάτι πρίν ένα μήνα που παράγγειλα πίτσες, ο κολλητός είχε το γνωστό app και εγώ πήρα στο μαγαζί απευθείας και μας έφερε την παραγγελία στα 18,40 οπότε πήρε και το tip μέχρι το 20αρικο, το app την ίδια παραγγελία την έβγαζε 22,50 δεν το πιστεύαμε και δεν το έψαξα για εσάς που παραγγέλνετε συχνά μπορείτε να το συγκρίνετε.

Μάλλον τα δικά σου στατιστικά ειναι 15ετίας + αν νομίζετε οτι ένας full time  delivery βγάζει 900+ ευρώ μόνο στις 10-11 ωρες δουλειά. Ειδάλλως δεν θα είχαμε τόσους αιώνιους deliverades που το έχουν σπουδάσει το θέμα. Εδώ επένδυση κάνει ο άλλος αγοράζει μηχανάκι και λέει θα το κάνω απόσβεση τότε κτλπ. Γιαυτό όλοι οι πιτσιρικάδες απο τα 17 + είναι έτοιμο το combo , μπαλακλαβα + northface μπουφαν + παπί και φύγαμε για μεροκάματο, και καλά κάνουν αλλα όχι οτι δεν έχει κερδος σαν κλαδος ειδικα πλεον που έχουμε 1121331 καταστήματα εστίασης ανα τετραγωνικό και με τον covid ολοι παραγγελία στην παραγγελία είμασταν. Εκτός αν θίγεσαι προσωπικά για άλλους λόγους με το επάγγελμα και απαντάς έτσι. Delivery fulltime σοβαρός κάτω απο 1200 δεν πέφτει ουτε με σφαίρες και σε όποιον αρέσει αυτή είναι η αλήθεια. :) 

• Like 7

15 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αν εσένα σου φαίνεται λογικό επειδή πληρώνεις, να τα έχεις όλα στα πόδια σου εμένα μου περισσεύει…

🤷‍♂️

2022 εδώ καλησπέρα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει καταντήσει γραφικό πλέον να μην θεωρειται η δουλειά του διανομέα "κανονική". Εδώ ακους τι δουλειά κανείς και λαμβάνεις απαντήσεις youtuber, tik-toker κτλπ. 

Δεύτερον είναι απαράδεκτο να θεωρείται δεδομένο να πρέπει να δίνεις και tips, ΕΠΕΙΔΗ κάποιος κάνει την δουλειά του. Έχουμε φτάσει στο σημείο delivery να βγάζουν 1000ε τον μήνα μεταφέροντας καφέδες κτλπ. Εσείς όταν κάνετε την δουλειά σας σαν  δίνουν τιπς; Μπα.. δεν νομίζω. Με το ίδιο σκεπτικό να δίνω tips και στον ψήστη, και στον τυλίχτή και στο μπαριστα κτλπ κτλπ. Και μην ακούσω την γνωστή δικαιολογία εεε είναι στον δρόμο. Και άλλα επαγγέλματα είναι στον δρόμο.. αλλά tips δεν παίρνουν. 

Επεξ/σία από TNT2
  • Like 5
  • Thanks 7

20 λεπτά πριν, lofi είπε

Μάλλον τα δικά σου στατιστικά ειναι 15ετίας + αν νομίζετε οτι ένας full time  delivery βγάζει 900+ ευρώ μόνο στις 10-11 ωρες δουλειά. Ειδάλλως δεν θα είχαμε τόσους αιώνιους deliverades που το έχουν σπουδάσει το θέμα. Εδώ επένδυση κάνει ο άλλος αγοράζει μηχανάκι και λέει θα το κάνω απόσβεση τότε κτλπ. Γιαυτό όλοι οι πιτσιρικάδες απο τα 17 + είναι έτοιμο το combo , μπαλακλαβα + northface μπουφαν + παπί και φύγαμε για μεροκάματο, και καλά κάνουν αλλα όχι οτι δεν έχει κερδος σαν κλαδος ειδικα πλεον που έχουμε 1121331 καταστήματα εστίασης ανα τετραγωνικό και με τον covid ολοι παραγγελία στην παραγγελία είμασταν. Εκτός αν θίγεσαι προσωπικά για άλλους λόγους με το επάγγελμα και απαντάς έτσι. Delivery fulltime σοβαρός κάτω απο 1200 δεν πέφτει ουτε με σφαίρες και σε όποιον αρέσει αυτή είναι η αλήθεια. :) 

έχει καλα λεφτα αλλα δεν εχει ενσημα. ο πάτος ειναι στα 800 ευρω. δηλαδη οποιος παει σημερα για δουλεια αυριο με ενα 9ωρο καθαριζει άνετα 800. πολύ συντομα αρκετά παραπάνω. προφανώς μαζι με τα τιπς γιατι ο μισθος δεν ειναι τοσο καλος. η δουλεια αξιζει τοσο παντως. ειναι απο τις λιγες που πληρώνεσαι οσο αξιζει.

• Thanks 1

Απο ότι διαβάζω ντιλιβεράς εδω μέσα δεν παίζει, όσο για κανονική και αξιοπρεπής δουλειά ελπίζω να κάνετε Γαμπρούς ντιλιβεράδες, δεν έχω τίποτα με τους ντιλιβεράδες με την δουλειά τους έχω που είναι δύσκολη και εάν ήταν καλή και αξιοπρεπείς δουλειά έπρεπε τουλάχιστον να παίρνουν βαρέα και ανθυγιεινα.

1 ώρα πριν, ktf είπε

Η πρόταση σου δηλαδή είναι να αφήσουμε τους μισούς ντελιβεράδες άνεργους.

Καθεσαι και απαντας στον τυπα που την ειδε επαναστατης του καναπε και οτι θα φερει την ανατροπη στο καπιταλιστικο συστημα. Ασχετα βεβαια αν μολις εχει παραγγειλει καφε και περιμενει την κουριερ να του φερει το καινουριο του αχρηστο gadget.
Απλα χανεις το χρονο σου προσπαθωντας να βρεις λογικη με κατι τετοιους

• Like 4
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...